Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές για όλα τα γούστα….


Βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές και μάλλον είναι ελάχιστοι εκείνοι που γνωρίζουν το σύνολο των κομμάτων και των προτεινόμενων υποψήφιων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις 26 Μαΐου.

Ο Άρειος Πάγος ανακήρυξε φέτος 40 υποψήφιους συνδυασμούς, όπου συμμετέχουν 51 κόμματα και 1200 περίπου υποψήφιοι. Στις ευρωεκλογές δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι διότι μόνο κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων είχαν το δικαίωμα να προτείνουν υποψηφίους. Πόσους ;;; Έως 42 υποψηφίους, ο διπλάσιος αριθμός δηλαδή των βουλευτών που εκλέγει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με βάση τον πληθυσμό της. Βλέποντας όμως σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, προκύπτει και ότι οι πολίτες έλαβαν λάθος ενημέρωση σε ότι άφορα τις εκλογικές διαδικασίες Γι΄ αυτό σας παρουσιάζω εδώ μερικές Χρήσιμες Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και
μερικά από τα βιογραφικά τα οποία δημοσιεύτηκαν και πρόλαβα να ελέγξω / διασταυρώσω / εμπλουτίσω, έπειτα από έρευνα στο διαδίκτυο. Οι κάτοχοι των βιογραφικών αυτών εντάσσονται όλοι τους σε συνδυασμούς που δεν έχουν σχέση με τα κόμματα της παρούσας ελληνικής βουλής. Γιατί αυτό ;;; Επειδή στην παρούσα φάση, κατά τη γνώμη μου και σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, μας ενδιαφέρει:


1. Να επιλέξουμε πολύ καλούς υποψηφίους, διότι ως Ελλάδα έχουμε μόλις 21 εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αν δεν είναι όλοι τους άριστοι, καήκαμε 


2. Να τιμωρήσουμε τα κόμματα της ελληνικής βουλής και τους υποψήφιους τους για την ευρωβουλή, κυρίως λόγω : α) του 3ου “μνημονίου’ – 86 δις που ο Α. Τσίπρας ζήτησε πριν διεξαχθεί καν το δημοψήφισμα παρωδία της 5ης Ιουλίου του 2015 που είχε προκηρυχθεί  β ) της περσινής τραγωδίας στο Ματι, για την οποία δεν δέχτηκαν καν τα καμάρια της ελληνικής βουλής να ελέγξουν το ενδεχόμενο άσκησης ποινικών διώξεων σε πολιτικά πρόσωπα κατά των οποίων έχουν κατατεθεί μηνύσεις από τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτές οι μηνύσεις έχουν σταλεί από τους εισαγγελείς στη βουλή, αλλά οι βουλευτές αρνήθηκαν να εξεταστούν. Τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν βέβαια πληθώρα άλλων ευθηνών για την τραγωδία αυτή, αλλά δεν έχει νόημα να αναλυθούν τώρα 3) για το ξεπούλημα της Μακεδονίας και την σφοδρή παραβίαση της λαϊκής εντολής και της λαϊκής βούλησης.


Για μένα, αρκετή ζημιά μας έκαναν εδώ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, και δεν χρειάζεται να μας κάνουν και στην ευρωβουλή για τα επόμενα 5 χρόνια. Αυτή είναι η γνώμη μου, αλλά εσείς μπορείτε να ψηφίσετε και να επιβραβεύσετε έτσι όποιον θέλετε. Για να σας διευκολύνω θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης ενεργά λινκ για τους υποψήφιους αυτών των κομμάτων και πολλά από τα βιογραφικά τους. Εκει θα βρείτε επίσης και τους συνδυασμούς που δεν αναφέρω αναλυτικά διότι δεν ανάρτησαν ή απλά δεν πρόλαβα να δω τα βιογραφικά των υποψήφιων τους. Βρείτε τα και δείτε τα εσείς αν θέλετε Εδώ σας παρουσιάζω μερικά από τα βιογραφικά τα οποία δημοσιεύτηκαν και πρόλαβα να ελέγξω / διασταυρώσω / εμπλουτίσω, έπειτα από έρευνα στο διαδίκτυο και ανήκουν σε άτομα που δεν σχετίζονται με τη παρούσα βουλή . Διευκρίνιση : επειδή πρόκειται για την εκλογή βουλευτών μας στην ευρωπαϊκή και όχι στην ελληνική βουλή, δεν ασχολήθηκα με βιογραφικά υποψηφίων που φέρεται ότι δεν γνωρίζουν μια τουλάχιστον ευρωπαϊκή ξένη γλώσσα ευρύτερης κυκλοφορίας. Μπορείτε όμως να ψάξετε και μόνοι σας, βάσει ξένης γλώσσας ή άλλων δικών σας κριτηρίων.



Χρήσιμες Πληροφορίες

– Η Ελλάδα αποτελεί μια ενιαία εκλογική περιφέρεια της Ευρώπαικης Ένωσης και έχει δικαίωμα να εκλέγει 21 Ευρωβουλευτές που να την εκπροσωπούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

– Οι Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 26 Μαΐου 2019. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 07:00 και θα λήξει στις 19:00. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Η ψηφοφορία από τους Έλληνες εκλογείς που διαμένουν στα κράτη μέλη της Ε.Ε θα διεξαχθεί, το Σάββατο 25 Μαΐου 2019. Κατά την ψηφοφορία, οι εκλογείς οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπήτην αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.


– Στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές έχουν όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής (μέχρι 31 Δεκεμβρίου του έτους αυτού). Αυτο το δικαίωμα το έχουν και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα και συμπληρώνουν και αυτοί το 17ο έτος της ηλικίας κατά το έτος της εκλογής. Στις προσεχείς εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ψηφίσουν δηλαδή όσοι Έλληνες και Ευρωπαίοι ζουν εδώ, εάν έχουν γεννηθεί μέχρι 31.12.2002.


– Για να μάθετε πού ψηφίζετε πατήστε αυτό το λινκ : Μάθε πού ψηφίζεις


Πώς ψηφίζουμε 


– Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών (40). Επισημαίνεται ότι, η εφορευτική επιτροπή κάθε εκλογικού τμήματος πρέπει να ενημερώνει τους εκλογείς ότι μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ τεσσάρων (4), κατ’ ανώτατο όριο, υποψηφίων του συνδυασμού της αρεσκείας τους , σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του καθενός σταυρό προτίμησης. Συνεπώς, ο καθένας μπορεί να επιλέξει ένα και μόνο συνδυασμό, όπου μπορεί να βάλει μέχρι και τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.


– Σύμφωνα με το νόμο, τα ψηφοδέλτια είναι μόνο  έντυπα.  Όποιο ψηφοδέλτιο δεν είναι έντυπο, είναι άκυρο. Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, κατά την ψηφοφορία προκύπτει  έλλειψη έντυπων ψηφοδελτίων,  κατ’ εξαίρεση, η ψηφοφορία γίνεται με λευκά ψηφοδέλτια. Τα λευκά ψηφοδέλτια παραδίδονται από την εφορευτική επιτροπή, από ένα σε κάθε εκλογέα, αφού πρώτα τεθεί, προς το μέρος της μικρότερης πλευράς του, η σφραγίδα της εφορευτικής επιτροπής, σημειωθεί δίπλα της η ημερομηνία της εκλογής και τεθεί, κάτω από την ημερομηνία, η μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου.


Ο εκλογέας αφού πάρει από την εφορευτική επιτροπή το σφραγισμένο και θεωρημένο σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο λευκό ψηφοδέλτιο και αφού αποχωρήσει στον ιδιαίτερο χώρο του εκλογικού τμήματος οφείλει να το συμπληρώσει με το χέρι του. Στο λευκό ψηφοδέλτιο ο εκλογέας γράφει,  το όνομα του συνδυασμού ή το όνομα μεμονωμένου υποψηφίου της προτίμησής του ή το όνομα ενός ή περισσότερων υποψηφίων του ίδιου συνδυασμού, οπότε το ψηφοδέλτιο υπολογίζεται στη δύναμη του συνδυασμού στον οποίο ανήκουν οι υποψήφιοι αυτοί. Ο υποψήφιος συνδυασμού, του οποίου το όνομα αναγράφεται στο λευκό ψηφοδέλτιο, θεωρείται ότι λαμβάνει σταυρό προτίμησης.


Γιατί ψηφίζουμε  



Για να αναδείξουμε τους 21 αντιπροσώπους μας στην Ευρώπη. Μετά την εκλογή τους, οι ευρωβουλευτές μας είναι ανεξάρτητοι, ψηφίζουν κατά συνείδηση και μπορούν να ενταχτούν σε όποιο ευρωπαϊκό κόμμα (πολιτική ομάδα) θέλουν. Τα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα δεν νοιάζονται και τόσο αν μετά τις εκλογές τους φεύγουν οι βουλευτές, αλλά να καταγράφουν την ημέρα των εκλογών “μεγάλη νίκη”, λες ότι θα μπουν τα ίδια τα κόμματα στην ευρωβουλή με το όνομά τους και όχι οι υποψήφιοι με τα ονόματά τους ! (ενδεικτικά, μετά τις εκλογές του 2014 δυο εκ των 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένας – και μοναδικός – βουλευτής των ΑΝΕΛ, έφυγαν από τα κόμματα αυτά και είναι τώρα ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές. θυμηθείτε όμως τα πανηγύρια για την κομματική νίκη …. Και για να πετύχουν αυτή τη νίκη, προτείνουν ως υποψήφιούς τους, διασημότητες (ποδοσφαιριστές , ηθοποιούς κλπ) που καμιά σχέση έχουν με τα κόμματα τους, αλλά είναι αναγνωρίσιμοι και έτσι θα μαζέψουν πολλούς σταυρούς προτίμησης στα κομματικά ψηφοδέλτια.

Για να ξέρουμε για πιο πράγμα μιλάμε, οι εκλογές είναι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ και τα κόμματα της ευρωβουλής είναι τα ακόλουθα :


Για συνέχεια της ανάρτησης εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ