Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Οι προσχεδιασμένες κρίσεις και οι εκτός τόπου προβληματισμοί που διακινεί η προπαγάνδα. Η μαύρη τρύπα της νεοταξικής προπαγάνδας μιμείται την αλήθεια και κάνει το άσπρο μαύρο σε όλους τους κρίσιμους τομείς

 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Ο στόχος είναι η προγραμματισμένη έντονη ύφεση της οικονομίας της ΕΕ αρχικά, και ευρύτερα της Δύσης και όλων των χωρών, αλλά και η υγειονομική, επισιτιστική και ενεργειακή κρίση που οδηγούν σε καταστροφική πορεία.

Τα επόμενα ψέματα και τις αφελείς ερωτήσεις (μέσω του χλιαρού προσποιητά αντιπολιτευτικού λόγου) διαδίδουν αυτοί που προσπαθούν να περιορίσουν την σκέψη σε ένα στενό πεδίο προβληματισμού ή εκείνοι που έχουν ήδη παραπλανηθεί από αυτούς:

«Η Ευρώπη θυσιάζεται για την Ουκρανία. Πολεμάει όπως μπορεί την Ρωσία. Ρώτησαν τους πολίτες αν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον πόλεμο;»

Το ερώτημα στο οποίο εγκλωβίζεται η προσοχή και στο οποίο επικεντρώνονται οι πολιτικές ανησυχίες είναι πχ «αν ρώτησαν τους πολίτες». Αυτό το ερώτημα προϋποθέτει την παραδοχή ότι η Ευρώπη πολεμάει όπως μπορεί και θυσιάζει την ευημερία της υπέρ της Ουκρανίας. Αυτή η παραδοχή – προϋπόθεση παρουσιάζεται ως αυτονόητη, οπότε σε συνέχεια ο προβληματισμός περιορίζεται στο αν θα πρέπει να ερωτηθούν οι πολίτες.

Όμως όχι απλώς δεν είναι αυτονόητη αλλά είναι και ψευδής.

Η προπαγάνδα αποσιωπά ή δεν τονίζει ή διαστρέφει μία σειρά από γεγονότα.

Οι ηγέτες της Δύσης δεν είναι (τόσο) ανόητοι. Συμπεριφέρονται όμως φαινομενικά ανόητα και παράλογα. Γιατί άραγε;

Η κυρίαρχη ιδιότητά τους, η μόνη που έχει εν προκειμένω σημασία, είναι ότι είναι πιόνια. Ο εντολοδότης τους δεν είναι ο πάσχων από άνοια πρόεδρος των ΗΠΑ ούτε η κυβέρνησή του, διότι και αυτοί είναι πιόνια.

Οι εντολοδότες είναι μη εκλεγμένοι παράγοντες διεθνών οικονομικών και παραπολιτικών αφανών κέντρων εξουσίας, συνασπισμένων σε μεγάλο βαθμό, που συνήθως αποκαλούνται «ελίτ», (έχουν δομή σέκτας, κατέχουν μεγάλο μέρος του διεθνούς πλούτου, και κινούνται με ευρύτερη-μακροπρόθεσμη προοπτική) και οι επιλογές τους δεν είναι καθόλου ανόητες ούτε παράλογες ή χωρίς νόημα.

Διότι:

Ο στόχος της πολιτικής τους είναι η προγραμματισμένη έντονη ύφεση της οικονομίας της ΕΕ αρχικά, και ευρύτερα της Δύσης και όλων των χωρών, αλλά και η υγειονομική, επισιτιστική και ενεργειακή κρίση.

Αυτοί οι στόχοι αποσκοπούν στη Ατζέντα 30, που για να διευκολύνουν την επίτευξή τους, οι σχεδιαστές τους επιδιώκουν την αποδόμηση των χωρών και των κοινωνιών μέσω πολλαπλών σχεδιασμένων κρίσεων. Προχωρούν στα σχέδιά τους σταθερά και επιθετικά, υποχωρώντας για λίγο όποτε το κρίνουν απαραίτητο, όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον επιθυμητό στόχο ή για να εκτονωθεί λίγο η πίεση, ώστε να επανέλθουν μετά πιο επιθετικά. Αυτοί και οι μισθωμένοι συνεργάτες - υπηρέτες τους, συχνά διασπείρουν φόβους για το τρις χειρότερο και όταν τελικά η εξέλιξη είναι ηπιότερη, εκεί δηλαδή που την ήθελαν αρχικά, όλοι μένουν ευχαριστημένοι! Όταν θέλουν να επιβάλουν μία δυσμενή αλλαγή πάντοτε χρησιμοποιούν συνειδητά ένα αληθοφανές ψέμα για δικαιολογία, πχ ότι η ενοποίηση όλων των αριθμών (αφμ κλπ) σε έναν και μοναδικό αριθμό ηλεκτρονικής ταυτότητας, καθιερώνεται δήθεν για την διευκόλυνση του πολίτη. Εκτός από εγκληματίες για βαριά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μεταξύ των οποίων και της γενοκτονίας, είναι και πονηροί απατεώνες μέχρι το μεδούλι τους, μηχανές παραγωγής απάτης και ψεμάτων. Έχουν κάνει την απάτη επιστήμη. 

Θα έρθει μάλλον η περίοδος όπου θα επιβληθεί σκληρή τιμωρία πολλών από τα αναλώσιμα τωρινά πιόνια- πολιτικούς και λοιπούς ενόχους, που θα ριχτούν βορά στα πλήθη ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, ώστε από τις ίδιες δυνάμεις των ελίτ να έρθει η νέα «αγνή» φρουρά πιονιών που θα επιφέρει την ριζικότερη αλλαγή. 

Η ελίτ μπορεί να χάσει περιστασιακά ένα μικρό μέρος της τεράστιας περιουσίας της κατά την μετάβαση, αλλά θα το κερδίσει μεσοπρόθεσμα ως υπερσυγκεντρωτισμό εξουσίας και απόλυτη κυριαρχία επί του ανθρώπινου κοπαδιού, με ότι αυτό συνεπάγεται, φυσικά και στο οικονομικό πεδίο. 

Φυσικά ελπίζουμε ότι τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν πιο ομαλά, αλλά η πορεία οδηγεί σε διαφαινόμενους μεγάλους κινδύνους.


Αυτές συνεπώς οι καταστροφικές εξελίξεις δεν είναι παράπλευρες απώλειες ή αναπόφευκτες θυσίες υπέρ της αντιμετώπισης δήθεν εκτάκτων καταστάσεων όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία ή η ψευτοπανδημία ή η ψευτοκλιματική κρίση.

Αυτά τα προσχεδιασμένα γεγονότα και αφηγήματα είναι το τεχνητό περιβάλλον μέσα από το οποίο σχεδιάζεται να εκκολαφθούν οι επερχόμενες γενικές αλλαγές, και ακολουθούν την ίδια προπαγανδιστική μεθοδολογία εστίασης της προσοχής σε δευτερεύοντα παρεπόμενα ζητήματα (πρέπει να ερωτηθούν οι πολίτες για τον πόλεμο; - είναι οι υποχρεωτικότητες της ψευτοπανδημίας συνταγματικές; -έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε ανεπίλυτο το πρόβλημα της ψευτοκλιματικής κρίσης και να το φορτώσουμε στις επόμενες γενιές;), ενώ διαστρεβλώνουν, εμφανίζοντάς την ως αληθινή, την ψευδή βάση ή αφετηρία από την οποία υποτίθεται ξεκινούν τα παρεπόμενα. 

Τα ανάλογα ισχύουν και για όλα τα ουσιώδη ζητήματα, που βρίσκονται ή βρέθηκαν στην επικαιρότητα, όπως η τρομοκρατία (που είναι πρακτικώς πάντοτε παρακρατική) και οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι. Αν δε τύχει να βρεθούν στην επικαιρότητα κρίσιμα ζητήματα όπως τα επόμενα, θα αντιμετωπιστούν με ανάλογη αποπροσανατολιστική προπαγάνδα, ζητήματα όπως η ανήθικη και παράλογη εκχώρηση της νομισματικής πολιτικής και της έκδοσης του χρήματος στην χρηματοπιστωτική εγκληματική μαφία των τραπεζών, εκχώρηση που είναι η μήτρα του παγκόσμιου δημόσιου χρέους - και έμμεσα και των χρεών νοικοκυριών και επιχειρήσεων (αυτό μάλλον ποτέ δεν πρόκειται να έρθει στην προπαγανδιστική επικαιρότητα), η νοθεία στις εκλογές, η υποχρεωτική ψηφιοποίηση της ταυτοποίησης κάθε ανθρώπου και συνακόλουθα ο ασφυκτικός δικτατορικός έλεγχος όλων των τομέων της ζωής των ανθρώπων – (βλέπε και προσωπικό αποτύπωμα άνθρακα και σύστημα κοινωνικής βαθμολογίας- πίστωσης – συμμόρφωσης τύπου Κίνας), όπως επίσης και η τρομακτική επικείμενη ψηφιοποίηση του χρήματος (ψηφιακό ευρώ, ψηφιακό δολάριο, γιέν κλπ) σε συνδυασμό με την κατάργηση των μετρητών.

 

Το πρόβλημα στην Ουκρανία το υποδαύλιζε (δες εδώ ) μεθοδικά εδώ και χρόνια σκοπίμως η Δύση η οποία ήλεγχε και ελέγχει τις ουκρανικές κυβερνήσεις. Οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δεν μπορούν να εξηγηθούν με τις φαιδρές επίσημες δικαιολογίες. Η Δύση και ειδικώς το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ακολουθούσαν ανέκαθεν φιλοπόλεμη, ιμπεριαλιστική και γενοκτόνα πολιτική διεθνώς, συνεπώς είναι παράλογο να θεωρούμε ότι έχουν τέτοιες ηθικές ευαισθησίες. Αν υποθέταμε ότι είχαν τέτοιες ευαισθησίες, ΔΕΝ θα υποδαύλιζαν αυτόν τον πόλεμο και τον πριν από αυτόν εμφύλιο, και από την στιγμή που αυτός ο πόλεμος ξεκίνησε, έστω και κατόπιν εορτής θα επέβαλαν στο πιόνι τους, τον Ζελένσκυ, μία άμεση συνθηκολόγηση χωρίς ουσιαστικές συνέπειες γιά την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και χωρίς να υπάρξουν σχεδόν καθόλου θύματα στην Ουκρανία, ούτε πολλαπλές ζημιές στους λαούς στην Δύση. Όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά αντιθέτως η Δύση έκανε επανειλημμένα ό,τι μπορούσε ώστε να αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας. Επομένως η ηθική εξήγηση των κινήτρων τους δεν ευσταθεί.

Ομοίως τα μέτρα των κυρώσεων δεν βλάπτουν παρά ελάχιστα την Ρωσία, αντιθέτως εν μέρει την ευνοούν, και σίγουρα δεν την αποτρέπουν καθόλου από την πολεμική της στάση, επομένως και αυτή η εξήγηση δεν ευσταθεί. Και ενώ αυτές οι κυρώσεις είναι πλήρως αναποτελεσματικές ως προς τον επίσημο σκοπό τους, αντιθέτως είναι πολύ αποτελεσματικές ως προς τον πραγματικό σκοπό τους, που είναι να καταποντίσουν το βιοτικό επίπεδο, την οικονομία και την επισιτιστική επάρκεια των χωρών της Δύσης, προκαλώντας οπισθοδρόμηση δεκαετιών.

Ο συνδυασμός της ανυπαρξίας ηθικού κινήτρου με την τρομακτική ζημιά των ίδιων των χωρών τους, μετατρέπει τις σκανδαλώδεις επιλογές αυτών των πολιτικών και των διορισμένων γραφειοκρατών της Ε.Ε σε πράξεις πρωτοφανούς διαστροφής, εσχάτης προδοσίας και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.


Η ενεργειακή κρίση δεν οφείλεται κυρίως σε αυτές τις κυρώσεις. Απλώς με αυτές (και με την αδίστακτη δολιοφθορά και καταστροφή των δύο υποθαλάσσιων αγωγών Nord Stream από αυτόν που εξυπηρετούνται έτσι οι επιδιώξεις του, δηλαδή από τις κηδεμονευόμενες δυνάμεις της ίδιας της Δύσης –βλέπε και η δολιοφθορά των αγωγών και η δημοκρατία στη Δύση...) επιταχύνεται η επίτευξή της.

Η βασική αιτία είναι τα μέτρα κατά της ψευτοκλιματικής κρίσης (το κλίμα είναι σε μία διαρκή διακύμανση, ποτέ δεν μένει σταθερό μέσα στις δεκαετίες, τους αιώνες και τις χιλιετίες, ανεξαρτήτως των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων) που οδηγούσε και οδηγεί σταθερά τον πλανήτη σε ακόμα πιο ριζική ενεργειακή κρίση μόνιμου χαρακτήρα, ανεξαρτήτως του πολέμου αυτού. Επίσης οφείλεται στην χειραγώγηση -σύμφωνα με τους εκάστοτε στόχους - των χρηματιστηρίων ενέργειας.

Και βεβαίως οφείλεται στο ότι δεν αναπληρώνουν με ταχείς ρυθμούς το ενεργειακό κενό με γαιάνθρακα και πετρέλαιο, (και  όσον αφορά το πετρέλαιο σε πιθανότατη συμπαιγνία με τις χώρες του ΟΠΕΚ), είτε ακόμα και κάνοντας άμεσες επενδύσεις για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου (χώρες σαν την Ελλάδα διαθέτουν μεγάλα αποθέματα) - επενδύσεις που λόγω των κυβερνητικών πολιτικών τα τελευταία χρόνια υποχρηματοδοτούνται από τις τράπεζες λόγω του ψευδοκλιματικού προσχήματος, και επιλέγοντας έτσι η Δύση υποκριτικά και προδοτικά τον πρωτοφανή οικονομικό και κοινωνικό Αρμαγεδδώνα για να …«προστατεύσει» δήθεν τον …πλανήτη από την ψευδοκλιματική αλλαγή με το να μην χρησιμοποιήσει λίγο περισσότερο γαιάνθρακα και πετρέλαιο και για όσο χρόνο απαιτηθεί – έστω δεχόμενοι το ψευδές κλιματικό αφήγημά τους.

Σημειωτέον ότι ο πληθυσμός της Δύσης είναι περίπου 1 δις (550 περίπου εκατομμυρίων η Ευρώπη και 330 οι ΗΠΑ, συν ο υπόλοιπος πληθυσμός των μικρότερων δυτικών χωρών), έναντι των υπόλοιπων 7,5 δις του πλανήτη, που προφανώς έχουν συνολικά πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων, οπότε η οικονομία σε αέρια θερμοκηπίου που θα πετύχει η Δύση στο χρονικό αυτό διάστημα καίγοντας ακόμα και μόνο άνθρακα έναντι φυσικού αερίου, είναι τελείως ασήμαντη σε πλανητικό επίπεδο.

Ειδικότερα η κατανομή εκπομπών παγκοσμίως σε αέρια θερμοκηπίου (δες εδώ και εδώ) έχει ως εξής:

Ελλάδα ----------------------------------0,13% (το 2,1% της Ευρώπης)

Ευρώπη ---------------------------------------6,4%

Ινδία --------------------------------------------6,6%

Ηπα---------------------------------------------11%

Κίνα--λίγο περισσότερο από--------------27%

Λοιπές χώρες--λίγο λιγότερο από-------49%

Αν λοιπόν η Ευρώπη στο συνολικό μίγμα ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιεί, ένα μέρος του οποίου είναι το φυσικό αέριο, αντικαθιστούσε μόνο το μέρος του φυσικού αερίου που θα της λείψει - (θα εξακολουθήσει να εισάγει φυσικό αέριο από εκτός Ρωσίας πηγές όπως ήδη έκανε και πριν) - με πετρέλαιο ή γαιάνθρακα, θα αύξανε την παραγωγή αερίων θερμοκηπίου (ψευδορύπων) κατά προσέγγιση κατά 30-50%. Επομένως έστω κατά 40% x 6,4= 2,5% αύξηση παγκοσμίως (για όσο καιρό απαιτηθεί), η δε Ελλάδα αντιστοίχως 0,05%.

Αυτό το 2,5% της Ευρώπης είναι ασήμαντο και καθαυτό, αλλά και σε σύγκριση με την ανά πάσαν στιγμή αύξηση της κατανάλωσης καυσίμων από τις εκτός Δύσης χώρες οι οποίες και αναπτύσσονται βιομηχανικά με γρήγορους ρυθμούς αλλά και πληθυσμιακά, οπότε η δική τους αύξηση μπορεί εύκολα να είναι της τάξης 10 ή 20% παγκοσμίως, διότι οι συσχετισμοί αλλάζουν από εξάμηνο σε εξάμηνο υπέρ του τρίτου κόσμου.


Θέλουν να μας πείσουν δηλαδή ότι αυτό το 2,5 % που θα προστεθεί επί του παγκόσμιου 100%, το οποίο 100% μπορεί πολύ γρήγορα να αυξηθεί από άσχετες αιτίες, είναι ο πραγματικός λόγος που δεν ανακόπτουν την επικείμενη καταστροφή της οικονομίας της Ευρώπης, (το βιοτικό επίπεδο, τις επιχειρήσεις της, τα δισεκατομμύρια ζημιές επί των τραπεζικών καταθέσεων πολιτών και επιχειρήσεων από την μείωση της αξίας του χρήματος λόγω πληθωρισμού), αλλά και τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών ιδίως των ηλικιωμένων που θα εκτεθούν στον βαρύ ευρωπαϊκό χειμώνα με ανεπαρκή θέρμανση (των ίδιων ηλικιωμένων για την υγεία των οποίων δήθεν κόπτονταν στην ψευτοπανδημία);

Δηλαδή συνοψίζοντας:

-πήραν αυτά τα μέτρα των κυρώσεων δήθεν υπέρ των Ουκρανών για να τους προστατέψουν από τον πόλεμο, ενώ δεν τους προστάτεψαν καθόλου, αντιθέτως έκαναν το παν για να μην υπάρξει συνθηκολόγηση

-τα μέτρα έφεραν τεράστιο ενεργειακό, οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα στην Ευρώπη, και ενώ δεν παίρνουν πίσω τα μέτρα αυτά τα οποία αφήνουν αλώβητη ουσιαστικά την Ρωσία,

-παράλληλα ενώ μπορούν, ΔΕΝ κάνουν ότι χρειάζεται για να αντισταθμίσουν το τεράστιο ενεργειακό πρόβλημα, προς χάριν του κλίματος κατά τα ανωτέρω!!

Συνεπώς:

Ο παραλογισμός και η απάτη είναι προφανή, ακόμα και αν δεχόμασταν το ψέμα πως ό,τι κάνουν το κάνουν για τους Ουκρανούς, αλλά και το αφήγημα περί κλιματικής αλλαγής.

 

Η επισιτιστική κρίση ομοίως είναι προκλητή και θα γίνει πολύ εντονότερη με τα μέτρα της Ατζέντας 30, και του Επισιτιστικού Great Reset που εμποδίζουν την παραγωγή παραδοσιακών τροφίμων – (βλέπε και περιορισμούς στην χρήση των λιπασμάτων αζώτου με ψευδοεπιστημονικές δικαιολογίες που έχουν το θράσος να τις επικαλούνται ακριβώς πάνω στην περίοδο της επισιτιστικής κρίσης, και την προσπάθεια εξόντωσης της κτηνοτροφίας και των κτηνοτρόφων με επίσης ψευδοεπιστημονικές δικαιολογίες περί των αερίων από την πέψη των μηρυκαστικών που δήθεν καταστρέφουν το κλίμα), ενώ προωθούν προπαγανδιστικά την παραγωγή τροφίμων είτε γενετικά τροποποιημένων, είτε συνθετικό κρέας από μικροοργανισμούς ή κυτταρικές καλλιέργειες, είτε πρωτεΐνες από έντομα και σκουλήκια ως πρώτες ύλες (επικαλούμενοι και την …επείγουσα ανάγκη λόγω της μείωσης της αγροτικής παραγωγής λόγω των …κυρώσεων!!). Ενώ όλα αυτά καλύπτονται και θα καλύπτονται από πατέντες, που σημαίνει είτε ότι στους αγρότες θα μένει ελάχιστο κέρδος είτε ότι θα εξαρτάται η διατροφή σε μεγάλο βαθμό από τεχνολογικά ολιγοπώλια. Αυτά σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση και την έλλειψη λιπασμάτων και ζωοτροφών αλλά και τις διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο παρατηρούμενες συχνές δολιοφθορές σε μεγάλες μονάδες παραγωγής και διακίνησης τροφίμων θα μειώσουν την επισιτιστική επάρκεια καθιστώντας τα φυσιολογικά τρόφιμα είδος πολυτελείας.

Οι ανωτέρω παράγοντες είναι αυτοί που κατά ένα μέρος έχουν προκαλέσει την άνοδο της τιμής των σιτηρών. Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί η χειραγώγηση της χρηματιστηριακής τιμής τους και η τοπική κερδοσκοπία που προκαλεί την τρέχουσα άνοδο της τιμής.

Ας δούμε λίγο τα πραγματικά μεγέθη:

Το σιτάρι στο παγκόσμιο εμπόριο έχει 650 - 685 εκ. τόνους παραγωγής, 654 - 660 εκ. τόνους κατανάλωσης και αποθέματα που προσεγγίζουν περίπου τους 160 - 190 εκ. τόνους ετησίως (δες εδώ)

Προσέξτε στο διάγραμμα τα ποσοστά της κάθε χώρας. Παρατηρούμε ότι η Ουκρανία παράγει το 4% παγκοσμίως ενώ η Ρωσία το 9%, σύνολο 13%. Σε ποσότητα περίπου 670 εκ. τόνοι x 13%= 87 εκ. τόνοι, ενώ τα παγκόσμια αποθέματα είναι 160-190 εκ. τόνοι.

Η ποσότητα της Ουκρανίας του παγκόσμιου δήθεν σιτοβολώνα είναι 670 x 4%= 27 εκ τόνοι ενώ της Ρωσίας 670 x 9%= 60 εκ. τόνοι.

Η Ρωσία (150 εκατ. πληθυσμού) ένα μέρος της παραγωγής της το καταναλώνει η ίδια, ας πούμε αυθαίρετα τα 20 εκ. τόνους και τα υπόλοιπα 40 τα εξάγει. Η Ουκρανία (40 εκατ. πληθυσμού) ας πούμε ότι καταναλώνει τα 7 εκ. τόνους και εξάγει τα 20.

Η Ρωσία προφανώς μπορεί να εξάγει τα 40 εκ. τόνους της (ή όση και αν είναι η ακριβής ποσότητα) οπουδήποτε αλλού εκτός από την Ευρώπη. Ας πούμε υποθετικά ότι υπό συνήθεις συνθήκες όλη αυτήν την ποσότητα την έδινε στην Ευρώπη (πιθανώς έδινε και αλλού). Τώρα λοιπόν η Ευρώπη μπορεί να προμηθεύεται αυτήν την ίδια ποσότητα από την παγκόσμια αγορά πλην Ρωσίας, στην οποίαν παγκόσμια αγορά προστέθηκαν οι ποσότητες της Ρωσίας, επειδή εξετράπη η εξαγωγή τους εκτός Ευρώπης. Συνεπώς δεν δημιουργείται καμία έλλειψη. Από τα 20 εκ. τόνους προς εξαγωγή της Ουκρανίας, ας πούμε ότι τα 5 έχουν ήδη εξαχθεί και τα 15 έχουν εγκλωβιστεί. Αυτά τα 15 λοιπόν (ή όση και αν είναι η ακριβής ποσότητα) δημιουργούν την άνοδο των τιμών;

Τα μεγέθη αυτά είναι από το 2011 και έχουν αυξηθεί περίπου κατά 10% έως σήμερα χωρίς να έχουν επηρεαστεί σημαντικά τα ποσοστά της κάθε χώρας. Της Ουκρανίας το ποσοστό έχει μείνει το ίδιο.

Η παγκόσμια παραγωγή όπως αναφέρθηκε είναι 650 – 685 εκ. τόνοι – (εμείς πήραμε περίπου τον μέσο όρο των 670 για τους υπολογισμούς). Η διακύμανση των 35 εκ. τόνων οφείλεται στις διαφορές από χρονιά σε χρονιά κυρίως λόγω καιρικών συνθηκών. Επομένως στα 35 εκ. τόνων διακύμανσης, τα 15 που λείπουν από την Ουκρανία είναι χωρίς σημασία. Αν λάβουμε δε υπόψιν και τα αποθέματα που είναι 160-190 εκ. τόνοι τότε δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σημασία.

Τα αντίστοιχα προφανώς ισχύουν και για τα υπόλοιπα δευτερεύοντα είδη σιτηρών που παράγονται στις δύο αυτές χώρες.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η αύξηση των τιμών οφείλεται σε κεντρική χειραγώγηση των τιμών και σε τοπική κερδοσκοπία (βλέπε καρτέλ εισαγωγέων και σούπερ μάρκετ), και όλη αυτή η επιχείρηση προπαγανδιστικής τρομοκράτησης γίνεται μόνο για πολιτικούς σκοπούς δημιουργίας μιάς εικονικής πραγματικότητας που όμως επηρεάζει επικίνδυνα και σκόπιμα τις τιμές, την ψυχολογία και την γενικότερη οικονομία.


Ο πληθωρισμός πυροδοτήθηκε από τα προσχεδιασμένα παγκόσμια lockdown και την αθρόα εκτύπωση πληθωριστικού χρήματος (το οποίο επίσης προστίθεται στα δημόσια χρέη της κάθε χώρας), και θα συνεχιστεί από την μόνιμη ενεργειακή κρίση που δυσχεραίνει την παγκόσμια παραγωγή προϊόντων και τροφίμων αλλά βεβαίως και από την ευκαιριακή κερδοσκοπία που προσθέτει το δικό της μερίδιο στην αύξηση. Αξίζει να τονιστεί ότι ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση είχαν ξεκινήσει πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

 

Συνεπώς οι τοποθετήσεις: «Η Ευρώπη θυσιάζεται για την Ουκρανία. Πολεμάει όπως μπορεί την Ρωσία»  και οι απορίες του τύπου: «Ρώτησαν τους πολίτες αν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον πόλεμο;» είναι παραπλανητικές και αποπροσανατολιστικές, δηλαδή προπαγανδιστικές.

Αν οι δυτικές κυβερνήσεις μας επέβαλαν να πυροβολήσουμε ή να ακρωτηριάσουμε τα πόδια μας σαν μία κίνηση συμπαράστασης υπέρ των Ουκρανών αναπήρων πολέμου, ή να γκρεμίσουμε το σπίτι μας και να κάψουμε τις αγροτικές μας καλλιέργειες σαν συμπαράσταση για τους αμάχους Ουκρανούς, συμπαράσταση που δήθεν θα ασκούσε πίεση στην Ρωσία, θα εκφράζαμε την ίδια απορία;

Στην Ελλάδα ειδικώς, που εκτός των άλλων στείλαμε στην Ουκρανία στρατιωτικό υλικό που καθοριστικά στήριζε αμυντικά τα ανατολικά νησιά μας, με την δικαιολογία ότι θα μας τα αντικαταστήσουν με άλλα, ενώ τώρα οι «σύμμαχοι» και η κυβέρνηση αρνούνται να το κάνουν, έχει νόημα να εκφράζουμε την ίδια παράλογη απορία;

Και η απορία είναι προσποιητή διότι ΔΕΝ πολεμάμε την Ρωσία ώστε να τίθεται ζήτημα αν θα έπρεπε να μας ρωτήσουν γι’ αυτό. Διότι ένας βασικός σκοπός της στρατιωτικής βοήθειας της Δύσης προς την Ουκρανία είναι η παράταση του πολέμου προς χάριν του πολέμου, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι εναντίον της οικονομίας της ίδιας της Δύσης και υπέρ της επιδιωκόμενης ριζικής πολιτικής και οικονομικής ανατροπής προς το χείριστο. Παράλληλα, δεδομένης της υπαρκτής αντιπαλότητας NATO – Ρωσίας, προσπαθούν να εξαντλήσουν στρατιωτικά την Ρωσία και αναμετρούν την επιχειρησιακή ικανότητά της στην πράξη.

Οι ηγέτες της Δύσης αδιαφορούν πλήρως για τα συμφέροντα και την ζωή των λαών τους. Ποιός αφελής πιστεύει ότι σε αντίθεση ενδιαφέρονται για τον λαό της Ουκρανίας που τον θυσιάζουν χωρίς κανέναν δισταγμό, αποκλειστικά και μόνο για τα άθλια συμφέροντα των εργοδοτών τους, μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό πολίτη και ιδίως στρατιώτη, αλλά και τον καταδικάζουν σε υπανάπτυξη λόγω της καταστροφής των υποδομών της χώρας, χρησιμοποιώντας γι’ αυτό και το ναρκομανές πιόνι τους στην ηγεσία της Ουκρανίας, σε έναν πόλεμο που μεθοδικά υποδαύλισαν και που πιθανώς θα καταλήξει σε ισοπέδωση της Ουκρανίας;

Ή ακόμα χειρότερα σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Διότι μία ελίτ πανίσχυρη αλλά ψυχικά διαταραγμένη, μπορεί να γίνει απρόβλεπτη στις αντιδράσεις της ή τα σχέδιά της να είναι ήδη μακάβρια. Συνεπώς ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας μπορεί να εκτροχιαστεί και να γίνει περιορισμένος πυρηνικός. Αν πάλι γίνει εκτεταμένος πυρηνικός τότε οι ανησυχίες μας δεν θα κρατήσουν για πολύ ώρα…


Ενώπιον αυτών των ζοφερών πιθανών πολεμικών εξελίξεων και των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών δεινών, θα μπορούσαμε επί τέλους, έστω και αργά (αλλά ποτέ δεν είναι αργά), να αναλογιστούμε (οι πολίτες των δυτικών χωρών και ιδίως της Ελλάδας) σε τι μας ωφέλησε η αποχή μας από τα κοινά – με την ουσιαστική έννοια του όρου – δηλαδή το να μην ασχολούμαστε με την προσωπική έρευνα και αφύπνιση, ώστε να μην είμαστε αμαθείς, χειραγωγούμενοι από την προπαγάνδα και χωρίς αντιληπτική ικανότητα, οπότε με συνειδητές επιλογές και γνώση να κινηθούμε ανάλογα.

Τελικώς οι μόνες απορίες με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την στάση της Δύσης που θα έπρεπε να έχουμε είναι: 

Θέλουμε να συνεχίζεται επ’ αόριστον η προσβολή της νοημοσύνης μας; Θέλουμε να μας κυβερνάει, σαν να είμαστε εκτρεφόμενα ζώα, ο υπόκοσμος της αφανούς εγκληματικής ελίτ με τους αναλώσιμους ποταπούς υπηρέτες τους σε όλες τις θέσεις κλειδιά (εδώ και πολλές δεκαετίες και ακόμα περισσότερο) και τι πρέπει να κάνουμε για να ξεφύγουμε από αυτούς τους Εφιάλτες;  Το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται και να βοηθήσουμε και άλλους να το καταλάβουν, όσους έχουν ελπίδες να ξεφύγουν από την σε πείσμα των γεγονότων τραγική ύπνωσή τους.

 

-------------------------------

Σημείωση σημαντική [1]

Ας κάνουμε έναν πολύ σύντομο και χρήσιμο απολογισμό, για το πώς η προπαγάνδα διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα: Η υπαγωγή μας στα μνημόνια έγινε επειδή υποτίθεται ήμασταν κακοί διαχειριστές των οικονομικών μας και έτσι ανέλαβε την κηδεμονία μας η Ε.Ε και το ΔΝΤ, αφού οι διεθνείς «ανεξάρτητοι» οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης της χρηματοπιστωτικής μαφίας γνωμάτευσαν σχετικά περί της δήθεν αναξιότητάς μας, ενώ ο ΓΑΠ σε συνεννόηση έκλεινε το μάτι και διακήρυσσε αδίστακτα, περιοδεύοντας στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, ότι είμαστε …Τιτανικός που βουλιάζει –(ποιός ειλικρινής και μη διαπλεκόμενος θα προέβαινε σε τέτοιες δηλώσεις όταν θα έπρεπε να σπεύδει να καθησυχάζει τους πάντες, λέγοντας το αληθές και αυτονόητο, ότι υπάρχει μόνο ένα προσωρινό πρόβλημα ρευστότητας;! – και αυτό το πρόβλημα προσχεδιασμένο, διότι φρόντισαν κάποια ομόλογα να λήγουν σε πολύ κοντινές ημερομηνίες) και ενώ η Ελστάτ υπολόγιζε το έλλειμμα του προϋπολογισμού σαν σεφ. Το 2010 το δημόσιο χρέος ήταν στο 125% επί του ΑΕΠ –γεγονός …φοβερό και τρομερό, ικανό να μας χρεοκοπήσει, οπότε έπρεπε να μπούμε σε επιτήρηση των συνετών διαχειριστών μας. Σήμερα είμαστε εξ ίσου υπό κηδεμονία. Μόνο και μόνο το ότι είμαστε μέλος της Ε.Ε μας μετατρέπει σε ισχυρώς κηδεμονευόμενους, αλλά πέραν αυτού η επιτήρησή μας σε προέκταση των μνημονίων είναι ασφυκτικού βαθμού, με το υπερταμείο να κατέχει την δημόσια περιουσία και την ΑΑΔΕ να εισπράττει τους φόρους. Η κυβέρνηση έχει αρμοδιότητες επιτηρούμενου διαχειριστή πολυκατοικίας, ειδικότερα διαχειριστή μιάς αποικίας – μπανανίας λατινοαμερικανικού τύπου – που εκτός των άλλων την εποικίζουν διά της βίας μαζικά (παρέχοντας στους εποίκους επιδόματα και υποδομές στέγασης, ενώ παράλληλα κατάσχονται τα σπίτια των Ελλήνων λόγω ύφεσης και υπερφορολόγησης), ενώ ο γηγενής πληθυσμός φθίνει με τάχιστο ρυθμό, στο πλαίσιο της επιχείρησης αλλαγής πληθυσμού και οριστικού εθνικού θανάτου, ενώ πολλές εκατοντάδες χιλιάδες νέων έχουν αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό χωρίς δυνατότητα επιστροφής.

 Δώδεκα χρόνια μετά και σε όλη την διάρκεια αυτών, βρισκόμαστε σε καθεστώς  αδιάλειπτης ακραίας λιτότητας και απώλειας της οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας που ισχύει και θα ισχύει επ’ αόριστον!

Η δημόσια περιουσία έχει ξεπουληθεί σε εξευτελιστικές τιμές ή έχει εκχωρηθεί στο υπερταμείο, το χρέος βρίσκεται περίπου στο 195% επί του ΑΕΠ (από 125%), τα μη εξυπηρετούμενα ιδιωτικά χρέη έχουν πολλαπλασιαστεί – το ίδιο και οι κατασχέσεις ακινήτων, και το ΑΕΠ έχει κατά πολύ μειωθεί.

Αυτά είναι ασφαλώς τεκμήρια σαφούς οικονομικής …εξυγίανσης (ή μήπως όχι;!) τα οποία οι ίδιοι «ανεξάρτητοι» οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης που έσκιζαν τα ιμάτιά τους, τώρα τα κάνουν …γαργάρα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της «συνετής» διαχείρισης των οικονομικών δολοφόνων, σε αντίθεση δήθεν με την κακή διαχείριση πριν από αυτούς:

Παρέλαβαν το «μαγαζί» δήθεν για να το εξυγιάνουν επειδή είχε «μεγάλα» χρέη και αφού μείωσαν κατά πολύ την παραγωγή του (το ΑΕΠ), αύξησαν κατά πολύ το χρέος του και λεηλάτησαν την περιουσία του, ενώ ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού χωρίς δικαιώματα πλέον σε αυτό – (για όσο καιρό ακόμα θα ζει αυτός αλλά και οι κληρονόμοι του), όταν δεν σφουγκαρίζει το  πάτωμα δεχόμενος σφαλιάρες, κάθεται σε μία γωνιά κοιτώντας ανήμπορος.

Αλλά οικονομικά είμαστε υποτίθεται επαρκείς, σε αντίθεση με το 2010!

Η Ε.Ε μας οδηγεί εμφανώς από το κακό στο χειρότερο και ο τρέχων πληθωρισμός είναι καθαρά δικό της έργο. Επομένως ο απολογισμός είναι απολύτως αρνητικός αλλά όλα αυτά τα χρόνια η προπαγάνδα υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο. Η προπαγάνδα κάνει το άσπρο μαύρο σε όλα τα δημόσια ζητήματα, μας μεταχειρίζεται σαν να είμαστε ηλίθιοι. (Στην πραγματικότητα αρκετοί, χωρίς να είναι ηλίθιοι, συμπεριφέρονται ως ηλίθιοι διότι έχουν υποστεί συστηματική επί δεκαετίες αποβλάκωση, σχεδόν σε όλη την διάρκεια της ζωής τους, έχοντας γίνει άνθρωποι νηπιώδους αντίληψης, εύπιστοι και αγόμενοι και φερόμενοι από το συναίσθημα, τις παρορμήσεις και τους φόβους που το σύστημα επιδέξια καλλιεργεί σε αυτούς).

 

Οποτεδήποτε το αποφασίσουν μπορούν να μας χρεοκοπήσουν με συνοπτικές διαδικασίες. Αρκεί το εργαλείο της τραπεζικής μαφίας - οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης - κατά προτίμηση σε συνεργασία με την εγχώρια Πέμπτη φάλαγγα, να μας αξιολογήσουν αρνητικά, ώστε να μην μπορούμε να εξυπηρετήσουμε την αέναη ανακύκλωση του χρέους λόγω πολύ υψηλών επιτοκίων.

Να σημειωθεί ότι τα χρέη της Ελλάδας - όπως και κάθε χώρας - εξ ορισμού δεν μπορούν να αποπληρωθούν, ούτε καν να μειωθούν, όσο το χρήμα εκδίδεται από τις τράπεζες. (Εξαιρουμένων των λίγων περιπτώσεων, όπως όταν και κατά τον βαθμό που η χώρα έχει εμπορικό πλεόνασμα – (μεταφέροντας έτσι έμμεσα το χρέος της στις άλλες χώρες), ή όταν τα δάνεια προέρχονται απ’ ευθείας από εγχώριους ιδιώτες που τους ανήκουν τα ποσά που δάνεισαν, ή μέσω εισρεόντων μεταναστευτικών εμβασμάτων). Διότι αλλιώς η επιστροφή του χρέους αφαιρεί ρευστότητα που μόνο με νέο δανεισμό μπορεί να αναπληρωθεί.

Από αυτούς τους διασυνδεδεμένους μηχανισμούς μηχανορραφίας και εγκλήματος περιμένουμε ειλικρίνεια και την υπηρέτηση των ζωτικών μας συμφερόντων;

 

Σημείωση [2]

Για την ψευδοπανδημία αξίζει να διαβάσετε:

·Ο ανεστραμμένος κόσμος της πανδημίας

·Οι σκοποί μιας διεθνούς αναδιάταξης υπό την ηγεσία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης και ο ρόλος των πανδημιών όπως του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (Covid-19) με τις χαλκευμένες στατιστικές.

·Στατιστικές ρωγμές στο επίσημο Αφήγημα της πανδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 (Covid-19)


· ετικέτες κορωνοϊός σε www.oimaskespeftoun.blogspot.com στην δεξιά στήλη, με 40  θεματικές υποκατηγορίες όπως και: 

·  κωνσταντινος βαθιωτης (79)   ·  αντωνιαδης νικος (762)  ·  δρ βλαντιμιρ ζελενκο (7)  · χρηστος γεωργιαδης (71)  ·  vsyranastasis (21) ·  κορωνοϊος- απομονωση -καθαρισμος - ταυτοποιηση - παθογενεια? (34)

Επιθεωρώντας τα 5.000 περίπου άρθρα σε αυτές τις προαναφερθείσες πηγές, που από τις αρχές Μαρτίου του 2020 και μετά άρχισαν να κατακλύζουν την αρθρογραφία για την απάτη της ψευδοπανδημίας, αναλογιστείτε από πότε ήταν γνωστά τα δεδομένα, ειδικά για όσους …πέφτουν από τα σύννεφα από τις συνεχείς πλέον μέρα με την μέρα διαψεύσεις όλων των πλευρών του ψευδούς επίσημου αφηγήματος - (με εξαίρεση τους αδιάλλακτους εμμονικά εθελότυφλους). Και αναλογιστείτε πόσο επικίνδυνος για τον εαυτό του και την χώρα του είναι όποιος είναι υπνωτισμένος από την προπαγάνδα, με την χαρακτηριστική εκούσια αμάθειά του, την αδιαφορία του για την προσωπική έρευνα, την νοητική του τεμπελιά και τον θανατηφόρο βαρύ εθισμό του στα δελτία ειδήσεων που τον διακρίνει (αλλά και γενικώς τον εθισμό στον τηλεοπτικό οχετό, που αν του τον στερήσεις θα υποφέρει από στερητικό σύνδρομο, σαν γνήσιος ναρκομανής).

 

Για την ψευδοκλιματική κρίση βλέπε ετικέτες εδώ:

· το ψευδες δογμα της ανθρωπογενους κλιματικης αλλαγης (150)

· η δηθεν πρασινη εγκληματικη παγκοσμια ατζεντα (68)

· η πρασινη απατη των εκπομπων αζωτου στην παραγωγη τροφιμων (4)

· κλιματικα lockdowns

 

Βλέπε επίσης:

·  η ελιτ μας εξωθει στην καταπτωση των «οικολογικων» «πρασινων» εντομο-σκουλικο-μεταλλαγμενων σκουπιδοτροφων της. (8)

·  διανθρωπισμος - μετανθρωπισμος (75)

·  ψηφιακη ταυτοτητα - blockchain (68)

·  ψηφιακα νομισματα - καταργηση μετρητων - η απολυτη υποδουλωση (56)

·  σύστημα κοινωνικής βαθμολογίας- πίστωσης – συμμόρφωσης τύπου Κίνας


· ουκρανια (221)

· δυση-ρωσια _γεωπολιτικη (263)

· εε-ηπα-νατο_οι μαφιοζοι του πλανητη (454)

 

· η υπονομευση και το ξεπουλημα της βιομηχανιας ηλεκτρικής ενεργειας με εξωφρενικες μεθοδευσεις (5)

· αξιζει να διαβασετε (130)

· αξιζει να διαβασετε (761) 

· Η δομή της πυραμίδας της ανθρωπότητας που εξηγεί γιατί βρίσκεται σε αυτήν την επιταχυνόμενη καθοδική πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ