Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ήρθε η ώρα της αδυσώπητης πραγματικότητας για την κλιματική απάτη!

 Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο η Περιφέρεια Κρήτης ενέκρινε το "Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ)". Η πιο πάνω σελίδα προέρχεται απ' το "Παραδοτέο 8" της σύμβασης για την κατάρτιση του Σχεδίου, όπως το βρήκαμε αναρτημένο στον ιστότοπο της Περιφέρειας Κρήτης. Όπως βλέπουμε στη σελίδα 66 (372 του 834 σελίδων αρχείου pdf), "Με βάση την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε αναμένεται μελλοντικά σταδιακή άνοδος της στάθμης της θάλασσας", η οποία θα κυμανθεί από 13.6cm/15.4cm (την περίοδο 2021-2040, στο ενδιάμεσο σενάριο/δυσμενές σενάριο αντίστοιχα) έως 51cm/68cm (σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, στο ενδιάμεσο σενάριο/δυσμενές σενάριο αντίστοιχα). Η αναντιστοιχία των τιμών στη σχετική παράγραφο με τις τιμές του πίνακα για την περίοδο 2021-2040 είναι το λιγότερο κακό, όπως θα δούμε πιο κάτω.

Απ' τον ιστότοπο της Περιφέρειας μαθαίνουμε πως "Για την εκπόνηση της Μελέτης αυτής έχει εργαστεί μία ομάδα 22 εμπειρογνωμόνων από την πλευρά της κοινοπραξίας του αναδόχου" και

πως "Κατά την εκπόνηση της Μελέτης εκτιμήθηκαν οι αλλαγές που πρόκειται να συμβούν τις επόμενες δεκαετίες". Η Περιφέρεια δεν αρκείται να θεωρεί τις συγκεκριμένες αλλαγές απλά πιθανό να συμβούν, είναι σίγουρη πως πρόκειται να συμβούν! Αλλά ίσως και να μη συμβούν, όπως θα δούμε πιο κάτω!

Το "Παραδοτέο 8" παρουσιάστηκε Δεκέμβριο 2021. Ωστόσο ένα χρόνο νωρίτερα, το Δεκέμβριο 2020, είχαν παρουσιαστεί τα προκαταρκτικά στοιχεία, κι εκεί βλέπουμε πως "η μέση στάθμη της θάλασσας θα αυξηθεί από 15cm στο εγγύς μέλλον έως 75cm στο μακρινό μέλλον για το δυσμενές σενάριο (RCP8.5)".

Οι "ειδικοί" λοιπόν ετοίμασαν "μελέτη" για τους "φοβερούς και τρομερούς" κινδύνους που συνεπάγεται η δήθεν "κλιματική κρίση" για την Κρήτη. Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να σας πει πως ΔΕΝ υπάρχει στον πλανήτη επιστήμονας που να θεωρεί σοβαρό το σενάριο RCP8.5, καθώς είναι κατασκευασμένο για να σκορπά τρόμο, αλλά οι πολιτικοί ακριβώς τον τρόμο θέλουν να σκορπούν, ώστε να κρατούν τους λαούς πειθήνιους. Όμως κι αυτό είναι το λιγότερο! Καθώς έπειτα, ήρθε η πραγματικότητα!

Όπως λοιπόν δημοσιεύτηκε στις 24/2, "Σταδιακή και ταυτόχρονα σημαντική υποχώρηση της στάθμης της θάλασσας, ...

παρατηρήθηκε στην Κρήτη από επιστήμονες του Εργαστηρίου Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας του ΙΤΕ. Σύμφωνα με το διευθυντή του Εργαστηρίου Νίκο Καμπάνη, το φαινόμενο παρατηρήθηκε από τις 16/02/2023 και έγινε ιδιαίτερα αισθητό στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, όπου αποκαλύφθηκε μια μικρή αμμουδιά λίγα μέτρα από τον Κούλε. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε έντονο στις ακτές του Λιβάνου, της Μάλτας και της Ν. Ιταλίας, ενώ το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε μεγάλη ένταση και στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας."

Στην περιοχή γύρω απ' το λιμάνι του Ηρακλείου η στάθμη της θάλασσας υποχώρησε από 30 έως 50cm σε σχέση με τη μέση στάθμη! Κάνετε απλά τη σύγκριση με τα τρομοκρατικά σενάρια της δήθεν "κλιματικής κρίσης", για να δείτε μονομιάς πόσο αδυσώπητη μπορεί να γίνει η πραγματικότητα!

Σημαντική ταπείνωση της στάθμης της θάλασσας, γύρω στα 35cm, παρατηρήθηκε και στην περιοχή της Παχιάς Άμμου Λασιθίου: μέχρι και 5 μέτρα μεγάλωσε τοπικά το πλάτος της παραλίας.

Φυσικά και δεν φταίνε οι "22 εμπειρογνώμονες", που πληρώθηκαν για να κάνουν μια "μελέτη" με καθοδηγούμενες παραδοχές και προδιαγραφές. Το πρόβλημα είναι οι πολιτικοί που ομνύουν στην κλιματική απάτη. Αυτοί που αποφασίζουν για τις προδιαγραφές και παραδοχές των δήθεν "μελετών". Κι αυτούς πρέπει να φροντίσουμε να εξαφανίσουμε απ' την πολιτική ζωή της χώρας. "Μαύρο, δαγκωτό!", που έλεγαν στο Μαυρογιαλούρο! 

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως στο λιμάνι του Ηρακλείου εδώ και μερικά χρόνια μια Γερμανική εταιρεία δοκιμάζει πιλοτική εφαρμογή κυματικής ενέργειας. Και μόλις δυο εβδομάδες πριν υποχωρήσει η στάθμη της θάλασσας, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου είχε παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση το έργο "Αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου και Εγκατάσταση συστήματος παραγωγής κυματικής ενέργειας στο Λιμάνι του Ηρακλείου". Στην εκδήλωση πάντως δεν ήταν η Γερμανική, αλλά μια άλλη, Ισραηλινή εταιρεία, αυτή που εδώ και χρόνια έχει εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρισμού απ' τα κύματα στο Γιβραλτάρ. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι σαφές: η θέση της εγκατάστασης θα πρέπει πλέον να λάβει υπόψη άνοδο ή μήπως υποχώρηση της στάθμης της θάλασσας; Γι' αυτό κι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου ήταν ο πρώτος που ζήτησε τη διερεύνηση του φαινομένου!

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό! 

"Πηγή: greeklignite.blogspot.gr 

2 σχόλια:

  1. Peter Clack: Αυτή η εικόνα καταρρίπτει την άπληστη παγκοσμιοποιητική απάτη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Η Αρκτική καλύπτεται σήμερα τόσο εκτενώς από πάγο όσο πριν από 20 χρόνια, αν όχι περισσότερο. Η Ανταρκτική και η Γροιλανδία καλύπτονται από πάγο. Η ζεστασιά φέρνει μόνο ζωή και ελπίδα.

    https://twitter.com/MrMagoo970/status/1630080562470744065


    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας Dan Penà καταστρέφει τον κλιματικό συναγερμό…
    «Η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχει διαπραχθεί στην ανθρωπότητα αυτόν τον αιώνα»… 🔥🔥🔥

    https://twitter.com/Resist_05/status/1629631312851259392?cxt=HHwWgMDS1e_Czp0tAAAA

    AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ