Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Polys: Ένα αδιάβλητο σύστημα ψηφοφορίας online μέσω Blockchain από τη Ρωσία



Οι online ψηφοφορίες φαίνεται να είναι ένας ιδανικός τομέας στην υλοποίηση της τεχνολογίας του Blockchain μια η ευκολία και η αμεσότητα μιας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος ανάμεσα σε επιχειρήσεις, κοινότητες και ιδιώτες.

Βέβαια ο φόβος αλλοίωσης των αποτελεσμάτων σε μια αμιγώς ψηφιακή ψηφοφορία, είτε από τους διοργανωτές είτε από κράκερς, είναι και υπαρκτός και υπολογίσιμος.

Μια ομάδα προγραμματιστών που προήλθε μέσα από το Kaspersky Business Incubator ανέπτυξε το Polys, το οποίο παρέχει σε οποιονδήποτε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ασφαλή, ανώνυμη και κλιμακούμενη ηλεκτρονική ψηφοφορία με αποτελέσματα που δεν μπορούν να τροποποιηθούν από συμμετέχοντες ή διοργανωτές.

Το Polys είναι βασισμένο σε έξυπνα συμβόλαια στο Ethereum το
οποίο επιτρέπει την επαλήθευση της ψηφοφορίας και τη διεξαγωγή ψηφοφοριών με αποκεντρωμένο τρόπο. Τα πλεονεκτήματα ασφαλείας της ψηφοφορίας μέσω blockchain είναι:
  • Λόγω της αποκεντρωμένης φύσης του blockchain, η ακρίβεια της εκτέλεσης της ψηφοφορίας μπορεί να επιβεβαιωθεί από τους συμμετέχοντες στο δίκτυο. Όλα τα δεδομένα της ψηφοφορίας αποθηκεύονται όχι σε servers, αλλά σε μπλοκ πληροφοριών στους υπολογιστές όλων των συμμετεχόντων στο δίκτυο. Για να το διαγράψει, ένας χάκερ θα πρέπει να παραβιάσει όλους τους υπολογιστές και να αποκτήσει πρόσβαση στα μεμονωμένα σύνολα δεδομένων.
  • Η τεχνολογία blockchain επιτρέπει σε έναν ψηφοφόρο να ελέγξει αν η ψήφος του έχει καταχωρηθεί σωστά και οποιαδήποτε αλλοίωση των αποτελεσμάτων θα γίνει αυτόματα εμφανής.
  • Η διαφάνεια της τεχνολογίας blockchain διευκολύνει την παρακολούθηση των ψήφων και την ολοκλήρωση ελέγχων ψηφοφορίας από ανεξάρτητα μέρη.
  • Τέλος, δεν απαιτούνται επιπλέον πόροι ή η ανάγκη για φυσική παρουσία προσωπικού.

Μια επιπλέον καινοτομία της λύσης Polys, η οποία σημειωτέον είναι Open Source, είναι ότι εξαλείφει τους περιορισμούς που είναι εγγενείς σε άλλες λύσεις blockchain μια και το blockchain κρυπτογραφείται και υποστηρίζεται με μαθηματικούς αλγορίθμους. Αυτοί συμβάλλουν στην εξασφάλιση ανωνυμίας, αποκρύπτουν ενδιάμεσα αποτελέσματα και εκτελούν υπολογισμούς στα κρυπτογραφημένα δεδομένα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε άλλα συστήματα blockchain λόγω της κατανεμημένης και ανοικτής φύσης τους.

Στο κλείσιμο του ενημερωτικού video της νέας υπηρεσίας η Polys αναφέρει ότι επιθυμεί να γίνει το πρότυπο για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες ακόμα και και σε επίπεδο δημοτικό και εθνικό!


Σε κάθε περίπτωση θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε την αποδοχή που θα έχει η ενδιαφέρουσα αυτή προσπάθεια μια και η χώρα προέλευσης της αλλά και η Kasperksy είναι μέσα στην ειδησεογραφία τον τελευταίο καιρό για συναφή θέματα με το αντικείμενο της Polys!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ