Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Οι ΗΠΑ ανατίναξαν τους Nord Stream 1,2 όπως το 1983 σαμποτέρ της CIA για ν’ ανατρέψουν την κυβέρνηση Σαντινίστα στη Νικαράγουα ανατίναξαν υποθαλάσσιο αγωγό στο λιμάνι του Πουέρτο Σαντίνο;

 

Οι Γιάνκηδες δεν αλλάζουν τακτικές, απλά τις ανασύρουν από τα αρχεία και τις εφαρμόζουν, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου κι επωφελούμενοι της ατιμωρησίας. Είναι και πάλι η γνώση της ιστορίας, που βοηθά στην κατανόηση του παρόντος. Για παράδειγμα, όσον αφορά την κατάσταση στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και Nord Stream 2 τις εκρήξεις και τη διαρροή αερίου:

«Το 1983 η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Ρ. Ρέιγκαν επιδίωξε να ανατρέψει τη φιλοσοβιετική κυβέρνηση Σαντινίστα στη Νικαράγουα. Στη CIA, με πρωτοβουλία του επικεφαλής του τμήματος, Duane Claridge, δημιουργήθηκε μια επαγγελματική ομάδα σαμποτάζ, μεταμφιεσμένη σε ξεχωριστό σχηματισμό του κινήματος Contra – της ένοπλης αντίστασης κατά των Σαντινίστας. Στις 14 Οκτωβρίου 1983, αυτοδύτες-κολυμβητές μάχης αυτής της ομάδας ανατίναξαν έναν υποθαλάσσιο αγωγό στο λιμάνι του Πουέρτο Σαντίνο. Στη συνέχεια, ως αποτέλεσμα της έρευνας, αποδείχθηκε η άμεση εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτή και σε άλλη (επιφανειακή επίθεση στις 11 Οκτωβρίου 1983 με την καταστροφή 5 εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι του Κορίντο) τρομοκρατική ενέργεια, η οποία ήταν αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

Ο Βρετανός αριστερός πολιτικός George Galloway: Η τρομοκρατική επίθεση των ΗΠΑ στον αγωγό Nordstream μοιάζει με την

ναρκοθέτηση από ΗΠΑ του λιμανιού Corinto της Νικαράγουας το 1982, μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας. Το Δικαστήριο της Χάγης την καταδίκασε τότε ως τέτοια. Δεν υπάρχουν τέτοιοι νομικοί δρόμοι σήμερα.

O λύκος κι αν εγέρασε……

Το κίνητρο

το ρωσικό φυσικό αέριο, συμπεριλαμβανομένου του LNG, παρέμενε φθηνότερο από ό,τι παρέχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Προκειμένου να διατηρήσουν τις ήδη επιτευχθείσες θέσεις στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου και να εκδιώξουν τη Ρωσία από αυτήν, οι Ηνωμένες Πολιτείες πιθανώς λαμβάνουν μια ολόκληρη σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν συμμορφώνονται πλήρως με το διεθνές δίκαιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχουν τον χερσαίο χώρο διαμετακόμισης των μεταφορέων ενέργειας μέσω ελεγχόμενων δουλοπρεπών κρατών: Πολωνίας και Ουκρανίας. Τουλάχιστον ένας από τους λόγους για την οργάνωση ενός πραξικοπήματος στην Ουκρανία το 2014 ήταν η απόκτηση του ελέγχου των ΗΠΑ σε μέρος των χερσαίων αγωγών ενέργειας που πήγαιναν από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Η κατασκευή των υποθαλάσσιων αγωγών Nord Stream 1, Nord Stream 2 και Turkish Stream είχε σκοπό να δώσει στη Ρωσία και την «Γηραιά ήπειρο» ανεξαρτησία στον τομέα των προμηθειών φυσικού αερίου. Ένας από τους κύριους παράγοντες παρακίνησης για την κατασκευή αυτών των γραμμών ήταν η αξιοπιστία και η μακροπρόθεσμη προμήθεια παρακάμπτοντας τις αμερικανικές ζώνες ελέγχου. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Η Δανική Υπηρεσία Ενέργειας θέτει τον ενεργειακό τομέα σε πορτοκαλί συναγερμό, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, εν μέσω πολλαπλών διαρροών αερίου από το Nord Stream 1 και 2
Οι αρχές στη Δανία δεν μπορούν να αποκλείσουν μια εσκεμμένη ενέργεια.
Ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία δεν αποκλείει την επιλογή δολιοφθοράς στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 και στις δύο γραμμές του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1

Ελικόπτερα από το αμερικάνικο πλοίο Kirsarge UDC πέταξαν πάνω από τα επίμαχα σημεία αγωγών πριν τις εκρήξεις. Η θαλαμηγός ”Κοπέρνικος” από την Πολωνία προσέγγισε στα 25χλμ και μετά δεν έδινε σήμα! Ήταν υποβρύχιο drone; Και άλλες εκδοχές για την Διεθνή τρομοκρατική επίθεση κατά αγωγών Nord Stream 1 και 2! ”Ευχαριστούμε ΗΠΑ” …. για την ανατίναξη από τον τ. ΥΠΕΞ Πολωνίας!!!.

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ