Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Οι ΗΠΑ έχουν βάλει στο τσεπάκι τους ολόκληρη την Ευρώπη! Ανεγκέφαλοι δικτάτορες... θα μείνουμε άνεργοι και θα πεινάσουμε και θα χρεωθούμε και θα κρυώνουμε...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Είναι εκπληκτική η επιχείρηση προβατοποίησης των λαών της Ευρώπης, μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ, της... λογοκρισίας και των αποφάσεων "του ενός".

Οι ΗΠΑ έχουν βάλει στο τσεπάκι τους ολόκληρη την Ευρώπη και απλώς διευθύνουν το πανευρωπαϊκό κουκλοθέατρο με τις μαριονέτες, που κατασκεύασαν.

Ξεχωρίζει ο Καγκελάριος της "παντοδύναμης" Γερμανίας, σοσιαλιστής Σολτς, που η εικόνα του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μία μόνο λέξη. Ανθρωπάκι.

Όσο για την "πράσινη" ΥΠΕΞ της "ηγέτιδας δύναμης της Ευρώπης" κυρίας Μπέρμποκ, που χειροκροτεί κάθε απόφαση κυρώσεων, στην Ρωσία και εξάγει τις πεποιθήσεις της στα κράτη-δορυφόρους, περιμένω να δω την τύχη της, μόλις εφαρμοστούν οι ντιρεκτίβες των ΗΠΑ, που κατάπιε, αμάσητες.
Ας δούμε, λοιπόν, τι προετοίμασαν για τους λαούς της Ευρώπης, οι ιεροκήρυκες της "Ειρήνης", που, ωστόσο, εξακολουθούν να στέλνουν όπλα, σ΄έναν πόλεμο, που παρακολουθούν, από μακριά. Τον κάνει, γι΄αυτούς ο Ζελένσκι και οι ντοπαρισμένοι, από "εμπνευσμένα" λόγια "στήριξης", πολίτες του.

Κύρωση 1η: Κλείνει τον Βόρειο αγωγό 2 φυσικού αερίου και εξαγγέλλει την πλήρη διακοπή του και από τον αγωγό 1, ξεκινώντας μία οικονομική σφαγή με την Ρωσία.
Η Γερμανία πληρώνει το αέριο 300 δολ., ενώ η τιμή του είναι 1500, για κάθε χίλια κ.μ. Διαφορά ολοφάνερη.

Η αντικατάσταση ενός προμηθευτή και, κατά συνέπεια, η προετοιμασία μιας νέας υποδομής φυσικού αερίου θα της κοστίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Το φυσικό αέριο είναι υποδομή, για παραγωγή, μεταφορά, αποθήκευση και χρήση. Αυτή η υποδομή δεν εμφανίζεται από τη μια μέρα στην άλλη. Έχει χτιστεί στην ήπειρο εδώ και δεκαετίες. Ακόμα κι αν σήμερα η Ευρώπη αποφασίσει να εγκαταλείψει το ρωσικό φυσικό αέριο, θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια για την κατασκευή τερματικών επαναεριοποίησης και τουλάχιστον δέκα χρόνια για την ανάπτυξη κοιτασμάτων και την κατασκευή εναλλακτικών αγωγών κορμού. Ταυτόχρονα, είναι δύσκολο να ζήσεις χωρίς το ευρώ και το δολάριο, αλλά είναι εφικτό. Ομως, δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς φυσικό αέριο.

Μια μερική απώλεια της ευρωπαϊκής αγοράς θα προκαλέσει έλλειψη σε ξένο νόμισμα και χρέη της Gazprom σε ξένο νόμισμα και θα πονέσει. Αλλά, προφανώς, αυτή η επιλογή είχε προβλεφτεί.
Αμέσως η Κίνα έκλεισε μακροχρόνια συμβόλαια, ίδιων ποσοτήτων με την Ρωσία και η υποδομή ολοκληρώνεται. Το ίδιο έκανε και το Πακιστάν. Επιπλέον η Ρωσία ωφελείται και με τις αυξήσεις στην ενέργεια.

Κύρωση 2: SWIFT. Οι συνέπειες, για τις ίδιες τις δυτικές χώρες διαφέρουν. Ο εμπορικός τζίρος της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ με την ΕΕ ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν 10 φορές μεγαλύτερος και ανέρχεται σε 230 δισεκατομμύρια δολάρια. Ανώδυνες για τις ΗΠΑ, τρομερές για την ΕΕ.

Κύρωση 3: Απαγόρευση πτήσεων και πωλήσεις αυτοκινήτων και αεροσκαφών. Τα απαγόρευσε η ΕΕ, αλλά ΟΧΙ οι ΗΠΑ. Άνετα θα κινούνται στις ΗΠΑ και άνετα θα πωλούνται από τις ΗΠΑ. Επιπλέον αυτοκίνητα παρέχει και η Κορέα. Πόσο μεγάλο χτύπημα θα είναι αυτό στην οικονομία;;

Για να μην προσθέσω και την επιθυμία ένταξης της Ουκρανίας, στην ΕΕ. Μεγάλο πανηγύρι! Οι υποδομές της βρίσκονται σε καταστροφική κατάσταση και κάθε ώρα που περνάει, χειροτερεύουν.  Το προϋπάρχον χρέος της ξεπερνούσε τα 50 δις. Αναρωτιόμαστε πώς, σε αυτή την κατάσταση, θα γίνει δεκτό στην ΕΕ; Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα;

Εμείς φυσικά! Οι πολίτες της Ευρώπης σας. Εμείς, που κανένας δεν μας ρώτησε! Και θα μείνουμε άνεργοι και θα πεινάσουμε και θα χρεωθούμε και θα κρυώνουμε, ανεγκέφαλοι δικτάτορες!

ΕΜΑΣ καταδικάσατε!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »