Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΡΑΜΠ

Paul Graig Roberts 

[Κατατοπιστικό και διεξοδικό, σαν έκθεση έντιμου ιατροδικαστή, το κατωτέρω άρθρο-ανάλυση του καθηγητή Ρόμπερτς, πρώην υπουργού του Προέδρου Ρέϊγκαν, για την εκτυλισσόμενη στην Ουάσιγκτων πολιτική σκευωρία, με στόχο την ανατροπή του νέου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που αναδείχτηκε από τη λαϊκή προτίμηση και αντίθετα προς τις προσδοκίες και τους σχεδιασμούς του εμπεδωμένου συστήματος εξουσίας, αποτελεί χρησιμότατη ανάγνωση.

Επειδή πλοκάμια του ίδιου συστήματος κινούνται μανιωδώς, με βομβαρδισμό τοξικής προπαγάνδας, με ανάσυρση μουχλιασμένων σκελετών από σκοτεινές κατακόμβες, και με κάθε λογής απατηλά εφευρήματα, για την αποτροπή παρόμοιων απειλητικών εκπλήξεων από πατριωτικά κινήματα και στην Ευρώπη, η γνώση των μεθόδων, των δραστών και των ηθικών αυτουργών της συνωμοσίας αποτελεί πολύτιμο διαγνωστικό εφόδιο για τους πολίτες της ηπείρου μας.]

Παρουσίαση Μιχαήλ Στυλιανού

Οι καταθέσεις των διευθυντών του FBI, Τζέημς Κόμι και της NSA, ναυάρχου Μάϊκ Ρότζερς, στην αρμόδια για τις μυστικές υπηρεσίες επιτροπή της Βουλής, έκαναν φανερό στον ακροατή τους μέσω τηλεόρασης ότι οι Δημοκρατικοί βουλευτές και οι δυο διευθυντές επιδιώκουν σύρραξη με τη Ρωσία.

Από τους Ρεπουμπλικανούς που
ρωτούσαν τους δυο αξιωματούχους, οι περισσότεροι ζητούσαν να μάθουν πώς οι διαρροές μυστικών πληροφοριών πού στόχευαν να πλήξουν τους συνεργάτες του Προέδρου Τραμπ διέρρευσαν από μια σύσκεψη του Προέδρου με μόνους παρόντες τους διευθυντές των υπηρεσιών FBI και NSA, δηλαδή τους ίδιους τους καταθέτοντες στην επιτροπή. Φυσικά απάντηση δεν πήραν, όπερ δείχνει πόσο ανίσχυρες είναι οι κοινοβουλευτικές επιτροπές εποπτείας αυτών των μυστικών υπηρεσιών να επιτελέσουν τον ρόλο τους.

Ο διευθυντής του FBI δήλωνε συνέχεια πως δεν μπορεί να πει ο,τιδήποτε στην επιτροπή, επειδή αυτό θα επιβεβαίωνε ότι η διαρροή στον Τύπο ήταν υπαρκτή. Αλλά –είπε- μιλώντας γενικά και όχι για μια συγκεκριμένη διαρροή, όλες οι διαρροές προέρχονται «από κάποιον που άκουσε κάτι» και το πέρασε στα ΜΜΕ, γεγονός πού επίσης εξηγεί την ανακρίβεια ορισμένων διαρροών. Με άλλα λόγια, δεν φταίμε εμείς…

Οι Δημοκρατικοί έβαλαν τα δυνατά τους να δαιμονοποιήσουν τη Ρωσία, τον Πούτιν, ειδικότερα τους Ρεπουμπλικανούς του Τραμπ και οποιονδήποτε μιλά με τους Ρώσους -ακόμη και όταν το άτομο είναι απλός πολίτης, όπως ήταν ακόμα ο στρατηγός Φλιν όταν εισηγήθηκε στον Ρώσο πρεσβευτή να μη προχωρήσει η Ρωσία σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσων διπλωματών από τον Ομπάμα, τα Χριστούγεννα.

Οι Δημοκρατικοί πρόσθεσαν ένα ακόμη δαιμονικό χαρακτηρισμό στον Πρόεδρο Πούτιν. Επιπλέον του «νέος Χίτλερ», «εγκληματίας» και «νονός μαφιόζος», τώρα έγινε «φονική αράχνη Ταραντούλα, με γύρω του έναν ιστό κατασκόπων.»

Η θέση που υποστήριζαν οι Δημοκρατικοί ήταν πως ο στρατηγός Φλιν (τον οποίο ο Πρόεδρος Τραμπ προόριζε τότε για Σύμβουλο εθνικής Ασφάλειας), με το να αποτρέψει τους Ρώσους να προβούν σε αντίποινα, είχε παρέμβει στην πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης Ομπάμα να επιδεινώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία. Μερικοί Δημοκρατικοί το θεώρησαν αυτό προδοσία. Άλλοι το είδαν σαν απόδειξη ότι ο Φλιν και ο Τραμπ είναι στην τσέπη του Πούτιν και κάποιοι άλλοι σαν κάτι ακόμη χειρότερο.

Τους Δημοκρατικούς πολύ ανησυχούσαν ακόμη οι λομπίστες -εάν ήταν Ρεπουμπλικανοί και δούλευαν για την προώθηση ρωσικών συμφερόντων. Επέμεναν να παρουσιάζουν ως τέτοιον τον πρώην Γενικό Διευθυντή του πετρελαϊκού κολοσσού Exxon-Mobil και σημερινό υπουργό των Εξωτερικών Ρεξ Τίλλερσον. Όταν είναι πασίγνωστο ότι όλες οι χώρες χρησιμοποιούν λομπίστες, ότι οι λομπίστες δεν δηλώνονται πάντα ως υπερασπιστές ξένων συμφερόντων -όπως πάγια συμβαίνει με τους λομπίστες του Ισραήλ- και όταν ακόμη κι αν είναι σωστός ο ισχυρισμός για τον Τίλλερσον, ο φανατικός νεοσυντηρητικός (του στρατοπέδου των κατηγόρων) Ρίτσαρντ Περλ ήταν επί χρόνια στην Ουάσιγκτων εκπρόσωπος της Τουρκίας.

Οι Δημοκρατικοί επέμεναν επίσης εναντίον του στρατηγού Φλιν επειδή είχε αρνηθεί πως είχε πάρει χρήματα από τη Ρωσική κυβέρνηση. ( Σημ. μτφ: Ο Φλίν είχε εισπράξει αμοιβή 33.000 δολάρια καθαρά για ομιλία στην εκδήλωση για τη δεκαετή επέτειο του ρωσικού διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου R.T. -λιγότερα από τον ΓΑΠ- όταν η Κλίντον εισέπραττε 300.000 δολ. από τραπεζικούς κολοσσούς και περισσότερα από τη Σαουδική Αραβία.)

Είναι όμως ο ειδησεογραφικός οργανισμός R.T η ρωσική κυβέρνηση; Ο προϋπολογισμός του υποστηρίζεται από τη ρωσική κυβέρνηση, το ίδιο όπως από την αμερικανική κυβέρνηση στηρίζεται ο προϋπολογισμός των National Public Radio, Radio Free Europe/ Radio Liberty και Voice of America. Σημαίνει αυτό ότι όποιος δίνει μια συνέντευξη στα NPR, Radio Liberty, και VOA είναι πράκτορας των ΗΠΑ και στην τσέπη του Αμερικανού Προέδρου; Το να παραστείς σε μιαν εκδήλωση ενός από αυτούς τους οργανισμούς σε καθιστά «πράκτορα των Αμερικανών» ή «χρήσιμο ηλίθιο»; Θα συνταχθεί μαύρη λίστα και γι’ αυτούς τους ανθρώπους;

Αυτό που προσπάθησαν να κάνουν οι Δημοκρατικοί χθες ήταν να ενοχοποιήσουν όποιον εργάζεται για καλύτερες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Το να είσαι υπέρ της ειρήνης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων σε κάνει πράκτορα των Ρώσων προς καταγραφή σε μαύρη λίστα. Οι Δημοκρατικοί επέμεναν ότι η Ρωσία είναι εχθρός έτοιμος να μας πλήξει. Και δεν είχαν καμιά δυσκολία να κάνουν τους κυρίους Κόμι και Ρότζερς, αμφότερους διορισμένους από τον Ομπάμα, να συμφωνήσουν. Οι διευθυντές των υπηρεσιών FBI και NSA κατέθεσαν ότι η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για τις ΗΠΑ, ότι κινείται εναντίον των συμφερόντων μας και ότι έχει σκοπό να μας βλάψει.

Μας βλάπτει, εμπεριέχει το αντιτίθεται στην αμερικανική ηγεμονία και την μονομερή λήψη κρίσιμων διεθνώς αποφάσεων. Με άλλα λόγια, εάν η ρωσική κυβέρνηση ενεργεί προς το συμφέρον της Ρωσίας, η ρωσική κυβέρνηση βλάπτει τις ΗΠΑ. Από τις καταθέσεις τους προέκυψε σαφώς πως οποιαδήποτε αντίσταση σε οτιδήποτε κάνει η Ουάσιγκτων είναι εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων.

Και οι δυο, Κόμι και Ρότζερς, δήλωσαν ψευδώς ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και κατέλαβε την Κριμαία με τη βία. Εάν οι επικεφαλής του FBI και της NSA είναι τόσο κακά πληροφορημένοι ώστε να πιστεύουν ό,τι κατέθεσαν, τότε είναι ακατάλληλοι για την αποστολή τους.

Η Κριμαία ήταν τμήμα της Ρωσίας επί 300 χρόνια. Ο πληθυσμός της είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ρωσικός. Όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε και η Ουάσιγκτων την ερήμαξε, η Ουκρανία ανεξαρτητοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία. Η Κριμαία, μεταφέρθηκε το 1954 από τον (Ουκρανό) Κρουτσώφ από την επικράτεια της Ρωσικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας στην Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία, υπό τον όρο ότι η Ρωσία θα διατηρούσε το δικαίωμα μακράς δεσμευτικής ενοικίασης (lease) της ναυτικής βάσης της Κριμαίας.

Όταν το πραξικόπημα της Ουάσιγκτων ανέτρεψε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας, οι ρωσικοί πληθυσμοί της Κριμαίας και των νέων δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ υπέστησαν επιθέσεις και απειλήθηκαν από τα νέο-ναζιστικά στοιχεία της Δυτικής Ουκρανίας που είχαν πολεμήσει υπέρ του Χίτλερ και εναντίον της Σοβιετικής ΄Ενωσης. Οι πληθυσμοί αυτών των περιοχών ψήφισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία, από την οποία προέρχονται. Οι εκλογές ήταν ελεύθερες και δίκαιες. Καθώς η Κριμαία ήταν ρωσική ναυτική βάση στη Μαύρη Θάλασσα, η Κριμαία ήταν ήδη κατηλειμμένη από ρωσικές δυνάμεις. Το να το λένε αυτό «εισβολή» οι Κόμι και Ρότζερς δείχνει άγνοια ή έλλειψη εντιμότητας.

Πράγματι, η έλλειψη εντιμότητας από το FBI, την NSA, την CIA και το καθεστώς Ομπάμα βεβαιώνεται από τη συστηματική εκστρατεία ψευδών, διαστροφών και στοχευμένων «ειδησεογραφικών διαρροών», δηλαδή ιστοριών φυτεμένων σε εκπορνευόμενα ΜΜΕ από μυστικές υπηρεσίες για ρωσική επέμβαση στη προεδρική εκλογή. Όλα αυτά αποσκοπούν στην προστασία του τεράστιου προϋπολογισμού δαπανών και των εξουσιών των συμφερόντων άμυνας/ασφάλειας. Ο Τραμπ απείλησε τόσο τις δαπάνες όσο και τις εξουσίες τους , όταν διακήρυξε ότι η πολιτική του θα απέβλεπε στην εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Εάν οι σχέσεις με τη Ρωσία εξομαλυνθούν τότε η προσεκτικά ενορχηστρωμένη «ρωσική απειλή» εξαφανίζεται. Οι μυστικές υπηρεσίες δεν θέλουν να συμβεί αυτό. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προτιμούν το ρίσκο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος από μια περικοπή του προϋπολογισμού δαπανών. Οι Δημοκρατικοί δεν είναι προφανώς αρκετά ευφυείς για να κατανοήσουν ότι αναρριπίζουν τις φλόγες πολέμου μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων. Οι Δημοκρατικοί απεγνωσμένα ψάχνουν κάποιον να του φορτώσουν την ήττα τους στις εκλογές. Επιπλέον, φορτώνοντάς την σε μια συνωμοσία του Τραμπ με τον Πούτιν, ελπίζουν να εκτοπίσουν τον Τραμπ από την προεδρία. Μολονότι ο (αντιπρόεδρος) Πενς, που είναι αντιρώσος, είναι αποδεκτός από το σύμπλεγμα συμφερόντων άμυνας/ασφάλειας, οι Δημοκρατικοί ελπίζουν να απαλλαγούν επίσης και από τον Πενς, αφού η εκλογή του είναι προϊόν της δήθεν συνωμοσίας, και να επανεγκατασταθούν αυτοί στον Λευκό Οίκο.

Οι Αμερικανοί οφείλουν να καταλάβουν ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών είναι για το ποιο κόμμα θα εισπράττει τα λεφτά για να είναι η πόρνη του Ενός τοις Εκατό (σημ. μτφ: δηλαδή της αθέατης Δυναστείας του Πλούτου). Παραδοσιακά το κόμμα που μπήκε στον Λευκό Οίκο εισπράττει τα περισσότερα λεφτά, γι’ αυτό και τα δύο κόμματα εποφθαλμιούν αυτή τη στέγη.

Ο Μάϊκλ Μορέλ, υποστηρικτής της Χίλλαρυ Κλίντον και του Ομπάμα, που ασκούσε καθήκοντα διευθυντού της CIA μέχρι και τις εκλογές και προοριζόταν να εδραιωθεί στη διεύθυνση της υπό την Χίλλαρυ, δήλωσε πρόσφατα στην τηλεόραση: «Στο ερώτημα της συνωμοσίας με τους Ρώσους στην εκστρατεία του Τραμπ υπάρχει καπνός, αλλά δεν υπάρχει φωτιά, καθόλου. Δεν υπάρχει ούτε φωτιά τζακιού κατασκήνωσης, δεν υπάρχει κερί, δεν υπάρχει ούτε σπίθα. Και υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν γι΄ αυτό»

Ο Μορέλ πιστεύει πως οι Ρώσοι υπέκλεψαν τα ενοχοποιητικά για την Χίλλαρυ Κλίντον μηνύματα, αλλά όχι σε συνεργασία με τον Τραμπ, αν και υπάρχουν στοιχεία ότι υπήρξε διαρροή μέσα από την εθνική επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, από αγανακτισμένους οπαδούς του Μπέρνι Σάντερς.

Ο επί Ομπάμα διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Τζέϊμς Κλάπερ εδήλωσε στην εκπομπή «Συνάντηση με το Τύπο», στις 5 Μαρτίου, ότι «δεν είχε δει στοιχεία συνωμοσίας του Τραμπ με τον Πούτιν όταν αποχώρησε από την υπηρεσία, στις 20 Ιανουαρίου»

Ακούγοντας χθες τις καταθέσεις (των διευθυντών των υπηρεσιών FBI και NSA) Κόμι και Ρότζερς ρωτιέσαι, αν δεν δουλεύουν εναντίον του προέδρου Τραμπ, τι μπορεί να καταλογιστεί σαν δουλειά εναντίον του Προέδρου; Οι υποστηρικτές του ερωτούν γιατί ο Πρόεδρος δεν απολύει αυτούς τους δύο ανθρώπους που δουλεύουν για να εμποδίσουν τη μείωση των επικίνδυνων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτων και Ρωσίας. Είναι οι Δημοκρατικοί, ο Κόμι, ο Ρότζερς, η CIA και οι δημοσιογραφικές πόρνες τους τόσο ηλίθιοι ώστε να μη καταλαβαίνουν τι σημαίνει όταν ο Πρόεδρος της Ρωσίας λέει «οι Αμερικανοί κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη που τους είχαμε;»

Ο Τραμπ δεν απολύει τον Κόμι και τον Ρότζερς, επειδή δεν μπορεί να τους απολύσει. Εάν τους απολύσει οι Δημοκρατικοί και τα εκπορνευόμενα ΜΜΕ θα εξηγήσουν τις απολύσεις ως απόδειξη ότι ο Τραμπ είναι πράκτορας της Ρωσίας και καλύπτει την προδοσία του απολύοντας αυτούς που την ερευνούν.

Ο Τραμπ προσπαθεί με το Τουίτερ να αποκρούσει την ενορχηστρωμένη επίθεση των ΜΜΕ εναντίον του και να επιτύχει κάποιαν οργάνωση των υποστηρικτών του, της τάξης των εργαζομένων που τον εξέλεξαν. Ωστόσο ο Τραμπ δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί (μέλη του Κογκρέσου) εξαρτώνται επίσης από πολιτικές συνεισφορές από του συμπλέγματος άμυνας/ασφάλειας και επίσης ξέρουν πως οι μυστικές υπηρεσίες έχουν στο χέρι όλη τη βρώμα που τους αφορά. Το να δώσουν μάχη για τον Τραμπ θα τους εκθέσει σε κίνδυνο…

Είναι αδιάψευστο πως η CIA ελέγχει τα ΜΜΕ, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Το βιβλίο του Udo Ulfkotte *, Gekauftge Journalisten (αγορασμένοι δημοσιογράφοι), παρουσίασε τον έλεγχο της CIA επί των δημοσιογράφων, όταν δημοσιεύτηκε το 2014 στη Γερμανία. Μια έκδοση στα αγγλικά, Δημοσιογράφοι προς Ενοικίαση: Πως η CIA Αγοράζει τις Ειδήσεις, αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάϊο. Στο μεταξύ το βιβλίο του Joel Whitney : Finks: How the CIA Tricked the World’s Best Writers (Πως η CIA παγίδευσε τους καλύτερους συγγραφείς του κόσμου) αρκεί για να καταδείξει πως οι πιο σεβάσμιοι Αμερικανοί δημοσιογράφοι ήπιαν το μαγικό φίλτρο της CIA «και νόμισαν πως έσωζαν την ελευθερία», υπηρετώντας ως προπαγανδιστές.

Οι πολίτες στη Δύση είναι ανάγκη να καταλάβουν ότι εάν οι ειδήσεις που τους προσφέρονται υπηρετούν τα συμφέροντα του αμερικανικού συμπλέγματος άμυνας/ασφάλειας, οι ειδήσεις είναι γραφτά της CIA. Και η CIA υπηρετεί τα δικά της συμφέροντα, όχι τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού ή τα συμφέροντα της ειρήνης.

*Σημ. μτφρ. Ο Udo Ulfkotte, που σε δυο συνεντεύξεις του προ διετίας, είχε δηλώσει ότι έχει δεχθεί απειλές θανάτου, πέθανε προ τριμήνου, από καρδιακή προσβολή. Κάπου, κάποιο πρακτορείο σημείωσε τον θάνατό του.

– – – – – –

Tελευταία είδηση: Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Ντέβιν Νούνες, επισκέφθηκε χθες τον Πρόεδρο Τραμπ και τον ενημέρωσε ότι οι επικοινωνίες συνεργατών του και ίσως και του ίδιου παρακολουθούντο στη μετεκλογική περίοδο (Νοέμβριο και Δεκέμβριο) από τις μυστικές υπηρεσίες «εκ παραδρομής», ότι οι σχετικές πληροφορίες διοχετεύτηκαν ευρύτατα και ότι δεν το αποκλείει να εγνώριζε ο Ομπάμα. Οι παρακολουθήσεις δεν στόχευαν πιθανές επαφές με Ρώσους.

πηγή

http://www.ithesis.gr/geopolitiki/sinomosia-enantion-tou-proedrou-tramp/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ