Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Οι Σιωνιστές, η Χίλλαρυ και το Συριακό Ολοκαύτωμα



Το άρθρο του Gilad Atzmon που μεταφράσαμε είναι άκρως αποκαλυπτικό για τον ρόλο των Σιωνιστών, που σε αγαστή συνεργασία με το μεγαλύτερο ίσως πολιτικό κάθαρμα στην Αμερική, συνέπραξαν στην υποκίνηση του «εμφυλίου» στη Συρία. Ίσως πρώτη φορά αποκαλύπτεται τόσο γλαφυρά η συνεργασία μεταξύ τους για την ανατροπή του Μπααθικού καθεστώτος και στη διαιώνιση της σιωνιστικής εξουσίας, μια υπόθεση που ξεκινά δεκαετίες πριν την ένοπλη «εξέγερση» από μισθοφόρους του ΝΑΤΟ, των καθεστώτων του Κόλπου και της Τουρκίας, μαζί με τους χρήσιμους ακόλουθους τους στους τζιχαντιστές, το 2011 στη Συρία…

Η Χίλλαρυ Κλίντον και το Συριακό Ολοκαύτωμα


Από: Sidney Blumenthal Προς: Hillary Clinton Ημερομηνία: 2012-07-23.

Επικαλούμενος πηγή των ισραηλινών υπηρεσιών ασφάλειας ο Sidney Blumenthal έγραψε:

Αν το καθεστώς Άσαντ ανατραπεί, το Ιράν θα χάσει τον μοναδικό σύμμαχο του στη Μέση Ανατολή και θα απομονωθεί. Την ίδια στιγμή, η πτώση του Οίκου των Άσαντ θα μπορούσε κάλλιστα να πυροδοτήσει ένα σεκταριστικό πόλεμο μεταξύ των σιιτών και των σουνιτών (που είναι η πλειοψηφία) στην περιοχή που εκτείνεται στο Ιράν, κάτι το οποίο, κατά την άποψη ισραηλινών διοικητών δεν θα ήταν κακό για το Ισραήλ και τους δυτικούς συμμάχους του. (https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/12171)

Το 1982, ο Oded Yinon, ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος που συνδεόταν παλαιότερα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, δημοσίευσε μια
έκθεση με τίτλο «Μια στρατηγική για το Ισραήλ στη δεκαετία του ‘80.» Το στρατηγικό σχέδιο που αργότερα ονομάστηκε «Σχέδιο Yinon» πρότεινε ότι προκειμένου το Ισραήλ να διατηρήσει την περιφερειακή του ανωτερότητα, θα πρέπει να σπάσει τα γειτονικά του αραβικά κράτη σε μικρότερες θρησκευτικές οντότητες που να είναι απασχολημένες με ατελείωτους φυλετικούς πολέμους. Το σχέδιο Yinon άφηνε να εννοηθεί ότι ο αλληλοσκοτωμός Αράβων και μουσουλμάνων αποτελούσε μια πολιτική ασφαλείας για το Ισραήλ.

Οι περισσότεροι σχολιαστές για τη Μέση Ανατολή και τις αμερικανικές εξωτερικές υποθέσεις συνειδητοποιούν τώρα ότι το χάος στη Μέση Ανατολή έχει πολύ μεγάλη σχέση με το Ισραήλ και τα εβραϊκά λόμπυ σε όλο τον κόσμο που το υποστηρίζουν. Ωστόσο, χάρη στα νέα emails από το αρχείο της Χ. Κλίντον που διέρρευσαν, μπορεί να έχουμε ένα ντοκουμέντο που παρέχει την επιβεβαίωση ότι το σχέδιο Yinon ήταν, εκ των πραγμάτων, μια ισραηλινή στρατηγική για τη δημιουργία σεκταριστικού χάους στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το αρχείο των Wikileaks για την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ. Κλίντον, φαίνεται ότι το 2012 οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες θεωρούσαν έναν πιθανό πόλεμο σουνιτών-σιιτών στη Συρία μια θετική εξέλιξη για το εβραϊκό κράτος και τη Δύση.

Σε ένα email που απέστειλε ο Sidney Blumenthal στη Χίλαρι Κλίντον, αναφέρεται μια ισραηλινή πηγή που εισηγείται ότι το Ιράν θα έχανε το «μόνο σύμμαχο του» στη Μέση Ανατολή, αν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ καταρρεύσει. Μια τέτοια εξέλιξη, κατά την άποψη ισραηλινών διοικητών «δεν θα ήταν κακή για το Ισραήλ και τους Δυτικούς συμμάχους του,» έγραψε ο Blumenthal.

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι στο email του προς τη Κλίντον, ο Blumenthal επικαλείται επίσης μια εναλλακτική άποψη που είναι πιο λογική και πολύ λιγότερο ενθουσιώδης για την κλιμάκωση στη Συρία. «Ισραηλινοί αξιωματούχοι ασφαλείας πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι πεπεισμένος ότι οι εξελίξεις αυτές (επέκταση Αραβικού εμφυλίου πολέμου) θα τους αφήσουν [τους Ισραηλινούς] ευάλωτους, μόνο με εχθρούς στα σύνορά τους.»

Αυτό το e-mail μάς επιτρέπει να παρακολουθήσουμε μια ζωντανή ισραηλινή πολιτική συζήτηση που συνέβαινε πίσω στο 2012. Το εβραϊκό κράτος έπρεπε να αποφασίσει εάν θα καταστρέψει τον συριακό λαό απλώς για να αποδυναμώσει το Ιράν ή, εναλλακτικά, να καταστρέψει το Ιράν για χάρη της καταστροφής του Ιράν… Η ιστορία δείχνει ότι ελήφθη η απόφαση να καταστρέψει πρώτα τους Σύριους. Και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι απογοητευτικό για το Ισραήλ – το Ιραν είναι τώρα ισχυρότερο από ποτέ.

Είναι συγκλονιστικό ότι, στα τέλη του 2015, μετά από τρία χρόνια καταστροφικού εμφύλιου πολέμου στη Συρία, με εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους και εκατομμύρια εκτοπισμένους, η Κλίντον, καθώς φαίνεται, ακόμα επέμενε στη «συνταγή» ότι οι ανησυχίες του Ισραήλ για το Ιράν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε βάρος του συριακού λαού. Σε ένα email που η προεδρική υποψήφιος των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έστειλε σε ένα άγνωστο λογαριασμό στις 30/11/2015, έγραψε:


Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε το Ισραήλ να χειριστεί την αυξανόμενη πυρηνική ικανότητα του Ιράν είναι να βοηθήσουμε το λαό της Συρίας να ανατρέψει το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ.

Το Ισραήλ δεν είναι ο μόνος που φταίει για το συριακό Ολοκαύτωμα. Η Χίλαρι Κλίντον μοιράζεται μέρος της ευθύνης. Προτείνω στην κυρία Κλίντον να εξετάσει την πιθανότητα να προσκαλέσει τουλάχιστον μερικούς Σύριους πρόσφυγες να εγκατασταθούν στο σπίτι της στα προάστια. Μια τέτοια κίνηση θα αποδείξει ότι μπορεί να είναι συναισθηματική, ελεήμων και ελπίζουμε, μετανοιωμένη.



ΠΗΓΗ: Gilad Atzmon, “Hillary Clinton And The Syrian Shoah”, 19.03.2016

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ