Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Νανοσωματίδια mRNA στο μητρικό γάλα: μελέτη θέτει υπό αμφισβήτηση την έκκληση για εμβολιασμό των εγκύων και των γυναικών που θηλάζουν

 

Μια επιστημονική έκθεση στο Journal of the American Medical Association αναφέρει ότι “οι γυναίκες που θηλάζουν θα πρέπει να είναι προσεκτικές τις πρώτες 48 ώρες μετά από μια ένεση κατά της Covid-19 μέχρι νεωτέρας”.

Από καιρό φημολογούνταν ότι οι διαθέσιμες σήμερα ενέσεις Covid εγκυμονούσαν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία. Αλλά, όπου και αν στρέψετε το βλέμμα σας, όπου και αν κοιτάξετε, θα βρείτε (καταναγκαστικές) προτροπές για να “εμβολιαστεί” αυτός ακριβώς ο πληθυσμός το συντομότερο δυνατό, όσο το δυνατόν συχνότερα.

Η μελέτη στο JAMA επισημαίνει κινδύνους για τις γυναίκες που θηλάζουν

Η προαναφερθείσα μελέτη των Hanna et al. (JAMA Pediatr., 26 Sept. 2022, doi:10.1001/jamapediatrics.2022.3581) αφορά πρωτίστως την προσεκτικότερη εξέταση ορισμένων από τις ευάλωτες ομάδες που αποκλείστηκαν στις αρχικές βασικές μελέτες – βρέφη και μητέρες που θηλάζουν (σημείωση: στο πρωτότυπο αναφέρεται “θηλάζοντα άτομα”, αλλά αυτό είναι απλώς εντελώς απόκοσμο).

Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και

οι υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ – από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έως την αντίστοιχη AGES (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων), μέχρι τα κορυφαία πανεπιστήμια (π.χ. Πανεπιστήμιο John Hopkins) και τα σχετικά ιδρύματα, όπως η Ένωση Αμερικανών Γυναικολόγων, διακηρύσσουν ομόφωνα ότι οι ενέσεις κατά της Covid είναι “ασφαλείς και αποτελεσματικές” και μπορούν (πρέπει) να γίνονται πολύ καλά αποδεκτές τόσο από τις έγκυες όσο και από τις θηλάζουσες γυναίκες χωρίς δισταγμό.

Παρόλο που υπάρχει σημείωση στην έγκριση των σκευασμάτων mRNA στις ΗΠΑ ότι δεν είναι διαθέσιμα για βρέφη κάτω των έξι μηνών, αυτό σημαίνει απλώς ότι δεν υπάρχουν δεδομένα ή μελέτες σχετικά με αυτό, όπως επισημαίνουν οι Hanna et al.

Μέθοδοι και αποτελέσματα

Οι Hanna et al. διεξήγαγαν μια μικρή μελέτη κοόρτης σε 11 υγιείς θηλάζουσες γυναίκες, 5 από τις οποίες έλαβαν mRNA-1273 (Spikevax από τη Moderna) και 6 από τις οποίες έλαβαν BNT162b2 (Comirnaty από την BioNTech/Pfizer) εντός έξι μηνών από τον τοκετό. Οι συμμετέχουσες στη μελέτη παρείχαν δείγματα μητρικού γάλακτος για ανάλυση τόσο πριν όσο και (μεταξύ μίας και πέντε ωρών) μετά τις ενέσεις. Συνολικά, 131 τέτοια δείγματα ήταν διαθέσιμα στους ερευνητές και αναλύθηκαν διεξοδικά (κάντε κλικ εδώ για το παράρτημα της μελέτης, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες).

Από τα δείγματα από τις 11 θηλάζουσες γυναίκες, νανοσωματίδια mRNA βρέθηκαν σε επτά δείγματα από πέντε διαφορετικά άτομα – έως και 45 ώρες μετά τη λήψη ενός φαρμάκου κατά της Covid (λεπτομέρειες στον Πίνακα 2).

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η συγκέντρωση των νανοσωματιδίων mRNA βρέθηκε να ποικίλλει εξαιρετικά: μεταξύ της χαμηλότερης τιμής (2,13 pg/mL) και της υψηλότερης τιμής που μετρήθηκε (16,78 pg/mL) υπάρχει ένας συντελεστής 7,8.

Το συμπέρασμα αναπαράγεται εδώ τόσο στο πρωτότυπο όσο και στη μετάφραση λόγω της σημασίας του:

Η σποραδική παρουσία και τα ίχνη του mRNA του εμβολίου COVID-19 που ανιχνεύθηκαν στο EBM [μητρικό γάλα] υποδηλώνουν ότι ο θηλασμός μετά τον εμβολιασμό με COVID-19 mRNA είναι ασφαλής, ιδίως πέραν των 48 ωρών μετά τον εμβολιασμό. Τα δεδομένα αυτά καταδεικνύουν για πρώτη φορά, εξ όσων γνωρίζουμε, τη βιοκατανομή του mRNA του εμβολίου COVID-19 στα μαστικά κύτταρα και τη δυνητική ικανότητα των EVs [εξωκυτταρικά κυστίδια, συστατικά αγγελιοφόρου] των ιστών να συσκευάζουν το mRNA του εμβολίου που μπορεί να μεταφερθεί σε απομακρυσμένα κύτταρα. Λίγα έχουν αναφερθεί σχετικά με τη βιοκατανομή και τον εντοπισμό των λιπιδικών νανοσωματιδίων στους ανθρώπινους ιστούς μετά τον εμβολιασμό με COVID-19 mRNA.

Σημασία των αποτελεσμάτων

Πόσες φορές έχουμε ακούσει όλοι ότι οι ουσίες mRNA παραμένουν “στο μπράτσο” – αλλά τώρα η μελέτη των Hanna et al. αποδεικνύει ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση εκ μέρους των κατασκευαστών, των αρχών και των πολιτικών.

Πέρα από την περιβόητη μελέτη βιοδιανομής από την Ιαπωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε αρουραίους, όπως είναι γνωστό, υπάρχει τώρα σαφής απόδειξη με τους Hanna et al. ότι τα νανοσωματίδια mRNA εμφανίστηκαν στον άνθρωπο σε μέρη του σώματος πολύ μακριά από το μπράτσο. Για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε αποστείλει επιστολή στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων που μας απάντησε, όπως πάντα, με αερολογίες αποφεύγοντας ουσιαστικά να μας δώσει μια σαφή εξήγηση, αν τελικά τα συστατικά των ενέσεων διαδίδονται σε όλο το αίμα.

Επομένως, μην παραπλανηθείτε από το μέρος της πρότασης που αναφέρεται στην ασφάλεια της ένεσης Covid για έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες. Αυτή η μελέτη με κριτές φέρνει αποδείξεις ότι η “θεωρία συνωμοσίας” της μετάδοσης νανοσωματιδίων mRNA, μεταξύ άλλων, από το μητρικό γάλα στα νεογέννητα – είναι πράγματι σωστή.

Επιπλέον, οι ευρέως αποκλίνουσες συγκεντρώσεις mRNA που παρατίθενται στον πίνακα 2 υποδηλώνουν ότι οι διαφορές αυτές είναι πιθανό να είναι παρόμοιες – ή ακόμη πιο αποκλίνουσες – σε ένα μεγαλύτερο δείγμα.

Τι – και πότε – γνώριζαν οι κατασκευαστές, οι αρχές και οι πολιτικοί για αυτό;

Όπως αναφέρθηκε, τέτοιες ανησυχίες προέκυψαν αρκετά νωρίς, αλλά απορρίφθηκαν, χλευάστηκαν ή κατατάχθηκαν στη σφαίρα των “θεωριών συνωμοσίας”. Αν αναφέρθηκε καθόλου.

Ο παρασκευαστής – εδώ παραδειγματικά από το ένθετο συσκευασίας

του BNT162b2 (Comirnaty της BioNTech/Pfizer) – αναφέρει ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία ούτε είναι δυνατόν να “εκτιμηθούν τυχόν παρενέργειες του Comirnaty στο θηλάζον παιδί ή στο μητρικό γάλα”.

Η μεταφορά νανοσωματιδίων mRNA, από την άλλη πλευρά, είχε ήδη γίνει γνωστή την άνοιξη του 2022, όπως υποδηλώνει μια (όχι ακόμη αξιολογημένη) μελέτη των Kedl et al. (“Evidence for Aerosol Transfer of SARS-CoV2-specific Humoral Immunity”, 1 Μαΐου 2022, doi:10.1101/2022.04.28.22274443).

Οι Kedl et al. εξέτασαν δείγματα ιστών από μη εμβολιασμένα παιδιά (μη) εμβολιασμένων ενηλίκων – και διαπίστωσαν ότι τα μη εμβολιασμένα παιδιά εμβολιασμένων γονέων είχαν αντισώματα κατά του Sars-Cov-2. Όπως υποδηλώνει και η τιμή p-value 0,01, αυτό δεν αποτελεί στατιστική τυχαία διαπίστωση.

Η μελέτη των Kedl κ.ά. δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους και δεν είναι ακόμη σαφές πώς ή με ποια μορφή τα προφανώς μεταδιδόμενα σωματίδια περνούν από το ένα άτομο στο άλλο.

Επιπτώσεις: Διακοπή εμβολιασμού για τις γυναίκες πριν από την εμμηνόπαυση

Ωστόσο, η μελέτη των Hanna κ.ά., η οποία έχει πλέον αξιολογηθεί από ομότιμους, αποδεικνύει σαφώς ότι η μετάδοση των σωματιδίων mRNA γίνεται μέσω του μητρικού γάλακτος. Προς το παρόν, παραμένει ασαφές, όπως αναφέρουν επίσης οι Kedl κ.ά., πώς γίνεται η μετάδοση: είναι η S-πρωτεΐνη ή τα αντισώματα ή τα νανοσωματίδια mRNA που μεταδίδονται, για παράδειγμα, μέσω της σωματικής επαφής μεταξύ γονέων και παιδιών.

Ανεξάρτητα από αυτό, ωστόσο, υπάρχουν νομικές επιπτώσεις σχετικά με την απαραίτητη συναίνεση των ατόμων που επηρεάζονται από αυτή την πιθανή ιατρική παρέμβαση.

Επιπλέον, υπάρχουν σε κάθε περίπτωση ζητήματα ευθύνης όσον αφορά τους γιατρούς που (συνεχίζουν να) χορηγούν αυτές τις ενέσεις σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία ή πριν από την εμμηνόπαυση.

Πολιτικά -αλλά και νομικά- η μελέτη αυτή θα έπρεπε να έχει επιπτώσεις σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι όλοι οι υπουργοί υγείας της κυβέρνησης κάλεσαν ρητά όλες τις γυναίκες να “εμβολιαστούν” με τα σκευάσματα mRNA.

Με άλλα λόγια: όποιος, ως γιατρός, συνεχίζει να καλεί τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία ή και πριν, να “εμβολιάζονται” μετά τη δημοσίευση της μελέτης των Hanna et al. δεν μπορεί πλέον να ισχυρίζεται ότι απλώς ακολουθεί τις “συστάσεις” του ιατρικού συλλόγου ή των υγειονομικών αρχών.

πηγή

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ