Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Το θέατρο του παραλόγου

Μαΐου 25, 2016 

από ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ


Εάν δεν αντιδράσουμε συλλογικά, τότε θα χάσουμε τα σπίτια μας, θα χάσουμε τις καταθέσεις μας, θα χάσουμε το ευρώ, θα χρεοκοπήσουμε και τελικά θα καταλήξουμε σκλάβοι χρέους των ξένων στο διηνεκές – στην ίδια μας την πατρίδα!


«Μυστικά μεταξύ τους, τα υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης παραδέχονται φυσικά ότι, η Ελλάδα χρειάζεται μία διαγραφή του χρέους της. Είναι αυτονόητο, αφού προφανώς δεν είναι τυφλοί.   


Έχουν όμως παγιδευτεί στο ψέμα, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι φερέγγυα, άρα ικανή να πληρώνει τις υποχρεώσεις της – κάτι που έχουν ξανά και ξανά «σερβίρει» στους δικούς τους απλούς γερμανούς βουλευτές. Χωρίς αυτό το ψέμα, η Ελλάδα δεν θα ήταν πλέον μέλος της Ευρωζώνης. Το συγκεκριμένο ψέμα όμως, δεν μπορεί να διατηρηθεί αιώνια» (πηγή: Financial Times σε ελεύθερη μετάφραση / Το ΔΝΤ και η μπλόφα του Βερολίνου για την Ελλάδα).

Ανάλυση

Ακόμη μία ολονύχτια συνεδρίαση των ισχυρών της Ευρώπης και του ΔΝΤ – ακόμη μία παράλογη θεατρική παράσταση, με
αποτέλεσμα την εύρεση μίας λύσης δήθεν την τελευταία στιγμή, για να γίνει πιστευτή από τους Ευρωπαίους και τις αγορές. Ακόμη μία δόση δισεκατομμυρίων, η οποία δεν θα περάσει καθόλου από τα ελληνικά ταμεία – αφού θα διατηρήσει απλά τη συνήθη ροή των νέων δανειακών χρημάτων, για να εξυπηρετούνται τα προηγούμενα.


Ακόμη μία φορά οι Γερμανοί αρνήθηκαν να συμφωνήσουν στη διαγραφή χρέους, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του ΔΝΤ – ενώ τα χρέη της Ελλάδας συνεχίζουν να αυξάνονται ασταμάτητα, αφού μόνο οι τόκοι, με τους οποίους θα επιβαρυνθεί έως το 2030 ο προϋπολογισμός, πλησιάζουν τα 150 δις € (πηγή).


Όλοι γνωρίζουν βέβαια, ειδικά η Τρόικα, πως με νέα δάνεια δεν εξοφλούνται ποτέ τα παλαιότερα, όταν μία χώρα είναι υπερχρεωμένη. Πόσο μάλλον όταν έναντι αυτών επιβάλλονται κάθε φορά στην Ελλάδα δρακόντεια μέτρα, τα οποία επιδεινώνουν αφόρητα την κατάσταση της ήδη κατεστραμμένης οικονομίας της – με την ελληνική κυβέρνηση να έχει πλέον το ρόλο του σιωπηλού κομπάρσου στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε εδώ περισσότερα » http://www.analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ