ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Να εισαχθεί η πολυγαμία στην Φιλανδία, ζητάει η νεολαία των Πρασίνων

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Η Ομοσπονδία της Νεολαίας και των Φοιτητών των Πρασίνων της Φιλανδίας(The Federation of Green Youth and Students- ViNO) θέλει να εισαγάγει την επιλογή του ‘πολυγαμικού γάμου’ στην Φινλανδία, γράφει η εφημερίδα Iltalehti. Η ViNOπιστεύει ότι η φινλανδική νομοθεσία για το γάμο εισάγει «διακρίσεις εις βάρος εκείνων που θέλουν πολλαπλές συζύγους».

Στην φωτογραφία: Ο ‘πολύγαμος’ πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Jacob Zuma, με τις 3 γυναίκες του (έχει παντρευτεί συνολικά 5)

Σύμφωνα με τις αρχές της Ομοσπονδίας, η νομοθεσία περί γάμου δεν θα πρέπει να υπαγορεύουν το φύλο ή τον αριθμό των συζύγων του ατόμου.Η επικεφαλής της ViNO, Inka Venetvaara είπε στην Iltalehti ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση για το θέμα αυτό και ότι ο νόμος δεν πρέπει να απαγορεύει τις καταστάσεις στις οποίες ζουν οι άνθρωποι έτσι κι αλλιώς.


Η Venetvaara παραδέχεται ότι η πολυγαμία είναι πολύ μακρινή ιδέα για αυτό που σήμερα θεωρούν ως γάμο οι Φινλανδοί, αλλά επισημαίνει ότι οι αντιλήψεις πάντα υπόκεινται σε αλλαγές.


Ο γραμματέας του Πράσινου κόμματος, Panu Laturi σχολίασε στην Iltalehti ότι το κόμμα δεν υποστηρίζει τις απόψεις του τμήματος της νεολαίας του σχετικά με αυτό το θέμα.


Σε απάντηση η νεολαία των ‘Αληθινών Φινλανδών’, λέει ότι ο γάμος είναι ένας θεσμός μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας μόνο και θεωρούν ότι η θέση της νεολαίας των Πρασίνων αποτελεί ένα δείγμα ισλαμοποίησης της χώρας.


Η Νεολαία των Αληθινών Φινλανδών πιστεύει ότι η ισχύουσα νομοθεσία της Φινλανδίας σχετικά με το γάμο αντανακλά τις αξίες του φινλανδικού λαού και ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει. Εάν επιτραπεί η πολυγαμία θα δημιουργηθεί μία σειρά πρακτικών προβλημάτων τα οποία η Νεολαία των Πρασίνων δεν λαμβάνει υπόψη.Κρίνουν ότι η θέση της ViNOείναι μέρος ενός ευρύτερου φαινομένου ισλαμοποίησης, κατά την οποία θεωρούν ότι οι παραδοσιακές ευρωπαϊκές αξίες παραμερίζονται ώστε να διαβρωθεί η κοινωνία για να χωρέσουν τα ισλαμικά έθιμα.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ