Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Δημοψήφισμα για τον γάμο ομοφυλοφίλων στην Κροατία. Εδώ θα το περάσουν με διάταγμα!

Το κοινοβούλιο της Κροατίας ενέκρινε σήμερα την διεξαγωγή την 1η Δεκεμβρίου, ενός δημοψηφίσματος κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων παρά την αντίθεση των υποστηρικτών των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι κατήγγειλαν πως επιβάλλονται διακρίσεις.

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα μιας συντηρητικής ένωσης με την ονομασία "Στο όνομα της οικογένειας", η οποία συγκέντρωσε 700.000 υπογραφές πολιτών οι οποίοι θέλουν να προσδιοριστεί ο γάμος στο Σύνταγμα της χώρας ως "μια ένωση ανάμεσα σ' έναν άνδρα και μια γυναίκα".

Εκατόν τέσσερις από τους 151 βουλευτές του κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ του δημοψηφίσματος. Δεκατρείς ψήφισαν κατά. Πέντε βουλευτές απείχαν.

Βαλκανική χώρα με πληθυσμό 4,2 εκατ. κατοίκους, σχεδόν 90% των οποίων ανήκουν στο ρωμαιοκαθολικό δόγμα, η Κροατία εντάχθηκε τον Ιούλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου δεν επιτρέπεται στην Κροατία, όμως τα συντηρητικά κινήματα υποστηρίζουν ότι θέλουν να αποκλείσουν το
ενδεχόμενο να επιτραπεί, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια νέα σχετική νομοθεσία που έχει στόχο να επιτρέψει την καταχώριση στα μητρώα της πολιτικής ένωσης προσώπων.

Οι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές υποστηρίζουν πως ένα τέτοιο δημοψήφισμα συνιστά διακριτική μεταχείριση. Έχουν προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη νομιμότητά του.

Το δημοψήφισμα αυτό θα είναι το πρώτο που οργανώνεται με πρωτοβουλία πολιτών σ' αυτή την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία που είναι ανεξάρτητη από το 1991.

Σύμφωνα με τον κροατικό νόμο, η επιτυχία ενός δημοψηφίσματος δεν εξαρτάται από το ποσοστό συμμετοχής και το αποτέλεσμα θα είναι έγκυρο όποιος κι αν είναι ο αριθμός των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες.


πηγή

το είδα




<<<     ΠΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ; ΣΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ 



 Η αστυνομία σκέψης στοιχειώνει την Ευρώπη    >>>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »