Αυτό η ασταμάτητη μηχανή δεν το περίμενε!! Eκτός απ’ την “απειλούμενη κατάρρευση του συστήματος υγείας” που επιβάλει την μαζική κατ’ οίκον φυλάκιση των υποτελών, υπάρχει και μια αντίθετη (;), η “απειλούμενη κατάρρευση του ιντερνετικού συστήματος”. Που επιβάλει σ’ όσους κρατούμενους δεν παράγουν (ψηφιακά) υπεραξία ή δεν έχουν πέσει με τα μούτρα στα τηλε-διαγωνίσματα, μεταξύ 9 το πρωί και 6 το απόγευμα (διάστημα το οποίο το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης θεωρεί “ώρες αιχμής”… – οι υπόλοιπες τι είναι, άραγε;) να παίζουν ντραμς (με σιγαστήρα), να παίζουν σκάκι μόνοι τους, να τρώνε τα νύχια τους, να βγαίνουν στα μπαλκόνια τους (αν έχουν) και να γαμωσταυρίζουν την porca miseria τους, να αυτοαπασχολούνται σεξουαλικά με παλιομοδίτικες έντυπες τσόντες – εν πάσει περιπτώσει να κάθονται σαν ψηφιακές παναγίες και μην απολαμβάνουν τα αγαθά της κυβερνο-ψυχαγωγίας! Γιατί εκτός απ’ τις μεθ κινδυνεύει να πέσει και το διαδίκτυο! Και τι θα γίνει αν τελικά πέσουν και τα δύο, το ένα πάνω στο άλλο; Ιδού: το Τέλος του Κόσμου κυνήγησε το πόπολο για να κρυφτεί στα σπίτια του, και τώρα είναι έξω απ’ την πόρτα του!
Να τι συστήνει το καλό υπουργείο (και να θυμάστε ότι στην αρχή λέγονται «συστάσεις», μετά λέγονται «αυστηρές συστάσεις» και στο τέλος γίνονται νόμοι και πέφτουν πρόστιμα):
– Να αποφεύγουμε τη
χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 πμ έως τις 6 μμ Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.– Να δίνουμε προτεραιότητα στη χρήση των σταθερών δικτύων για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και να αποφεύγουμε, εφόσον δεν είναι απαραίτητες για την επικοινωνία μας, τις βιντεοκλήσεις.
– Να αποφεύγουμε την αποστολή αρχείων μεγάλου όγκου και χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία συμπίεσής τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Ομοίως, αποφεύγουμε την αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλο όγκο συνημμένων αρχείων.
– Να διατηρούμε ενημερωμένο το λογισμικό όλων των οικιακών συσκευών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με βάση τις οδηγίες και τις συστάσεις των κατασκευαστών…
…
– Αν έχουμε παιδιά, φροντίζουμε για τη δημιουργική τους απασχόληση και αποφεύγουμε την προσκόλλησή τους σε διαδικτυακές υπηρεσίες διασκέδασης.
Και, φυσικά, το «αμήν»:
– Να υιοθετούμε υπεύθυνη συμπεριφορά και να εμπιστευόμαστε μόνο τις οδηγίες των επιστημόνων και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Απ’ την μια μεριά διακρίνουμε κάτι ευχάριστο σ’ αυτές τις «συστάσεις»: το internet of things φαίνεται ότι θα αργήσει κάπως στο ελλαδιστάν. Από την άλλη μεριά το καϋμένο το ρημαδογκουβέρνο υποδεικνύει μια στρατηγική αχίλεια πτέρνα της αξιοποίησης του covid. Η υπόθεση τώρα περνάει στα χέρια των gamers, των σινεφίλ, και των λοιπών “βαρέων” χρηστών του διαδικτύου: αν θέλουν και συνεννοηθούν μπορούν να “μποτιλιάρουν” το σύστημα… Πολλοί θα τους ευγνωμονούν!
Όλο εμένανε σηκώνει
Να πω μάθημα η δασκάλα
Θα την σπάσω την οθόνη
Και θα βγω να παίξω μπάλα!
Πρόστιμα, πρόστιμα, πρόστιμα παντού
Σκοπιές μας βάζουν να μην μπουν του αόρατου εχθρού.
Φύλακες, ειδικοί, και ζήτω η μαλακία
Όλο το έθνος προσκυνά tv και φαρμακεία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου