Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Η εθελότυφλη επιλογή της αποχής. Τι κόμμα να επιλέξω;


Το άρθρο αυτό γράφτηκε με αφορμή τις εκλογές του Μαΐου του 2019, αλλά ισχύει γενικώς για τις εκάστοτε εκλογές, ευρωπαϊκές, εθνικές, βουλευτικές, αυτοδιοικητικές ή δημοψηφίσματα.
Η αποχή είναι εθελότυφλη πολιτική επιλογή, όπως εξηγείται παρακάτω με την μορφή αντίλογου εναντίον δύο άρθρων υπέρ αυτής.

Αν τελικά όλα τα κόμματα είναι απαράδεκτα, υπόθεση που δεν απέχει δυστυχώς πάρα πολύ από την πραγματικότητα, τότε ακόμα και σε αυτήν την τελείως άγονη κατάσταση, πρέπει να επιλεγεί κάποιο μικρό κόμμα, κατά προτίμηση όχι κάποιου φανερού υπηρέτη του συστήματος, ούτε κάποιου φανατικού ψευτοϊδεαλιστή (δηλαδή συνήθως κρυφού υπηρέτη), ούτε κάποιου δήθεν χιουμορίστα με το ...«κόμμα της γάτας», αλλά ας είναι ένα κόμμα που έστω αφελώς, μπορεί να λέει κάτι σωστό σε γενικές γραμμές, πλην ανεπαρκές στα επί μέρους σημεία. Ακόμα και αυτό θα ήταν καλύτερο από την αποχή ή τουλάχιστον δεν θα ήταν χειρότερο.
Κατά την γνώμη μας ένα κόμμα το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει είναι να αντιτίθεται στις «αξίες» της Νέας Τάξης, τεκμηριώνοντας το με κάτι παραπάνω από μία απλή αναφορά, και να μην εντάσσεται στις στερεότυπες αριστερίστικες ή δεξιόστροφες ή δήθεν «φιλελεύθερες» πολιτικές προτάσεις ή ευρωαριστερές όπως η τρέχουσα κυβερνητική που παίζει τον ρόλο του εκφωνητή της διεθνούς μαφίας σε ανάμιξη με ένα ποιητικό φευδολογικό πάθος. Ούτε να εντάσσεται σε προτάσεις που φέρουν τα συνηθισμένα «εμπορικά» πολιτικά σήματα του απατηλού πολιτικού φάσματος, όπως τα εγγυημένα συστημικά τύπου anonymous, πειρατών της Καραϊβικής, πρασινοφαιών οικολόγων κλπ.

Αν τέτοια μικρά κόμματα - που θα μείνουν εκτός βουλής συγκεντρώσουν συνολικά πχ 5 ή 10 ή 20% των ψήφων, τουλάχιστον αυτό ας εκληφθεί επί τέλους, σαν έμμεση διαμαρτυρία κατά των ίδιων των εαυτών μας, που είμαστε ανίκανοι μόνοι μας να δημιουργήσουμε ένα αξιόλογο κόμμα, και ας αναδείξει αυτό το πρόβλημα που είναι η πιο αυτοκαταστροφική ανεπάρκεια των πολιτών ως συνόλου.
Μεταξύ δε των πολιτών οι ευθύνες δεν κατανέμονται εξ ίσου. Οι πιο ικανοί και με περισσότερο διαθέσιμο χρόνο, επειδή έχουν και τις περισσότερες αναξιοποίητες δυνατότητες, έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
Αν τέλος κάποιος έχει οξύ συναισθηματικό πρόβλημα, τότε ας κάνει αποχή, σκεπτόμενος ότι δεν υπάρχει κανένα αξιόλογο κόμμα, αφού ούτε αυτός ούτε κανένας άλλος ίδρυσε ποτέ ένα στοιχειωδώς αξιόπιστο κόμμα σε συνεργασία με άλλους. Διότι όλοι περιμένουν πάντοτε υπομονετικά, να τους εμπαίζει με τα κομματικά της πιόνια η ελίτ της εξουσίας από το παρασκήνιο, για να έχουν την ευκαιρία να αισθάνονται θύματα.

Το επόμενο είναι ένα απόσπασμα από κείμενο του Ρεσάλτο (που παρατίθεται στο τέλος):
«Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν αποτελεί κατάκτηση ιστορικών, επαναστατικών αγώνων και λαϊκής επικύρωσης. Δεν βγήκε από καμία δημοκρατική διαδικασία, ούτε εκφράζει καμία Δημοκρατία.
Επιβλήθηκε αυθαίρετα και δικτατορικά από τους μηχανισμούς των πολυεθνικών, σαν παρασιτικό διακοσμητικό ντεκόρ…
Η αποχή εδώ και το μποϋκοτάζ των ευρωεκλογών, ως πολιτική θέση, είναι επιβεβλημένη και αποχτάει το χαρακτήρα του δημοψηφίσματος εναντίον
αυτού του καθεστώτος της Ε.Ε.
Και η λαϊκή πράξη της αποχής είναι μια πράξη (ενστικτώδης ή συνειδητή, παθητική ή ενεργητική) «εθνικής αντίστασης». Ακριβώς γιατί οι ευρωεκλογές, τα ευρωσυντάγματα, τα ευρωκοινοβούλια κ.λπ αποτελούν την υποκατάσταση και την κατάργηση των εθνικών θεσμών και λειτουργιών, των εθνικών κοινοβουλίων και των εθνικών Συνταγμάτων.
Υ.Γ. Εννοείται ότι στις Εθνικές Εκλογές είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ η συμμετοχή μας. Εδώ είναι άλλα τα δεδομένα και η ψήφος μπορεί να εκφράσει και να επηρεάσει το πολιτικό γίγνεσθαι.»

Σε σχέση με τις ευρωεκλογές, το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι είναι καλύτερο, να εκλέγονται ή να μην εκλέγονται στο ευρωκοινοβούλιο τιμιότεροι ευρωβουλευτές οι οποίοι αντιτίθενται στην - υπέρ της ελίτ - πολιτική τής ΕΕ, την καταγγέλλουν και δεν την ψηφίζουν και επί πλέον η εκλογή τους λειτουργεί ως δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές που έχουν όντως μεγαλύτερη σημασία;
Προφανώς, είναι πολύ καλύτερο το να εκλέγονται τιμιότεροι ευρωβουλευτές.

Ισχυρίζεται το Ρεσάλτο ότι η αποχή «αποχτάει το χαρακτήρα του δημοψηφίσματος εναντίον αυτού του καθεστώτος της Ε.Ε.» που σημαίνει ότι έμμεσα συμφωνεί με τον χαρακτήρα των ευρωεκλογών ως εκλογικής δημοσκόπησης για τις εθνικές εκλογές. Γιατί όμως να μην θεωρήσουμε ότι στις εθνικές εκλογές η αποχή επίσης αποκτάει τον χαρακτήρα του δημοψηφίσματος εναντίον του πολιτεύματος ή του διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου;
Διότι όπως είναι αυτονόητο, αυτός ο χαρακτήρας που μπορεί να έχει η αποχή - ο χαρακτήρας δηλαδή του άτυπου δημοψηφίσματος απαξίωσης που έχουν εκτός από τις ευρωεκλογές και οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές (σε όσους δήμους είναι κομματικοποιημένες), αυτός ο χαρακτήρας, στις εθνικές εκλογές υποσκελίζεται κατά πολύ από την σπουδαιότητα της επιλογής και έκφρασης καλύτερων πολιτικών δυνάμεων.
Το ίδιο όμως ισχύει και για τις ευρωεκλογές. Διότι και σε αυτές το μήνυμα της αποχής υποσκελίζεται από την σπουδαιότητα της έκφρασης καλύτερων πολιτικών δυνάμεων, σπουδαιότητα ίσως λίγο μικρότερη από ότι στις εθνικές εκλογές, αλλά αυτό δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία.
Για αυτόν που υποτίθεται αναζητά μηνύματα που θα συγκινήσουν δήθεν την παγκόσμια ελίτ και το όργανό της την ΕΕ ή τους Έλληνες ψηφοφόρους, το ασυγκρίτως ανώτερο μήνυμα με χαρακτήρα δημοψηφίσματος εναντίον της παρούσας μορφής και πολιτικής ΕΕ, θα ήταν ένα ευρωκοινοβούλιο με ευρωβουλευτές που δεν θα είναι υπάλληλοι της ελίτ, ευρωβουλευτές σταλμένους σε αυτό από τους μη απέχοντες δυσαρεστημένους λαούς της Ευρώπης, ευρωκοινοβούλιο που θα καταγγέλλει αμείλικτα την πολιτική και τις πρακτικές της ΕΕ και ας είναι ευρωκοινοβούλιο με περιορισμένη εξουσία.

Προφανώς μη απέχοντας από τις εθνικές εκλογές, επικροτούμε την ανάγκη προώθησης μη προδοτικών πολιτικών δυνάμεων. Αν ένα τέτοιο τίμιο κόμμα, πρέπει να επηρεάσει την ελληνική πολιτική, γιατί πρέπει να μην επηρεάσει την ευρωπαϊκή, έστω και σε επίπεδο καταγγελίας; Και γιατί πρέπει να μην αναδειχθεί η παρουσία του ως δημοσκόπηση που θα το διευκολύνει στην πορεία του στις εθνικές εκλογές;

Ποια είναι τα αποτελέσματα της αποχής; Η αποχή ποτέ δεν επιφέρει κάποιο ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα, ενώ επιφέρει αρνητικά.
Η αποχή, κατά κανόνα, μόνο σε πολύ ειδικές συνθήκες τείνει να είναι μεγάλη, όπως όταν υπάρχει νομοθετική διάταξη περί ακυρότητας όταν η αποχή είναι άνω του 50%, διάταξη που δημιουργεί ένα κίνητρο που να έχει νόημα, όπως συνέβη στο παρακάτω παράδειγμα με την περίπτωση της συμφωνίας για το Μακεδονικό.
Οι περισσότεροι ψηφοφόροι ακολουθούν την αρχή «το μη χείρον βέλτιστο» και για αυτό επιλέγουν οι περισσότεροι να ψηφίσουν όποιο κόμμα περιστασιακά τους φανεί λιγότερο προδοτικό και πιθανώς περισσότερο χρήσιμο γι’ αυτούς, μεταξύ αυτών των κομμάτων που είναι περισσότερο γνωστά.
Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν τα ποικίλα κομματόσκυλα και όσοι έχουν ιδιαίτερα συμφέροντα εξαρτημένα από τα κόμματα εξουσίας. Όλοι αυτοί συνολικά προάγουν κυρίως τα διεφθαρμένα κόμματα σε αντίθεση με τις επιθυμίες των δυσαρεστημένων απεχόντων, οπότε αυτό που καταφέρνουν οι απέχοντες είναι να ενδυναμώνουν τον ρόλο των μη επιθυμητών από αυτούς κομμάτων.
Όσοι τελικά επιλέγουν αποχή, ίσως προσπαθούν να δώσουν ένα μήνυμα πολύ ασθενές, που κανένας θεσμός δεν πρόκειται να το ερμηνεύσει προς την κατεύθυνση της φαντασίας του απέχοντος. Όμως ακόμα και όποτε υπήρχε μία ιστορική συγκυρία όπου η αποχή ήταν μεγάλη, ούτε τότε ούτε και στο ορατό μέλλον πρόκειται να ερμηνευτεί ποτέ με τον επιθυμητό τρόπο.
Το 2014 η Σλοβακία είχε αποχή 87% στις ευρωεκλογές και ο Σλοβάκικος λαός και οι Σλοβάκοι πολιτικοί πήραν ένα …συγκλονιστικά ηχηρό μήνυμα, τόσο ισχυρό που δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο, σλοβακικό ή ευρωπαϊκό.
Την ίδια χρονιά πάλι στις ευρωεκλογές, η αποχή στην Κύπρο έφτασε το 56%, συνοδευόμενη από την ίδια επαναστατική ακινησία.
Όταν ο Ζάεφ έκανε δημοψήφισμα στην χώρα του για την συμφωνία για το μακεδονικό, η αποχή ήταν 65% και βάσει της συγκεκριμένης νομοθεσίας το δημοψήφισμα ήταν άκυρο, εκεί άλλωστε βασίστηκαν και όσοι ήταν ενάντιοι στην συμφωνία και για αυτό προτίμησαν να απέχουν. Το αποτέλεσμα αυτής της εκλογικής συμπεριφοράς των ψηφοφόρων ήταν ότι υπερίσχυσε συντριπτικά κατά 91,4% το ναι στην συμφωνία, αφού οι ενάντιοι που ήταν υπέρ του όχι απείχαν, ενώ η αποχή ξεπέρασε το 50% οπότε το δημοψήφισμα ήταν όντως άκυρο. Το ναι ήταν 91,4% επί αυτών που ψήφισαν που ήταν το 35%, επομένως το ναι συνολικά ήταν 32%. (Αν οι υπέρμαχοι του όχι είχαν προτιμήσει να μην απέχουν, τότε ίσως να είχε αντιστραφεί το δημοψήφισμα).
Αυτές οι εξελίξεις δεν εμπόδισαν καθόλου την επικύρωση της συμφωνίας, αντιθέτως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος - υπέρ του ναι - την ενίσχυσε και ας ήταν αυτό άκυρο λόγω αποχής.
Στην ελληνική πολιτική σκηνή ο Τσίπρας παραβίασε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που έκανε, χωρίς να αντιδράσει κανείς στην μνημονιακή συμφωνία που κατόπιν υπέγραψε.
Και στις δύο λοιπόν αυτές περιπτώσεις, ουσιαστικά δεν επιτεύχθηκε απολύτως τίποτα, ενώ επρόκειτο για κανονικά και όχι για άτυπα δημοψηφίσματα.
Αν επεκταθούμε στον κεντροευρωπαϊκό χώρο, στην πορεία για την τροποποίηση των καταστατικών συνθηκών της ΕΕ, το 2005 έγιναν δύο δημοψηφίσματα στην Γαλλία και την Ολλανδία, για την έγκριση της προτεινόμενης συνθήκης του καλούμενου Ευρωπαϊκού συντάγματος, όπου και τα δύο το απέρριψαν. Στην συνέχεια η συνθήκη τροποποιήθηκε εικονικά, όσο χρειαζόταν για να αλλάζει όνομα και να διαφοροποιηθεί σε επουσιώδη τριτεύοντα σημεία, και αυτήν την φορά απλώς το ενέκρινε η βουλή στις δύο χώρες, χωρίς να τεθεί εκ νέου σε δημοψήφισμα. Οι πολιτικοί της Γαλλίας και Ολλανδίας επιτρέπουν στους λαούς τους να εκφράζουν την γνώμη τους μόνο εφ’ όσον δεν διαφωνούν με αυτούς, δείχνοντας σε κεντοευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο σε βαλκανικό, πόσο λαμβάνεται υπ’ όψιν ένα τυπικό δημοψήφισμα.
Επομένως και στις τέσσερις συνολικά περιπτώσεις, ουσιαστικά δεν επιτεύχθηκε απολύτως τίποτα, ενώ επρόκειτο για κανονικά και όχι για άτυπα δημοψηφίσματα.

Πως λοιπόν μπορεί κάποιος μετά από αυτά, και ενώ έχει επί πλέον τα παραπάνω παραδείγματα της Σλοβακίας με αποχή 87% στις ευρωεκλογές και της Κύπρου με 56%, στα σοβαρά να νομίζει ότι με ένα κατά την άποψη κάποιων σκόρπιων ανθρώπων άτυπο δημοψήφισμα και με την ερμηνεία που αυθαίρετα αυτοί - έστω και ορθά - επιλέγουν, θα παραχθεί το οποιοδήποτε πολιτικό αποτέλεσμα; Είναι αστείο ακόμα και να το σκεφτόμαστε.
Ας κάνουμε όπως την άτοπη υπόθεση, ότι παράγεται λόγω αυξημένης αποχής κάποια πολιτική ερμηνεία που ακούγεται λίγο συχνότερα στον (ποικιλοτρόπως ελεγχόμενο) δημόσιο διάλογο: ότι η Ευρώπη απογοητεύει τους Έλληνες (ή και οποιαδήποτε άλλη χώρα). Τι διαφορετικό θα γίνει τότε;
Όποτε οι ψηφοφόροι απογοητεύονται από ένα κυβερνόν κόμμα ψηφίζουν διαδοχικά ΝΔ, Πασοκ, ΝΔ, Πασοκ. ΝΔ, Πασοκ… …Συριζα + απόκομμα Α΄, ΝΔ+ απόκομμα Β΄ κλπ.κλπ.  



Τι διαφορετικό θα συμβεί με ένα απόλυτα διαχειρίσιμο από τα μμε αυξημένο ψίθυρο περί δυσαρέσκειας για την ΕΕ; -(αναλογιστείτε πως τα μμε υποστήριξαν τα μνημόνια και αποσιώπησαν την βαρύτητα του πραξικοπήματος στο δημοψήφισμα).
Επί πλέον ποιό κόμμα και πώς θα εκφράσει τα αιτήματα αυτού του ψιθύρου, όταν πρακτικώς όλα τα γνωστά και λιγότερο γνωστά κόμματα, είναι κατευθυνόμενα;
Μήπως θα το πετύχουν αυτό οι «συνελεύσεις στον τόπο δουλειάς», ή οι «ζυμώσεις αυτοοργάνωσης» σε πλατείες νέο-αγανακτισμένων (κατ’ ομοίωση των αρχικών «αγανακτισμένων» που κατασκευάστηκαν σαν ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης), ή η «αυτοοργάνωση» των «αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων» ιδιοκτησίας CIA-ΕΥΠ ;

Η μεγάλη αποχή είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις κοινοβουλευτικές δυτικές δημοκρατίες που όπως είπαμε δεν παράγει θετικό αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως αρνητικό.
Απαιτείται δημιουργία, διότι ο αρνητισμός της αποχής είναι στείρος, αλλά η έλλειψη πολιτικής δημιουργικότητας είναι απείρως χειρότερη της αποχής.
Όπως απαιτείται και η επίγνωση ότι ο κοινοβουλευτισμός είναι παρωδία δημοκρατίας και ότι η ίδια η δημοκρατία έχει ως ενδημική ασθένεια την οχλοκρατία, την οποίαν τρέφουν τα ΜΜΕ και τα άλλα παράλληλα συστήματα έμμεσης χειραγώγησης.

Το άρθρο του Ρεσάλτο παρατίθεται στο τέλος.

***
Ανάλογες θέσεις με το πρώτο άρθρο του Ρεσάλτο, γράφονται και σε άρθρο τού ΜΕΚΕΑ που έχει ομοίως αριστερή εθνοκεντρική ρητορική.

Και ενώ η ανάλυση για όλα τα άλλα ζητήματα είναι βασικά σωστή, όταν φτάνει στο πρακτικό ζήτημα της στάσης που πρέπει να τηρηθεί, υποδεικνύει ίδια λύση με το Ρεσάλτο, μάλιστα εδώ γραφικά διανθισμένη με το σύνθημα «Κάτω η ευρωκατοχή - ζήτω ο αγώνας για εθνική και οικονομική κυριαρχία» το οποίο προτείνει να αναγράψουμε στο ψηφοδέλτιο, ένα σύνθημα που θα καταστήσει άκυρο το ψηφοδέλτιο, όπου το άκυρο παράγει το ίδιο πρακτικά αποτέλεσμα με την αποχή.
(Βλέπε και την χαρακτηριστική, στο δημοψήφισμα του 2015 για το μνημόνιο, ανάλογη στάση της «παράδοξης» εμμονής του ΚΚΕ στο άκυρο ψηφοδέλτιο με ένα ανάλογο σύνθημα.)  


Και προτείνει αυτή την λύση της αναγραφής αυτού του συνθήματος, με το αιτιολογικό: «Αν αποκλείσουμε τη συμμετοχή μας στις εκλογές αυτές, που άμεσα ή έμμεσα τις νομιμοποιεί καθώς και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς (πράγμα βέβαια εντελώς διαφορετικό από τη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές που είναι ο μόνος τρόπος σε μη επαναστατικές περιόδους για αλλαγές σαν τις προτεινόμενες), τότε η μόνη λύση που μας απομένει για να δείξουμε μαζικά την αντίθεσή μας στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι η προσπάθεια ακύρωσης της σημασίας των Ευρωεκλογών με τρόπο που θα εκφράζει μαζικά την αντίθεσή μας σε αυτές».

Επί πλέον για να ενισχύσει την θέση αυτή αναφέρει:
«Και φυσικά, όλοι αυτοί που μιλούν για σταδιακή «αλλαγή της ΕΕ κλπ από τα μέσα» είναι απλοί απατεώνες γιατί είναι αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια πραγματικής ρήξης με τους θεσμούς της ΝΔΤ από τα μέσα, όταν η Υ/Ε μπορεί άνετα να συντρίψει με οικονομικά μέσα οποιαδήποτε παρόμοια απόπειρα, όπως τώρα γίνεται φανερό για παράδειγμα με τη Βενεζουέλα.»

Όντως, οποιαδήποτε χώρα, ιδίως αν είναι λιγότερο ισχυρή, μπορεί να πληγεί μέσω οικονομικού πολέμου και προφανώς να πληγεί περισσότερο αν είναι εγκλωβισμένη σε κάποιον θεσμό της Νέας Τάξης.
Αυτό όμως που προσπαθεί να υποβάλλει αυτή η επιχειρηματολογία είναι το ακόλουθο παραπειστικό ψευδοδίλλημα: ή παραμένουμε στην ΕΕ πιστεύοντας ότι θα την βελτιώσουμε με την ψήφο μας εκ των έσω, ή δεν το πιστεύουμε, προτιμάμε να βγούμε από την ΕΕ και συνεπώς επιδιώκουμε να το δείξουμε με κάθε τρόπο, όπως απαξιώνοντας τις ευρωεκλογές μέσω του άκυρου και έτσι δήθεν πλήττοντας την (ούτως ή άλλως απόρθητη υπό τις τρέχουσες συνθήκες) ΕΕ ή δήθεν …εμπνέοντας το πνεύμα αντίστασης του ελληνικού λαού.
Το ότι εκ των έσω δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, προφανώς είναι σωστό, με μόνη εξαίρεση ότι οι ευρωβουλευτές μπορούν σταθερά να καταγγέλλουν την ΕΕ και να μην εγκρίνουν τα νομοθετήματά της, γεγονός που θα ανέτρεπε την πολιτική της, εφ’ όσον οι ευρωβουλευτές ανήκαν οι περισσότεροι σε τίμια κόμματα.
Τα τίμια κόμματα στο ευρωκοινοβούλιο δεν πρόκειται να ανατρέψουν την ευρωπαϊκή πολιτική, διότι είναι πρακτικώς ανύπαρκτα, αφού σχεδόν στο σύνολό τους ελέγχονται από την ελίτ, όπως ακριβώς τα τίμια εθνικά κόμματα είναι ομοίως σχεδόν ανύπαρκτα για τον ίδιο λόγο.
Αυτό όμως δεν δικαιολογεί το να απέχουμε ή να ψηφίζουμε άκυρο στις ευρωεκλογές, μάλιστα το αντίθετο.
Για τους λόγους που έχουμε αναφέρει προηγουμένως, η συμμετοχή στις ευρωεκλογές εξυπηρετεί και ως προς το επίπεδο της καταγγελίας της ΕΕ και ως προς το επίπεδο της έμμεσης επιρροής στο εθνικό κοινοβούλιο, λειτουργώντας ως δημοσκόπηση.
Μέσω της αποχής (ή του άκυρου), η μη εκπροσώπηση των δυσαρεστημένων απεχόντων, μπορεί μόνο να επιδεινώσει την ποιότητα των ευρωβουλευτών (όπως ακριβώς και στο εθνικό κοινοβούλιο) και αυτό ισχύει πανευρωπαϊκά, ενώ αντιθέτως δεν δημιουργεί καμία απονομιμοποίηση της ΕΕ, παρά μόνο κάποιους άνευ σημασίας πιθανούς ψιθύρους ( το πρόσφατο παράδειγμα της Σλοβακίας με 87% αποχή είναι πολύ χαρακτηριστικό), ενώ ταυτοχρόνως αυτή η «απαξίωση» εμποδίζει την διευκόλυνση της ανάδειξης και της δράσης των πιο άξιων πολιτικών δυνάμεων, αυτών προς τις οποίες αναμφιβόλως προσβλέπει το ΜΕΚΕΑ όταν αναφέρεται στην «συμμετοχή στις εθνικές εκλογές που είναι ο μόνος τρόπος σε μη επαναστατικές περιόδους για αλλαγές σαν τις προτεινόμενες».

Κάποιος μπορεί λόγω λογικής πλάνης είτε συναισθηματικής παρόρμησης παιδιάστικου επιπέδου να κάνει αποχή, επιλέγοντας ως πολιτικό νήπιο να κάνει «αντίποινα» στο σύστημα, όπως πρέπει να είναι προσεκτικός με τα κριτήριά του.

Ακολουθούν τα άρθρα:

1)Το άρθρο του Ρεσάλτο

Βρισκόμαστε παραμονές των ευρωεκλογών, τα κόμματα και τα άπειρα κομματίδια καταναλώνουν άπειρες ψευτιές και κυρίως μελοδραματική δημαγωγία, αλλά ο ελληνικός λαός στέκεται, μάλλον, αδιάφορος. Δεν συγκινείται από τις ευρωεκλογικές καμπάνιες, ούτε από τις κραυγές ενάντια στην ΑΠΟΧΗ...
Τα κόμματα της εξουσίας, κόμματα-υπηρέτες της ΕΕ και του 4ου Ράιχ, είναι συνεπέστατα όταν στηλιτεύουν την αποχή. Αυτά αποζητούν την εκλογική λαϊκή επικύρωση και νομιμοποίηση της ευρώ-χούντας…
Η μεγάλη ΑΝΤΙΦΑΣΗ
βρίσκεται στην πλευρά εκείνων των οπορτουνιστικών σχηματισμών («αριστερών» χρωμάτων) που ενώ καταδικάζουν την ιμπεριαλιστική δικτατορία της ΕΕ και ζητούν την έξοδο από αυτήν, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ στην ΑΠΑΤΗ των ευρωεκλογών και τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ.
Αντί να μποϋκοτάρουν αυτό το θέατρο της νέας αποικιοκρατίας (της ΕΕ και του 4ου Ράιχ) το στηρίζουν και το επικυρώνουν, καλούν τον ελληνικό λαό να στηρίξει τα αποικιοκρατικά δεσμά του και το καθεστώς της ευρωδουλείας…
η συνέχεια εδώ


2)Το άρθρο του ΜΕΚΕΑ


Επειδή το άρθρο είναι ιδιαίτερα μακροσκελές, αντιγράφουμε το επίμαχο αποσπάσμα :
«Και φυσικά, όλοι αυτοί που μιλούν για σταδιακή «αλλαγή της ΕΕ κλπ από τα μέσα» είναι απλοί απατεώνες γιατί είναι αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια πραγματικής ρήξης με τους θεσμούς της ΝΔΤ από τα μέσα, όταν η Υ/Ε μπορεί άνετα να συντρίψει με οικονομικά μέσα οποιαδήποτε παρόμοια απόπειρα, όπως τώρα γίνεται φανερό για παράδειγμα με τη Βενεζουέλα.

Με βάση τα παραπάνω συμπεράσματα, το άμεσο ερώτημα εν όψει των επερχόμενων κρίσιμων Ευρωεκλογών είναι τι στάση προτείνουμε στα θύματα της παγκοσμιοποίησης που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, όπως φανερώνει για παράδειγμα η αύξηση της θνησιμότητας και η υπογεννητικότητα που εξολοθρεύουν τον λαό μας και κυρίως πλήττουν τα στρώματα αυτά.
Αν αποκλείσουμε τη συμμετοχή μας στις εκλογές αυτές, που άμεσα ή έμμεσα τις νομιμοποιεί καθώς και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς (πράγμα βέβαια εντελώς διαφορετικό από τη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές που είναι ο μόνος τρόπος σε μη επαναστατικές περιόδους για αλλαγές σαν τις προτεινόμενες), τότε η μόνη λύση που μας απομένει για να δείξουμε μαζικά την αντίθεσή μας στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι η προσπάθεια ακύρωσης της σημασίας των Ευρωεκλογών με τρόπο που θα εκφράζει μαζικά την αντίθεσή μας σε αυτές,
πράγμα που θα μπορούσε να γίνει με την αναγραφή κοινού συνθήματος σε κάθε Ευρωψηφοδέλτιο. Προτείνουμε το εξής:
ΚΑΤΩ Η ΕΥΡΩΚΑΤΟΧΗ
ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ !»

η συνέχεια εδώ

16 σχόλια:

  1. 0% αξίζουν οι 300 μνημονιακοί σταλινοχιτλερικοί αντίχριστοι μασόνοι υλιστές δωσίλογοι σοδομιστές (δεν αντέδρασε ο συνυπεύθυνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε όταν χωρίς αιδώ νομοθέτησαν την ανομία, την αμαρτία, "το σύμφωνο συμβίωσης των σοδομιστών" και "την δήθεν δημοκρατική επιλογή διαστροφής, αλλαγής του μόνιμου φύλου, που μας έδωσε ο Θεός, από τα ανήλικα 15 ετών στην Ορθόδοξη Ελλάδα) «βολεφτάδες» που αντισυνταγματικά καταπάτησαν την βούληση του Ελληνικού λαού όπως εκφράστηκε με το δημοψήφισμα «το όχι στο μνημόνιο» και υποθήκευσαν την δημόσια περιουσία για 99 έτη, προδίδοντας ταυτόχρονα την Μακεδονία χωρίς να τους στείλουμε στο "Γουδί"… Δεν είναι εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά πολιτική αξιολόγησή τους ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, την οποία ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει να δημοσιεύουμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ οποτεδήποτε ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ… ΑΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ http://freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥΣ http://www.freevolition.gr/greece.htm .

    Ευστάθιος Μοσχοβίτης
    Η Ορθόδοξη Ομολογιακή και Δημοσιογραφική Ιστοσελίδα μου http://www.ελεύθερηβούληση.gr , http://www.freevolition.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλούμε μην κάνετε θρησκευτική προπαγάνδα και επί άσχετου άρθρου.

      Διαγραφή
    2. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ... Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΠΙΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ (ΟΡΘΟΔΟΞΗ) ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΛΛΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ... http://freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm

      Διαγραφή
    3. Το ότι σας το ζητάμε δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι διαφωνούμε με τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις.
      Παρακαλούμε εκ νέου μην κάνετε θρησκευτική προπαγάνδα.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Το σχόλιο διαγράφηκε ως καταχρηστικό.

      Διαγραφή
    6. ΑΙΔΩΣ "ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ". ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ «ΣΧΟΛΙΟ» ΜΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ" ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ... ΓΙΑΤΙ Η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ «ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ» ΩΣ ΦΟΒΗΤΡΟ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ...

      «ΟΣΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ, ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΣΟ ΖΩ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ "ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ" Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΔΗΛΑΔΗ, Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ, ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ...

      Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΓΕΝΟΥΣ ΥΙΟΥ ΤΟΥ (Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΜΟΟΥΣΙΑΣ "ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ", "ΠΑΤΗΡ, ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ", ΤΡΙΑΔΑ ΟΜΟΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΧΩΡΙΣΤΗ) ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΑ, ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΙ (ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΩΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4, ΣΤΙΧΟΣ 5: «εἷς Κύριος, μία πίστις, ἓν βάπτισμα·».

      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ, ΜΑΤΘ. 10, 32-33 "Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· ὅστις δ' ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς"...


      ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
      ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
      (ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
      ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)»

      Διαγραφή
    7. Αν ως αμαρτωλός εννοείτε θρησκόληπτος, χωρίς ταπεινότητα και χωρίς διάκριση, θα συμφωνήσουμε μαζί σας.
      Η ομολογία πίστεως αυτή καθ' εαυτήν δεν είναι προπαγάνδα.
      Εκφυλίζετε την ομολογία πίστεως σε βερμπαλισμό περί ομολογίας, περιφερόμενος ως ιντερνετικός μικροδιανεμητής φυλλαδίων και νομίζετε ότι αυτό σας τιμά. Ξεγελάτε όμως τον εαυτό σας νομίζοντας ότι οι εργολαβικές ομολογιακές σας “επιδόσεις” είναι εν Χριστώ και σας δίνουν κάποιο ηθικό προβάδισμα. Ηχείτε ως κύμβαλον αλαλάζον.
       
      Ή για να το παραλλάξουμε λίγο, ως απρόσκλητος επισκέπτης με κασετόφωνο στον ώμο, που απαιτεί με έπαρση και θράσος μεταμφιεσμένα σε ζήλο, να διαλαλεί στην διαπασών όπου και όπως αυτός θέλει το μήνυμά του, φωνασκώντας και απειλώντας με αγοραίο συνδικαλιστικό ύφος για τα "δικαιώματά" του.
      Καλοπροαίρετα σας επισημαίνουμε ότι αν τα διορθώνατε αυτά, ως αποτέλεσμα της αλλαγής των κινήτρων σας, αλλαγής υποβοηθούμενης και από την απαραίτητη σε όλους μας μεταστροφή του νου – με την ουσιαστική έννοια του όρου, ίσως ο λόγος σας να αποκτούσε μεγαλύτερη δύναμη.

      Διαγραφή
    8. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΣΩΘΩ... ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΜΟΝΟ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΜΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΛΗΣΤΗΣ "ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ" ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ, ΔΙΑΡΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ "ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ.
      ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ (ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ) ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ...

      ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ (ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ) ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ... ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ: Ο όσιος Θεόδωρος ο Στουδίτης εδίδασκε χαρακτηριστικά: «εντολή Κυρίου είναι να μη σιωπάμε σε περίοδο που η πίστη κινδυνεύει. Διότι, λέγει, να ομιλείς και να μη σιωπάς και: «εάν υποστέλληται (υποχωρήσει), ουκ ευδοκεί η ψυχή μου εν αυτώ» (εβρ.10.38), και «εάν ούτοι σιωπήσωσιν οι λίθοι κεκράξονται» (Λουκ.19.40) ώστε, όταν ο λόγος είναι περί πίστεως, δεν μπορούμε να πούμε: Εγώ ποιός είμαι; Ιερεύς; ουδέποτε. Άρχων; ούτε αυτό. Στρατιώτης; Από πού; Γεωργός; Αλλά ούτε και τούτο. Πτωχός; προμηθευόμενος μόνο την εφήμερη τροφή. Δεν μου πέφτει λόγος ούτε φροντίδα για το προκείμενο ζήτημα. Αλίμονο, οι λίθοι θα κραυγάσουν και εσύ θα μείνεις σιωπηλός και αμέριμνος;…. Ώστε και αυτός ο πτωχός είναι στερημένος κάθε απολογίας την ημέρα της κρίσεως, επειδή τώρα δεν ομιλεί, και άξιος κατακρίσεως και μόνο γι’ αυτό τον λόγο (PG 99 , 1321 A-G) βλέπε και «αγώνες των μοναχών υπέρ της ορθοδοξίας» (έκδοσις Ι.Μονής οσίου Γρηγορίου , άγιον όρος 2003 σελ.23).

      Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ) ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ https://youtu.be/vdx11IBJrc8 .

      ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: (ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΠΡΙΝ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΗΘΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΗΘΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΩΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΨΑΧΝΩ…)
      ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
      (ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
      ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)



      Διαγραφή
    9. Δηλώσατε: «Είμαι πολύ αμαρτωλός και δεν ξέρω αν θα σωθώ... εξάλλου ο Άγιος Θεός μόνο ξέρει ποιος θα σωθεί και μπορούμε να ελπίζουμε ομολογώντας όπως ο ληστής "μνησθητί μου Κύριε εν τη Βασιλεία σου"». Το ότι και οι τριακόσιοι μπορεί να σωθούν όπως ο ληστής, δεν σας εμποδίζει σε τίποτα να τους κρίνετε, χαρακτηρίζοντάς τους ως: «300 μνημονιακοί σταλινοχιτλερικοί αντίχριστοι μασόνοι υλιστές δωσίλογοι σοδομιστές».
      Ο καθένας λοιπόν κρίνεται γιά τις πράξεις του, το ίδιο και εσείς.
      Η ομολογία πίστεως αυτή καθ' εαυτήν δεν είναι προπαγάνδα, όπως σας αναφέραμε. Αλλά συνεχίζετε να λέτε ψευδώς ότι εμείς ονομάζουμε προπαγάνδα και θρησκοληψία την ομολογία πίστεως. Αφού δηλώνετε, υποθέτουμε με συντριβή, ότι είστε αμαρτωλός, δεν θα ήταν καλύτερα να μην λέτε τέτοια ψέματα;

      Μας λέτε: «ευχαριστώ για το δικό σας ήθος Χριστού που προφανώς νομίζετε ότι έχετε και κρίνετε ως παντογνώστες» και επίσης: «χωρίς ποτέ να διακηρύσσω ότι έχω κάποιο ηθικό προβάδισμα».
      Το ότι συμπεριφέρεστε σαν να είστε ο ηθικός εκπρόσωπος αυτών που πρεσβεύετε, σας χαρακτηρίζει. Επιδιώκετε να υφάνετε ένα μανδύα για τον εαυτό σας, προσπαθώντας να οικειοποιηθείτε την εγκυρότητα και το ηθικό επίπεδο των αποσπασμάτων που παραθέτετε. Και για να εξασφαλίσετε την επιτυχία του εγχειρήματος επικαλείστε και την αμαρτωλότητά σας. Παράλληλα επιδεικνύετε την αγένειά σας με την συμπεριφορά που μας δείξατε.
      Αυτήν ακριβώς την εκδηλωνόμενη ψυχολογική σας ιδιαιτερότητα περιγράφουμε όταν σας επισημαίνουμε ότι «ξεγελάτε τον εαυτό σας νομίζοντας ότι οι εργολαβικές ομολογιακές σας “επιδόσεις” είναι εν Χριστώ».
      Δεν σας κρίνουμε έτσι επειδή πιστεύουμε ότι είμαστε φορείς ήθους Χριστού όπως λέτε. Η κρίση μας εκκινεί από την συγκεκριμένη συμπεριφορά σας σε σχέση με το ιστολόγιό μας. Πολλοί άνθρωποι ανεξαρτήτως θρησκευτικού προσανατολισμού θα διέκριναν το ίδιο με εμάς. Αλλά και εμείς και αυτοί που θα συμφωνούσαν μαζί μας, είμαστε άνθρωποι και δεν αποκλείεται να κάνουμε λάθος. Μπορεί τελικά αυτή η κατακριτέα συμπεριφορά σας να οφείλεται απλώς σε έλλειψη διάκρισης, επιπολαιότητα, υπερβάλλοντα ζήλο και σε έναν απλοϊκό τρόπο αντίληψης σύμφωνα με τον οποίον νομίζετε ότι όποιος γίνεται πρακτικό εμπόδιο σε αυτήν την δραστηριότητά σας, το κάνει επειδή είναι από ολιγόπιστος έως αντίχριστος, και έτσι στην προσπάθειά σας να υπερασπιστείτε την πίστη σας να γίνεστε απαράδεκτα ανάγωγος.
      Δεν σας κρίνουμε όμως συνολικά ως άνθρωπο, ούτε και σπεύδουμε να απορρίψουμε εσάς όπως και την αρθρογραφία σας, λόγω της ιδιαιτερότητάς σας αυτής, όπως και αν τελικά θα ήταν σωστό να την ερμηνεύσουμε. (συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    10. (Συνέχεια από το προηγούμενο)

      Επικαλείστε στην συγκεκριμένη περίπτωση την: «εντολή Κυρίου να μη σιωπάμε σε περίοδο που η πίστη κινδυνεύει». Όμως, δεν λαμβάνετε υπ’ όψιν το προφανές, ότι η εφαρμογή αυτής της παραίνεσης δεν είναι, ούτε και μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τις συνθήκες, ανεξάρτητη από αυτόν στον οποίον απευθύνεστε και ανεξάρτητη από τον τρόπο που γίνεται και για τον οποίον τρόπο σας επεκρίναμε.
      Ειδικότερα, τα σχόλια στο ιστολόγιό μας διέπονται από την πολιτική που καθορίζουμε, και την οποία σας έχουμε επισημάνει ότι την παραβιάζετε - μάλλον πρέπει να το έχετε καταλάβει πλέον. Αν μπείτε σε ένα πολυκατάστημα με μία ντουντούκα για να κάνετε το κήρυγμά σας, όταν θα σας βγάλουν έξω σηκωτό επειδή δεν παίρνετε από λόγια, θα τους πείτε αντίχριστους; Παρ’ όλα αυτά, αντί να συμμορφωθείτε μας επιτίθεστε λέγοντας:
      «Ελάχιστοι (διαδικτυακοί) αντίχριστοι αιρετικοί οικουμενιστές πανθρησκειαστές σιωνιστές που μισούν την αλήθεια του Αναστημένου Θεανθρώπου Χριστού και την μια Αγιά ορθόδοξη εκκλησιά μας η οποία μονό αυτή σώζει την αθάνατη ψυχή μας, ονομάζουν προπαγάνδα την ομολογία πίστεως και θρησκοληψία» ενώ παραθέτετε και σχετικό υπερσύνδεσμο για την ακριβέστερη ενημέρωσή μας.
      Όποιος λοιπόν δεν δέχεται πρόθυμα την ασυδοσία σας, γίνεται εχθρός σας και στόχος του λεκτικού σας «πλούτου». Έντιμη τακτική, είστε εξαιρετικός.
      Αφού λοιπόν κατά την γνώμη σας είμαστε αντίχριστοι και εμφορούμαστε από μίσος για την Θεία Αλήθεια, να σας παραθέσουμε και ένα χωρίο, επειδή σας αρέσει η επίκλησή τους: Ματθ. 10,14 «καὶ ὃς ἐὰν μὴ δέξηται ὑμᾶς μηδὲ ἀκούσῃ τοὺς λόγους ὑμῶν, ἐξερχόμενοι ἔξω τῆς οἰκίας ἢ τῆς πόλεως ἐκείνης ἐκτινάξατε τὸν κονιορτὸν τῶν ποδῶν ὑμῶν».
      Ακολουθήστε το με συνέπεια. Αφού εκτινάξετε τον κονιορτόν, εννοείται ότι δεν πρέπει να επιστρέψετε.

      Εξ άλλου επειδή ενδιαφέρεστε για τα θέματα του οικουμενισμού και της επιχειρούμενης αλλοίωσης του Χριστιανισμού, σας προτείνουμε και την ακόλουθη αρθρογραφία από το ιστολόγιό μας.

      Η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

      Η ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

      Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

      Διαγραφή
    11. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΞΑΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΣΟ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ...

      ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ, ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ;;;

      ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ: ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΑΛΛΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ… ΕΥΓΕ ΑΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΓΙΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ… ΛΥΠΑΜΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΑΓΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ…

      ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΕΝΟΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ... ΚΑΤΕΚΡΙΝΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΑΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΟΞΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΡΙΝΑΤΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΜΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ... «εάν ούτοι σιωπήσωσιν οι λίθοι κεκράξονται» (Λουκ.19.40). ΩΣ ΚΟΤΡΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΡΑΖΩ…

      ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΙΩΝΙΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ... ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ... ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ «ΝΑ ΤΙΝΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΑΣ» ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ) ΝΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΒΛΑΣΦΗΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ (Γαλ. Κεφ. 1, στίχοι 8 «ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ' ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω»)…

      ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ...

      Διαγραφή
    12. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΩ...

      ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΣΤΑΛΙΝΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΥΛΙΣΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ https://www.youtube.com/watch?v=udaRfLQw-Xc (ΠΑΠΙΚΟΙ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ", ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΜΑΖΙ!) ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΓΚΟΣΜΙΑ» ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ… ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΚΕΦ. 2, ΣΤ. 44 "πάντες δὲ οἱ πιστεύσαντες ἦσαν ἐπὶ τὸ αὐτὸ καὶ εἶχον ἅπαντα κοινά,45 καὶ τὰ κτήματα καὶ τὰς ὑπάρξεις ἐπίπρασκον καὶ διεμέριζον αὐτὰ πᾶσι καθότι ἄν τις χρείαν εἶχε• 46 καθ' ἡμέραν τε προσκαρτεροῦντες ὁμοθυμαδὸν ἐν τῷ ἱερῷ, κλῶντές τε, κατ' οἶκον ἄρτον, μετελάμβανον τροφῆς ἐν ἀγαλλιάσει καὶ ἀφελότητι καρδίας, 47 αἰνοῦντες τὸν Θεὸν καὶ ἔχοντες χάριν πρὸς ὅλον τὸν λαόν. ὁ δὲ Κύριος προσετίθει τοὺς σῳζομένους καθ' ἡμέραν τῇ ἐκκλησίᾳ".
      ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΚΕΦ. 4, ΣΤ. 32 "Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ' ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά. 33 καὶ μεγάλῃ δυνάμει ἀπεδίδουν τὸ μαρτύριον οἱ ἀπόστολοι τῆς ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ χάρις τε μεγάλη ἦν ἐπὶ πάντας αὐτούς. 34οὐδὲ γὰρ ἐνδεής τις ὑπῆρχεν ἐν αὐτοῖς·" http://freevolition.gr/greece.htm .


      ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ...

      Διαγραφή
    13. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΩ...

      ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΕ ΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1054 Μ.Χ.) ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟ 2001…
      ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕ ΕΠΙΚΡΙΝΕΤΕ… ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΑΞΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ… ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ…

      ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ:
      «Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ (Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ) ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ) ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ https://www.youtube.com/watch?v=vdx11IBJrc8 ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ https://vimeo.com/43321640 »...

      "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Ουδέν ωφελεί βίος ορθός δογμάτων διεστραμμένων» (ΕΠΕ 23, 492 - 494)". "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «ΤΟ ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ, ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ, ΠΕΡΙ ΒΙΟΥ ΕΣΤΙΝ, ΟΥ ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΕΩΣ» (P.G. 63, 231-232)". ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΛΗΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ "ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ" ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΛΗΣΤΗ ΠΟΥ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ... ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 23, ΣΤΙΧΟΙ: 39 "Εἷς δὲ τῶν κρεμασθέντων κακούργων ἐβλασφήμει αὐτὸν λέγων· Εἰ σὺ εἶ ὁ Χριστός, σῶσον σεαυτὸν καὶ ἡμᾶς. 40 ἀποκριθεὶς δὲ ὁ ἕτερος ἐπετίμα αὐτῷ λέγων· Οὐδὲ φοβῇ σὺ τὸν Θεόν, ὅτι ἐν τῷ αὐτῷ κρίματι εἶ; 41 καὶ ἡμεῖς μὲν δικαίως· ἄξια γὰρ ὧν ἐπράξαμεν ἀπολαμβάνομεν· οὗτος δὲ οὐδὲν ἄτοπον ἔπραξε. 42 καὶ ἔλεγε τῷ Ἰησοῦ· Μνήσθητί μου, Κύριε, ὅταν ἔλθῃς ἐν τῇ βασιλείᾳ σου. 43 καὶ εἶπεν αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· Ἀμήν λέγω σοι, σήμερον μετ' ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ".
      ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ, ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΛΗΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝ ΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ, ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΥΦΛΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

      Καινή Διαθήκη, Προς Τίτον Κεφ. 3, στίχοι 10 "αἱρετικὸν ἄνθρωπον μετὰ μίαν καὶ δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ, 11 εἰδὼς ὅτι ἐξέστραπται ὁ τοιοῦτος καὶ ἁμαρτάνει ὢν αὐτοκατάκριτος".

      …ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΡΑΨΑ: «εάν ούτοι σιωπήσωσιν οι λίθοι κεκράξονται» (Λουκ.19.40). ΩΣ ΚΟΤΡΩΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΡΑΖΩ… ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΟΔΟΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΓΙΝΩ "ΚΟΤΡΩΝΑ Ή ΚΟΤΡΟΝΑ" ΕΚ ΤΟΥ <κοτρώνι < *κροτώνιον < κροτώ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΟΤΡΟΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ «ΤΟΥΣ ΑΣΠΟΝΔΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ» ΚΥΜΒΑΛΟ ΑΛΑΛΑΖΩΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ… ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ…

      ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΚΑΙ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.

      Διαγραφή
    14. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ (ΟΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΟΥ ΣΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΟΣΟ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ... ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ!):
      ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ Κατά του Οικουμενισμού
      (ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ)
      ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ "Η ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΜΟΥ" από την Παναίρεση του Οικουμενισμού, από τον Ευστάθιο Μοσχοβίτη http://www.freevolition.gr/orthodoxy-homology.htm (συμπληρωμένο)

      Διαγραφή
    15. Μην παριστάνετε το θύμα.
      Αν θέλετε να ανταπαντήσετε σε κάτι κάντε το στα εξής:

      Γιατί συνεχίζετε την θρησκευτική σας προπαγάνδα και τον προσηλυτισμό που κάνετε, ενώ σας είπαμε πολλές φορές να σταματήσετε να το κάνετε; Αναφέρατε επανειλημμένα με καταιγιστικό ρυθμό ότι «η ορθοδοξη πιστη μας στον αναστημενο θεανθρωπο χριστο δεν ειναι μια ανθρωπινη θρησκεια αλλα η αποκαλυψη του αγιου θεου στους ανθρωπους του μονογενους υιου του…» και σωρεία όμοιων στερεότυπα πολλαπλώς επαναλαμβανόμενων αναφορών. Αυτή ακριβώς η συνεχής επανάληψη στοιχειοθετεί την προπαγάνδα σας, μαζί με όλα τα άλλα που σας έχουμε εξηγήσει και προς τα οποία κάνετε τον ανήξερο. Η προπαγάνδα είναι ανεξάρτητη από το ποιόν της προπαγανδιζόμενης θρησκείας, επομένως το να στηρίζετε την άποψή σας στην εγκυρότητα της ορθοδοξίας είναι ένα κούφιο επιχείρημα. Αν ήσασταν έντιμος, από την αρχή που ευγενικά σας παρακαλέσαμε να μην κάνετε προπαγάνδα και επί άσχετου άρθρου, θα έπρεπε να πείτε ότι δεν ήταν αυτός ο σκοπός σας, να ζητήσετε συγγνώμη που χρησιμοποιήσατε τα σχόλια για να διαφημίσετε τον ιστότοπό σας και να αποσυρθείτε διακριτικά, ενώ κάνατε ακριβώς τα αντίθετα.

      Γιατί συνεχίζετε ανερυθρίαστα να λέτε ψευδώς ότι εμείς ονομάζουμε προπαγάνδα και θρησκοληψία την ομολογία πίστεως και ότι εκ των υστέρων παραδεχθήκαμε ότι δεν είναι προπαγάνδα, ενώ από την αρχή που τέθηκε το ζήτημα σας το δηλώσαμε με σαφήνεια;

      Γιατί μας εκτοξεύετε τους ποταπούς, παράλογους, ασυνάρτητους και φαιδρούς ισχυρισμούς σας λέγοντάς μας «αντίχριστους αιρετικούς οικουμενιστές πανθρησκειαστές σιωνιστές που μισούν την αλήθεια του Αναστημένου Θεανθρώπου Χριστού και την μια Αγιά ορθόδοξη εκκλησιά μας»; Επειδή δήθεν λέμε ότι η ορθόδοξη ομολογία είναι προπαγάνδα όπως ψευδώς ισχυρίζεστε;

      Όσον αφορά την προσωπική σας περίπτωση, μας είναι αδιάφορη, είτε είστε είτε δεν είστε αμαρτωλός ή οτιδήποτε άλλο. Μην γίνεστε επιδειξίας της προσωπικής σας περίπτωσης, όπως σας είπαμε δεν εκπροσωπείτε ηθικά ή με άλλον τρόπο κανέναν παρά μόνον τον εαυτό σας, οπότε και να σας αδικούσαμε, αυτή η υποτιθέμενη αδικία δεν μεταβιβάζετε στην ορθοδοξία για να σας δίνει το πρόσχημα να κρώζετε επιδεικτικά, δήθεν επειδή υπερασπίζετε την πίστη σας από εμάς.
      Η προκλητική σας συμπεριφορά είναι αυτή που μας εξανάγκασε να κρίνουμε τις πράξεις σας απέναντι σε εμάς, μήπως και φιλοτιμηθείτε να σταματήσετε. Δεν σας κρίναμε με βάση την προσωπική σας ζωή που μας είναι αδιάφορη όπως και άγνωστη και μάλιστα σας τονίσαμε ότι δεν σας απορρίπτουμε ως άνθρωπο. Ούτε βεβαίως αποδίδουμε την συγκεκριμένη ποιότητα στις πράξεις σας επειδή θα θέλαμε να είστε άγιος και δεν είστε, προκειμένου δήθεν να θεωρήσουμε ότι μόνον τότε είναι γνήσια η ομολογία σας, όπως ανόητα δηλώνετε ότι κάνουμε.
      Αν το θέμα σας είναι ότι αισθάνεστε προσβεβλημένος ή αδικημένος από την κριτική που σας ασκήσαμε με βάση την συμπεριφορά σας και για την οποία ο αναγνώστης μπορεί να κρίνει αν έχουμε δίκιο, μπορούμε να την αναιρέσουμε.
      Αυτό λογικά θα εξαλείψει τους λόγους που μπορεί να έχετε επί προσωπικού ζητήματος. Βέβαια απορούμε πώς εσείς που είστε τόσο αφοσιωμένος χριστιανός μπορεί να μην χαίρεστε που σας «συκοφαντούν» για την πίστη σας. Αυτό δεν είναι θετικό και έπαθλο για την ψυχή σας;
      Ο λόγος που διαγράφουμε τα σχόλιά σας είναι ότι συνεχίζετε με θράσος να επιμένετε στην ίδια ακριβώς τακτική και όχι λόγω όσων λέτε δήθεν περί θρασυδειλίας μας στο να απαντήσουμε στα κατά φαντασίαν τεκμηριωμένα επιχειρήματά σας.

      Τα περαιτέρω σχόλιά σας αν εξακολουθήσουν να περιέχουν στοιχεία θρησκευτικής προπαγάνδας θα διαγράφονται και ο λόγος θα είναι αυτός.
      Αν θέλετε να απαντήσετε σε αυτά που σας ρωτάμε μπορείτε να το κάνετε χωρίς υπεκφυγές και ασυνάρτητα επιχειρήματα όπως έως τώρα κάνετε, για να έχει και το οποιοδήποτε νόημα η ανταπάντησή μας.
      Η παρουσία σας έχει γίνει πλέον οχληρή για μας και δεν έχουμε ούτε κατά διάνοια τον χρόνο και την διάθεση να ασχολούμαστε μαζί σας. Αν συνεχίσετε με την ίδια τακτική θα αποκλειστείτε πλήρως.

      Διαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ