Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ συνελήφθη να λέει ψέματα και να χειραγωγεί μια έκθεση εμπειρογνωμόνων για ανεπιθύμητες ενέργειες

 Το ισραηλινό MOH δεν είχε σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών για ολόκληρο το έτος 2021. Ανέθεσαν σε μια ερευνητική ομάδα να αναλύσει τις αναφορές από ένα νέο σύστημα που θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2021. 

6 μήνες αργότερα τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν μακροπρόθεσμες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που δεν είχαν καταγραφεί από την Pfizer, και μια αιτιώδης σχέση - έτσι το υπουργείο υγείας MOH δημοσιεύει χειραγωγημένη αναφορά, λέγοντας ψέματα ότι δεν βρέθηκε νέο σήμα (συμβάντα).


Εδώ θα πρέπει να σκεφτούμε πραγματικά ιατρο-νομικά. Γιατί ιατρικά-νομικά; Επειδή για αρκετά ανεπιθύμητα συμβάντα είπαμε: "Εντάξει, υπάρχει, και υπάρχει αναφορά, αλλά και πάλι εμβολιαστείτε". Θέλω να πω, έχουμε να σκεφτούμε πώς να το γράψουμε και πώς να το παρουσιάσουμε σωστά. Έτσι, ώστε αυτό να μην οδηγήσει αργότερα σε αγωγές: "Περίμενε, περίμενε, περίμενε, είπες ότι όλα θα περάσουν και μπορείς να εμβολιαστείς. Και τώρα κοίτα τι μου συνέβη. Το φαινόμενο συνεχίζει ».

Ομιλητής είναι ο καθηγητής Mati Berkowitz, ειδικός παιδίατρος, επικεφαλής της μονάδας Κλινικής Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Shamir και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που διορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ (IMOH) για να εξετάσει την ασφάλεια του εμβολίου COVID-19 . 

Αυτή η κρίσιμη μελέτη βασίστηκε σε ένα νέο σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών που ξεκίνησε το υπουργείο MOH τον Δεκέμβριο του 2021 – 12 μήνες ΜΕΤΑ την κυκλοφορία των εμβολίων στο κοινό, καθώς αυτό το σύστημα που είχε θεσπιστεί τον Δεκέμβριο του 2020, όπως πλέον παραδέχονται επίσημα, ήταν δυσλειτουργικό και δεν επέτρεπε ανάλυση των δεδομένων. 

Σε μια εσωτερική συνάντηση του Zoom στις αρχές Ιουνίου, η ηχογράφηση της οποίας διέρρευσε στον Τύπο, ο καθηγητής Berkowitz προειδοποίησε το MOH, ότι θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά πώς να παρουσιάσουν τα ευρήματα της μελέτης του στο κοινό, διαφορετικά μπορεί να μηνυθούν, καθώς έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που η επιτροπή MOH' s ισχυρίζεται ότι οι σοβαρές παρενέργειες είναι σπάνιες, βραχυπρόθεσμες και παροδικές. 

Αφού ανέλυσε τις αναφορές που ελήφθησαν σε διάστημα 6 μηνών, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι πολλές σοβαρές παρενέργειες ήταν στην πραγματικότητα μακροπρόθεσμες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν αναφέρονται από την Pfizer, και αποδεικνύουν αιτιώδεις σχέσεις με το εμβόλιο. 

Ωστόσο, αντί να δημοσιεύει τα ευρήματα με διαφάνεια στο κοινό, το MOH τα απέκρυψε για σχεδόν δύο μήνες και όταν τελικά κυκλοφόρησε την αναφορά , παρεξήγησε και χειραγωγούσε τα ευρήματα, ελαχιστοποιώντας την έκταση των αναφορών και δηλώνοντας ότι δεν βρέθηκαν νέα ανεπιθύμητα συμβάντα ("σήματα") και ότι τα συμβάντα που εντοπίστηκαν δεν προκλήθηκαν απαραίτητα από το εμβόλιο, παρόλο που οι ίδιοι οι ερευνητές είπαν ακριβώς το αντίθετο. 

Δείτε στο βίντεο

https://rtmag.co.il/images/yaffa/videos/No_9.mp4

Ιστορικό: «Το εργαστήριο του κόσμου» δεν διέθετε αξιόπιστο σύστημα παρακολούθησης

Ως γνωστόν, το Ισραήλ στέφθηκε, ''το εργαστήριο του κόσμου'' όχι από κανέναν άλλον, αλλά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Burla

Και για καλό λόγο. Πράγματι, το Ισραήλ έχει πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και ήταν το πρώτο στον κόσμο που έδωσε αναμνηστικές δόσεις σε όλους. 

Μάλιστα, το αίτημα της Pfizers για έγκριση των ενισχυτών βασίστηκε τουλάχιστον εν μέρει στη λεγόμενη μελέτη που έγινε στο Ισραήλ. Το Ισραήλ ήταν επίσης μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολίασε τις έγκυες γυναίκες.

Ωστόσο, όπως παραδέχεται τώρα το MOH, κατά τη διάρκεια ολόκληρου αυτού του κρίσιμου έτους κατά το οποίο η συντριπτική πλειονότητα των Ισραηλινών εμβολιάστηκε, οι περισσότεροι από αυτούς με 2-3 δόσεις, το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου ήταν δυσλειτουργικό και δεν επέτρεψε αξιόπιστη ανάλυση των δεδομένων . 

Μάλιστα, από την αρχή της εκστρατείας εμβολιασμού, πολλοί Ισραηλινοί ειδικοί έχουν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα του IMOH να παρακολουθεί την ασφάλεια του εμβολίου και να παρέχει αξιόπιστα δεδομένα στον κόσμο. 

Ωστόσο, ο IMOH είπε στο ισραηλινό κοινό, στον FDA και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι διαθέτουν σύστημα επιτήρησης και ότι παρακολουθούν στενά τα δεδομένα. 

Για παράδειγμα, ο καθηγητής Retsef Levy από το MIT, ειδικός στα συστήματα υγείας και τη διαχείριση κινδύνου, εξέφρασε σοβαρή κριτική κατά τη διάρκεια μιαςΣυνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων και συναφών βιολογικών προϊόντων στις 17 Σεπτεμβρίου, η οποία επικεντρώθηκε στην έγκριση της αναμνηστικής δόσης, δηλώνοντας ότι το σύστημα είναι δυσλειτουργικό και ότι η ασφάλεια των εμβολίων COVID-19 δεν παρακολουθείται σωστά. 

Σε απάντηση, η Δρ Sharon Alroi-Preis, επικεφαλής δημοσίων υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας και κορυφαία σύμβουλος της ισραηλινής κυβέρνησης για την COVID, ισχυρίστηκε ότι είναι ''αρκετά έκπληκτη με το σχόλιο του Retsef Levi ότι το Ισραήλ δεν παρακολουθεί ανεπιθύμητα συμβάντα''. Η Δρ. Αλρόι-Πρέις δήλωσε: "Είναι τα δεδομένα μας. Είμαι υπεύθυνη γι' αυτά. Άρα ξέρω ακριβώς τι μας αναφέρεται".

Μόλις στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, ένα χρόνο μετά την έναρξη της κυκλοφορίας του εμβολίου, το Υπουργείο Υγείας θέσπισε τελικά ένα κατάλληλο σύστημα, το οποίο συμπίπτει με την κυκλοφορία των εμβολίων κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. 

Το νέο σύστημα βασίζεται σε ένα μη ανώνυμο έντυπο ψηφιακής αναφοράς, το οποίο το Υπουργείο ζήτησε από όλους τους δημόσιους Οργανισμούς Διαχείρισης Υγείας να διανεμηθεί σε όλους τους ασθενείς μετά τον εμβολιασμό τους, ώστε όσοι υπέστησαν ανεπιθύμητες ενέργειες να μπορούν να τις αναφέρουν. 

Ταυτόχρονα, το υπουργείο όρισε τον καθηγητή Μάτι Μπέρκοβιτς και τα μέλη του προσωπικού του να αναλύσουν τις εκθέσεις. 

Η ανάλυση έγινε σε αναφορές που ελήφθησαν από τους HMOs στο Ισραήλ για περίοδο 6 μηνών - από τις αρχές Δεκεμβρίου 2021 έως τα τέλη Μαΐου 2022.

Η ομάδα εξέτασε τόσο τις κοντινές κατηγορίες παρενεργειών που ορίστηκαν από το MOH (υπήρχαν 7 τέτοιες κατηγορίες), όσο και το ελεύθερο κείμενο (εντόπισαν 22 κατηγορίες παρενεργειών). 

Λόγω περιορισμένου χρόνου και πόρων, αποφάσισαν να αναλύσουν πρώτα μόνο τις 5 πιο συχνές παρενέργειες που εντόπισαν: 

1. νευρολογικές βλάβες. 

2. γενικές παρενέργειες. 

3. διαταραχές εμμήνου ρύσεως. 

4. διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος. και 

5. πεπτικό σύστημα/νεφρό και ουροποιητικό σύστημα.



Νέα σήματα, μακροχρόνιες ανεπιθύμητες ενέργειες και εκ νέου πρόκληση

Στις αρχές Ιουνίου, οι ερευνητές παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε ανώτερους αξιωματούχους του MOH, συμπεριλαμβανομένης της Δρ. Emilia Anis, επικεφαλής του επιδημιολογικού τμήματος του MOH. Εδώ είναι τα κύρια ευρήματα και τα σημεία τους:

1.Νέα σήματα 
Η ερευνητική ομάδα εντόπισε και χαρακτήρισε ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται από την Pfizer, συμπεριλαμβανομένων νευρολογικών παρενεργειών όπως υπαισθησία, παραισθησία, εμβοές και ζάλη, πόνος στην πλάτη, και συμπτώματα του πεπτικού συστήματος στα παιδιά (κοιλιακός πόνος).


2.Μακροπρόθεσμα συμβάντα  
Η ερευνητική ομάδα τόνισε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι τα ευρήματά της υποδεικνύουν ότι, σε αντίθεση με ό,τι μας είπαν μέχρι στιγμής, σε πολλές περιπτώσεις, τα σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα είναι μακροπρόθεσμα, που διαρκούν εβδομάδες, μήνες, ένα χρόνο ή ακόμη περισσότερο, και σε ορισμένες περιπτώσεις – συνεχίζονται, έτσι ώστε η παρενέργεια να διαρκέσει ακόμα όταν τελείωσε η μελέτη. 
Αυτά περιλαμβάνουν διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και διάφορες νευρολογικές παρενέργειες, μυοσκελετικούς τραυματισμούς, προβλήματα γαστρεντερικού συστήματος και ανεπιθύμητες ενέργειες στα νεφρά και το ουροποιητικό σύστημα.


3.Επανάληψη πρόκλησης 
Οι ερευνητές βρήκαν πολλές περιπτώσεις επαναλαμβανόμενης πρόκλησης – υποτροπής ή επιδείνωσης μιας παρενέργειας μετά από επαναλαμβανόμενες δόσεις του εμβολίου. 
Στην πραγματικότητα, εντόπισαν περιπτώσεις εκ νέου πρόκλησης και στις 5 πιο συχνές παρενέργειες που ανέλυσαν - π.χ. γενικές παρενέργειες, παρατυπίες εμμήνου ρύσεως, διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος και πεπτικό σύστημα/νεφρικό και ουροποιητικό σύστημα.
4. Δείτε στο βίντεο

Ένα σημαντικό παράδειγμα που καταδεικνύει τη σοβαρότητα αυτών των ευρημάτων είναι οι διαταραχές της εμμήνου ρύσεως .

5.Μακροχρόνια
 
Σε μια από τις διαφάνειες, οι ερευνητές έγραψαν: "Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στο προαναφερθέν θέμα κατέδειξαν βραχυπρόθεσμες ανωμαλίες (έως και μερικές ημέρες) στον εμμηνορροϊκό κύκλο. Ωστόσο, πάνω από το 90% των αναφορών που περιγράφουν λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά της διάρκειας αυτής της ανεπιθύμητης ενέργειας υποδεικνύουν μακροχρόνιες αλλαγές (η έμφαση στο πρωτότυπο. ΥΣ). Πάνω από το 60% υποδηλώνει διάρκεια άνω των 3 μηνών''.

Rechallenge - Στη συνέχεια, σε περίπου10% των περιπτώσεων, το πρόβλημα επανεμφανίστηκε μετά από πρόσθετες δόσεις.

  1. Ο καθηγητής Retsef Levi, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Δημόσιου Συμβουλίου Έκτακτης Ανάγκης του Ισραήλ για την Κρίση της COVID 19, δήλωσε σε συνέντευξή του στο GB News ότι το παράδειγμα μακροχρόνιων διαταραχών της εμμήνου ρύσεως που εντοπίστηκαν στη μελέτη καταδεικνύει επίσης την ανταπόκριση των αρχών στην Αναφορές. 

    Τα συμπεράσματα των ερευνητών: Τα ευρήματα αποδεικνύουν την αιτιότητα και μπορεί να οδηγήσουν σε αγωγές

    1. Αιτιοκρατία – Οι ερευνητές τονίζουν ότι, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, αυτά τα ευρήματα θεμελιώνουν αιτιώδεις σχέσεις μεταξύ του εμβολίου και της παρενέργειας.
    Όπως μπορεί να ακουστεί στο παρακάτω απόσπασμα, ο καθηγητής Berkowitz τονίζει ότι αυξάνει τις πιθανότητες αιτιότητας "από το πιθανό σε οριστικό": 

    "Ένα από τα πράγματα που είναι ισχυρά εδώ είναι η εκ νέου πρόκληση. Ξέρουμε για τα φάρμακα. Υπάρχει η Κλίμακα Naranjo [η Κλίμακα Πιθανοτήτων Ανεπιθύμητων Αντιδράσεων Φαρμάκων (ADR)]. Το Naranjo, όταν υπάρχει ένα ανεπιθύμητο συμβάν που επαναλαμβάνεται με την εκ νέου πρόκληση, μετατρέπεται από «πιθανό» σε οριστικό, σε σημαντικό».

    2. Σκεφτείτε Ιατρικό-Νομικό – 
    σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά καταδικαστικά, ο καθηγητής Berkowitz προειδοποιεί τους αξιωματούχους του MOH, σε σχέση με τις μακροχρόνιες παρενέργειες, θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά πώς να παρουσιάσουν τα ευρήματα της μελέτης του στο κοινό, καθώς έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς τους ότι Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες, βραχυπρόθεσμες και παροδικές. Αρχικά, αρνούνται εντελώς οποιαδήποτε αιτιώδη σχέση μεταξύ αυτών των διαταραχών και των εμβολίων για την COVID-19 – σε αυτήν την περίπτωση το αρνήθηκαν παρά τις αμέτρητες αναφορές που κατέκλυσαν το διαδίκτυο από την αρχή της κυκλοφορίας του εμβολιασμού. Στη συνέχεια, όταν οι αναφορές εξακολουθούσαν να συνεχίζονται και ήταν αδύνατο να διαψευστούν, οι αρχές και οι ειδικοί για λογαριασμό τους άλλαξαν την αφήγηση παραδεχόμενοι ότι μπορεί να υπάρχει σχέση, αλλά ακόμα κι αν υπάρχει, πρόκειται για ήπιες και παροδικές αλλαγές. Διαρκούν μόνο λίγες μέρες και δεν έχουν μελλοντικές επιπτώσεις στη γονιμότητα.


Οι HMO κρατούν τα δεδομένα κρυφά

Η ερευνητική ομάδα εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι μελέτησε έναν σημαντικό περιορισμό - έλαβαν συνεργασία μόνο από ένα μικρό HMO για να μοιραστούν τα δεδομένα που έλαβε από το νέο σύστημα αναφοράς. (Το σύστημα υγείας του Ισραήλ χωρίζεται σε 4 διαφορετικούς οργανισμούς τύπου HMO· κάθε Ισραηλινός έχει εγγραφεί σε έναν από αυτούς) Κανένας από τους άλλους 3 HMO δεν μοιράστηκε τα δεδομένα του, συμπεριλαμβανομένων των 2 μεγαλύτερων του Ισραήλ – Clalit και Maccabi. 

Ο καθηγητής Berkowitz είπε ότι κρατούν τα δεδομένα ''κοντά στο στήθος τους.''

Το μόνο HMO που μοιράστηκε τα δεδομένα (Meuhedet) είναι πολύ μικρό, αντιπροσωπεύει μόνο το 15% περίπου του ισραηλινού πληθυσμού, με βαρύ θρησκευόμενο πληθυσμό, ο οποίος έχει χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού από τον γενικό πληθυσμό και σπάνια χρησιμοποιεί smartphone, επομένως οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπόρεσαν καν να λάβουν το μήνυμα κειμένου.

Δύο άλλοι περιορισμοί που αναφέρονται από την ερευνητική ομάδα:

Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις δεν συμπεριλήφθηκαν καν στην ανάλυση.
 
Υπήρχαν 173 περιπτώσεις νοσηλείας και επισκέψεων ER που εξετάστηκαν ξεχωριστά από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι έχουν ακόμη πολλή δουλειά, αφού ανέλυσαν μόνο τις 5 κορυφαίες συχνές παρενέργειες, αλλά υπήρχαν άλλες 17 (συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών, που ήταν η 6η πιο συχνή) που δεν ανέλυσαν ακόμη.

''Η αναφορά του παρονομαστή'' - απόκρυψη, χειραγώγηση και συγκάλυψη 

Αν και ο IMOH γνώριζε αυτά τα ευρήματα, τα απέκρυψε για 2 μήνες, όχι μόνο από το κοινό, αλλά ακόμη και από τη δική του επιτροπή εμπειρογνωμόνων ;;;;;; που αποφάσισε στις 30 Ιουνίου να εγκρίνει το εμβόλιο για βρέφη ηλικίας έως 6 μηνών. Αυτή η απόφαση ελήφθη 3 εβδομάδες μετά την προειδοποίηση του IMOH σχετικά με αυτά τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις τους.

Η επίσημη έκθεση κυκλοφόρησε τελικά, στις 20 Αυγούστου, σε μια κλειστή ενημέρωση τύπου, και παραδόξως, το MOH παραδέχτηκε σε αυτήν, το μαύρο στο άσπρο, ότι το Ισραήλ δεν διέθετε λειτουργικό σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. 

Η απίστευτη εξήγηση: ''Καθώς προχωρούσε η επιχείρηση εμβολιασμού, ελήφθησαν δεδομένα από την ανώνυμη ηλεκτρονική φόρμα, χωρίς όμως τη δυνατότητα επεξεργασίας και επαγγελματικής επικύρωσης των δεδομένων''.

Ωστόσο, ακόμη και αφού έλαβαν τόσο σοβαρά ευρήματα και προειδοποιήσεις, χειρίστηκαν τα δεδομένα και προσπάθησαν να κρύψουν κρίσιμες πληροφορίες για να κάνουν το εμβόλιο να φαίνεται ασφαλές.

''Κανένα νέο σήμα'' – Το MOH έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι δεν βρέθηκαν νέα ανεπιθύμητα συμβάντα στη μελέτη που δεν ήταν ήδη γνωστά – κανένα νέο σήμα. 

Τι γίνεται με τα νευρολογικά τραύματα, τα οποία οι ερευνητές είπαν ότι δεν αναφέρονται καν στην ετικέτα της Pfizer; 

Τι γίνεται με τη μεγάλη διάρκεια ή την εκ νέου πρόκληση; Κανένα από αυτά τα ευρήματα δεν υπάρχει πουθενά στην επίσημη έκθεση.

Βίντεο

Χειραγώγηση των αριθμών   

Προκειμένου να προωθηθεί η αφήγηση των ''σπάνιων ανεπιθύμητων ενεργειών'', το MOH διαίρεσε τον αριθμό των αναφορών που ελήφθησαν με έναν παρονομαστή του συνολικού αριθμού δόσεων που χορηγήθηκαν στο Ισραήλ για ολόκληρο ενάμιση χρόνο από την έναρξη του εμβολίου διάθεση - ~ 18 εκατομμύρια, κρύβοντας το γεγονός ότι ίδρυσαν το σύστημα μόλις τον Δεκέμβριο του 2021 και ότι η ανάλυση έγινε σε αναφορές που ελήφθησαν κατά τους 6 μήνες έως τον Μάιο του 2022, από ένα μικρό ποσοστό HMO.

Αυτό αγνοεί το γνωστό γεγονός ότι τέτοια συστήματα παθητικής αναφοράς καλύπτουν μόνο ένα κλάσμα των πραγματικών γεγονότων. 
Αυτό θα εξακολουθούσε να ισχύει ακόμη και αν το σύστημα ήταν λειτουργικό καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου εμβολιασμού και χρησιμοποιήθηκε από όλους τους HMO (κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση). 

Αυτός ο χειρισμός - χρησιμοποιώντας τον παρονομαστή των συνολικών δόσεων, επαναλήφθηκε σε καθεμία από τις κατηγορίες των παρενεργειών της αναφοράς.

Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι για να υποβαθμίσει το ποσοστό των αναφορών για τις διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, το MOH χρησιμοποίησε έναν παρονομαστή του συνολικού αριθμού όλων των δόσεων για ενήλικες –~16 εκατομμύρια– και έτσι, παράλογα, συμπεριέλαβε τους άνδρες στην εξίσωση του πόσο συχνές είναι οι διαταραχές της εμμήνου ρύσεως.


Παγκόσμιες επιπτώσεις

Η συζήτηση που εκτίθεται στο βίντεο που διέρρευσε έχει εκτεταμένες και ανησυχητικές επιπτώσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Ενώ το Ισραήλ είναι μια σχετικά μικρή χώρα, ονομάστηκε ''το εργαστήριο του κόσμου''. 
Τα βλέμματα μεγάλου μέρους του κόσμου ήταν στραμμένα σε αυτό και το FDA και άλλες ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν επανειλημμένα την εμπειρία του με το εμβόλιο ως βάση για τη χάραξη πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτών και των υποχρεωτικών εμβολιασμών και πολλά άλλα. 

Έτσι, αν το Ισραήλ δεν διέθετε στην πραγματικότητα ένα λειτουργικό σύστημα παρακολούθησης ανεπιθύμητων συμβάντων και τα δεδομένα του ήταν φαντασία, και αν ακόμη και όταν εγκαινίασε ένα σωστό σύστημα παρακολούθησης ένα χρόνο πολύ αργότερα, την ανάλυση των ευρημάτων την αγνόησε εντελώς και την απέκρυψε – σε τι βασιζόταν πραγματικά το FDA; 
Σε τι βασίζονταν όλες αυτές οι ρυθμιστικές αρχές;


Το Υπουργείο Υγείας δεν απάντησε στα αιτήματα του Real-Time Magazine για σχολιασμό. 
Ο καθηγητής Mati Berkowitz αρνήθηκε να σχολιάσει και μας παρέπεμψε στο IMOH. 


Σύνδεσμοι σε βίντεο από την ηχογράφηση που διέρρευσε, μεταφρασμένα στα Αγγλικά, στο Rumble:

Israeleak μέρος 1 - Medico-legal

Israeleak μέρος 1B - Rechallenge

Israeleak μέρος 1C



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »