To ''τεχνητό κρέας'' το ψεύτικο κρέας, εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και κατασκευαζόταν από ορισμένα φυτά. Το πρώτο τεχνητό κρέας φτιάχτηκε από φασόλια σόγιας, σιτάρι ή άλλα είδη οσπρίων, δημητριακών ή μυκήτων. Στην Ευρώπη, αυτή η τάση διαδόθηκε σε μεγάλο βαθμό με την αύξηση της χορτοφαγίας.
Από τότε προχωρήσαμε πολύ.
Σήμερα, φτάσαμε να κατασκευάζουμε τεχνητό κρέας από βλαστικά κύτταρα του πραγματικού κρέατος από ζωντανά ζώα.
Το τυράκι στη φάκα είναι η προστασία του περιβάλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι
οι αλυσίδες εφοδιασμού ζωικού κεφαλαίου ευθύνονται για τις εκπομπές 7,1 gigatonnes ισοδυνάμου CO2 κάθε χρόνο, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 14,5% όλων των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.Τόσο οι περιβαλλοντικές ανησυχίες όσο και η ανάγκη για καλύτερη διαβίωση των ζώων, έχουν οδηγήσει πολλές εταιρίες να στρέψουν το βλέμμα τους σε νέες πηγές τροφής.
Πρίν φτάσουμε εδώ τα μονοπώλια στο βωμό του χρήματος και της πατέντας, πειραματίστηκαν με πολλά.
Μέχρι και κρέας απο από ανθρώπινα περιττώματα έφτειαξαν!
εδω και η σχετική διαφήμηση.
ΔΕΙΤΕ: Έχει γεύση βοδινού και βοηθάει στη δίαιτα
Ο ιάπωνας καθηγητής Ikeda, του εργαστηρίου Okayama στο Τόκιο, είναι πολύ περήφανος για την τελευταία του ανακάλυψη. Πέτυχε τη δημιουργία τεχνητού κρέατος, εξάγοντας την πρωτεΐνη που εμπεριέχεται στα περιττώματα και είναι σίγουρος ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα συνεισφέρει στην επίλυση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.
Όπως τονίζει ο μάλλον αιρετικός καθηγητής, τα αστικά λύματα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αφού βρίθουν βακτηριδίων, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από τα ανθρώπινα περιττώματα. Αν και μάλλον ακούγεται αηδιαστικό, ο «τρελός» επιστήμονας σπεύδει να μας καθησυχάσει πως οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί είναι αβλαβείς και σκοτώνονται εύκολα από τη θερμότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως τουλάχιστον προέκυψε από τις τελευταίες γευσιγνωστικές δοκιμές, η τεχνητή «λιχουδιά» έχει γεύση βοδινού, που εν μέρει οφείλεται και στην προσθήκη πρωτεΐνης σόγιας.
Από την άποψη των θρεπτικών ουσιών, το τεχνητό κρέας είναι ιδιαιτέρως πλούσιο, αφού περιέχει σε ποσοστό 63% πρωτεΐνη, υδατάνθρακες σε ποσοστό 25% και 9% μέταλλα, ενώ δεν παχαίνει, αφού περιέχει μόλις 3% λιπίδια.
Solution to the Global Food Crisis - Let them eat TURD BURGERS!?
Air Protein creates artificial meat from carbon dioxide
Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο Μπιλ Γκέιτς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την παρασκευή τεχνητού κρέατος (in vitro meat) επενδύοντας σε μία start up.
Οι προσπάθειες της εταιρείας Memphis Meats για την παρασκευή του τεχνητού κρέατος, πιθανό υποκατάστατο του κρέατος, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, στοχεύοντας στη μελλοντική χρήση του ως τροφή.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, o ιδρυτής της εταιρείας Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι σε 30 χρόνια από σήμερα οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να σκοτώσουν τα ζώα για να τραφούν με κρέας.
Tο τεχνητό κρέας είναι ένα ζωικό προϊόν που δεν αποτελεί όμως μέρος του σώματος ενός ζώου. Τα κύτταρα λαμβάνονται από ένα ζωντανό ζώο και δημιουργείται ιστός μυών στο εργαστήριο. Τα δορυφορικά αυτά κύτταρα, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, συνεχίζουν να αυξάνονται και παράγουν μύες έξω από το σώμα.
Η εταιρεία όπου επενδύουν οι δύο πάμπλουτοι επιχειρηματίες μαζί με τον Τζακ Γουέλς, πρώην επικεφαλής της General Motors, έχει ήδη συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων.
Είναι σίγουρο, ότι θα τρώμε ψεύτικο κρέας με τόσα δις επενδύσεις του φιλάνθρωπου.
Η Μemphis Meats, δεν έχει διαθέσει ακόμη εμπορικά το προιόν της, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
H βασική της δραστηριότητα είναι η παραγωγή κρέατος από ζωικά κύτταρα. Η εταιρεία τοποθετεί τα ζωντανά κύτταρα σε δεξαμενές και εκεί αναπτύσσεται το κρέας με τη χρήση οξυγόνου, ζάχαρης και άλλων ουσιών.
Tην ίδια ώρα, επιστήμονες στην Σκανδιναβία και την Ιαπωνία ασχολούνται με εργαστηριακές δοκιμές παραγωγής τεχνητού κρέατος. Σε πιο προχωρημένο στάδιο βρίσκονται Ολλανδοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ οι οποίοι ασχολούνται με την παραγωγή χοιρινού κρέατος από το 2007.
Ποιός το καταναλώνει αυτό το κρέας που φτειάχνουν απο το 2007;;
Ποια χώρα το «λανσάρει» πρώτη
Πίνω νερό από ανθρώπινα κόπρανα. Ακολουθεί μια ενημέρωση για το μηχάνημα που παρήγαγε αυτό το νερό: b-gat.es/1hyEu2p
Από το νερό κοπράνων στο άρωμα κοπράνων, με εκπλήσσει η καινοτομία που βρίσκεται σε εξέλιξη στον τομέα της υγιεινής: b-gat.es/2fWXxTy
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου