Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Το «τρομακτικό» νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας των Apple Airpods σαρώνει το εσωτερικό του κρανίου σας με τεχνητή νοημοσύνη

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple θα σαρώσει τον ακουστικό πόρο σας για πληροφορίες (Εικόνα: Getty Images)

γράφει ο Ciaran Daly


Αν νομίζατε ότι το FaceID ήταν αρκετά παρεμβατικό, ετοιμαστείτε για την τελευταία ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας των Apple Airpods – θα σαρώνουν με τεχνητή νοημοσύνη τις αυλακώσεις σας και θα απενεργοποιούνται αν κάποιος άλλος τα χρησιμοποιεί.

Τα AirPods της Apple είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή και υψηλής τεχνολογίας ακουστικά που κυκλοφορούν, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό, ενεργή ακύρωση θορύβου και μερικές ισχυρές δυνατότητες ενσωμάτωσης με το iPhone και το iPad.

Αλλά μπορεί να πρόκειται να γίνουν πολύ πιο ανατριχιαστικά.

Η Apple φέρεται να έχει καταθέσει ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την αναγνώριση των χρηστών με βάση τη δομή του εσωτερικού του αυτιού τους.

Οι οπαδοί της μάρκας εικάζουν ότι θα μπορούσε να

χρησιμοποιηθεί για να εμποδίσει οποιονδήποτε που δεν είναι εσείς να χρησιμοποιήσει τα AirPods, ή ακόμη και για να ξεκλειδώσει το iPhone σας ενώ τα AirPods είναι τοποθετημένα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παραδώσετε στην Apple έναν λεπτομερή χάρτη του εσωτερικού του κεφαλιού σας.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αφήνει επίσης να εννοηθεί ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με το Apple Health για τη μέτρηση του βηματισμού του χρήστη, ώστε να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πληροφορίες όπως ο τρόπος που περπατάτε, πόσα βήματα κάνετε, η ισορροπία σας κ.λπ.

Η PatentlyApple είπε:: «Τα συμβατικά συστήματα είναι γενικά ελλιπή όσον αφορά την αναγνώριση του χρήστη με τη χρήση ακουστικών.«

«Ειδικότερα, τα παραδοσιακά συστήματα δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για να προσδιορίσουν αν ένας χρήστης που φοράει ένα αντίστοιχο σετ ακουστικών είναι εξουσιοδοτημένος χρήστης μιας αντίστοιχης συσκευής, όπως ένα κινητό τηλέφωνο».

Τα AirPods σας θα μπορούσαν να μάθουν πάρα πολλά

Βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να μπορέσετε να πάρετε στα χέρια σας τη νέα ανατριχιαστική λειτουργία.

Σε άλλα νέα της Apple, η τεχνολογική εταιρεία αντιμετωπίζει μια μεγάλη νομική μάχη με το Norfolk County Council για τους ισχυρισμούς της εταιρείας, όπως τους αποκάλεσε «παραπλανητικούς» για το iPhone, οι οποίοι, σύμφωνα με την εταιρεία, την έκαναν να χάσει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια από το συνταξιοδοτικό της πρόγραμμα.

Ένα δικαστήριο της Καλιφόρνιας αποφάσισε τώρα ότι η υπόθεση του συμβουλίου του Νόρφολκ είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να θεωρηθεί «ομαδική αγωγή».

Θα μπορούσε να δει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Tim Cook να προσέρχεται στο δικαστήριο και να λογοδοτεί στους κατοίκους του Νόρφολκ καθώς και σε άλλους επενδυτές της Apple ενώπιον δικαστή της Καλιφόρνιας.


Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: daily star

https://kanenazori.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »