Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Καθώς ο covid καταρρέει, προετοιμάζουν την επόμενη «πανδημία»

γράφει ο Kit Knightly


Ο κορωναϊός μπορεί να φύγει, αλλά από τον καρκίνο μέχρι το AIDS, τα mRNA εμβόλια, ήρθαν για να μείνουν…

Το αφήγημα του Covid19 έχει καταρρεύσει, αυτή η μάχη έχει τελειώσει. Ναι, υπάρχουν ακόμα θύλακες συμβολικής αντίστασης, μικρές μαχόμενες πλατείες που δεν είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν το φάντασμα ακόμα, αλλά ως επί το πλείστον το κατεστημένο το αφήνει να περάσει.

Η μία χώρα μετά την άλλη «χαλαρώνουν» τους περιορισμούς του Covid, εγκαταλείπουν τα σχέδια για τα διαβατήρια εμβολίων και προσπαθούν να «επιστρέψουν στην κανονικότητα».

Φαίνεται ότι κάθε εβδομάδα κάποιος νέος «ειδικός» που τα τελευταία δύο χρόνια προέβλεπε ότι θα πεθάνουμε όλοι, εμφανίζεται στις ειδήσεις και ισχυρίζεται ότι πρέπει να «αντιμετωπίσουμε το Covid όπως τη γρίπη».

Όμως, το γεγονός ότι αφήνουν χαλαρά το Covid δεν σημαίνει ότι η ατζέντα πίσω από το Covid έχει εξαφανιστεί. Κάθε άλλο.

Στην πραγματικότητα, ακόμη και καθώς προσπαθούν να πετάξουν αυτή την πανδημία σε έναν ρηχό τάφο, προετοιμάζουν ήδη το κοινό για τον επόμενο φόβο υγείας – το AIDS.

Τον Δεκέμβριο ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι

«να τερματιστεί η επιδημία του HIV/AIDS έως το 2030». Μια παρόμοια εκστρατεία, που ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια περίοδο, χρησιμοποιεί την ίδια ακριβώς φράση, λέξη προς λέξη.

Στη συνέχεια, μόλις την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε ξαφνικά ότι υπάρχει μια «νέα παραλλαγή» του HIV που κυκλοφορεί στην Ευρώπη, αυτό το νέο στέλεχος είναι δήθεν «πιο μολυσματικό», «πιο μεταδοτικό» και «εξελίσσεται ταχύτερα σε AIDS».

Ταυτόχρονα, οι εφημερίδες αναφέρουν ότι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια οι ετεροφυλόφιλοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν HIV από τους ομοφυλόφιλους και ότι «κινδυνεύουν περισσότερο από AIDS» επειδή «διαγιγνώσκονται αργά».

Με αφορμή αυτές τις «ειδήσεις», ένα άρθρο γνώμης του Guardian υποστηρίζει ότι χρειαζόμαστε μια «νέα στρατηγική» για την αντιμετώπιση του AIDS.

Μετά από αυτό το νέο κύμα φόβου, ακολουθεί μια πίεση προς όλους να κάνουν εξετάσεις για το AIDS το συντομότερο δυνατό, από πολιτικούς και διασημότητες και όλους τους ενδιάμεσους.

Ο πρίγκιπας Χάρι ηγείται της προσπάθειας, σε ένα βίντεο που έκανε τον Τύπο να επικαλεστεί το πνεύμα της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο Χάρι επέμεινε ότι όλοι έχουμε «καθήκον» να κάνουμε εξετάσεις για τον HIV «για να κρατήσουμε τους άλλους ανθρώπους ασφαλείς», συγκρίνοντας το με την επιδημία COVID.

«Γνωρίστε την κατάστασή σας», λέει το βίντεο. Το οποίο πιθανότατα θα είναι ένα hashtag στο εγγύς μέλλον. (Μόλις το έλεγξα, και στην πραγματικότητα είναι ήδη.)

Πραγματικά, έχουν βάλει μπρος τα γρανάζια σε αυτό το θέμα.

Ακόμα και ενώ το πρόβλημα και η αντίδραση έχουν μόλις βγει από το στάδιο της έρευνας και της ανάπτυξης, μιλούν ήδη για τη λύση.

Μαντέψτε ποια είναι;

Αν είπατε «άλλο ένα εμβόλιο mRNA», μπράβο σας που δώσατε προσοχή.

Ναι, η Moderna έχει προφανώς μάθει τόσα πολλά από την κατασκευή του εσπευσμένου εμβολίου Covid που δεν δουλεύει, ώστε ήδη φτιάχνει ένα εμβόλιο για τον HIV που ελπίζει ότι θα είναι εξίσου «ασφαλές και αποτελεσματικό».

Σε μια πραγματικά εκπληκτική σύμπτωση, το εμβόλιο HIV της Moderna ξεκίνησε κλινικές δοκιμές την ίδια ακριβώς ημέρα που η «νέα παραλλαγή» του HIV έγινε πρωτοσέλιδο και την ίδια εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε η ετήσια «Εβδομάδα Ελέγχου για τον HIV» του NHS. Περίεργος ο κόσμος, έτσι δεν είναι;

Τέλος πάντων, ετοιμαστείτε όλοι να μπείτε στην ουρά για το εμβόλιο κατά του AIDS.

Α, και για το εμβόλιο κατά του καρκίνου επίσης.

Μπορεί η μάχη για τον covid να τελειώνει σιγά σιγά, αλλά ο πόλεμος για το «εμβόλιο» mRNA έχει ενδεχομένως μόλις αρχίσει.


Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: off guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ