Το άρθρο εμπεριέχει στοιχεία, φωτογραφίες και γεγονότα που ΚΑΝΕΝΑ συστημικό δεν πρόκειται να δημοσιεύσει…

Πρόλογος

Προχθές, συζητούσα με τον καλό μου φίλο και συναγωνιστή Διόδοτο, για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και αφορούν την Ουκρανία. Αναγκαστικά βέβαια, διότι το ρωσικό εμβόλιο «Πούτιν», μάλλον εξάλειψε την «πανδημία»!

Πάνω στην κουβέντα, εν μέσω θυμού για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία από τον Κούλη, του υποσχέθηκα ένα πράγμα: «Θα κάνω όλους αυτούς που υποστηρίζουν το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία να ξερνοβολάνε σαν τα γατιά, για να δουν ποιοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν και ποιοι κάνουν τις θηριωδίες».

Σήμερα, αποφάσισα να ξεκινήσω από τα μαλάκα και να τους ρίξω απλώς μία γροθιά στο στομάχι! Θεού θέλοντος, σύντομα θα έχω όλο το απαραίτητο υλικό για να κάνω πραγματικότητα την υπόσχεσή μου.

Το «Σύνταγμα του Αζώφ»

Θα έχετε προσέξει ότι συνέχεια μιλάμε για «ουκρανούς νεοναζί». Δεν το κάνουμε τυχαία. Ενας λόγος είναι ότι θέλουμε να

διαχωρίσουμε τους Ουκρανούς πολίτες, από τους ουκρανούς νεοναζί. Ο άλλος λόγος είναι ότι οι ουκρανοί νεοναζί ήταν εκείνοι που βοήθησαν τον νεοταξίτη Ποροσένκο να ρίξει από την εξουσία της Ουκρανίας τον Γιανουκόβιτς, είναι εκείνοι που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην κυβέρνηση Ζελένσκι και είναι εκείνοι που χρηματοδοτούνται από το ΝΑΤΟ και εκπαιδεύονται από τη CIA εδώ και 8 συνεχή χρόνια.

Πρόκειται για το «Σύνταγμα του Αζώφ». Στην Ουκρανία συχνά τους αποκαλούν «οι άνθρωποι με τα μαύρα», εξ αιτίας των μαύρων στολών που φοράνε συνήθως, όταν δε φοράνε τη στολή παραλλαγής.

Το «Σύνταγμα του Αζώφ», ιδρύθηκε επισήμως στις 4 Μαΐου του 2014, από εθελοντές της περιοχής της Μαριούπολης, ως Τάγμα Υπηρεσίας Περιπολίας Ειδικού Σκοπού της ουκρανικής Αστυνομίας. Ο επίσημος τίτλος του είναι «Μονάδα Ειδικού Σκοπού Αζώφ», στα ουκρανικά: «Pіdrozdil spetsialnogo prinachennya «Azov»». Υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας και αποτελεί μέρος της Μονάδας «3057» της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας.

Τωρινός τους διοικητής, είναι ο Denis Doropenko. Αλλοι αξιόλογοι διοικητές αυτής της μονάδας ήταν οι Igor Mikhailenko, Vladimir Shpara, Yaroslav Gonchar, Igor Mosiychuk , Igor Krivoruchko, Oleg Odnorozhenko, Rodion Dobrodomov (έχει πεθάνει), Yaroslav Babich (έχει πεθάνει)

Η τιμητική φρουρά «Azov» στην τελετή μνήμης των νεκρών και τραυματισμένων στρατιωτών του ATO από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, 22 Αυγούστου 2014 (φωτό: Wikipedia)

Η απόφαση για την ίδρυση της μονάδας, είχε ληφθεί από τις 13 Απριλίου του 2014, από τον Υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Arsen Avakov. Αρχικά ήταν Τάγμα και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου μετατράπηκε σε Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του τάγματος Yaroslav Honchar, το τάγμα Azov ξεκίνησε στις 4 Μαΐου, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης του μέλους του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης Aleksandr Yaroshenko, του ακτιβιστή του Automaidan Yaroslav Honchar, του Ουκρανού βουλευτή Oleg Lyashko, του εκπροσώπου της Κοινωνικής Εθνοσυνέλευσης Igor Mosiychuk και του Dmytro Korchinsky[18]. Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να ενωθούν οι δύο ομάδες – οι ακτιβιστές του Automaidan και οι υπερεθνικιστές («μαύροι») του Mosiychuk. Το τάγμα αρχικά περιλάμβανε και υπερήλικες από το Κίεβο.

Οταν ξεκίνησε τη δραστηριότητά της η Μονάδα, η εκπαίδευση γινόταν στην πόλη Berdyansk της περιφέρειας Zaporizhzhia, όπου φαίνεται να ήταν και η βάση της. Στη συνέχεια η βάση μεταφέρθηκε στην εξοχική κατοικία του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς στο Ουρσούφ. Μέχρι το τέλος Ιουνίου 2014, η δύναμη του τάγματος έφτασε τα 500 άτομα. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη της Μονάδας ήρθε όταν δημιουργήθηκε η Σελίδα τους στο Facebook.

Χρηματοδότηση και υποστήριξη

Η πρώτη χρηματοδότηση γινόταν από τον ουκρανό δισεκατομμυριούχο από τον Igor Kolomoisky. Ωστόσο, κάποιες διαφωνίες που υπήρξαν με τον τότε αρχηγό της Μονάδας Igor Mosiychuk, αλλά και τον Oleg Lyashko τον έκαναν να σταματήσει τη χρηματοδότηση, γεγονός που ανακοινώθηκε στο Facebook στις 2 Αυγούστου του2014 από τον Boris Filatov, τον αναπληρωτή επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Dnipropetrovsk. Ο Igor Mosiychuk αναγκάζεται λίγες ημέρες μετά να εγκαταλείψει τη Μονάδα προκειμένου να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση.

Αυτήν τη στιγμή, η χρηματοδότηση γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας, από ιδιώτες και από το 2015, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα «μαύρα ταμεία» του ΝΑΤΟ. Ο οπλισμός τους προέρχεται κυρίως από την ουκρανική κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ φαίνεται πως από το 2015 την εκπαίδευση της Μονάδας έχει αναλάβει και η CIA.

Αρχικά, η Μονάδα βασιζόταν σε μέλη των ρατσιστικών και νεοναζιστικών οργανώσεων «Social-National Assembly» και «Patriot of Ukraine» αλλά και τους ακτιβιστές του «Automaidan». Στη συνέχεια προστέθηκαν νεοναζί εκπρόσωποι των ultras των ποδοσφαιρικών συλλόγων Ντιναμό Κιέβου και Σαχτάρ Ντονέτσκ, επίσης προστέθηκαν μέλη του κόμματος Αδελφότητας του Ντμίτρι Κορτσίνσκι, ακτιβιστές του OUN και μέλη της Αδελφότητας Cossack Rifle.

Η Μονάδα έχει εθελοντές από άλλα κράτη, όπως Σουηδία, Ιταλία, Ρωσία, Γαλλία, Λευκορωσία, Γεωργία, Καναδάς και Σλοβενία, οι οποίοι έχουν νεοναζιστικές απόψεις. Η παρουσία ξένων εθελοντών επιβεβαιώθηκε τον Ιούλιο του 2014 από τον σύμβουλο του Υπουργού Εσωτερικών Anton Gerashchenko.

Οπως αναφέρει το Wikipedia:

Συγκεκριμένα, ο Mikael Skilt, ακτιβιστής του νεοναζιστικού «Κόμματος της Σουηδίας», συμμετείχε στην έφοδο της Μαριούπολης . Είναι επίσης γνωστό για έναν άλλο Σουηδό – τον Severin από το Γκέτεμποργκ, ο οποίος αποκαλούσε ανοιχτά τον εαυτό του εθνικοσοσιαλιστή ανταποκριτή. Ο 53χρονος Ιταλός Francesco Fontana μάχεται στο σύνταγμα Αζόφ, ο οποίος ήρθε εθελοντής στην Ουκρανία με δικά του έξοδα προκειμένου να αποκτήσει μαχητική εμπειρία και εντάχθηκε στον Δεξιό Τομέα. Στο σύνταγμα πολεμά και ο 47χρονος Γάλλος Gaston Besson. Σύμφωνα με τη δική του δήλωση, εμμένει σε αριστερές πολιτικές απόψεις , σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, είναι πρώην αλεξιπτωτιστής, συμμετείχε σε πολλές συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας και της Κολομβίας.

Οπλισμός

Η Αζώφ, επιβεβαιωμένα έχει στην κατοχή της:

Τυφέκια εφόδου AKM, AKS-74, Fort-221, τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή SVD, πολυβόλα PKM και NSV-12.7.

Επίσης φέρεται να έχει τουλάχιστον 1 πυροβόλο MT-12, 2 οβίδες D-30, 4 όλμους 2B11, αντιαεροπορικά πυροβόλα ZU-23, 2 εκτοξευτές χειροβομβίδων RPG-7, ένα φορητό όπλο στο σασί ενός φορτηγού KAMAZ, τουλάχιστον 1 BTR-152 και 1 BTR-60 που ελήφθησαν από εθελοντές, τουλάχιστον 1 BTR-70 και αρκετά BRDM-2 διαφόρων τροποποιήσεων, φορτηγά, οχήματα εκτός δρόμου, ειδικά αυτοκίνητα, minibus, μοτοσυκλέτες διαφόρων εμπορικών σημάτων, που παραλήφθηκαν κυρίως από εθελοντές.

Με την είσοδο στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας τον Σεπτέμβριο του 2014, το σύνταγμα έλαβε την ευκαιρία να εξοπλιστεί με βαρύ εξοπλισμό, όπως και η υπόλοιπη Εθνική Φρουρά .

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, η Αζώφ είχε μια εταιρεία δεξαμενών οπλισμένη με άρματα μάχης T-64B1M και ολόκληρη η μονάδα ήταν επίσης οπλισμένη με: 5 MT-LB με εγκατεστημένα ZU-23-2, 2 BTR-3, 2 KrAZ-Shrek, 2 BBM «Kozak-2», 6 KrAZ Spartan, αρκετά KrAZ Cougar, αρκετά KrAZ-5233 BE «Spetsnaz», περισσότερα από μια ντουζίνα Mitsubishi L200 και βοηθητικά οχήματα.

Σε όλα αυτά, θα πρέπει να προσθέσουμε τον πρόσφατο οπλισμό που έστειλαν το ΝΑΤΟ, ο Μητσοτάκης και 15 ακόμη χώρες.

Δράση

  • 6 Μαΐου 2014, εκκαθάριση στο χωριό Mangush
  • 7 Μαΐου 2014, εκκαθάριση στη Μαριούπολη
  • 26 Μαΐου 2014, εκκαθάριση στο χωριό Ουρσούφ και κατάληψη της εξοχικής κατοικίας του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς
  • 12 Ιουνίου 2014, νέα εκκαθάριση στη Μαριούπολη με σύλληψη του Δημάρχου Alexander Fomenko. Μαζί συνελήφθησαν ο επικεφαλής της Επιτροπής «DPR» της Μαριούπολης Nikolai Lisogor και ο ακτιβιστής της DPR Σεργκέι Ζιμνίτσκι
  • 13 Ιουνίου 2014, νικηφόρα μάχη με τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή του Ντονμπάς στη Μαριούπολη. Στην επιχείρηση συνεργάστηκε με τις Δυνάμεις Ασφαλείας της Ουκρανίας, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων
  • 15 Ιουνίου 2014, επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντνιεπροπετρόφσκ Μπόρις Φιλάτοφ αρνήθηκε τη συμμετοχή της Αζώφ. Η ουκρανική κυβέρνηση ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει
  • 10 Αυγούστου 2014, συμμετείχε στις μάχες για το Ilovaisk
  • 25 Αυγούστου 2014, συμμετέχει στις μάχες στο μάχες για το Ilovaisk και τη Μαριούπολη
  • Φεβρουάριος 2015, μαζί με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ανακαταλαμβάνουν την Παυλούπολη και το Συρόκινο
  • 20 Οκτωβρίου 2016, συμμετέχει σε μάχες στο Ντονμπάς όπου σκοτώνονται 27 μαχητές της.

Από τότε μέχρι σήμερα, διενεργεί περιπολίες και μεμονωμένες επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν δολοφονηθεί 13.000 άτομα περίπου. Ανάμεσά τους 152 μικρά παιδιά, πολλοί ρώσοι και Ελληνες κάτοικοι της Ανατολικής Ουκρανίας.

Η Αζώφ, ακολουθεί πιστά τα ναζιστικά πρότυπα του Τρίτου Ράιχ. Σε αυτό το πλαίσιο η στρατολόγηση μικρών παιδιών αποτελεί υποχρέωση. Τα μικρά παιδιά, μαθαίνουν από τις τρυφερές ηλικίες των 5 και 6 ετών, τα ιδανικά του ναζισμού και πώς να μισούν τους Ρώσους και τους Ελληνες. Με σύνθημα «Αφήστε τη Μόσχα να μείνει σε ερείπια», φανατίζουν τα επόμενα μέλη της Αζώφ. Εξοπλίζονται με μαχαίρια και όπλα και λαμβάνουν μέρος σε επιχειρήσεις.

«Τον ξεκοίλιασαν – του κάρφωσαν ένα μαχαίρι στο στομάχι και το τράβηξαν προς τα πάνω ώστε να πέσουν τα σωθικά του»

Ετσι θυμάται ο Racha Pap, ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, πώς δολοφονήθηκε ο αδελφός του από μια συμμορία εφήβων. Μαχαιρώθηκε αρκετές φορές στην πλάτη και επέζησε ως εκ θαύματος. Οι δράστες χτύπησαν αρκετούς άλλους με σφυριά και ρόπαλα, αναφέρει δημοσίευμα της lenta.ru.

Η Αζώφ έχει δημιουργήσει ειδικά στρατόπεδα εκπαίδευσης ανηλίκων (παιδιών και εφήβων). Το πιο γνωστό είναι το Azovets, το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του αρχηγού του συντάγματος Azov και αρχηγού του κόμματος Εθνικό Σώμα Andriy Biletsky. Αφού ξεκίνησε με οκτώ μαθητές το 2015, η κατασκήνωση φιλοξενούσε το 2018 50-70 παιδιά ανά βάρδια. Το 2017, το Azovets φιλοξένησε 465 παιδιά και εφήβους. Το 37% των μαθητών του είναι ηλικίας μεταξύ 7 και 11 ετών και το 49% μεταξύ 12 και 14 ετών.

Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι πολλά από τα όπλα που έστειλε ο Μητσοτάκης θα καταλήξουν σε αυτά τα παιδικά χέρια που θα σπεύσουν να σκοτώσουν και να σκοτωθούν…

Ενα επίλεκτο Σώμα αδίστακτων φονιάδων

Η Αζώφ, είναι για την Ουκρανία (κι όπως φαίνεται και για το ΝΑΤΟ) ένα επίλεκτο Σώμα, το οποίο αναλαμβάνει ειδικές αποστολές, περιπολίες αλλά κι ανεξέλεγκτες αυτόνομες επιχειρήσεις. Εχει μετατραπεί σ’ έναν επικίνδυνο στρατιωτικό οργανισμό το οποίο συμμετέχει σχεδόν σε κάθε σημείο μάχης.

Ετσι το 2020, ένα κομμάτι του ολοκλήρωσε μία σειρά υποβρυχίων εκπαιδεύσεων από το 73ο Κέντρο Ειδικών Επιχειρήσεων Πεζοναυτών, προκειμένου να αναλάβει υποβρύχιες αποστολές καταστροφής ρωσικών στόχων.

Το Σύνταγμα Αζώφ, έχει κατηγορηθεί πολλάκις για εγκληματικές ενέργειες και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα μέλη της Αζώφ, δε διστάζουν να βασανίσουν ακόμα και δικά τους μέλη που διαφωνούν με τη γραμμή της διοίκησης.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά σε συνέντευξη του πρώην αναπληρωτή διοικητή του Συντάγματος Yaroslav Gonchar:

«Εγώ και άλλοι 15 μαχητές αποχωρήσαμε από το τάγμα λόγω διαφωνιών, μεταξύ άλλων και ιδεολογικών, με τις ενέργειες των διοικητών και των υφισταμένων τους. Αντί να πολεμούν, λεηλατούν και κλέβουν. Παρουσία μου, δύο φορτηγά με λεηλατημένη περιουσία απομακρύνθηκαν από τη ντάκα της συζύγου του Γιανουκόβιτς, Λουντμίλα, στο χωριό Ουρζούφ. Περιουσία εκλάπη επίσης από τους κυνηγότοπους του Γιανουκόβιτς στη Σταροντουμπίβκα. Όταν δήλωσα ότι τέτοιες ενέργειες και η ανοιχτή υποστήριξη του εθνικοσοσιαλισμού στο τάγμα ήταν απαράδεκτες, με έδεσαν και με πέταξαν στο υπόγειο. Βασανίστηκα εκεί. Όσοι ισχυρίζονται ότι το τάγμα Αζόφ είναι λευκό και χνουδωτό λένε ασύστολα ψέματα. Το τάγμα έχει μετατραπεί σε συμμορία, μόνο ακροδεξιοί γίνονται δεκτοί. Εάν κάποιος δεν έχει εθνικοσοσιαλιστικές πεποιθήσεις, δεν θα γίνει δεκτός στην Αζώφ.»

Το Σύνταγμα Αζώφ, είτε βρίσκεται σε πόλεμο είτε όχι, έχει το πλιάτσικο και την άνευ λόγου καταστροφή στην ημερήσια διάταξη. Ο πόλεμος μέσα στην Ουκρανία μέχρι σήμερα δε σταμάτησε ούτε μία ημέρα. Πολλοί ρώσοι και έλληνες κάτοικοι της ανατολικής Ουκρανίας, φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο μήπως απαχθούν ή δολοφονηθούν απλά γιατί δεν είναι ουκρανοί.

Αυτούς στηρίζει ο Μητσοτάκης, αυτούς στηρίζει το ΝΑΤΟ, αυτούς στηρίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ που διοργανώνουν και πορείες και αυτούς στηρίζουν όσοι τώρα μιλάνε υποκριτικά για Ειρήνη στην Ουκρανία, μην μπορώντας να κατανοήσουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει εκκαθάριση από αυτά τα στοιχεία.

Κάποιοι κλαίνε για τα παιδιά… Καλά κάνουν! Μόνο που κλαίνε για λάθος λόγους! Θα έπρεπε να κλαίνε που οι νεοναζί της Αζώφ τα στρατολογούν, τα εκπαιδεύουν ως νεοναζί και τα οπλίζουν για να σκοτώνουν και να σκοτώνονται. Κι όταν κάποιο από αυτά σκοτωθεί στο πεδίο της μάχης που το έστειλαν οι ίδιοι του οι γονείς, κατηγορούν τη Ρωσία ότι σκοτώνει παιδιά.

Οι αλήθειες θα πρέπει να λέγονται κι ας πονάνε. Επαναλαμβάνω ότι υποσχέθηκα να κάνω αυτούς που τώρα υποστηρίζουν την Ουκρανία να ξερνοβολάνε σαν τα γατιά. Και θα το κάνουν όχι μόνο βλέποντας τις εικόνες που θα βγάζω από αυτό το ιστολόγιο, αλλά και βλέποντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη, όπου θα κάνουν εμετό με τις επιλογές τους.

Θα επανέλθω δριμύτερος!


Πηγές και αναφορές άρθρου

Ερευνα – επιμέλεια: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

ΠΗΓΗ