Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Οι δολοφόνοι του Καποδίστρια στόχευαν στο Πολίτευμά του


Σήμερα έχουμε μια σπουδαία εθνική επέτειο. Είναι ξεχασμένη, επειδή το σημερινό έθνος κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη του 1829. Περισσότερα εδώ, εδώ και εδώ.

Παραδοσιακά, στις 27 Σεπτεμβρίου κυκλοφορούν αναφορές του θλιβερού επετειακού γεγονότος του 1831. Η δολοφονία του Καποδίστρια συνεχίζει να μας απασχολεί. Άλλωστε η προσωπικότητά του δολοφονημένου εξακολουθεί να διχάζει και αποτελεί τμήμα του ακανθώδους θέματος «η ταυτότητα της Ελληνικής Επανάστασης». Μια αξιόλογη τοποθέτηση στο θέμα έκανε ο π. Βασίλειος Βολουδάκης. Δεν αποτελεί συνολική εξέταση του ακανθώδους θέματος, αλλά επισημαίνει ορισμένα καίρια στοιχεία για την πραγματική και μοναδική αιτία που χώριζε τις ηγετικές φυσιογνωμίες της επανάστασης: την θέση της πίστης στη διαμόρφωση του πολιτεύματος και στην θεμελίωση της δυνατότητας για τη συνέχεια της Επανάστασης. Ο π. Βασίλειος υποστηρίζει ότι «Οι δολοφόνοι του Καποδίστρια στόχευαν στο δια του Σταυρού Σου Πολίτευμα».

Όσα αναφέρει ο π. Βασίλειος για τους
σημερινούς επιστήμονες του ψεύδους, ανακαλούν τον πρόσφατο «επιστημονικό» χαρακτηρισμό του Καποδίστρια από μέλος της επιτροπής Greece 2021. Τον χαρακτηρισμό «δικτάτορας» ουσιαστικά τον έκανε ο πρωθυπουργός, εννοώντας ότι ο Καποδίστριας υπήρξε «τύραννος και καταχραστής της νομιμότητας». Με όσα σήμερα βιώνουμε, το συμπέρασμα είναι πώς εδώ και χρόνια την Ελλάδα κυβερνούν οι «δίκαιοι», οι «φιλεύσπλαχνοι» και οι «χριστιανοί» όπως ο Κοραής, που δεν παραβιάζουν στο ελάχιστο τον Εθνικό Καταστατικό Χάρτη. Τα υπόλοιπα είναι έργο των ιστορικών.

Στέργιος Ζυγούρας

1 σχόλιο:

  1. μάλιστα ,σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ο Καποδίστριας ήταν δικτάτορας,τύραννος,καταχραστής της εξουσίας...Τις λέξεις τις γνωρίζει,τις έννοιας;
    3+7...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »