Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων: Ο εισπρακτικός μηχανισμός της Γερμανίας

Ο πρώτος ανεξάρτητος από την Ελλάδα οργανισμός, στα πλαίσια του νέου μνημονίου και του αυτόματου μηχανισμού διόρθωσης του προϋπολογισμού («κόφτης») που μετατρέπουν την Ελλάδα σε πλήρη αποικία των δανειστών της, είναι το «Υπερταμείο» που θα θεσμοθετηθεί πιθανότατα την Κυριακή – αφού αποτελεί το βασικότερο προαπαιτούμενο της αξιολόγησης και της Γερμανίας.

Το Ταμείο αυτό, στο οποίο θα ανήκουν το ΤΑΙΠΕΔ (ταμείο αποκρατικοποιήσεων, μέσω του οποίου θα λεηλατηθεί η δημόσια περιουσία), το ΤΧΣ (μετοχές του δημοσίου στις τράπεζες, μέσω των οποίων θα υφαρπαχθεί η ιδιωτική περιουσία με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς), καθώς επίσης τα δικαιώματα εξόρυξης του ενεργειακού μας πλούτου, θα λειτουργεί υπό ξένη διοίκηση και εποπτεία, με τη μορφή ενός εγγυητικού κεφαλαίου έναντι των δανείων της χώρας μας – ενώ δεν θα έχει κανένα δικαίωμα αποφάσεων ούτε η ελληνική κυβέρνηση, ούτε η Βουλή, ούτε η Δημοκρατία!

Ο δεύτερος τώρα ξανά ανεξάρτητος από την Ελλάδα οργανισμός, θα είναι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία θα μετατραπεί σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που θα λειτουργεί επίσης υπό ξένη διοίκηση (πηγή) – ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα δικαίωμα αποφάσεων, ούτε η Βουλή, ούτε η Δημοκρατία!

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν εισπρακτικό μηχανισμό που θα
εγκαταστήσει η Γερμανία από το 2017, έτσι ώστε να έχει απ’ ευθείας πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, στο ΣΔΟΕ (πηγή) και στις εφορίες – άρα στα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μέσω των οποίων θα δρομολογηθεί η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.

82

Φυσικά το χρέος αυτό θα πληρωθεί στο πολλαπλάσιο, αφού θα ληφθούν έναντι τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, σε εξευτελιστικές τιμές. Για παράδειγμα, έναντι χρέους 100 €, θα κατάσχεται περιουσία αξίας μεν 100 €, αλλά τιμής 10 € – οπότε το χρέος θα πληρωθεί στο δεκαπλάσιο, εάν όχι στο εικοσαπλάσιο.

Εάν παρ’ όλα αυτά οι Έλληνες συνεχίσουν να σιωπούν όπως τα πρόβατα, χειραγωγούμενοι από εκείνα τα ΜΜΕ που θεωρούν πως είναι οι ίδιοι ένοχοι για τα δεινά τους και πως η συμμορία των συνταξιούχων χρεοκόπησε τη Ελλάδα (άρθρο) ή από σάτυρους σαν το Λάκη μας που στηρίζουν πονηρά την κυβέρνηση για το δικό τους συμφέρον, τότε θα είναι άξιοι της μοίρας τους – μεγάλη ντροπή βέβαια για τους προγόνους τους και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους που μάχονται για τη Δημοκρατία.

 πηγή www.analyst.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ