Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Σαμποτάζ σε πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα και καύσιμα στη Βενεζουέλα καταγγέλλει ο Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι πλοία τα οποία μεταφέρουν βενζίνη και τρόφιμα στην πληγείσα από κρίση Βενεζουέλα εμποδίζονται από το να φτάσουν στις ακτές της χώρας, λόγω σαμποτάζ.

Δολιοφθορά σε πλοία τα οποία μεταφέρουν τρόφιμα και καύσιμα στη Βενεζουέλα, με αποτέλεσμα αυτά να μην φτάνουν στις ακτές της χώρας, κατήγγειλε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, προσθέτοντας ότι
το Καράκας προσπαθεί να βρει λύσεις.

«Την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε δολιοφθορά εναντίον δέκα δεξαμενόπλοιων (με βενζίνη) για να αποτραπεί η άφιξή τους στις ακτές της Βενεζουέλας. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται και σταθεροποιούμε την κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αργά το βράδυ της Δευτέρας.
Ο Νικολάς Μαδούρο πρόσθεσε ότι πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα για τους πολίτες της Βενεζουέλας αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν διευκρίνισε από πού προέρχονται τα πλοία και ποιος θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος για το σαμποτάζ.

Από την αρχή της μεγάλης πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα στα τέλη Ιανουαρίου, η λατινοαμερικανική χώρα έχει επίσης βρεθεί αντιμέτωπη με διακοπές ηλεκτροδότησης, με τις αρχές να τις αποδίδουν επίσης σε επιθέσεις, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία στηρίζει την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και επιχειρεί να καθαιρέσει τον Μαδούρο από την εξουσία. Η Ουάσιγκτον αρνείται τις κατηγορίες.

Στις 5 Ιανουαρίου, ο Χουάν Γκουάιδο εξελέγη επικεφαλής της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση Εθνικής Συνέλευσης, την οποία όλα τα άλλα κυβερνητικά παραρτήματα αρνούνταν να αναγνωρίσουν από το 2016.
Στις 23 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά την ακύρωση της εκλογής του από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας, ο Γκουάιδο αυτοανακηρύχθηκε «προσωρινός πρόεδρος» της χώρας. Ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος ορκίστηκε για τη δεύτερη προεδρική θητεία του στις 10 Ιανουαρίου μετά τη νίκη του στις εκλογές του Μαΐου, των οποίων μέρος της αντιπολίτευσης μποϊκοτάρει, χαρακτήρισε την κίνηση του Γκουάιδο ως μια προσπάθεια να οργανώσει ένα πραξικόπημα ενορχηστρωμένο από την Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν αμέσως τον Γκουάιδο, με περίπου 50 άλλες χώρες να ακολουθούν το παράδειγμά τους, συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία και ορισμένα άλλα κράτη έχουν, εν τω μεταξύ, εκφράσει την υποστήριξή τους στη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο. Το Μεξικό και η Ουρουγουάη αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τον Γκουάιδο, δηλώνοντας ότι παραμένουν ουδέτεροι και πιστοί στην προώθηση της διευθέτησης κρίσεων μέσω του διαλόγου.

Στα τέλη Απριλίου του 2019, ο Γκουάιδο επιχείρησε να οργανώσει πραξικόπημα, ζητώντας από τον στρατό της χώρας να συνεργαστεί μαζί του σε μια προσπάθεια να ανατραπεί ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, ωστόσο οι προσπάθειές του τελικά απέτυχαν. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα, αρκετοί αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης έφυγαν από τη χώρα, ενώ ο στρατός της Βενεζουέλας δήλωσε πιστός στον εκλεγμένο πρόεδρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μπλοκάρει τα πετρελαϊκά περιουσιακά στοιχεία της Βενεζουέλας και έχουν επιβάλει κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »