Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Η Γερουσία απαιτεί να διερευνηθεί η παρέμβαση του Ομπάμα στις εκλογές του Εξωτερικού

© AP Photo/ Carolyn Kaster
Η τελευταία προεδρική συνέντευξη Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα. Φωτογραφία αρχείου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 15 Μαρτίου - RIA Novosti. Ομάδα των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών έστειλε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson να διερευνήσει τις προσπάθειες από τη διοίκηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να παρέμβει στις εκλογές σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική μέσω της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Ο εμπνευστής της επιστολής είναι ο Γερουσιαστής Mike Lee, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον Jim Inhofe, Τομ Τυλλή, Τεντ Cruz, David Cassidy και τον Μπιλ Perdue.

Το έγγραφο αναφέρει ότι οι προσπάθειες αυτές να επηρεάσουν τις εκλογές σε βάρος των φορολογουμένων των ΗΠΑ έχουν λάβει χώρα στην FYROM, την Αλβανία, καθώς και «σε ορισμένες χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής."

Η Οικονομική βοήθεια "κεντροαριστερών ομάδων " διοχετεύτηκε μέσω του
Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) και μεταφέρθηκε, μεταξύ άλλων μέσω του Ιδρύματος «Ανοιχτή Κοινωνία» του Τζορτζ Σόρος.

"Αυτό το είδος της πολιτικής ευνοιοκρατίας από τις ( διπλωματικές) αποστολές μας σε όλο τον κόσμο είναι απαράδεκτο και θέτει σε κίνδυνο τις διμερείς μας σχέσεις», - είπε ο γερουσιαστής.

Από την άποψη αυτή, οι γερουσιαστές ζητούν «άμεση έρευνα» είναι «αντιπαραγωγικό» να δαπανώνται τα χρήματα των Αμερικανών φορολογούμενων, καθώς και να επανεξεταστεί το σχετικό πρόγραμμα των Ηνωμένων Πολιτειών.


https://ria.ru
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ