Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Πώς η Avaaz και οι ΜΚΟ του Τζορζ Σόρος χρηματοδοτούν και τις δυο πλευρές στο Συριακό χάος

Από τότε που ο Τζον Ροκφέλερ είχε πάρει συμβουλές να προστατεύσει την περιουσία του από την κυβερνητική φορολογία με τη δημιουργία ενός αφορολόγητου φιλανθρωπικού ιδρύματος το 1913, ιδρύματα έχουν χρησιμοποιηθεί από αμερικανους ολιγάρχες να συγκαλύψουν έναν κόσμο βρώμικων πράξεων κάτω από το κάλυμμα “κάνει καλό για την ανθρωπότητα,” γνωστών από το παρατσούκλι «φιλανθρωπίας» για την ανθρωπότητα που αγαπούν. 

Όχι διαφορετική περίπτωση είναι και εκείνη του Τζορτζ Σόρος ο οποίος πιθανότατα έχει περισσότερα αφορολόγητα ιδρύματα κάτω από τη ζώνη του από τον καθένα. Τα ιδρύματα του ”Open Society” βρίσκονται σε κάθε χώρα που η Ουάσιγκτον θέλει να βάλει «δικό τους άνθρωπο», ή τουλάχιστον να βγάλει έξω κάποιον που δεν ξέρει πώς να διαβάσει τη μουσική τους. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του καθεστώτος στην
πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη μετά το 1989. Τώρα τα ιδρύματα του έχουν φτάσει ταβάνι στην προώθηση προπαγάνδας που εξυπηρετεί την πολεμική ατζέντα των ΗΠΑ και της Βρετανίας για την καταστροφή της σταθερότητας στη Συρία, όπως έκαναν στη Λιβύη πριν από τρία χρόνια , δημιουργώντας τη σημερινή κρίση προσφύγων της Ε.Ε.

Θα πρέπει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στην εν εξελίξει Συριακή κρίση προσφύγων που σπέρνει όλεθρο και αναταραχή σε ολόκληρη την Ε.Ε., ιδίως στη Γερμανία, τον ευνοούμενο στόχο των περισσότερων αιτούντων άσυλο σήμερα. Ο Τζορτζ Σόρος, σήμερα πολιτογραφημένος Αμερικανός πολίτης, έχει συγγράψει μια πρόταση έξι σημείων που λέει στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το τι πρέπει να κάνει για να διαχειριστεί την κατάσταση. Αξίζει να το κοιτάξετε λεπτομερώς.

Αρχίζει με τη δήλωση, «Η Ε.Ε. χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, που να επαναβεβαιώνει την αποτελεσματική διακυβέρνηση κατά τη διάρκεια των ροών των αιτούντων άσυλο, ώστε να βρουν μέρος με έναν ασφαλή, ομαλό τρόπο …» Στη συνέχεια λέει ότι, ”Πρώτα, η Ε.Ε. πρέπει να δεχτεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο ετησίως για το προβλέψιμο μέλλον.”

Ο Σόρος δεν αναπτύσσει από πού τράβηξε τον αριθμό αυτόν, ούτε συζητά το ρόλο των άλλων χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ του στη Συρία και αλλού, οι οποίες κατασκευάζουν πλαστή προπαγάνδα για να οικοδομήσουν ένα δημόσιο λόμπι συμπάθειας για μια “απαγορευμένη ζώνη” των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη Συρία όπως έγινε για να καταστραφεί η Λιβύη.

Ο Αμερικανός κερδοσκόπος των hedge funds, στη συνέχεια, προσθέτει, μεταξύ των σημείων του για να υλοποιηθούν, μια σειρά από προτάσεις που θα εδραιώσουν έναν εκ των πραγμάτων υπερεθνικό κρατικό μηχανισμό της Ε.Ε. υπό τον έλεγχο των απρόσωπων, μη εκλεγμένων γραφειοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 




Οι προτάσεις του Σόρος καλούν για τη δημιουργία αυτού που θα λέγαμε για την Ε.Ε.-ομόλογα των προσφύγων. Ο ίδιος αναφέρει, “Η Ε.Ε. πρέπει να παράσχει 15.000 δολάρια (16.800 ευρώ) ανά αιτούντα άσυλο για κάθε από τα δύο πρώτα χρόνια για να βοηθήσει τη στέγαση, κάλυψη, την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και το κόστος – και να κάνει την αποδοχή των προσφύγων πιο ελκυστική για τα κράτη μέλη. Μπορεί να αυξήσει αυτά τα κεφάλαια με την έκδοση μακροπρόθεσμων ομολόγων, χρησιμοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες δανεισμού ΑΑΑ … “

Αυτή η έκδοση ανέρχεται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια εποχή που τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τις εγχώριες οικονομικές κρίσεις. Ο Σόρος είναι γενναιόδωρος με τα χρήματα άλλων λαών. Η αναφορά της αξιολόγησης των ομολόγων ΑΑΑ είναι η αξιολόγηση της νομικής οντότητας που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση.



Ο Σόρος κάνει ελιγμούς για χρόνια για να προσπαθήσει να φτιάξει μια συγκεντρωτική ανεξάρτητη οικονομική δύναμη των Βρυξελλών που θα πάρει τα τελευταία απομεινάρια της εθνικής δημοσιονομικής κυριαρχίας μακριά από το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και άλλων χωρών της ΕΕ., μέρος ενός συστήματος για να καταστρέψει τα υπολείμματα των εθνικών συνόρων και των αρχών του έθνους-κράτους που θεσπίστηκαν στην Ειρήνη της Βεστφαλίας το 1648 λήγοντας τον Τριακονταετή Πόλεμο.

Ο Τζορτζ Σόρος έχει περισσότερες ιδέες για το πώς να ξοδέψει τα φορολογούμενα ευρώ των ευρωπαίων πολιτών. Καλεί την Ε.Ε. να προσθέσει μια ετήσια δέσμευση για ”χώρες πρώτης γραμμής” (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία) τουλάχιστον 8-10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Στη συνέχεια, ύπουλα, ο Σόρος δηλώνει, “Ασφαλή κανάλια πρέπει να είναι εγκατεστημένα για τους αιτούντες άσυλο, αρχίζοντας με το να τους παίρνουμε από την Ελλάδα και την Ιταλία στις χώρες προορισμού τους. Αυτό είναι πολύ επείγον προκειμένου να ηρεμήσει τον πανικό.”

«Χώρες προορισμού»

Η χρήση του όρου “χώρες προορισμού” είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Σήμερα, αυτό σημαίνει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η στρατηγική του Σόρος είναι προφανώς να στοχεύσει τη Γερμανία, κυρίως, με μια πλημμύρα προσφύγων.

Σταδιακά έχει έρθει στο φως ότι πολλοί από τους πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο που πλημμυρίζουν την Ε.Ε. από το καλοκαίρι του 2015, έχουν έρθει ανταποκρινόμενοι διαβάζοντας το Twitter ή το Facebook που απεικονίζουν ειδικά την Γερμανία ως έναν παράδεισο με ανοιχτές αγκάλες, που αγαπά τους πρόσφυγες, όπου όλες οι ανάγκες τους θα πληρούνται.

Πώς βγήκε προς τα έξω ότι η Γερμανία ήταν “το μέρος” για όσους φεύγουν από τη Συρία και άλλες περιοχές συγκρούσεων; Ο Vladimir Shalak στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών ανέπτυξε το Σύστημα Ανάλυσης Περιεχομένου του Διαδικτύου για το Twitter (Scai4Twi). Έκανε μια μελέτη σε πάνω από 19.000 πρωτότυπα tweets που σχετίζονται με τους πρόσφυγες. Η μελέτη του έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των tweets ονομάζουν τη Γερμανία ως την καλύτερη χώρα στην Ευρώπη που καλοσωρίζει πρόσφυγες.

Η μελέτη του Shalak ανακάλυψε ότι το 93% όλων των tweets για τη Γερμανία περιλάμβαναν θετικές αναφορές για την φιλοξενία και την γερμανική πολιτική για τους πρόσφυγες. Μερικά δείγματα από τα Tweets:


• Γερμανία Ναι! Αριστεροί έκαναν γκράφιτι με σπρέι στο τρένο λέγοντας “Καλώς ήρθατ, πρόσφυγες” στα Αραβικά
• Υπέροχοι άνθρωποι – βίντεο Γερμανών υποδέχεται πρόσφυγες από τη Συρία στην κοινότητά τους
• Σεβασμός! Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου λένε “Καλωσήρθατε Πρόσφυγες” σε όλα τα γήπεδα της Γερμανίας. _
• Αυτό το τρένο με Αραβικό Γκράφιτι τρέχει στη Δρέσδη και υποδέχεται τους πρόσφυγες: (Ahlan wa Sahlan – ένα θερμό καλωσόρισμα).
• ”Αγαπάμε τη Γερμανία!” κλαίνε με ανακούφιση πρόσφυγες στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου


• Χιλιάδες καλωσορίζουν πρόσφυγες στη Γερμανία – Sky News της Αυστραλίας



Τώρα έρχεται το πραγματικό χτύπημα. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των tweets “Η Γερμανία καλωσορίζει πρόσφυγες”, δεν προέρχονται από τη Γερμανία, αλλά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, τις δύο χώρες χωμένες μέχρι το λαιμό τους στις αιματηρές πράξεις της ISIS και της Αλ Κάιντα και για αμέτρητες άλλες τρομοκρατικές συμμορίες που λεηλατούν ολόκληρη τη Συρία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Shalak ανέλυσε 5.704 πρωτότυπα tweets που περιέχουν το χάσταγκ “#RefugeesWelcome” και το όνομα της χώρας που τους καλωσορίζει. Έδειξε ότι σχεδόν το 80% του συνόλου των Tweets ισχυρίζονταν ότι η Γερμανία ήταν η πιο φιλόξενη χώρα στην Ευρώπη. Η δεύτερη πιο φιλόξενη χώρα που βρέθηκε ήταν η Αυστρία με 12%. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι εκείνα τα tweets ”Η Γερμανία σας καλωσορίζει”, δεν προέρχονταν από το εσωτερικό της Γερμανίας. Πάνω από το 40% του συνόλου των tweets προέρχονταν από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Αυστραλία. Μόνο το 6,4% προερχόταν από εντός της Γερμανίας.



Ο Τζορτζ Σόρος είναι επίσης και ο μπαμπάκας που χρηματοδότησε ένα νέο think-tank της Ε.Ε. με την επωνυμία Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR). 



Στην ιστοσελίδα του ECFR υπάρχει μια έκδοση με τίτλο, ”Εάν η Ευρώπη θέλει οι άνθρωποι να σταματήσουν να πνίγονται πρέπει να τους αφήσει να πετάξουν.” Το Think-Tank του Σόρος υποστηρίζει ότι ο κύριος λόγος που οι μετανάστες επιλέγουν βάρκες είναι η οδηγία 51/2001/ΕΚ της Ε.Ε.: “Η οδηγία της Ε.Ε. ψηφίστηκε το 2001. Με απλά λόγια, δηλώνει ότι οι εταιρείες μεταφορών- είτε οι αεροπορικές εταιρείες ή ακτοπλοικές- είναι υπεύθυνες για τη διασφάλιση ότι οι αλλοδαποί που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα για τον προορισμό τους. Εάν οι ταξιδιώτες φθάνουν στην Ε.Ε. και εκδιώκονται, οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να πληρώσουν το τίμημα για την επιστροφή τους σπίτι”. Με άλλα λόγια, «άνοιξε τις πύλες του παραδείσου πιο πολύ, Κύριε».

Οι ΜΚΟ του Σόρος στη Συρία Χτυπάνε Τύμπανα Πολέμου

Ο κυνισμός της πρόσκλησης του Σόρος για τους φορολογούμενους της Ε.Ε. να εντείνουν και να αποδεχθούν εκατομμύρια νέων προσφύγων, για να τους βάλουν μέσα χωρίς χαρτιά, και πολλά άλλα, είναι ξεκάθαρος όταν βλέπουμε το ίδιο χρηματοδοτούμενο δίκτυο ΜΚΟ του Σόρος που δραστηριοποιούνται στη Συρία προσπαθώντας να δημιουργήσουν το υπόβαθρο προπαγάνδα για να πάρουν αποδοχή μιας ακόμα “απαγορευμένης ζώνης” στη Συρία, όπως έγινε κατά του Ιράκ μετά το 1991 και κατά της Λιβύης το 2012 για να βομβαρδιστούν οι χώρες αυτές πίσω στη λίθινη εποχή.

Ένας από τους βασικούς online υποστηρικτές για μια “απαγορευμένη ζώνη” ΗΠΑ-Βρετανίας πάνω από τη Συρία, κάτι που η Ρωσική παρέμβαση από τις 30 Σεπτεμβρίου εκ των πραγμάτων απέκλεισε, είναι μια οργάνωση γνωστή ως Avaaz.


Στην Avaaz δόθηκε αρχική οικονομική στήριξη από το Ίδρυμα Σόρος το 2007 για την προώθηση των βασικών πολιτικών κατάλληλων για το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αναφέρουν το Ίδρυμα Ανοικτή Κοινωνία του Σόρος (Open Society foundation) ως τον συνεταιρικό ιδρυτή τους. Η Avaaz έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της απαγορευμένης ζώνης το 2011 στη Λιβύη που εισήγαγε ένα καθεστώς τρόμου και χάους σ’ αυτήν την κάποτε ευημερούσα και σταθερή αφρικανική χώρα. Η Avaaz προωθεί τώρα πολύ ενεργά την ίδια μεταχείριση για τη Συρία.

Μια άλλη χρηματοδοτούμενη ΜΚΟ του Σόρος που δραστηριοποιείται για να δαιμονοποιήσει την κυβέρνηση Άσαντ ως αιτία όλων των φρικαλεοτήτων στη Συρία και να βοηθήσει να οικοδομηθεί η δημόσια υποστήριξη για τον πόλεμο στη Συρία από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., είναι η Διεθνής Αμνηστία. Η Suzanne Nossel, γενική διευθύντρια της Αμερικανικής Διεθνούς Αμνηστίας μέχρι το 2013, ήρθε στη δουλειά αυτή από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ όπου ήταν αναπληρώτρια βοηθός υπουργός Εξωτερικών, όχι ακριβώς ένας αμερόληπτος οργανισμός σε σχέση με τη Συρία. 




Όπως επίσης, η χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος Human Rights Watch έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο απεικονίζοντας ψευδώς βομβιστικές επιθέσεις και άλλες φρικαλεότητες της ISIS και της Αλ Κάιντα εναντίων αμάχων, ως το έργο του καθεστώτος Άσαντ, οικοδομώντας υποστήριξη για ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Οι πόλεμοι στη Μέση Ανατολή και αλλού σήμερα συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας είναι το προϊόν του δόγματος εξωτερικής πολιτικής που πραγματοποιήθηκε το 1992 από τον τότε Βοηθό Γραμματέα Άμυνας Πολ Γούλφοβιτς, το διαβόητο Δόγμα Γούλφοβιτς που δικαιολογεί “προληπτικό” πόλεμο, απαλλαγμένο από οποιαδήποτε εποπτεία από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενάντια σε κάθε έθνος ή ομάδα εθνών που απειλούν την Αμερικανική κυριαρχία ”Μοναδικής Υπερδύναμης”. 


Ο Τζορτζ Σόρος, κερδοσκόπος που μετατράπηκε σε αυτοαποκαλούμενος φιλάνθρωπος, και τα αφορολόγητα ιδρύματά του, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εν λόγω προληπτικής πολεμικής μηχανής. Τώρα ο Σόρος κάνει διάλεξη στις χώρες της Ε.Ε., πάνω απ’ όλα στη Γερμανία, για το πώς θα πρέπει να λάβει το ανθρώπινο νέφος από τους πολέμους που ο ίδιος και οι φίλοι του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει.

Αυτό είναι πραγματικά ύβρις.

Πηγή:

http://www.mintpressnews.com/212798-2/212798/

http://offtherecord.net.gr/?p=7129


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ