Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΞΥΠΝΗΣΕ ΠΑΛΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΡΜΗ...

 «ΑΓΡΙΕΣ» ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

2 ΒΙΝΤΕΟ

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους σε όλη τη Γαλλία το Σάββατο (11/2), συνεχίζοντας την άσκηση πίεσης στην κυβέρνηση, σχετικά με τα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64.

Μετά από τρεις ημέρες πανεθνικών απεργιών από την αρχή του έτους, τα συνδικάτα ελπίζουν ο κόσμος να ανταποκριθεί στη μαζική προσέλευση όπως και πριν από λίγες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 19 Ιανουαρίου, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια του Μακρόν.


Δεν έλλειψαν δε και περιστατικά συγκρούσεων. Ένα αυτοκίνητο και μερικοί κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν από διαδηλωτές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στην προσπάθειά τους να διαλύσουν τα πλήθη.




Από την αρχή των κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης αυτής, η οποία αποτελεί αυτή την περίοδο θέμα έντονων συζητήσεων στην Εθνοσυνέλευση, η συμμετοχή ήταν μεγάλη.

Την Τρίτη, προηγούμενη ημέρα διαδηλώσεων, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις 757.000 με 2 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ στις 21 Ιανουαρίου είχαν συμμετάσχει 1,27 εκατ. με 2,5 εκατομμύρια.

Ο Μακρόν τονίζει ότι η μεταρρύθμιση αυτή, στο πλαίσιο της οποίας θα αυξηθεί η ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, είναι «ζωτικής» σημασίας για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η κυβέρνηση έχει εκφράσει την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση, όμως με τον καιρό έχει δεχθεί κάποιες τροποποιήσεις που δεν αλλάζουν όμως τον πυρήνα της.

Εξάλλου οι δηλώσεις του Γάλλου προέδρου από τις Βρυξέλλες χθες Παρασκευή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των συνδικάτων.

Σε μια σπάνια δήλωση για το θέμα αυτό, ο Μακρόν ζήτησε από τους διοργανωτές των κινητοποιήσεων να διατηρήσουν «ένα πνεύμα ευθύνης» προκειμένου «να μπορούν να εκφράζονται οι διαφωνίες, αλλά με ηρεμία, με σεβασμό προς την περιουσία και τους ανθρώπους και με την πρόθεση να μην εμποδίζεται η ζωή της υπόλοιπης χώρας».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδικάτου CGT Φιλίπ Μαρτινέζ έκανε λόγο για ενδεχόμενες «πιο σκληρές, πιο πολλές, πιο μαζικές και επαναλαμβανόμενες απεργίες».

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν υπερασπίστηκε εκ νέου την Πέμπτη τη μεταρρύθμιση, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητη για «να διασφαλιστεί το μέλλον του συνταξιοδοτικού συστήματος».

Η κυβέρνηση δεν διαθέτει την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση για να περάσει τη μεταρρύθμιση αυτή και βασίζεται στη στήριξη της παραδοσιακής δεξιάς για να το πράξει, όμως προς το παρόν αυτή δεν είναι δεδομένη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »