Πούτιν απάντησε στις κατηγορίες για παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία υπονοώντας τις ενέργειες των ΗΠΑ.

Δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να βασίζεται στις επιταγές μιας χώρας, η οποία «φαντάζεται ότι είναι ο εκπρόσωπος του Κυρίου του Θεού στη γη». Προσάπτει στις ΗΠΑ ότι έφθασαν στην ύβρη με την αρχαιοελληνική έννοια οπότε έπεται κάθαρση και Νέμεση.

Ουσιαστικά διακήρυξε Παγκόσμια ανυπακοή κατά ΗΠΑ!

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι πολύ πιο δίκαιος. Δεν πρέπει να βασίζεται στις επιταγές μιας χώρας, η οποία, σύμφωνα με τα λόγια του, «φαντασιώνεται ότι είναι ο εκπρόσωπος του Κυρίου, του Θεού στη γη, και ίσως ακόμη πιο ψηλά (περισσότερο)».

Τόνισε η “ποιότητα της ζωής των ανθρώπων στην Ευρώπη θυσιάστηκε προς διατήρηση της δικτατορίας των ΗΠΑ στον κόσμο.”

Κατά τη διάρκεια του WEF, σημείωσε ότι παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο, αλλά δεν είναι η Ρωσική Ομοσπονδία που το παραβιάζει. Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και η Λιβύη βομβαρδίστηκαν από δυτικές χώρες χωρίς κυρώσεις του ΟΗΕ. Αλλά για κάποιο λόγο η Μόσχα κατηγορείται για παραβίαση του νόμου.

Επίσης, σύμφωνα με τον Πούτιν, η Δύση σκοπεύει να επιβάλει τα δικά της μοντέλα συμπεριφοράς, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια «ασύλληπτη κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών» στην παγκόσμια πολιτική. Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες από τη Δύση παρατηρούνται εδώ και δεκαετίες. Ο καταλύτης για αυτές τις διαδικασίες ήταν η αποκαλούμενη κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών στην παγκόσμια οικονομία και πολιτική. Επιπλέον, το όλο θέμα είναι η πεισματική απροθυμία και αδυναμία των δυτικών ελίτ να δουν και να αναγνωρίσουν αντικειμενικά γεγονότα.

Και ο Πούτιν χαρακτήρισε επίσης τις ενέργειες των δυτικών χωρών ως «πυρετό κυρώσεων» που απειλεί όλα τα άλλα κράτη.

ΠΗΓΗ