Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Σκάνδαλο στην Ολλανδία με παραποιημένα στοιχεία εγκλημάτων μεταναστών

Σκάνδαλο και κυβερνητική κρίση λίγο πριν τις Ευρωεκλογές ξέσπασε στην Ολλανδία, όταν αποκαλύφθηκε πως στην έκθεση της αστυνομίας για τα εγκλήματα που διαπράττουν όσοι αιτούνται άσυλο, τα στοιχεία ήταν παραποιημένα.

Όλα ξεκίνησαν στις 16 Μαΐου όταν η εφημερίδα De Telegraaf αποκάλυψε το σκάνδαλο που προκάλεσε την οργή των βουλευτών, οι οποίοι αναρωτήθηκαν για το αν πρόκειται για εσκεμμένη προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας.

Η έκθεση με τα στατιστικά στοιχεία των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τους αιτούντες άσυλο στην Ολλανδία που παρουσιάστηκε στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο, έφερε σε δύσκολη θέση τους πάντες και κυρίως τον Υπουργό Μετανάστευσης Mark Harbers.

Στην έκθεση, πλημμελήματα όπως
οι κλοπές καταστημάτων, κατατάσσονταν σε ξεχωριστές κατηγορίες, αλλά τα σοβαρά εγκλήματα όπως οι σεξουαλικές επιθέσεις, οι δολοφονίες και οι ανθρωποκτονίες κατατάσσονταν μαζί, στην κατηγορία «άλλα», χωρίς διάκριση.

Στην έκθεση, στην κατηγορία «άλλα» για τα εγκλήματα που διαπράττουν όσοι αιτούνται άσυλο, κατατάχθηκαν χίλιες (1000) περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων ήταν 79 σεξουαλικά αδικήματα εντός ή γύρω από κέντρο αιτούντων άσυλο.

Στην έκθεση περιγράφονταν 47 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, 5 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, 4 βιασμοί, 8 περιπτώσεις κατοχής παιδικής πορνογραφίας, 51 περιπτώσεις βιαιοπραγίας, 31 περιπτώσεις δολοφονίας ή ανθρωποκτονίας, 5 περιπτώσεις απαγωγής ή ομηρίας, 4περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων και 73 περιπτώσεις διατάραξης της τάξης.

Έτσι, την Τρίτη, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης, ο Υπουργός Μετανάστευσης Mark Harbers ανακοίνωσε ότι παραιτείται, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη, αλλά δήλωσε ότι δεν επρόκειτο για «σκόπιμη» ενέργεια. Η παραίτηση έγινε δεκτή από τον Ολλανδό Πρωθυπουργό.

Η αποχώρησή του δημιουργεί προβλήματα στον προεκλογικό αγώνα του κεντροδεξιού Πρωθυπουργού Mark Rutte, καθώς τα κόμματα που τάσσονται κατά της μετανάστευσης φαίνεται πως θα κερδίσουν στις εκλογές της Πέμπτης.
Πηγή: Cosmostatus
Εικόνα από: eunmask

Σχετικές  αναρτήσεις:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ