Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Μ. Βρετανία: Να πάψουν οι μαθητές να αποκαλούν τους δασκάλους «κύριο και κυρία»

 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρετανοί δάσκαλοι ενημερώθηκαν ότι οι μαθητές δεν πρέπει να τους αναφέρουν ως «Κύριο και Κυρία» σε μια εκπαιδευτική συνεδρία που διοργάνωσε η Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης (National Education Union).

Προκειμένου να προωθηθεί ένα “gender-free(ουδέτερο φύλου) μοντέλο εκπαίδευσης, η διευθύνουσα σύμβουλος της «φιλανθρωπικής» οργάνωσης “Educate & Celebrate”, Δρ Elly Barnes είπε στους εκπαιδευτικούς σε μια διάλεξη με τίτλο «Getting the Language Right for 2022» (κάτι σαν "πως να μιλάτε σωστά το 2022") ότι οι μαθητές πρέπει να χρησιμοποιούν ουδέτερους ως προς το φύλο όρους, όπως “teacher” όταν βρίσκονται στην τάξη, αντί για τις παραδοσιακές τιμές ‘Mr’ και ‘Mrs’.

Το διαδικτυακό σεμινάριο διάρκειας 90 λεπτών από την Μπαρνς, αντίγραφο του οποίου έλαβε η The Telegraph, συνέχισε να υποστηρίζει ότι οι τάξεις πρέπει να εγκαταλείψουν άλλους όρους που σχετίζονται με το φύλο, όπως «αγόρια», «κορίτσια», «γιος» και «μητέρα» , υπέρ εναλλακτικών λύσεων όπως «μαθητές», «παιδί» και «γονέας».

         

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης — η οποία οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση (NEU) — η Μπαρνς (φώτο) εισήγαγε έναν «κώδικα συμπεριφοράς» που

θα εισαχθεί στην αρχή του τριμήνου και είπε ότι όσοι διαφωνούν με την ακροαριστερή ατζέντα θα πρέπει να αποκλειστούν από το σχολείο.

Είπε επίσης ότι τα σχολεία πρέπει να εισαγάγουν στολές «χωρίς φύλο», λέγοντας: «Μην λέτε ότι υπάρχει στολή για αγόρι ή για κορίτσι».

Ο ιστότοπος της οργάνωσης υπερηφανεύεται ότι «χιλιάδες παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κολέγια και επιχειρήσεις» έχουν εγγραφεί στο «βραβείο υπερηφάνειας για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την ένταξη» (“pride in equity, diversity and inclusion award”).

Σύμφωνα με την Telegraph, η οργάνωση είχε προηγουμένως χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και έχει εξασφαλίσει κρατικές συμβάσεις.

Μία από τους εκπαιδευτικούς που παρακολούθησε το διαδικτυακό σεμινάριο επέκρινε την Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση (NEU) για τη χρηματοδότηση της διάλεξης από την ακροαριστερή ομάδα.

«Ήταν προπαγάνδα για τρανς ακτιβιστές και εντελώς ενάντια στις οδηγίες του Υπουργείου, αλλά το παρουσίαζαν ως γεγονός», αναφέρει η εκπαιδευτικός, που θέλει να μείνει ανώνυμη, υπό τον φόβο των επιπτώσεων που θα έχει στην δουλειά της.

«Προσπαθούν να μας διαγράψουν αφαιρώντας τη γλώσσα μας, λέγοντας ότι πρέπει να αποφεύγουμε λέξεις όπως η μητέρα, και μάλιστα τους πληρώνουμε γι' αυτό», είπε.

Η NEU έχει δεχθεί στο παρελθόν επικρίσεις για την προώθηση της αριστερής ιδεολογίας γύρω από τη φυλή. Πέρυσι, για παράδειγμα, το συνδικάτο των 450.000 μελών κάλεσε τους δασκάλους να υποβληθούν σε «εκπαίδευση ακτιβιστών» για να καταπολεμήσουν τα υποτιθέμενα δεινά της «λευκότητας» και της «αποικιοκρατίας» στα βρετανικά σχολεία.

Η Ένωση έχει επίσης κατηγορηθεί για διάδοση σοβιετικού τύπου «κατήχησης» αφού αποκαλύφθηκε ότι η NEU είχε ζητήσει να διδαχθούν τα νήπια για το υποτιθέμενο «λευκό προνόμιο» τους (“white privilege”).

ΚΟ / πηγή

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Ο Διευθυντής Κοινοτικής Ανάπτυξης του Meta-Facebook πιάστηκε σε επιχείρηση-«κεντρί» για παιδεραστία σε ξενοδοχείο

    https://attikanea.info/%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF/


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ