Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Η κομποστοποίηση ανθρώπων είναι πλέον νόμιμη στην Καλιφόρνια και οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να γίνουν «λίπασμα»

 Η κομποστοποίηση ανθρώπων είναι πλέον νόμιμη στην Καλιφόρνια και οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να γίνουν «λίπασμα»

Η κομποστοποίηση ανθρώπινων υπολειμμάτων είναι πλέον νόμιμη στην Καλιφόρνια χάρη στην υπογραφή νομοσχεδίου από τον κυβερνήτη Gavin Newsom και οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν να είναι κυριολεκτικά φυτική τροφή.

«Με την κλιματική αλλαγή και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας ως πραγματικές απειλές για το περιβάλλον μας, αυτή είναι μια εναλλακτική μέθοδος τελικής διάθεσης που δεν θα συμβάλει στις εκπομπές στην ατμόσφαιρά μας», δήλωσε Gavin Newsom

Πως θα συμβαίνει αυτό

Το Return Home Human Composting, ένα πράσινο γραφείο τελετών που προσφέρει την κομποστοποίηση ως επιλογή μετά τη ζωή, έδωσε μια λεπτομερή εικόνα του πώς γίνεται στην πραγματικότητα.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok της εταιρείας, ο ανώνυμος υπάλληλος εξήγησε ότι

η εργασία ξεκινά με το να σύρουν το σώμα του νεκρού πάνω σε ένα bodyboard.

Μια ετικέτα ταυτότητας μπαίνει στο πόδι και κάτω από το κεφάλι, ώστε να διακρίνεται σε περίπτωση που η οικογένειά τους θέλει να τα δει.

Στη συνέχεια, το σώμα του ατόμου καλύπτεται μέχρι να είναι έτοιμο για μπάνιο.

Στη συνέχεια ντύνεται με ένα κατά παραγγελία, κομποστοποιήσιμο ένδυμα.

Αφού γίνει αυτό, είναι έτοιμοι να το πάνε στο σκάφος τους, όπου η οικογένεια μπορεί να τους αφήσει μια ποικιλία από αντικείμενα γεμάτα αγάπη, όπως γράμματα, κάρτες κτλ..

Μόλις η οικογένεια περάσει τον χρόνο της με το αγαπημένο της πρόσωπο, κλείνει το δοχείο και παραμένει κλειστό μέχρι το άτομο να μετατραπεί σε χώμα.

Μετά το βίντεο που κοινοποιήθηκε στα social media, πολλοί έσπευσαν στην ενότητα των σχολίων αλλοι με θετικά σχόλια κι άλλοι κάνοντας χιούμορ.

«Θα το έκανα αυτό για μένα, μετά θυμήθηκα ότι είμαι αλλεργική στο σανό και θα είχα άσθμα και στη μετά θάνατον ζωή», αστειεύτηκε κάποιος.

«Ο θάνατος είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου, αλλά για κάποιο λόγο, το βρίσκω τόσο ανακουφιστικό, θα προτιμούσα να θρηνήσω ένα μέλος της οικογένειας σε αυτό το παιχνίδι παρά σε ένα φέρετρο», είπε ένας άλλος.

“Θέλω πολύ να κάνω κάτι τέτοιο και μετά να φυτέψω ένα δέντρο σε αυτό. Θέλω η οικογένειά μου να επισκεφτεί το “δέντρο μου” όχι ένα νεκροταφείο”, επέμεινε ένας άλλος σχολιαστής.

Ένας αισιόδοξος χρήστης δήλωσε: “Μου αρέσει τόσο πολύ, αυτό θέλω για τον εαυτό μου. Βρίσκω τη σκέψη ότι τα λείψανά μου αποσυντίθενται φυσικά και επιστρέφουν στη γη τόσο γαλήνια.”

Έκπληκτος από την απαλότητα της διαδικασίας, κάποιος δήλωσε: “Αυτό με έκανε να κλάψω, είναι τόσο ευγενικό. Αισθάνομαι ότι τιμά το άτομο και τη Γη ταυτόχρονα.”

Σε ένα δεύτερο βίντεο , η εταιρεία απάντησε σε μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις, η οποία είναι τι συμβαίνει με τα οστά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Δεδομένου ότι τα οστά δεν αποσυντίθενται, μετά την πρώτη φάση της διαδικασίας κομποστοποίησης, περνούν σε κάτι που ονομάζεται διαλογή, όπου οτιδήποτε ανόργανο μπορεί να αφαιρεθεί από το κομπόστ. Στη συνέχεια προσθέτουν υλικά απο μικρόβια και μικροοργανισμούς που βοηθούν στη διαδικασία αποδόμησης.

Σε αυτό το σημείο αφαιρούνται τα οστά.

Στη συνέχεια, τα οστά τοποθετούνται σε έναν αποτεφρωτή, παρόμοιο με αυτόν που θα βρίσκατε σε ένα αποτεφρωτήριο.

Τα οστά διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια και επανεισάγονται στο κομπόστ εως ότου ωριμάσουν για άλλες 30 ημέρες.

Μετά από αυτό τα οστά θα είναι πορώδη, ώστε τα μικρόβια να μπορούν να τα καταναλώσουν.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »