ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Αντιδράσεις προκαλεί το αίτημα Αναστασιάδη να συμπεριληφθεί η τουρκική γλώσσα στις επίσημες της ΕΕΗ απίστευτη κατάθεση αιτήματος του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη για συμπερίληψη της τουρκικής ως μια από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις σε ΕΔΕΚ και Συμμαχία Πολιτών, το οποία κατέθεσαν την διαφωνία του εκφράζοντας παράλληλα κατηγορίες κατά του ίδιου.

Συγκεριμένα, όπως μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος», ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, εξέφρασε τη διαφωνία του «για πολλούς και διάφορους λόγους». Σύμφωνα με τον κ. Σιζόπουλο πριν φτάσει στο σημείο η ΕΕ να συμπεριλάβει την τουρκική ως μια από τις επίσημες γλώσσες της «θα πρέπει προηγουμένως η Τουρκία να ικανοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της ΕΕ και αφορούν στην Κύπρο. Αντίθετα, όχι μόνο δεν το πράττει από το 2005 μέχρι σήμερα, αλλά έχει καταθέσει και συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα»».

Από την πλευρά της η Συμμαχία Πολιτών κατηγορεί τον
πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση» γιατί «από τη μια δηλώνει δημόσια ότι η Τουρκία είναι αδιάλλακτη στο τραπέζι των συνομιλιών και από την άλλη συνεχίζει την υποτελή τακτική του καλοπιάσματος με το αίτημά του προς την Ε.Ε. όπως η τουρκική γλώσσα συμπεριληφθεί ανάμεσα στις επίσημες γλώσσες της Ένωσης». Υποδεικνύει προς τον κ. Αναστασιάδη ότι «το καλόπιασμα δεν εξευμενίζει αλλά εξαγριώνει την Τουρκία».

(prisonplanet.gr)

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ