Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

O Soros χρηματοδότης της Αλβανικής Κυβέρνησης

1.500.000 δολάρια έδωσε ο Soros σε Αλβανούς Πολιτικούς για να ψηφίζουν τα μέτρα που τους υπαγορεύει αυτός. Η «Δημοκρατία» κι ο «Διαφωτισμός» της Δύσης θα ήταν άγνωστες λέξεις χωρίς πραξικοπήματα, δολοφονίες, εκβιασμούς και χρηματισμούς πολιτικών.

Και στην Ελλάδα φυσικά συμβαίνει το ίδιο ακριβώς ...εκτός αν πιστεύει κανείς ότι τα λαμόγια που μας κυβερνούν είναι υπεράνω χρημάτων και δεν έβλεπαν την ώρα να πτωχεύσει η Ελλάδα για να περάσουν το Σύμφωνο Συμβίωσης, την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, τα μαθήματα ομοφυλοφιλίας στα Δημοτικά, την υποχρεωτική δωρεά οργάνων κι άλλα τέτοια περίεργα.


Ακολουθεί η μετάφραση του παραπάνω απεικονιζόμενου άρθρου:


Πολιτικός Σύμβουλος του George Soros: Ο Edi Rama και η μισή Κυβέρνηση είναι δικοί μας, τους έχουμε δώσει 1,5 εκατομμύρια δολάρια για να ακολουθήσουν τις πολιτικές μας

Το σκάνδαλο περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό  Edi Rama και τους υπουργούς της κυβέρνησής του. Εδώ και μερικές ημέρες τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, κυρίως αμερικανικά, κατηγορούν το υπουργικό συμβούλιο «Ράμα» για σκάνδαλα διαφθοράς και άλλα στοιχεία που βγαίνουν στο φως. Εδώ και καιρό υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Rama και οι υπουργοί του είναι υποχείρια του George Soros, αλλά κανένας από αυτούς δεν τις έχει παραδεχτεί. Ωστόσο, η εφημερίδα «Σήμερα» αποκαλύπτει μια μαρτυρία ενός από τους πιο έμπιστους του George Soros, ο οποίος παραδέχεται ότι ο Rama είναι δικός τους, μαζί με τους μισούς υπουργούς. Ο λόγος γίνεται για τον Jonas Rolett. Είναι σύμβουλος του Soros και περιφερειακός διευθυντής του Ιδρύματος «Ανοιχτή Κοινωνία» για τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη. Ο Cari Tuna, συνιδρυτής του portal “Good Ventures” συνομίλησε με τον Rolett και αυτός του ανέφερε για την επίδραση του Soros στην Αλβανία. Ο Tuna έχει δημοσιεύσει μέρος των συνομιλιών του στο portal “Good Ventures”, όπου υπάρχουν από τα πιο αναμφισβήτητα στοιχεία. Αναφέρει ότι ο Rama υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος στην Αλβανία.

«Το ίδρυμα Ανοιχτή Κοινωνία λειτουργεί στην Αλβανία εδώ και 22 χρόνια. Τον τελευταίο καιρό ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία για την αύξηση της ικανότητας της κυβέρνησης. Ο Soros έχει μακροχρόνια σχέση με πολλά μέλη της νέας κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είναι πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Soros στα Τίρανα και περίπου το μισό υπουργικό συμβούλιο έχει συνεργαστεί με τον Soros, είτε ως δικαιούχοι επιχορηγήσεων, είτε ως συνεργάτες, είτε ως αποδέκτες υποτροφιών, είτε ως ακτιβιστές του εν λόγω ιδρύματος», είπε. 

Αλλά το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι ο ισχυρισμός του ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει λάβει 1,5 εκατομμύρια δολάρια χάρη στις παρεμβάσεις του, ενώ ενδιαφέρουσα είναι η ακόλουθη ρήτρα. Σύμφωνα με τον σύμβουλο του George Soros, εάν η κυβέρνηση δεν ακολουθεί την πολιτική του, τότε θα διακοπεί η χρηματοδότηση. Από αυτό φαίνεται ότι ο Soros δίνει χρήματα ούτως ώστε ο Rama και η κυβέρνησή του να ακολουθούν τις δικές του πολιτικές. Αυτό δείχνει ότι και πίσω από το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Harvard κρύβεται ο George Soros.

«Ο Soros έχει δώσει 1,5 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο χρόνια για τη βελτίωση της κυβέρνησης στην Αλβανία από ένα πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Harvard. Η επιχορήγηση περιλαμβάνει ρήτρα που επιτρέπει στον Soros την διακοπή του έργου εάν οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι αντίθετες προς τους σκοπούς του Soros. Μία από τις στρατηγικές του Soros για την Αλβανία ήταν η παροχή συμβουλών και εμπειριών στην κυβέρνηση και σε αξιωματούχους που συνδέονται με το αλβανικό υπουργείο εξωτερικών από την εμπειρία του από άλλες χώρες που έχουν υποστεί παρόμοιες δυσκολίες. Η προσέγγιση του Soros διαφέρει από αυτή της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία συνήθως δίνει γενικές συμβουλές και τεχνογνωσία για να προωθήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων σε μέρη με παρόμοιες οικονομικοπολιτικές συνθήκες», είπε.

Η επιρροή του Soros στην τοπική αυτοδιοίκηση
Ο Jonas Rolett στη συνομιλία του με τον δημοσιογράφο ανέφερε ότι το ίδρυμα Soros έχει μεγάλη επιρροή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αναφέρει ότι έχουν δοθεί οι ίδιες επιχορηγήσεις τόσο προς την κυβέρνηση όσο και τους δήμους. «Ο Soros έχει ένα ίδρυμα στα Τίρανα, καθώς και σε άλλα μέρη όπου δραστηριοποιείται. Είναι ένας ημιαυτόνομος οργανισμός με αλβανικό προσωπικό και χρηματοδοτείται από τον Soros. Είναι γνωστό στον αλβανικό περίγυρο ότι το αλβανικό υποκατάστημα έχει τις πιο στενές σχέσεις με τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά είναι ο George Soros και όχι το τοπικό υποκατάστημά του, που χρηματοδοτεί τις μεταρρυθμίσεις στην Αλβανία και που επιτρέπει στο τοπικό υποκατάστημα να διατηρεί εις το ακέραιο τον εποπτικό του ρόλο ως παρατηρητή της κυβέρνησης. Ο Soros είναι ευαισθητοποιημένος προς τις συγκρούσεις συμφερόντων, την υποστήριξή του στις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, αλλά στηρίζει επίσης τις προσπάθειες παρακολούθησης του ρόλου της κοινωνίας. Πιστεύει ότι το τοπικό ίδρυμα μπορεί να επικρίνει το έργο, εάν η κυβέρνηση δεν αποδίδει καλά», είπε. Περαιτέρω ο Rolett επαίνεσε την κυβέρνηση, δείχνοντας σαφή στήριξη στον Edi Rama.

Μίλησε επίσης για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης που πρέπει να γίνει. «Η νέα κυβέρνηση εργάζεται επίσης για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, η οποία είναι μολυσματική, ιδιαίτερα πολωμένη και προσωπική. Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν τα προσόντα για τις θέσεις τους. Η μεταρρύθμιση υπήρξε δύσκολη διότι η αλβανική πολιτική έχει λειτουργήσει μέσω του συστήματος πατροναρίσματος των κυβερνήσεων που έρχονται στην εξουσία, κάθε φορά που αξιωματούχοι της κυβέρνησης αποκτούν τη δύναμη να αντικαταστήσουν τους υποστηρικτές τους. Η νέα αντιπολίτευση και ορισμένοι διεθνείς οργανισμοί ανησυχούν ότι αυτή η κυβέρνηση θα ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο αντικατάστασης και εκδίκησης. Ως εκ τούτου, η προσοχή δίνεται στην πειθώ της κυβέρνησης στο να εξηγεί τους λόγους των πράξεών της», πρόσθεσε.
Ο Jonas Rolett δήλωσε ότι η Αλβανία χαρακτηρίζεται ιστορικά από μία πολωμένη πολιτική κουλτούρα, ενώ η επιλογή του πρωθυπουργού Rama έχει δημιουργήσει ευκαιρίες μεταρρύθμισης. 


Πηγή: sot.com.al


Μετάφραση: Αικατερίνη Παπαδοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ