Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Αγωγή εναντίον της Meta για παρακολούθηση χρηστών iPhone

Meta αγωγή

 Η Meta αντιμετωπίζει μια νέα αγωγή που την κατηγορεί για παρακολούθηση και συλλογή προσωπικών δεδομένων χρηστών iPhone, παρά τις λειτουργίες και τις πολιτικές που εφαρμόζει η Apple και που στοχεύουν στη διακοπή αυτού του είδους παρακολούθησης (App Tracking Transparency Feature κλπ).

Τον Αύγουστο, αποκαλύφθηκε ότι με τις εφαρμογές Facebook και Instagram, η Meta μπορεί να παρακολουθεί τις πληκτρολογήσεις ενός χρήστη, keyboard inputs και πολλά άλλα, όταν εκείνος χρησιμοποιεί το in-app browser. Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο στο Instagram, για παράδειγμα, η Meta μπορεί να παρακολουθεί τις αλληλεπιδράσεις του, τις επιλογές κειμένου, ακόμη και την εισαγωγή κειμένου, όπως κωδικούς πρόσβασης και στοιχεία πιστωτικών καρτών σε αυτόν τον ιστότοπο.

Ωστόσο, η Meta αντιμετωπίζει τώρα αυτή την αγωγή, γιατί η πρακτική παρακολούθησης χρηστών iPhone με αυτόν τον τρόπο, αποτελεί άμεση παραβίαση της πολιτικής App Tracking Transparency (ATT) της Apple. Πέρυσι, η Apple άλλαξε τους κανόνες για

τους προγραμματιστές εφαρμογών iOS αναγκάζοντάς τους να ζητούν την άδεια ενός χρήστη προτού επιτραπεί στις εφαρμογές τους να συλλέγουν δεδομένα παρακολούθησης. Επομένως, οι εφαρμογές Facebook και Instagram στο iOS πρέπει να ζητούν άδεια από κάθε χρήστη, αλλά όπως αναφέρει το Bloomberg, αυτή η αγωγή κατηγορεί τη Meta για παράκαμψη των κανόνων και παρακολούθηση ενός χρήστη ανεξάρτητα από την επιλογή του.

Η αγωγή εναντίον της Meta κατατέθηκε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με αυτή, η εταιρεία κατηγορείται για παραβίαση του πλαισίου ATT της Apple και των πολιτειακών και ομοσπονδιακών νόμων λόγω της συλλογής δεδομένων χρηστών χωρίς τη συγκατάθεσή τους στις εφαρμογές Facebook και Instagram.

Στις περισσότερες εφαρμογές στο iPhone, οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν το Safari browser της Apple για να ανοίξουν συνδέσμους μέσα στις εφαρμογές τους. Η Meta, όμως, έχει αναπτύξει ένα προσαρμοσμένο in-app browser για το Instagram και το Facebook, που βασίζεται στο WebKit framework της Apple. Το πρόγραμμα περιήγησης της Meta της επιτρέπει να εισάγει έναν tracking JavaScript code με το όνομα “Meta Pixel” σε όλους τους συνδέσμους και τους ιστότοπους που εμφανίζονται.

Meta παρακολούθηση iPhone Apple

Ουσιαστικά, σύμφωνα με την αγωγή, η Meta χρησιμοποιεί τον in-app browser στο Facebook και το Instagram για να παρακάμψει τους κανόνες απορρήτου που έχει επιβάλει η Apple. “Αυτό επιτρέπει στη Meta να παρακολουθεί, και να καταγράφει τις αλληλεπιδράσεις και τις επικοινωνίες των χρηστών της με τρίτα μέρη, ενώ λαμβάνει δεδομένα που συγκεντρώνει, αναλύει και χρησιμοποιεί για να αυξήσει τα διαφημιστικά της έσοδα“, αναφέρει η αγωγή, σύμφωνα με το Bloomberg Law.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που η Apple ανακοίνωσε τη νέα πολιτική απορρήτου App Tracking Transparency, η Meta αντιτάχθηκε υποστηρίζοντας ότι θα έβλαπτε τις μικρές επιχειρήσεις που βασίζονται σε εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η Meta ισχυρίστηκε σε μια ολοσέλιδη διαφήμιση σε εφημερίδα ότι η Apple βλάπτει την ικανότητα των μικρών επιχειρήσεων να αναπτυχθούν, καθώς εάν οι χρήστες εξαιρεθούν από την παρακολούθηση, είναι λιγότερο πιθανό να δουν διαφημίσεις εξατομικευμένες και προτεινόμενες για αυτούς. Όπως φαίνεται, όμως, η πολιτική της Apple είχε σοβαρό αντίκτυπο και στις επιχειρήσεις της Meta καθώς αναμένεται να χάσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μόνο φέτος.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Meta αρνήθηκε τις κατηγορίες που εμπεριέχονται στην αγωγή και είπε στο MacRumors τα εξής: “Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σθεναρά. Έχουμε σχεδιάσει τον in-app browser μας έτσι ώστε να σέβεται τις επιλογές απορρήτου των χρηστών, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου χρήσης των δεδομένων για διαφημίσεις“.

Πηγή: www.macrumors.com

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »