Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Βασίλης Βιλιάρδος: Επιτήρηση στο διηνεκές


984radio

Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στον πλανήτη, στην οποία θα καταργηθεί η πολιτική των διαπραγματεύσεων και των εκβιασμών, για την πληρωμή των δόσεων – όταν εγκατασταθεί ο μόνιμος μηχανισμός επιτήρησης από τους δανειστές της, είπε στον 9.84 ο οικονομολόγος και αναλυτής Βασίλης Βιλιάρδος. Με τη συμφωνία αυτή, η Ελλάδα θα αποδεχθεί την εγκατάσταση ενός νέου, ανεξάρτητου από την ίδια μηχανισμού επιτήρησης και αυτόματων προσαρμογών του προϋπολογισμού – ο οποίος θα ελέγχεται από τον ESM που θα υποστηρίζεται τεχνικά από το ΔΝΤ.

Για τη λειτουργία του νέου μηχανισμού που θα
δρομολογηθεί ,ο κ. Βιλιάρδος υποστήριξε , ότι δεν θα υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός, όπως συνέβαινε με τα μνημόνια – γεγονός που σημαίνει ότι, η κυβέρνηση δεν θα «κουράζεται» πλέον με τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων, με τους ελέγχους των κλιμακίων ή/και με τα ταξίδια της Τρόικας και των υπουργών, έχοντας περισσότερο χρόνο για να χειραγωγεί τους Πολίτες.

Θα λειτουργεί λοιπόν στο διηνεκές, αφού η Ελλάδα θα είναι η πρώτη επίσημη αποικία της. Εκτός αυτού, η Ελλάδα θα υποχρεώνεται να έχει πρωτογενή πλεονάσματα – όχι φυσικά με τη χρήση των σημερινών τεχνασμάτων, όπου απλά αυξάνονται τα χρέη του κράτους προς τους ιδιώτες, αλλά πραγματικά.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ