Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Αμερικανοί αστυνομικοί εισέβαλαν στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον

Οι ακτιβιστές που έχουν καταλάβει την πρεσβεία της Βενεζουέλας αρνούνται να εκκενώσουν το χώρο, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις περί σύλληψής τους, επειδή αρνήθηκαν να αφήσουν τους εκπροσώπους του Χουάν Γκουάιδο να πάρουν τον έλεγχο του κτιρίου.

Αμέσως πριν από την επιδρομή, οι Αμερικανοί αστυνομικοί έκοψαν τις αλυσίδες και τις κλειδαριές που είχαν τοποθετηθεί στην μπροστινή πόρτα πριν από αρκετές εβδομάδες και έβαλαν μια ειδοποίηση για να απομακρυνθούν στην μπροστινή πόρτα της πρεσβείας στην ιστορική περιοχή Τζώρτζταουν της Ουάσινγκτον.

«Αυτό το ακίνητο χρησιμοποιείται για επίσημους και
διπλωματικούς σκοπούς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναγνωρίζουν τους πρέσβεις Βέκιο και Τάρε ως νόμιμους εκπρόσωπους της Βενεζουέλας», γράφει η επιστολή. «Συνεπώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν την εξουσία του καθεστώτος Μαδούρο ή οποιονδήποτε από τους πρώην αντιπροσώπους του, να επιτρέπουν σε άτομα να εισέλθουν νομίμως, να παραμείνουν σε αυτήν την ιδιοκτησία ή να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια σε σχέση με αυτή την ιδιοκτησία».




«Οι πρεσβευτές Βέκιο και Τάρε ζήτησαν και κάλεσαν όποιον είναι παρών σε αυτό το ακίνητο να απομακρυνθεί από αυτό αμέσως και να μην επιστρέψει χωρίς τη ρητή εξουσιοδότηση των πρεσβευτών», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Κάθε άτομο που αρνείται να συμμορφωθεί με αυτά τα αιτήματα και τις εντολές να απομακρυνθεί από αυτήν την ιδιοκτησία θα παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία της Κολούμπια και μπορεί να συλληφθεί ή να διωχθεί ποινικά».

Εν μέσω πολλαπλών προειδοποιήσεων των Αμερικανών στρατιωτών για την εκκαθάριση του κτιρίου από τους ακτιβιστές, αυτοί παρέμειναν απτόητοι, υψώνοντας τις γροθιές τους στα παράθυρα και φωνάζοντας συνθήματα στο πλήθος που διαδηλώνει υπέρ τους απέναντι από το κτίριο. Εκτιμάται ότι περίπου οι μισοί ακτιβιστές παραμένουν μέσα.



Λίγο πριν την επιδρομή, η ομάδα δημοσίευσε ένα τελευταίο μήνυμα στο Twitter μέσω του Αλξάντερ Ρούμπινσταιν, δημοσιογράφου από το MintPress News που έχει ταχθεί με το συλλογικό σώμα για εβδομάδες:

«Είμαστε έτοιμοι να συλληφθούμε», ανέφεραν τα συλλογικά μέλη, σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να συμμορφωθούν με μια παράνομη διαταγή. «Αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός πρόκειται να πέσει και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τον σταματήσουμε».

Αρκετά μέλη της ομάδας εγκατέλειψαν το κτίριο εν μέσω προειδοποιήσεων της αστυνομίας, σύμφωνα με τα σχέδια που είχαν καταρτίσει προηγουμένως τα συλλογικά όργανα, τα οποία είχαν προετοιμαστεί για την αστυνομική επιδρομή, δήλωσαν οι ακτιβιστές στο Sputnik.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τον Κάρλος Βέκιο και τον Γκουστάβο Τάρε ως τους νόμιμους εκπροσώπους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ και της Οργάνωσης Αμερικανικών Κρατών αντιστοίχως

Το Συλλογικό Γραφείο Προστασίας διαμένει στην πρεσβεία από τις 10 Απριλίου, διασφαλίζοντας ότι οι διπλωμάτες του Γκουάιδο δεν θα καταλάβουν το κτίριο και δεν θα διεξάγουν διπλωματικές λειτουργίες εξ ονόματος μιας μη νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα και άλλοι ηγέτες στο Καράκας κατέστησαν σαφές ότι τα μέλη της οργάνωσης είναι φιλοξενούμενοι της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.



Οι ακτιβιστές υποστήριξαν ότι η παραμονή τους στο ακίνητο είναι νόμιμη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο των ΗΠΑ και τον νόμο της πολιτείας της Κολούμπια, πως κανένας αστυνομικός των ΗΠΑ δεν μπορεί να τους απομακρύνει από το ακίνητο, δεδομένου ότι το τελευταίο θεωρείται απαραβίαστο βάσει της Σύμβασης της Βιέννης του 1961.

Οι διαδηλωτές υπέρ της αντιπολίτευσης έπαιξαν τον εθνικό ύμνο της Βενεζουέλας καλώντας τα μέλη της οργάνωσης να βγουν από την πρεσβεία.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιδρομής στο σπίτι, που στο παρελθόν χρησίμευσε ως έδρα οργάνωσης για την απελευθέρωση των μαύρων, αστυνομικοί πυροβόλησαν 10.000 σφαίρες στο κτίριο και έριξαν δύο βόμβες από ελικόπτερο, προξενώντας πυρκαγιά που κατέστρεψε 65 σπίτια, σκοτώνοντας 11 άτομα.

πηγή


Αυτά συμβαίνουν στην Ουάσινγκτον.
Στην Βενεζουέλα τώρα,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »