Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Σε μια μυστική ετήσια συνάντηση στην οποία συμμετέχει η παγκόσμια ελίτ, η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης.

Σε μια μυστική ετήσια συνάντηση στην οποία συμμετέχει η παγκόσμια ελίτ, η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης.

By Karen Gilchrist18 MAY 2023, For CNBC

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Sam Altman θα ενώσει τις δυνάμεις του με την ηγεσία εταιρειών όπως η Microsoft και η Google αυτή την εβδομάδα, καθώς μια μυστική συνάντηση της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ ξεκινά στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας καθώς ο επικεφαλής της ChatGPT θα συναντηθεί με τον CEO της Microsoft Satya Nadella, τον επικεφαλής της DeepMind Demis Hassabis και τον πρώην CEO της Google Eric Schmidt στην ετήσια συνεδρίαση της Bilderberg.

Οι τιτάνες της τεχνολογίας θα συναντηθούν με πολιτικά μεγαθήρια, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, για μια σειρά από συζητήσεις που θα καλύπτουν τις διεθνείς σχέσεις, το εμπόριο, την ενέργεια και τα οικονομικά.

Συνολικά, περίπου 130 συμμετέχοντες από 23 χώρες πρόκειται να παρακολουθήσουν την ιδιωτική συνάντηση - αριθμός παρόμοιος με τα προηγούμενα χρόνια.

Απο τη Pfizer ο διευθύνων σύμβουλος Albert Bourla, ο επικεφαλής της TotalEnergies Bernard Looney, o διευθύνων σύμβουλος Patrick Pouyanne, ο επενδυτής Peter Thiel και ορισμένοι πολιτικοί της ΕΕ θα είναι επίσης εκεί.

Η τριήμερη εκδήλωση, η οποία φέτος θα διεξαχθεί από την Πέμπτη έως την Κυριακή, καλύπτεται από μυστήριο, με μυστικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν πίσω από κλειστές πόρτες και θα υπόκεινται στους κανόνες του Chatham House, που σημαίνει ότι η ταυτότητα και η ιδιότητα των ομιλητών δεν πρέπει να αποκαλύπτονται.

Αυτό έχει πυροδοτήσει θεωρίες συνωμοσίας, παρόμοιες με αυτές που διατυπώνονται κατά των συναντήσεων κορυφής, όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, από εκείνους που ισχυρίζονται ότι οι συμμετέχοντες επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν μια «Nέα Παγκόσμια Τάξη». Ωστόσο, οι διοργανωτές της εκδήλωσης λένε ότι ο διακριτικός χαρακτήρας της αποσκοπεί στο να επιτρέψει μεγαλύτερη ελευθερία του διαλόγου.

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα του 2023;

Τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στη φετινή συνάντηση δημοσιεύθηκαν από τους διοργανωτές της την Πέμπτη, δίνοντας μια εικόνα για το ποια θεωρεί ότι είναι τα πιο πιεστικά ζητήματα στις παγκόσμιες υποθέσεις:


  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Τραπεζικό σύστημα
  • Κίνα
  • Ενεργειακή μετάβαση
  • Ευρώπη
  • Δημοσιονομικές προκλήσεις
  • Ινδία
  • Βιομηχανική πολιτική και εμπόριο
  • ΝΑΤΟ
  • Ρωσία
  • Διακρατικές απειλές
  • Ουκρανία
  • Η ηγεσία των ΗΠΑ

Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται καθώς η εξάπλωση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της OpenAI και το Bard της Google, έχουν προστεθεί στις αυξανόμενες ανησυχίες γύρω από την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας, με τον Altman να καλείται να καταθέσει ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία και οι ανησυχίες σχετικά με τις αυξανόμενες απειλές της Κίνας έχουν γίνει πηγή συνεχών συζητήσεων μεταξύ των δυτικών ηγετών, με τα σημάδια διχασμού στην πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρώπης να αυξάνονται τους τελευταίους μήνες.


Τι είναι η Μπίλντερμπεργκ;

Διανύοντας πλέον το 69ο έτος της, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε το 1954 με σκοπό την «προώθηση του διαλόγου» μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Σήμερα, περίπου τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη και οι υπόλοιποι από τη Βόρεια Αμερική, ενώ περίπου το ένα τέταρτο προέρχεται από την πολιτική και την κυβέρνηση και οι υπόλοιποι από άλλους τομείς, σύμφωνα με δήλωση στην ιστοσελίδα της. Περίπου το ένα πέμπτο είναι γυναίκες.

Και, όπως πάντα, η διακριτικότητα είναι το κλειδί. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος ως άτομα και όχι με οποιαδήποτε επίσημη ιδιότητα, και δεν αποκαλύπτεται η επίσημη λεπτομερής ημερήσια διάταξη ούτε οι συζητήσεις είναι ανακοινώσιμες.

«Η συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ είναι ένα φόρουμ για ανεπίσημες συζητήσεις σχετικά με μείζονος σημασίας ζητήματα. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με τον κανόνα του Chatham House, ο οποίος ορίζει ότι οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που λαμβάνουν, αλλά δεν επιτρέπεται να αποκαλυφθεί ούτε η ταυτότητα ούτε η ιδιότητα του/των ομιλητή/ών ούτε οποιουδήποτε άλλου συμμετέχοντα», ανέφεραν οι διοργανωτές σε δελτίο Τύπου την Πέμπτη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Bilderberg Meeting, το οποίο διοικείται από μια εκ περιτροπής διευθύνουσα επιτροπή, και χρηματοδοτείται από διάφορα μέσα. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση, αν και η συμμετοχή γίνεται μόνο με πρόσκληση και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φροντίσουν οι ίδιοι για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους.

«Οι ετήσιες εισφορές των μελών της διευθύνουσας επιτροπής καλύπτουν τα ετήσια έξοδα της μικρής γραμματείας. Ο προϋπολογισμός της γραμματείας περιορίζεται στα έξοδα προσωπικού και στα διοικητικά έξοδα. Τα έξοδα φιλοξενίας της ετήσιας συνάντησης βαρύνουν το μέλος (ή τα μέλη) της διευθύνουσας επιτροπής της χώρας υποδοχής», προστίθεται σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της.

________________

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ SAM ALTMAN :

 ΑΣΚΗΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »