Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Λόγω του εμπάργκο που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Συρία, των αμερικανικών κι Ευρωπαϊκών κυρώσεων τα διεθνή αεροπλάνα cargos αδυνατούν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στο δοκιμαζόμενο από το πολύνεκρο σεισμό συριακό λαό!

Τα διεθνή αεροπλάνα-cargos δεν δύνανται να προσγειωθούν στα συριακά αεροδρόμια λόγω του δολοφονικού αμερικάνικου εμπάργκο,αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά του συριακού λαού και οι χώρες απαιτούν από τις συριακές αερογραμμές να μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια με δικά τους πολιτικά αεροσκάφη !!! 

Ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός για Συρία από τα φονικά σημερινά 8αριαα του εγκέλαδου με επίκεντρο το νότο Τουρκίας είναι 711 νεκρoί και πάνω από 1431 τραυματίες στις περιοχές του Χαλεπίου, Λατάκια, Χάμα και Ταρτούς. Μόνο στη Jableh όπου είναι δίπλα από τη ρώσικη αεροπορική βάση της σκοτώθηκαν 150 άτομα. 

Πηγές της αεροπλοΐας επιβεβαίωσαν ότι μεγάλος αριθμός αεροπορικών εταιρειών cargos απέφυγε να προσγειωθεί στα αεροδρόμια της Συρίας υπό τον φόβο των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Συρίας, τη στιγμή που αρκετές χώρες έχουν ζητήσει από τις συριακές αεροπορικές εταιρείες να μεταφέρουν τόνους βοήθειας με τα πολιτικά αεροπλάνα τους που όμως δεν επαρκούν για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων βοήθειας. 

Ως εκ τούτου, οι συριακές εταιρείες συμφώνησαν να

μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια, η οποία θα φτάσει διαδοχικά, από αύριο, στα αεροδρόμια του Χαλεπίου, της Λατάκια και της Δαμασκού. 

Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από τραυματίες υπάρχει έλλειψη ιαατροφαρμακευτικού υλικού λόγω εμπάργκο δεν υπάρχει ηλεκτρικό..σε μια χώρα με δεκαετή πόλεμο.

Εικόνες από ιστότοπους παρακολούθησης αεροσκαφών, που δείχνουν ότι ο εναέριος χώρος της Συρίας είναι άδειος από αεροσκάφη βοήθειας, παρά την έκθεση της χώρας σε πολύνεκρο σεισμό ενώ ο τουρκικός εναέριος χώρος είναι γεμάτος αεροπλάνα.

Η αδερφή του Σύρου Πρωθυπουργού και 11 παιδιά και εγγόνια της είναι μεταξύ των θυμάτων.

Το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής ζήτησε την άμεση άρση των κυρώσεων στη Συρία και να επιτραπεί η πρόσβαση σε όλα τα υλικά, καθώς αυτές οι κυρώσεις θα μετατραπούν σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Σε δήλωση που εξέδωσε μετά από ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βηρυτό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού, το Συμβούλιο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και τη διεθνή οικουμενική οικογένεια να παράσχουν ταχεία και επείγουσα βοήθεια στην περιοχή σε συντονισμό με το Συμβούλιο Μέσης Ανατολής Εκκλησίες, εκκλησίες και επιτροπές της.

όπως είθισται οι σεισμοί αυτοί είναι και μια ευκαιρία άσκησης διπλωματίας. Σ΄εξέλιξη μια πρωτοφανή ισραηλινο-συριακή προσέγγιση αφού ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ έλαβε αιτήματα μέσω διπλωματικής οδού για βοήθεια στη Συρία και ότι θα παρασχεθεί βοήθεια εκεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, το αίτημα ήρθε μέσω Ρωσίας αναφέρει το timesofisrael. Η συριακή πλευρά δεν έχει σχολιάσει..

Η Συρία βιώνει και πάλι εικόνες φρίκης πολέμου..

ομαδικοί τάφοι στη Συρία από τον πολύνεκρο σεισμό και ούτε συλλυπητήρια από την πολιτισμένη Ευρώπη…

Ενδεικτική της καταστροφικής κατάστασης στη Συρία αυτή η φωτογραφία. Οικογένειες θυμάτων περιμένουν με πόνο κι αγωνία ένα νέο από τους παγιδευμένους δικούς τους κάτω από τα ερείπια. Χέρια παγωμένα σκάβουν τα ερείπια ελπίζοντας ότι θ΄ακούσουν τους αγαπημένους τους. κι ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν στα ερείπια με θερμοκρασίες κάτω από το 0 για ν΄αντέξουν να ψάχνουνα.

Η αγάπη λέγεται αυτή η φωτο…η αγάπη είναι πολιτισμός ο μόνος πολιτισμός….

dimpenews.com  


 Με εντολή Πούτιν... στη Συρία οι Ρώσοι στρατιωτικοί, βοηθούν τα θύματα του σεισμού!

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Ρώσοι στρατιώτες βγάζουν τα μπάζα μετά τον σεισμό που έπληξε και την Συρία και... παρέχουν βοήθεια στους τραυματίες

Ο αριθμός των θυμάτων και των τραυματιών, στη χώρα αποτιμάται σε χιλιάδες, ενώ ορισμένες πόλεις έχουν τεράστιες καταστροφές.

Με εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, οι Ρώσοι στρατιωτικοί, βοηθούν τα θύματα του σεισμού. Οι ειδικές ομάδες έκτακτης ανάγκης έχουν αποσταλεί  στο Αλέππο, στη Χάμα και στην Λαττάκεια. Το νοσοκομείο πεδίου στην αεροπορική βάση Χμέινιμ παραλαμβάνει τους τραυματίες. Μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών έχουν φτάσει, από την Ρωσία, στην Συρία για βοήθεια.

 το είδα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »