Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Μεσίλα Ντόντα: Δεν υπάρχει καμιά « ψευδο-Μακεδονία» υπάρχει η αλβανική επαρχία Ιλλυρίδα

«Η 46χρονη Αλβανίδα Μεσίλα Ντόντα- βουλευτής του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων (PDIU) δήλωσε ότι ούτε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, ούτε το VMRO-DPMNE, ή οποιαδήποτε άλλος δεν μπορεί να τρομάξει τους Αλβανούς των Σκοπίων».

Μάρτιος 14, 2017. 19:52

Η Αλβανίδα βουλευτής Μεσίλα Ντόντα διατάραξε, πάλι, τα νερά με τη δημόσια δήλωσή της κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην πόλη Ντεμπάρ,ότι «χώρα Μακεδονία δεν υπάρχει, γιατί είναι μια παλιά αλβανική επαρχία» και την αποκάλεσε ‘Ιλλυρίδα’, παροτρύνοντας τα αλβανικά κόμματα στο νότιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων να δημιουργήσουν το δικό τους κοινοβούλιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων μετά από δύο ημέρες από τις δηλώσεις αυτές, αντέδρασε σήμερα, καταδικάζοντας τις «δημόσιες και εμπρηστικές δηλώσεις των αξιωματούχων της Αλβανίας».

«Οι ανεύθυνες δηλώσεις δημοσίων προσώπων, των
οποίων η λειτουργία απαιτεί μια υπεύθυνη στάση και όχι μια στάση αντίθετη προς το πνεύμα της καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών δεν συνάδουν με το πνεύμα των ευρωπαϊκών αξιών», σημειώνεται και τονίζεται ότι θα έπρεπε να οι αξιωματούχοι να απέχουν από εντάσεις που ενδεχομένως θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν την περιοχή.

«Θα ήταν πιο χρήσιμο να χρησιμοποιήσουν την ισχύ τους σε εποικοδομητικές προτάσεις και πρωτοβουλίες θα ενίσχυαν τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο χωρών και θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών επιταχύνοντας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», σημειώνει το ΥΠΕΞ του νοτιου σλαβικού κράτους- σύμφωνα με το ‘Info Plus’.


πηγή
http://www.echedoros-a.gr/2017/03/blog-post_32.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ