Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Σχετικά με την καθολική διαστροφή της δυτικής πολιτικής συνείδησης

 

Antifa και BLM στις ΗΠΑ ως ομάδες επίθεσης των παγκοσμιοποιητών

Λεόνιντ Σάβιν

Η έννοια του αντιφασισμού στη Δύση διαφέρει από την αντίληψή μας για τον πολιτικό αγώνα κατά του φασισμού. Διαφέρει δραματικά. Σήμερα, περιθωριακές ομάδες με μια μάλλον περίεργη κατανόηση του σοσιαλισμού και του αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση αυτοαποκαλούνται αντιφασίστες (antifa) στη Δυτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η γενική διαστροφή της πολιτικής συνείδησης της Δύσης επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι όλα τα Ευρωπαϊκά κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά κόμματα υποστήριξαν την εισβολή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη το 2011. Μια παρόμοια κατάσταση στο αριστερό φάσμα: εκεί είναι οι διαβόητοι antifa που δρουν ως μονάδες επίθεσης των παγκοσμιοποιητών.

Ο Anthony Mueller, καθηγητής οικονομικών από τη Γερμανία, περιγράφει το κίνημα antifa με αυτόν τον τρόπο. "Αφού η

αριστερά έκλεψε την έννοια του φιλελευθερισμού και μετέτρεψε τη λέξη στο αντίθετο της αρχικής της σημασίας, το κίνημα των Αντιφά χρησιμοποιεί ψευδή ορολογία... Αποκαλώντας τους εαυτούς τους «αντιφασίστες», οι ίδιοι οι Antifa είναι η εμπροσθοφυλακή του φασιστικού κινήματος... Εχθρός αυτού του κινήματος δεν είναι ο φασισμός, αλλά η ελευθερία, η ειρήνη και η ευημερία».

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μπουρ περιγράφει τους antifa ως παραστρατιωτικό κίνημα. Σχολιάζοντας τις ταραχές και τα πογκρόμ που διαπράχθηκαν σε σχέση με το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, σημείωσε ότι «η βία που προκλήθηκε και διαπράχθηκε από την Antifa και άλλες παρόμοιες ομάδες σε σχέση με τις ταραχές είναι εγχώρια τρομοκρατία και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως».

Η Antifa συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες το Μάιο του 2020 και την ίδια στιγμή, τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να δείχνουν ενδιαφέρον για αυτήν. Οι μέθοδοι της Antifa μοιάζουν με τις δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων του παρελθόντος: στόχος τους είναι να αναγκάσουν την κυβέρνηση να λάβει επιθετικά αντίποινα που προκαλούν τη δυσαρέσκεια του κοινού και να τραβήξουν τις ευρείες μάζες σε σύγκρουση με τις αρχές.

                  Фото: REUTERS Eduardo Munoz


Ο Mark Bray, ένας από τους ιδεολόγους antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζει ότι είναι μια "κοινωνικά επαναστατική αυτοάμυνα" με στόχο την καταπολέμηση της ριζοσπαστικής δεξιάς, και υποτίθεται ότι είναι ριζωμένη στις δραστηριότητες των ομάδων στην Ευρώπη που αντιστάθηκαν στον Μουσολίνι και στον Χίτλερ. Ωστόσο, ένας τέτοιος ισχυρισμός δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την επιβολή του νόμου των ΗΠΑ, οι οποίοι πιστεύουν ότι antifa είναι ένα καλά συντονισμένο κίνημα με σημαντική οικονομική στήριξη.

Фото: REUTERS Eduardo Munoz

Το ζήτημα του αριθμού των αντιφα παραμένει συζητήσιμο. Έτσι, η γνωστή Αμερικανική ομάδα "Anti-Fascists in Reddit" περιλαμβάνει περίπου 60.000 μέλη. Η παλαιότερη ομάδα antifa στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, Rose City Antifa έχει σχεδόν 40.000 οπαδούς στο Twitter. Η αντικυβερνητική ιστοσελίδα It's Going Down, η οποία συγκεντρώνει αμερικανούς antifa και αναρχικούς, έχει περίπου 100.000 οπαδούς στο Twitter και περισσότερους από 30.000 στο Facebook. Από αυτόν τον ιστότοπο προωθείται η διατριβή ότι ο Trump εικάζεται ότι προετοιμάζει πραξικόπημα για τις εκλογές (στο παρελθόν, η ίδια διατριβή ξεκίνησε από την ομάδα "Έργο ενότητας της μεταβατικής περιόδου").

Υπάρχουν γεγονότα ότι οι Αντιφα συνδέονται με τροτσκιστές. Έτσι, τον Φεβρουάριο του 2016, η Διεθνής Επιτροπή IV (Τροτσκιστής) International εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι «το νέο αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να είναι αντικαπιταλιστικό και σοσιαλιστικό, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρός αγώνας κατά του πολέμου, εκτός από τον αγώνα για τον τερματισμό της δικτατορίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και του οικονομικού συστήματος, το οποίο είναι η κύρια αιτία του μιλιταρισμού και του πολέμου».

Οι τροτσκιστές υποστηρίζουν ενεργά τις ομάδες antifa σε όλο τον κόσμο. Τον Ιούλιο του 2017, οι πόροι τους βοήθησαν στην κινητοποίηση περισσότερων από 100.000 ακτιβιστών κατά της παγκοσμιοποίησης και αντιφασιστών στο Αμβούργο για να οργανώσουν μια διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20.

Για να αποφευχθούν προβλήματα με τις αρχές, το antifa μιμείται, στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγχωνεύτηκε με το κίνημα Black Lives Matter (BLM). Αυτοί και άλλοι συνδέονται με την αριστερή ιδεολογία· σχεδόν όλα τα κινήματα που δημιουργήθηκαν από αφροαμερικανούς για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 χρησιμοποίησαν την ίδια προπαγάνδα.

Ο όρος #BlackLivesMatter εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τη μορφή hashtag στο Twitter το 2013. Το κίνημα πιστεύεται ότι οργανώθηκε από τους ριζοσπάστες αριστερούς ακτιβιστές Αλίσια Γκάρζα, Πατρίς Κάλορς και Όπαλ Τομέτι. Μετά τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο του 2014. Το σύνθημα Ψηλά τα χέρια - Μην πυροβολείτε!, εφευρέθηκε από έναν από τους διοργανωτές του κινήματος Occupy Wall Street, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον George Soros, ένα μαύρο ακτιβιστή Nnlyny Stump. Εκπροσώπησε επίσης το "Κόμμα των Εργαζόμενων Οικογενειών", ένας από τους ιδρυτές του Dream Defenders. Το εκτελεστικό συμβούλιο των Dream Defenders περιλαμβάνει έναν από τους πρώην ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ που έχει συνδεθεί με τους Μαύρους Πάνθηρες, την 76χρονη Άντζελα Ντέιβις.

                   Фото: REUTRERS/Hannibal Hanschke    

Η BLM λαμβάνει έμμεσα χρηματοδότηση από τη Δημοκρατική Συμμαχία, μια λέσχη που ιδρύθηκε το 2005. για να «χτίσει μια προοδευτική κοινωνία» στις Ηνωμένες Πολιτείες (στο αμερικανικό πολιτικό λεξικό, αυτό συνεπάγεται την υποστήριξη των σεξουαλικών μειονοτήτων και των ανθρώπων του χρώματος). Ο σύλλογος χρηματοδοτήθηκε αρχικά από τον George Soros, τον επιχειρηματία Peter Lewis και τον μη παραδοσιακό ιδεολόγο σεξουαλικού προσανατολισμού Tim Gill. Η λέσχη περιλαμβάνει επίσης τον δισεκατομμυριούχο Tom Steyer.

Για να τονώσει το περιουσιακό της στοιχείο και να κινητοποιήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, η BLM χρησιμοποιεί μεθόδους χρωματικών επαναστάσεων. Ένας από τους αποτελεσματικούς τρόπους είναι να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι διαδηλωτές. Οι ένοπλοι του δρόμου είναι γνωστό ότι έλαβαν μηνιαίο μισθό 5.000 δολαρίων για να τροφοδοτήσουν την αναταραχή στο Φέργκιουσον. Υπάρχουν επίσης συνδέσεις με το κατεστημένο. Στη χρηματοδότηση των ταραχών του Φέργκιουσον το 2014. ήταν η οργάνωση για την μεταρρύθμιση και την ενδυνάμωση του Μισσούρι (MORE), ένας πρώην κλάδος της Ένωσης Κοινοτικών Οργανώσεων για τη μεταρρύθμιση τώρα (ACORN). Ο Barack Obama αντιπροσώπευε προηγουμένως ACORN ως δικηγόρος.

Αν και η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης του Black Lives Matter περιορίζεται σε ενέργειες κατά της αστυνομίας και τον αγώνα για τα δικαιώματα των μαύρων, οι στόχοι του κινήματος είναι ευρύτεροι. Η BLM επιδιώκει να αποσπάσει τους ακρογωνιαίους λίθους της αμερικανικής κοινωνίας: 1) να καταργήσει την ιουδαιοχριστιανική έννοια της παραδοσιακής πυρηνικής οικογένειας, αυτής της βασικής κοινωνικής μονάδας στην Αμερική. 2) την κατάργηση της αστυνομίας και κατάργηση του σωφρονιστικού συστήματος. 3) να καθιερώσουν την κυριαρχία της λεγόμενης ετεροκανονικότητας (κήρυγμα ότι οι σχέσεις του ιδίου φύλου είναι ο κανόνας). 4) να καταργήσει τον καπιταλισμό («ελεύθερη» οικονομία) και να τον αντικαταστήσει με «κομμουνισμό» (οικονομία που ελέγχεται από τις αρχές).

Ο Bob Woodson, ένας από τους βετεράνους του κινήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε για το BLM: " Η Black Lives Matter, η οποία διαφημίζεται ως υπερασπιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους μαύρους, έχει γίνει στην πραγματικότητα ένα παράσιτο. Πήγε από συνθήματα για την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης σε επιθέσεις κατά της πυρηνικής οικογένειας, καύση της Βίβλου, βεβήλωση του σταυρού ... Η πραγματικότητα είναι ότι το 80% των μαύρων χαμηλού εισοδήματος στη χώρα που υποστηρίζονται από την αστυνομία, χρειάζονται περισσότερη αστυνομία. Ωστόσο, τους αρνούνται το δικαίωμα της ψήφου. Μας προσφέρονται "φύλακες" που κολακεύουν τον Τύπο, και η εταιρική Αμερική πληρώνει αυτά τα παράσιτα. Και η χώρα μας θα πέσει σε παρακμή"

Φωτογραφία: REUTERS/Brendan McDermid


https://www.fondsk.ru/news/2020/10/13/o-vseobschej-perversii-zapadnogo-politicheskogo-soznanija-52040.html

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »