Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Μας ρίχνουν στα ναρκωτικά για ν' αποκτήσουν κι άλλα έσοδα

Τα κράτη ετοιμάζονται να ρίξουν πολύ κόσμο στα ναρκωτικά για να αποκτήσουν νέα σταθερά έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων ...από την «ΜΗ ΕΘΙΣΤΙΚΗ» και «ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ» κάνναβη... γιατί πάντα ήθελαν το καλό μας όλοι τους... και ποτέ δεν θα έβαζαν το χρήμα πάνω από την υγεία μας, με γενόσημα φάρμακα κατώτερης ποιότητας, με κλείσιμο νοσοκομείων, με περικοπές στην υγεία, με μεταλλαγμένα τρόφιμα κλπ.

Και θα διασκεδάζουμε χωρίς να εθιζόμαστε, και θα γινόμαστε καλά από όλες τις ασθένειες και το κράτος θα μαζεύει δεκάδες δισεκατομμύρια, χωρίς κανένα πολιτικό κόστος και χωρίς καμία αντίδραση.
Βρείτε τώρα ποιος είναι ο μεγάλος βλάκας στην όλη υπόθεση.
Αν υπήρχε θεραπευτική ουσία ...θα κυκλοφορούσε εδώ και δεκαετίες σε μορφή χαπιού ...κάτι που ουδέποτε θα απαγορευόταν από τον νόμο... όπως νομιμότατα κυκλοφορούν οπιούχα φάρμακα. Μπορεί σε κάποιους να έχει κάποιο αποτέλεσμα... αλλά γιατί αυτό να συνδυάζεται με κάπνισμα, με τριμμένο καπνό, με χαρτάκια κλπ; Υπάρχουν πιο υγιείς τρόποι πρόσληψης μίας δραστικής ουσίας... αλλά το ζητούμενο προφανώς δεν είναι η θεραπεία αλλά ο εθισμός που θα μετατραπεί σε σταθερά έσοδα.

Αυτός είναι ο λόγος που τα κράτη διατηρούν το μονοπώλιο του καπνού κι όχι της ρίγανης. Κι ούτε ποτέ θα
καθόντουσαν να υπολογίσουν πόσα έσοδα θα έχει το κράτος από τη φορολόγηση της ρίγανης... γιατί ακριβώς δεν μπορούν να βασιστούν σε καταναλωτές ρίγανης με σταθερή κατανάλωση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχετικό άρθρο που δημοσίευσε το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ":




Η υπουργός Υγείας Τζέιν Φιλπό δήλωσε χθες πως ο νόμος «θα επιτρέψει να νομιμοποιηθεί η πρόσβαση (των καταναλωτών) στην κάνναβη, αλλά ταυτόχρονα να ρυθμιστεί κανονιστικά και να ελεγχθεί» η πρόσβαση αυτή.

Το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης στον Καναδά θα συζητηθεί από τον ερχόμενο Απρίλιο, με στόχο να επιτραπεί η χρήση της για ψυχαγωγικούς λόγους από την 1η Ιουλίου 2018, την ημέρα της εθνικής γιορτής της χώρας.
Η προοπτική του χρονοδιαγράμματος αυτού προκάλεσε χθες στο Χρηματιστήριο του Τορόντο άλμα των μετοχών των εταιρειών παραγωγής κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.
Υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας το πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, η νομιμοποίηση της κάνναβης στον Καναδά είναι κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά σε χώρα της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών.
Η υπουργός Υγείας Τζέιν Φιλπό δήλωσε χθες πως ο νόμος «θα επιτρέψει να νομιμοποιηθεί η πρόσβαση (των καταναλωτών) στην κάνναβη, αλλά ταυτόχρονα να ρυθμιστεί κανονιστικά και να ελεγχθεί» η πρόσβαση αυτή.
Νομοθετώντας σχετικά, η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει «ότι τα κέρδη θα μείνουν μακριά από εγκληματικές οργανώσεις», πρόσθεσε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.
Η μετοχή της εταιρείας Canopy Growth, που ειδικεύεται στην καλλιέργεια κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, σημείωσε άλμα 11% στο Χρηματιστήριο του Τορόντο και έφθασε τα 11 δολάρια Καναδά. Ένας άλλος παραγωγός, η Aurora Cannabis, κατέγραψε ίδια αύξηση και η μετοχή της έφθασε στα 2,50 δολάρια. Η μετοχή της Aphria, στον ίδιο τομέα, σημείωσε επίσης άνοδο 8,4% φθάνοντας στα 6,70 δολάρια.
Αυτό το άλμα στις τιμές των μετοχών καταδεικνύει τη σημασία της εν δυνάμει αγοράς. Το φθινόπωρο, σε έκθεση του διευθυντή του γραφείου προϋπολογισμού του κοινοβουλίου αναφερόταν πως οι φορολογικές εισπράξεις θα είναι μέτριες, λαμβάνοντας ως βάση για τον υπολογισμό 4,6 εκατομμύρια καταναλωτές για 655 τόνους κάνναβης ετησίως και δαπάνες 4,2 εώς 6,2 δισεκ. δολάρια Καναδά (3 έως 4,2 δισεκ. ευρώ).
Η τράπεζα CIBC είχε αντιθέτως εκτιμήσει πως οι φορολογικές εισπράξεις μπορεί να είναι της τάξης των 5 δισεκ. δολαρίων, ακόμη και μεγαλύτερες, αν προστεθούν τα έσοδα από τον λεγόμενο τουρισμό της μαριχουάνας στον Καναδά.
Ο πρωθυπουργός προέβλεπε έως τώρα την κατάθεση του νόμου «πριν από το καλοκαίρι», μια ημερομηνία που πρόκειται τώρα να επισπευσθεί για τις 10 Απριλίου ώστε να μείνει χρόνος στους κοινοβουλευτικούς να ψηφίσουν το κέιμενο και στη συνέχεια στις επαρχίες να υιοθετήσουν της απαραίτητες διατάξεις για να οργανώσουν τη διανομή από την 1η Ιουλίου 2018.
Το νομοσχέδιο θα βασιστεί στις εργασίες μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων που τον Δεκέμβριο εξέδωσαν περισσότερες από 80 συστάσεις προς την κυβέρνηση να βάλει τέλος σε περισσότερο από έναν αιώνα απαγόρευσης της κάνναβης στον Καναδά.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προσδιορίσει τις προδιαγραφές για την υγεία και οι επαρχίες θα έχουν την ευθύνη να δημιουργήσουν τα δίκτυα διανομής για να πλαισιώσουν την πώληση της κάνναβης.
Η αγορά και η κατανάλωση κάνναβης θα περιορίζεται στους ενηλίκους (18 ή 19 ετών στις περισσότερες από τις επαρχίες) ενώ το λαθρεμπόριο και η πώληση σε ανηλίκους θα διώκονται ποινικά.
Οι ιδιώτες θα έχουν επίσης το δικαίωμα να καλλιεργούν μέχρι τέσσερα φυτά κάνναβης για προσωπική τους χρήση.
Η κατοχή κάνναβης σε δημόσιο χώρο θα περιορίζεται ωστόσο στα τριάντα γραμμάρια.
Καθώς πολλά καταστήματα κάνναβης ανοίγουν (και οι αρχές τα κλείνουν αμέσως) στις καναδικές μετροπόλεις, σε μια προσπάθεια εισόδου σ' αυτή την εν δυνάμει κερδοφόρα αγορά, η κυβέρνηση υπενθύμισε πως οι ισχύοντες νόμοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί μέχρι να τεθεί σε ισχύ η νέα κανονιστική ρύθμιση.
«Όσο δεν έχουμε νομικό πλαίσιο για να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε την μαριχουάνα, οι ισχύοντες νόμοι εφαρμόζονται», είχε υπενθυμίσει στις αρχές Μαρτίου ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ