Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Βραζιλία, ο μπάτλερ του Δράκουλα

Όπως είχαμε προβλέψει, η πρόεδρος της Βραζιλίας αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει τη θέση της, έχοντας αντικατασταθεί από τον M. Tener (άρθρο) – από έναν διεφθαρμένο, απολύτως εχέμυθο και σιωπηλό άνθρωπο του συστήματος και της εγχώριας ελίτ. Είναι δε συνταγματολόγος, ενώ έχει το παρατσούκλι «Ο μπάτλερ του Δράκουλα» – το οποίο του έχουν προσάψει οι πολιτικοί του αντίπαλοι.


Αυτό οφείλεται αφενός μεν στα χαρακτηριστικά του προσώπου του (φωτογραφία), αφετέρου στην καταγωγή του – αφού είναι ο γιός μίας χριστιανικής οικογένειας από το Λίβανο που μετανάστευσε στη Βραζιλία. Είναι πάντως τόσο σιωπηλός, ώστε κανένας δεν γνωρίζει επακριβώς τις πολιτικές του πεποιθήσεις, παρά το ότι διετέλεσε τρεις φορές πρόεδρος της Βουλής της χώρας – ενώ από το 2011 και μετά είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έχοντας εξασφαλίσει στην πρόεδρο την πλειοψηφία, με τη βοήθεια του κόμματος που ηγείται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια (του κεντροδεξιού PMDB).

Περαιτέρω, παρά τις συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις του, δεν έχει εντυπωσιάσει ο ίδιος τους
βραζιλιάνους, αλλά η νεαρή, ξανθιά σύζυγος του – η οποία, όταν ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου, τον συνόδευσε έχοντας στο πίσω μέρος του λαιμού της, σε ένα εμφανές σημείο, ένα τατουάζ με το όνομα του.


Η αυτοκρατορία του είναι το Κοινοβούλιο, τα διακριτικά εστιατόρια στην Μπραζίλια, καθώς επίσης τα κτήματα του στην περιοχή του Αμαζονίου – όπου συναντάται με τους πολιτικούς του συμμάχους και διαπραγματεύεται μυστικά μαζί τους.


Όλα αυτά αποτελούν πλέον παρελθόν, αφού πήρε πλέον τη θέση του προέδρου, έχοντας προωθηθεί από την εγχώρια ελίτ, από τις Η.Π.Α., καθώς επίσης από τα ΜΜΕ – γεγονός που φαίνεται από την τοποθέτηση του πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας στη θέση του υπουργού οικονομικών (το είχαμε επίσης προβλέψει), καθώς επίσης από την επιλογή λευκών για τις υπουργικές θέσεις. Καμία γυναίκα λοιπόν και κανένας μαύρος ή γηγενής υπουργός.     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ