Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Η Ρωσία επέβαλε πρόστιμο στην Google για «fake news» σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

  H Google δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια

Ρωσικό δικαστήριο, επέβαλε στη μηχανή αναζήτησης Google της εταιρίας Alphabet πρόστιμο 11 εκατομμυρίων ρουβλίων για fake news σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και για βίντεο στο YouTube που παρήγαγαν ουκρανικές ομάδες.

Η ρωσική υπηρεσία επιτήρησης των επικοινωνιών (Roskomnadzor) δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα πως λαμβάνει μέτρα προκειμένου να τιμωρήσει την Google για τη διασπορά «fake news» στο YouTube, και είχε προειδοποιήσει προηγουμένως την αμερικανική εταιρία ότι θα της επέβαλλε πρόστιμο αν δεν συμμορφωνόταν, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης διαμάχης με ξένες τεχνολογικές εταιρίες και ΜΜΕ για τον έλεγχο των πληροφοριακών ροών.

Η Google κρίθηκε ένοχη για διοικητικές παραβάσεις και καταδικάστηκε σε πρόστιμο 4 εκατομμυρίων και 7 εκατομμυρίων ρουβλίων σε δύο υποθέσεις, ανέφερε σήμερα το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας.

H Google δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε πως τα

πρόστιμα έχουν σχέση με αυτό που η Μόσχα θεωρεί μετάδοση ανακριβών στοιχείων για τις απώλειες των ρωσικών στρατευμάτων και τους θανάτους αμάχων στην Ουκρανία, καθώς και για τη μετάδοση βιντεοκλίπ στο YouTube που παρήγαγαν ακροδεξιές οργανώσεις όπως το εθνικιστικό τάγμα Αζόφ.

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που αποκαλεί ειδική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση και την “αποναζιστικοποίηση” της γειτονικής της χώρας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προέβαλαν σκληρή αντίσταση και η Δύση επέβαλε σαρωτικές κυρώσεις στη Μόσχα στην προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Η Ρωσία έχει μπλοκάρει ορισμένες ξένες εταιρίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβανομένου του Facebook και του Instagram της Meta Platforms, με τις εγχώριες εταιρίες να σχεδιάζουν να πάρουν ό,τι απέμεινε. Το YouTube, αν και υπό αυξανόμενη πίεση από τη ρωσική κυβέρνηση, παραμένει διαθέσιμο.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε σήμερα πως υπάρχει και άλλη μία υπόθεση εναντίον της Google για μετάδοση βίντεο στο YouTube που καλούν για τρομοκρατικές ενέργειες στη Ρωσία, όπως ανέφερε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »