Στην «τελική ευθεία» εισέρχεται η διαδικασία για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ενώ, παράλληλα, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να αναδειχτούν οι πλειοδότες και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πώληση έξι ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό και επιταχύνεται η διαδικασία για την παραχώρηση των πρώτων τεσσάρων τουριστικών λιμένων.
Τις εν λόγω κινήσεις ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και ειδικότερα:
Εγκρίθηκαν η διαδικασία και οι όροι για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων, που χωρίζονται σε δύο ομάδες και περιλαμβάνουν 7- 10 αεροδρόμια η κάθε μία. Η 1η ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και προαιρετικά έως τρία εκ των αεροδρομίων της Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου. Η 2η ομάδα περιλαμβάνει τα αεροδρόμια της
Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά έως τρία εκ των αεροδρομίων της Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.
Εγκρίθηκαν η διαδικασία και οι όροι για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της πρώτης ομάδας τουριστικών λιμένων, η οποία απαρτίζεται από τη μαρίνα Αλίμου, το τουριστικό αγκυροβόλιο Νέας Επιδαύρου, μέρος του λιμένα Ύδρας και μέρος του λιμένα και του τουριστικού καταφυγίου του Πόρου.
Αποσφραγίστηκαν οικονομικές προσφορές, για τα ακίνητα εξωτερικού στο Λονδίνο, στη Λευκωσία, στο Βελιγράδι και στις Βρυξέλλες. Δεν υποβλήθηκαν προσφορές για τα ακίνητα στην Τασκένδη και στη Λιουμπλιάνα. Τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος των συνοδευτικών δικαιολογητικών των προσφορών, ώστε να αναδειχτούν οι πλειοδότες και να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία. Πρόκειται για όμορφα και ακριβά κτίρια διπλωματικών αντιπροσωπειών ανά την Ευρώπη, το κτίριο του Προξενείου στο Λονδίνο, που βρίσκεται σε μία από τις πλέον ακριβές συνοικίες, οκταώροφου κτιρίου με γραφεία εμβαδού 3.000 τ.μ. στις Βρυξέλλες, του κτιρίου πρεσβείας στο Βελιγράδι εμβαδού 2.376 τ.μ., οικίας 1.200 τ.μ. στη Λιουμλπλιάνα, 8.000 τ.μ. στη Λευκωσία, ακινήτων στο Μονακό κλπ. .
Αυτές οι πωλήσεις αποτέλεσαν έναν από τους όρους για την εκταμίευση της δόσης δανείου 31,5 δις ευρώ προς την Ελλάδα, ενώ προς πώληση θα διατεθεί και το πρώην ανάκτορο στο Τατόι, καθώς οι πιέσεις των ευρωπαίων πιστωτών προς την Αθήνα εντείνονται.
Έτσι στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων, που οι πιστωτές απαιτούν, μετά την ‘ενοικίαση’ ελληνικών νησιών, περίπου 20, που θα παραχωρηθούν έως 50 χρόνια για ανάπτυξη του τουρισμού ή εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, του 29% του ΟΠΑΠ, προστίθενται αεροδρόμια, λιμάνια καθώς και ιστορικά και πανάκριβα Ελληνικά παραδοσιακά κτίρια στην Ευρώπη.
Είναι βέβαια εκπληκτικό πώς όλο αυτό το ξεπούλημα δεν γίνεται εσκεμμένα γνωστό στην ελληνική κοινή γνώμη, η οποία πάντα τασσόταν κατηγορηματικά κατά οποιασδήποτε προσπάθειας του κράτους να ‘ενοικιάσει’ ή πωλήσει τμήμα της επικράτειας του. Εμείς βέβαια θα προσπαθούμε για την παρουσίαση της αλήθειας όσο και αν αυτό είναι δυσάρεστο σε ορισμένους. Ο ενημερωμένος σωστά Έλληνας πρέπει να σταθεί στο ύψος του και να προστατέψει την Ελευθερία και το Σύνταγμα του, που τόσο βάναυσα παραβιάζονται.
http://www.drougos.gr/?p=31606
ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ, Αθήνα, 27 Μαρτίου 2013
http://www.hradf.com/uploads/files/20130327-press-release-el.pdf
το είδα
<<< Η κεντρική τράπεζα και η λειτουργία της, Μέρος Α’- Η δημιουργία του χρήματος
Φραγμούς στην ελευθερία λόγου από το «πολιτικά ορθό» Associated Press! >>>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου