ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Μήνυση για την πώληση του ΟΛΠ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για το θέμα «του ξεπουλήματος του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ» κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την κατάθεση της αναφοράς ο πρόεδρος της Ενωσης και μέλος του Δ.Σ. ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου εξήγησε τους λόγους που προχώρησαν σ’ αυτήν την κίνηση:

«Δυστυχώς το ΤΑΙΠΕΔ ως μέτοχος πλειοψηφίας (74%) του ΟΛΠ ακολούθησε μετά το 2013 εισπρακτικές πολιτικές ξεπουλήματος και όχι αναπτυξιακές στρατηγικές, που θα φέρουν έσοδα στο Δημόσιο και ανάπτυξη στη χώρα. Χωρίς στρατηγική για τη λιμενική βιομηχανία, με αλλοπρόσαλλες και μη νόμιμες μεθόδους, με διαπλεκόμενες λογικές, προώθησε λύσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με το Σύνταγμα, τους νόμους, το Ενωσιακό Δίκαιο, ακόμα και με την τρόικα, αφού ούτε η τρόικα υπέδειξε μετά το 2010 στα Μνημόνιά της την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε. σε έναν και μόνο ιδιώτη. Με πλήρη δε περιφρόνηση προς τους εργαζομένους στα λιμάνια, τους οποίους θεωρεί “κουλάκους”. Ο στημένος διαγωνισμός του 2014 οδήγησε σε φαύλες διαδικασίες και σε ένα τίμημα ντροπής για το πρώτο λιμάνι της χώρας, ζημιογόνο για
το Ελληνικό Δημόσιο» ανέφερε.Και πρόσθεσε:

«Είναι αδιανόητο όταν τον Δεκέμβρη του 2014 το ΤΑΙΠΕΔ υπερψηφίζει την αναθεωρημένη συμφωνία ΟΛΠ – ΣΕΠ (COSCO), αναγνωρίζοντας έτσι ότι οι δύο μόνο προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων της σύμβασης παραχώρησης έχουν καθαρά παρούσα αξία 860 έως 1.050 εκατ. ευρώ, να ξεπουλάει το ίδιο ΤΑΙΠΕΔ ένα χρόνο μετά ολόκληρο το λιμάνι για καθαρά παρούσα αξία 311,5 εκατ. ευρώ. Οταν μάλιστα γνώριζε ότι η αξία του λιμανιού βάσει των οικονομικών του δεδομένων έχει τιμή άνω των 2,2 δισ. ευρώ, τα έσοδά του θα ξεπερνούν ετησίως τα 110 εκατ. ευρώ μόνο από τη σύμβαση παραχώρησης μετά την ολοκλήρωση των έργων».

Χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός «το ΤΑΙΠΕΔ να εξαπατά εγγράφως την κυβέρνηση, τους επενδυτές και τον ΟΛΠ βεβαιώνοντάς τους ότι έχει συναφθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου – ΟΛΠ, όταν αυτή δεν έχει συναφθεί μέχρι σήμερα» και συμπλήρωσε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι στη νέα έκτακτη γενική συνέλευση στις 31.05.2016 το ΤΑΙΠΕΔ έχει εγγράψει ως θέμα για έγκριση τη σύμβαση αυτή. Για όλους εμάς, η ανάδειξη ως προτεινόμενου επενδυτή της COSCO Hong Kong είναι άκυρη, αφού το ΤΑΙΠΕΔ την απόφαση αυτή δεν την έλαβε νομίμως, τα δε Panama Papers βοούν».

Συντάκτης: 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου, 19.05.2016

https://www.efsyn.gr/arthro/minysi-gia-tin-polisi-toy-olp

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ