Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΗΕ: Βέτο της Κίνας και της Ρωσίας κατά της Γερμανίας

Δίκτυο Βολταίρος

Το Συμβούλιο Ασφαλείας πραγματοποίησε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο, στις 19 Σεπτεμβρίου 2019. Τα επιχειρήματα που ανταλλάχθηκαν ήταν σε πλήρη συμφωνία με αυτά που υπήρχαν πριν πέντε χρόνια στην διάσκεψη της Γενεύης 2 για τη Συρία: από τη μια πλευρά η Κίνα και η Ρωσία με την καταγγελία της δυτικής στρατιωτικής υποστήριξης στους τζιχαντιστές κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου [ 1 ], από την άλλη η Γερμανία, το Βέλγιο και το Κουβέιτ που κατηγορούν τη Συρία για τη δολοφονία του ίδιου του λαού της, με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας [ 2 ].

Τα μόνα πράγματα που άλλαξαν, εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους αργότερα,

  •  -είναι ότι οι μάχες δεν είναι πλέον διάσπαρτες σε όλη τη Συρία, αλλά μόνο σε τμήμα του κυβερνείου της Ιντλίμπ
  • και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία δεν οδηγούν πλέον το μπλοκ των αμετάβλητων Δυτικών, αλλά η Γερμανία και το Κουβέιτ.
Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συνεργάζονται για να βρουν μια λύση στη Συρία χωρίς να χάσουν τα πλεονεκτήματα που έχουν αποκτήσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με επικεφαλής τη Γερμανία, συνεχίζει το διπλό παιχνίδι που εγκατέλειψε η Ουάσινγκτον: η Γερμανία και η Γαλλία παρέχουν όπλα και βοήθεια στους τζιχαντιστές και καθοδηγουν τα στρατεύματά τους, χρησιμοποιώντας τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες κατά των επιθέσεων του Συριακού Αραβικού Στρατού.

Ας θυμηθούμε ότι η Γερμανία και η Γαλλία επεξεργάζονται καθημερινά κοινή θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας [ 3 ]. Μην έχοντας το θάρρος να αντιμετωπίσει τις αντιφάσεις της, η Γαλλία δεν υπέγραψε το γερμανικό σχέδιο ψηφίσματος, αλλά ζήτησε από το Βέλγιο να το πράξει.

Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει ότι η Γερμανία και η Γαλλία διατήρησαν τη βοήθεια τους προς τους τζιχαντιστές που είχαν προσλάβει για να ανατρέψουν τη Συριακή Αραβική Δημοκρατία. Εδώ και αρκετά χρόνια, είναι ορισμένες ΜΚΟ που επιδοτούνται από αυτές τις δύο χώρες που τροφοδοτούν τον πληθυσμό της Ιντλίμπ, δεδομένου ότι οι τζιχαντιστές δεν υποστηρίζουν τις ανάγκες του. 
Αυτές οι δύο δυνάμεις είναι συνεπώς υπεύθυνες για την ανάδηξη του Ισλαμικού Εμιράτου της Ιντλίμπ από την Hayat Tahrir al-Cham. Αντίθετα, ρεαλιστική, η Ουάσινγκτον, θεωρώντας ότι η αποστολή της απέτυχε, διαγράφει τα ίχνη της προηγούμενης δέσμευσής της [ 4 ].

Αυτή η υπερρεαλιστική συζήτηση έλαβε χώρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, 19 ημέρες μετά την ακήρυξη της μονομερούς κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Κίνα και η Ρωσία επέβαλαν για άλλη μια φορά βέτο σε αυτή τη μασκαράτα.

Ο καθένας μπορεί να δει εδώ τα ψέματα στον λεγόμενο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Ο καθένας μπορεί επίσης να δει την αποτελεσματικότητα της λογοκρισίας ή της αυτολογοκρισίας στη Γαλλία, όπου αυτό το βέτο αγνοείται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

[1] « Projet de résolution de la Chine et de la Russie sur la Syrie », Réseau Voltaire, 19 septembre 2019.



[4] « Οι Ηνωμένες Πολιτείες βομβαρδίζουν την Αλ Κάιντα στην Ιντλίμπ », Δίκτυο Βολταίρος, 1er septembre 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »