Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ειδομένη: Μηνύσεις Κατοίκων, Αστυνομικών και Δημάρχου Παιονίας για την κατάσταση στην περιοχή


1) Μήνυση κατά Τόσκα από τους κατοίκους της Ειδομένης

11 Μαΐου 2016

Μήνυση κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα κατέθεσαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Ειδόμένης, κατηγορώντας τον ότι “δεν λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει και έχει επιτρέψει να γίνει η περιοχή ξέφραγο αμπέλι που ο καθένας κάνει ότι του αρέσει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην μηνυτήρια αναφορά.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης να διενεργήσει “διεξοδική έρευνα για τον ως άνω μηνυόμενο (σ.σ εννοούν τον Νίκο Τόσκα) για τα αναλυτικώς παρακάτω από αυτόν διαπραχθέντα αδικήματα τα οποία μας ταλανίζουν καθημερινά και μας έχουν εξοντώσει ως κοινωνία, ως επαγγελματίες και ως ανθρώπους”. Στη μήνυση αναφέρεται επίσης ότι
“υπάρχει έλλειψη ουσιαστικής παρουσίας κρατικής αρχής στο χώρο του καταυλισμού” και ότι “στον οικισμό μας καθημερινά προκαλούνται φθορές και βανδαλισμοί στα σπίτια του χωριού αλλά και στις δημόσιες υποδομές αφού οι μετανάστες και οι πρόσφυγες χωρίς κανέναν έλεγχο εισέρχονται στα σπίτια μας και τα καταστρέφουν, είναι δε χαρακτηριστικό ότι κατέβασαν ακόμα και την ελληνική σημαία και την έκαψαν και κατέστρεψαν την πλατεία του χωριού”.


Στη μήνυση που υπογράφουν έξι κάτοικοι ανάμεσα τους και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κυρία Ξανθίππη Σουπλή, ζητούν να ασκηθεί δίωξη κατά του Νίκου Τόσκα και προτείνουν ως μάρτυρες τον πρόεδρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα κ. Χρήστο Χρήστου, τον δήμαρχο Παονίας κ. Χρήστο Γκουντενούδη και τον διευθυντή του κέντρου υγείας Πολυκάστρου κ. Γιώργο Περπερίδη. 


Η κυρία Σουπλή μιλώντας στο protothema.gr τόνισε πως “αυτή η κίνηση αποτελεί τη μοναδική μας ελπίδα για σωτηρία. Πρέπει επιτέλους το κράτος να σκύψει πάνω από το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως κάτοικοι της συγκερκιμένης περιοχής. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και καθημερινά δοκιμάζονται τα όρια αντοχής μας. Ζητάμε ουσιαστική παρέμβαση και βοήθεια”.


Διαβάστε εδώ το κείμενο της μήνυσης κατά του Ν. Τόσκα  ΕΔΩ)



2) Μήνυση των αστυνομικών για την έλλειψη μέτρων υγιεινής στην Ειδομένη


15 Απρ 2016

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την έλλειψη μέτρων υγιεινής στην Ειδομένη, κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Τονίζεται μεταξύ άλλων ότι εκτίθεται η ζωή των αστυνομικών που βρίσκονται στην Ειδομένη σε κίνδυνο, λόγω της… έλλειψης υγειονομικής περίθαλψης στον καταυλισμό καθώς κανείς από τους πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχει περάσει από υγειονομικό έλεγχο.

Στο περιεχόμενο της μήνυσης που κατατέθηκε αναφέρεται ότι σχεδόν στο σύνολό τους, οι ιατρικοί φορείς της χώρας προειδοποιούν διαρκώς για τον κίνδυνο εκδήλωσης επιδημιών, λόγω των ασφυκτικών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ειδομένη. Τουναντίον, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες δεν φαίνεται να ευαισθητοποιούνται στις εκκλήσεις μας για απόλυτη τήρηση του Π.Δ. 45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας» ως μέσο θωράκισης της υγείας των συναδέλφων που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα, οι προϊστάμενες Υπηρεσίες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να λαμβάνουν κάθε αναγκαίο µέτρο, για την αποτροπή ή την ελαχιστοποίηση των κινδύνων στην υγεία του αστυνομικού προσωπικού, όπως ο ιατρικός έλεγχος, η χορήγηση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισµού, καθώς και η συντήρηση και απολύμανση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των οχηµάτων των Υπηρεσιών.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την έλλειψη μέτρων υγιεινής στην Ειδομένη, κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Τονίζεται μεταξύ άλλων ότι εκτίθεται η ζωή των αστυνομικών που βρίσκονται στην Ειδομένη σε κίνδυνο, λόγω της έλλειψης υγειονομικής περίθαλψης στον καταυλισμό καθώς κανείς από τους πρόσφυγες και μεταναστές δεν έχει περάσει από υγειονομικό έλεγχο.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της μήνυσης που κατατέθηκε

Σχεδόν στο σύνολό τους, οι ιατρικοί φορείς της χώρας προειδοποιούν διαρκώς για τον κίνδυνο εκδήλωσης επιδημιών, λόγω των ασφυκτικών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων στην Ειδομένη. Τουναντίον, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες δεν φαίνεται να ευαισθητοποιούνται στις εκκλήσεις μας για απόλυτη τήρηση του Π.Δ. 45/2008 «Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας» ως μέσο θωράκισης της υγείας των συναδέλφων που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα, οι προϊστάμενες Υπηρεσίες ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να λαμβάνουν κάθε αναγκαίο µέτρο, για την αποτροπή ή την ελαχιστοποίηση των κινδύνων στην υγεία του αστυνομικού προσωπικού, όπως ο ιατρικός έλεγχος, η χορήγηση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισµού, καθώς και η συντήρηση και απολύμανση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των οχηµάτων των Υπηρεσιών.

Μέχρι σήμερα, όλοι οι πρόσφυγες και οι παράνομοι μετανάστες που παραμένουν στην Ειδομένη δεν υπόκεινται σε κανέναν υγειονομικό έλεγχο. Επιπλέον οι κακές συνθήκες διαβίωσης, στέγης, διατροφής και κυρίως ατομικής υγιεινής είναι όχι απλώς ελλιπείς και προβληματικές αλλά τριτοκοσμικές. Η εξάπλωση νοσημάτων, όπως αυτό της ψώρας ή της φυματίωσης, αλλά και άλλων νοσημάτων που μεταδίδονται με σταγονίδια ή αερογενώς λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης και του συνωστισμού που υπάρχει, είναι θέμα ελαχίστου χρόνου. Σε αυτό το «μέτωπο» οι συνάδελφοι των ΔΑΕΘ και Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης μεταβαίνουν σε καθημερινή βάση χωρίς προηγουμένως η Υπηρεσία να τους έχει θωρακίσει με τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, ήτοι δεν έχει προηγηθεί η χορήγηση ιατρικών μασκών προσώπου και γαντιών, αντισηπτικών υγρών, ο εμβολιασμός τους, καθώς και η συντήρηση και απολύμανση των υπηρεσιακών οχημάτων.

Εκτίθενται λοιπόν σε ένα νοσηρό περιβάλλον όπου επικρατούν λοιμώξεις του αναπνευστικού, του γαστρεντερικού, δερματολογικές παθήσεις και μεταδοτικά νοσήματα, θέτοντας καθημερινά επί οκταώρου βάσεως τη ζωή τους σε κίνδυνο επειδή οι υπεύθυνοι δεν προβαίνουν στο στοιχειώδες προαπαιτούμενο που είναι ο εμβολιασμός τους. Ασφαλώς εξίσου εκτεθειμένες σε μεταδοτικά νοσήματα είναι οι οικογένειες των αστυνομικών που είναι το εγγύτερο περιβάλλον τους και πρώτος αποδέκτης σε περίπτωση μόλυνσής τους. Οι παραλείψεις των υπευθύνων στα μέτρα υγιεινής και στον ιατρικό έλεγχο των μελών μας δεν μπορούν να διαιωνίζονται.

Για τους λόγους αυτούς, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κατέθεσε σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα ποινικά αδικήματα της έκθεσης (306 ΠΚ), της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τελούμενης διά παραλείψεως (309 ΠΚ) και της παράβασης καθήκοντος (259 ΠΚ) ζητώντας να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για τις ανωτέρω παραβάσεις και να αποδοθούν οι κατά νόμον ευθύνες.

Για κάθε εξέλιξη επί του θέματος θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωσή μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος




3) Μήνυση του δημάρχου Παιονίας για τα προβλήματα στην Ειδομένη




6 Απρ 2016

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την παρακώλυση των συγκοινωνιών, την διατάραξη κοινής ειρήνης αλλά και σωρεία άλλων αδικημάτων κατέθεσε στην εισαγγελία Κιλκίς ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, μετά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε Ειδομένη και Πολύκαστρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά, τους τελευταίους 20 μήνες ο δήμος είναι επιφορτισμένος με την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος λόγω των αυξημένων ροών και βρίσκεται αντιμέτωπος με «αυξανόμενα και άκρως ανησυχητικά γεγονότα που οδηγούν στην εκτράχυνση της προσφυγικής κρίσης».

Ο δήμος ισχυρίζεται ότι η δημιουργία καταυλισμού στο πρατήριο καυσίμων στο ύψος Πολυκάστρου δεν είναι σύννομο ενώ τονίζεται ότι η κατάληψη του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης-Ευζώνων προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Μάλιστα, τονίζεται ότι ο δήμος απευθύνθηκε και εγγράφως τόσο στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα όσο και στην αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, επισημαίνοντας την «αδιανόητη και πρωτοφανή αδράνεια των αστυνομικών οργάνων αναφορικά με την αδιαμφισβήτητη παρακώλυση συγκοινωνιών».

Η ίδια μηνυτήρια αναφορά σημειώνει ότι η παρεμπόδιση αυτή είναι υποκινούμενη από «αλληλέγγυους ακτιβιστές, άγνωστης προελεύσεως» ή από άτομα που δηλώνουν ότι είναι μέλη ΜΚΟ.

Πλήττονται οι αγρότες

Εν συνεχεία, ο δήμος αναφέρει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλήττει βάναυσα τους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ζημιές σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ως παράδειγμα παρατίθεται ο αγροτικός πληθυσμός των συνολικά 70 κατοίκων του οικισμού της Νέας Καβάλας στον οποίο, τονίζεται στην αναφορά, «δημιουργήθηκε αυθαίρετα, μυστικοπαθώς και δίχως την οποιαδήποτε σχετική κοινοποίηση στον Δήμο Παιονίας, από την ελληνική κυβέρνηση, κέντρο φιλοξενίας προσφύγων».

Έξαρση εγκληματικών συμπεριφορών

Έξαρση παρουσιάζουν το τελευταίο δίμηνο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, και οι εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος των δημοτών, με πρόσφατο περιστατικό την εισβολή, σε χώρο στην Ειδομένη όπου φυλάσσονταν τρόφιμα και ρούχα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τις κλοπές κυρίως οικόσιτων ζώων.

Τίθεται ζήτημα δημόσιας Υγείας

Εν κατακλείδι, η αγωγή εγείρει ζήτημα δημόσιας υγείας για όλους όσους βρίσκονται στην περιοχή. «Οι συνθήκες υγιεινής, καθαριότητας και διαβίωσης των προσφύγων είναι τραγικές και απαράδεκτες και η απουσία οργάνωσης και υγιειονομικής επιτήρησης, είναι εμφανέστατες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.  




ΣΧΕΤΙΚΑ


  • Συνοριοφύλακες: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση-Συνεχίζουν να περνούν τζιχαντιστές

  • ΒΙΝΤΕΟ

  • Μεταναστευτικό

  • το είδα

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

    Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


    Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

    Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »