Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία: Η αρχή και η αιτία του κακού...

 Ένα άρθρο του Paul Graig Roberts από το 2014, που περιγράφει τα μακροχρόνια σχέδια ηγεμονίας των Η.Π.Α. στην Ανατολική Ευρώπη, με στόχο τη Ρωσία και την Κίνα. Η αναδρομή στην ιστορία της Ουκρανίας αποδεικνύει ότι η αρχή και η αιτία του κακού στην περιοχή είναι η αντίληψη "παγκόσμιας ηγεμονίας" που διέπει την αμερικανική εξωτερική πολιτική - αντίληψη η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ακεραιότητα των χωρών και οδηγεί σε πολεμικές αναμετρήσεις.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύθηκε την Άνοιξη του 2014 στο περιοδικό Trends Journal και αναδημοσιεύεται τώρα, λόγω της διαχρονικότητας και της επικαιρότητάς του

 ***********************************

Η Ουάσιγκτον προβλέπει εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εδώ και 8 χρόνια

του Paul Graig Roberts
προέδρου του Ινστιτούτου Πολιτικής Οικονομίας
πρώην αναπλ. Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ

Όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε, άνοιξε ο δρόμος για την άνοδο των νεοσυντηρητικών και της ιδεολογίας τους για την παγκόσμια ηγεμονία των ΗΠΑ. Οι νεοσυντηρητικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σοβιετική κατάρρευση έφερε το τέλος της ιστορίας, με

το οποίο εννοούσαν ότι η ιστορία είχε επιλέξει τον "αμερικανικό δημοκρατικό καπιταλισμό", ο οποίος δεν είναι ούτε δημοκρατικός ούτε καπιταλιστικός, ως την τελική έκφραση της ιστορίας. Η επιλογή της ιστορίας δίνει στην κυβέρνηση του "εξαιρετικού και αναγκαίου" αμερικανικού λαού το δικαίωμα στην παγκόσμια ηγεμονία. Το πρόβλημα για τους νεοσυντηρητικούς είναι ότι δεν συμφωνεί όλος ο κόσμος με την "επιλογή της ιστορίας". Ανεξάρτητα κράτη, όπως η Σερβία, το Ιράκ, η Λιβύη, το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία δεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους επαρχίες της αυτοκρατορίας της Ουάσιγκτον. Ούτε η Ινδία, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, η Βενεζουέλα, η Βολιβία και ο Ισημερινός.

 

Τα Μαντάτα Από Έξω είναι, και θα παραμείνει, μια ερασιτεχνική προσπάθεια ενημέρωσης, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς προώθηση προϊόντων. Αν εκτιμάτε τη δουλειά που γίνεται και θέλετε να την υποστηρίξετε, μπορείτε να το κάνετε εδώ: https://www.buymeacoffee.com/mandata.apoekso

 

Οι νεοσυντηρητικοί κατέβαλαν μια συντονισμένη και επιτυχημένη προσπάθεια να αναλάβουν τον έλεγχο της εξωτερικής πολιτικής και του στρατιωτικού δόγματος των ΗΠΑ. Με την επίθεση του καθεστώτος Κλίντον στη Σερβία, η Ουάσιγκτον άρχισε να εξαλείφει τις κυβερνήσεις που αποτελούν εμπόδιο στην ηγεμονία της.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανέτρεψε με στρατιωτική βία τις κυβερνήσεις του Ιράκ και της Λιβύης, δρομολόγησε στρατιωτική επίθεση εξωτερικών ισλαμιστικών δυνάμεων κατά της συριακής κυβέρνησης, δαιμονοποίησε το Ιράν ως προπομπό στρατιωτικής επίθεσης, κατέλαβε την πρώην ρωσική επαρχία της Γεωργίας σε μια χρηματοδοτούμενη από τις ΗΠΑ "έγχρωμη επανάσταση", ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ονδούρας, εξαπέλυσε ενορχηστρωμένες διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, απείλησε τη Βολιβία και τον Ισημερινό, επιτίθεται συστηματικά με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε πληθυσμούς στο Πακιστάν και την Υεμένη και βρίσκεται σε πόλεμο κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν εδώ και 13 χρόνια.

Το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα περιβάλλονται από στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ, και τώρα οι νεοσυντηρητικοί στην Ουάσινγκτον έχουν καταλάβει την Ουκρανία με ένα πραξικόπημα που υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας ήταν διεφθαρμένη. Διεφθαρμένη σαν ποιους - την Ουάσιγκτον και την ΕΕ;

Η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει τη Ρωσία με μια στρατηγική απειλή

Το πραξικόπημα της Ουάσινγκτον στην Ουκρανία δεν αποτελεί μόνο απειλή για τον ρωσικό πληθυσμό στην Ουκρανία, αλλά και άμεση στρατηγική απειλή για την ίδια τη Ρωσία. Η ρωσική κυβέρνηση μπήκε εμπόδιο στην πορεία της Ουάσινγκτον προς την ηγεμονία εμποδίζοντας, μαζί με το βρετανικό κοινοβούλιο, τη στρατιωτική εισβολή του Ομπάμα στη Συρία και παράγοντας μια διπλωματική λύση για τον εμπλουτισμό ουρανίου από το Ιράν για την πυρηνική ενέργεια. Η Ουάσινγκτον ενοχλήθηκε πολύ, καθώς η Ουάσινγκτον είχε επενδύσει πολύ χρόνο και χρήμα στο να προετοιμάσει τη Συρία και το Ιράν για στρατιωτική επίθεση.

Η Ουάσιγκτον αποφάσισε ότι η Ρωσία θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί αποσπώντας την προσοχή της σε προβλήματα που θα έκαναν τη ρωσική κυβέρνηση λιγότερο σίγουρη ή ικανή να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα της Ουάσινγκτον αλλού.

Η Ουκρανία αποτέλεσε την τέλεια ευκαιρία για την Ουάσινγκτον να προωθήσει την ηγεμονική της ατζέντα. Σε ομιλία της στο National Press Club τον περασμένο Δεκέμβριο, η αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών Victoria Nuland καυχήθηκε ότι η Ουάσιγκτον είχε επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στην Ουκρανία. Υποτίθεται ότι ο σκοπός των ΜΚΟ είναι να "διδάξουν δημοκρατία". Ωστόσο, η Ουκρανία είχε ήδη δημοκρατία. Στην πραγματικότητα οι ΜΚΟ είναι η πέμπτη φάλαγγα των ΗΠΑ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση κινητοποιήσεων και την παροχή υποστήριξης στους υποψηφίους της Ουάσιγκτον για την κυβέρνηση της Ουκρανίας. 

Η Δύση άσκησε πιέσεις στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να ενταχθεί στην ΕΕ. Η ουκρανική κυβέρνηση εξέτασε την πρόταση και αποφάσισε ορθολογικά ότι η οικονομία της Ουκρανίας ήταν ενσωματωμένη με τη ρωσική οικονομία και ότι τα πλεονεκτήματα του εμπορίου, των επιδοτήσεων και των δανείων από τη σύνδεσή της με τη Ρωσία άξιζαν περισσότερο από την ένταξη στην ΕΕ, η οποία πιθανότατα θα τους έφερνε ένα πρόγραμμα προσαρμογής του ΔΝΤ που θα είχε ως αποτέλεσμα τη λεηλασία της ουκρανικής οικονομίας. Όταν η Ουκρανία αρνήθηκε την ένταξη στην ΕΕ, η Ουάσινγκτον έθεσε σε κίνηση την πέμπτη φάλαγγα των ΜΚΟ της. Στο Κίεβο άρχισαν διαδηλώσεις που απαιτούσαν από την εκλεγμένη κυβέρνηση να αλλάξει γνώμη και να ενταχθεί στην ΕΕ.

Οι διαμαρτυρίες ήταν μη βίαιες μέχρι που καλά οργανωμένες υπερεθνικιστικές οργανώσεις, όπως ο Δεξιός Τομέας, προχώρησαν στην άσκηση βίας και πήραν τον έλεγχο των διαδηλώσεων, αλλάζοντας τα αιτήματα από την ένταξη στην ΕΕ σε ανατροπή της δημοκρατικής κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους εκπροσώπους της ΕΕ για την εφαρμογή συνταγματικών αλλαγών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ψήφιση της Ουκρανίας στην ΕΕ, αλλά η συμφωνία αυτή έπεσε στο κενό με την άνοδο της ανάληψης των διαδηλώσεων από τον Δεξιό Τομέα.

Δεν είναι σαφές αν η Ουάσινγκτον συνεργάστηκε με τον Δεξιό Τομέα ή τον παρέβλεψε. Οι υπερεθνικιστές και τα τσιράκια της Ουάσινγκτον βρίσκονται σε αντιπαράθεση. Δεν είναι σαφές πώς θα επιλυθούν οι διαφορές.

Η Ουάσινγκτον παρέβλεψε σημαντικά γεγονότα σχετικά με τη σημερινή Ουκρανία. Για περίπου 300 χρόνια η Ουκρανία ήταν μέρος της ρωσικής αυτοκρατορίας και της Σοβιετικής Ένωσης. Η ρωσική ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας βρίσκεται στην Κριμαία. Η Κριμαία, ρωσική επαρχία για το μεγαλύτερο μέρος της χρονικής περιόδου από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης, προστέθηκε στη Σοβιετική Δημοκρατία της Ουκρανίας το 1954 από τον Χρουστσόφ, σε μια εποχή που η Ρωσία και η Ουκρανία ήταν τμήματα της ίδιας χώρας. Ο πληθυσμός της Κριμαίας είναι κυρίως ρωσικός. Άλλα τμήματα της σημερινής νότιας και ανατολικής Ουκρανίας είναι ρωσικά εδάφη που συμπεριλήφθηκαν στη Σοβιετική Δημοκρατία της Ουκρανίας από τον Λένιν. Όταν η Σοβιετική Ένωση διαλύθηκε και η Ρωσία επέτρεψε στην Ουκρανία να γίνει ανεξάρτητη, αυτά τα ρωσικά εδάφη παρέμειναν μέρος της Ουκρανίας. Κατά συνέπεια, η Ουκρανία είναι ένας μη βιώσιμος συνδυασμός Ρώσων και ρωσόφιλων Ουκρανών στο δυτικό τμήμα της σημερινής Ουκρανίας.

Η ουκρανική κυβέρνηση αντιμετώπισε τις ενορχηστρωμένες διαδηλώσεις με άοπλη αστυνομία και ακολούθησε αυτό το λάθος με ένα άλλο - τη διάλυση της αστυνομίας. Χωρίς προστασία, ο Γιανουκόβιτς και το κόμμα του τράπηκαν σε φυγή ή κρύφτηκαν. Ένα τσιράκι της Ουάσινγκτον, ο Γιατσενιούκ, διορίστηκε, δεν εξελέγη, πρωθυπουργός. Ο Γιατσενιούκ είναι το πρόσωπο που επέλεξαν η αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία στην τηλεφωνική τους συνομιλία κατά την οποία επέλεξαν τα μέλη της κυβέρνησης των ανδρείκελων. Οι απομαγνητοφωνήσεις και οι ηχογραφήσεις της συνομιλίας που διέρρευσε είναι άφθονες. Δείτε, για παράδειγμα, εδώ και εδώ.

Η κυβέρνηση των ανδρείκελων της Ουάσινγκτον, μόλις εγκαταστάθηκε, είτε δεν είχε καθόλου κρίση είτε έπιασε κατευθείαν δουλειά στήνοντας αντιπαραθέσεις με τις ρωσικές επαρχίες στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση των ανδρείκελων ψήφισε νόμο που απαγόρευε την επίσημη χρήση της ρωσικής γλώσσας. Εισήχθησαν προτάσεις για τη σύλληψη των κατοίκων που διατηρούσαν διπλή ρωσική/ουκρανική υπηκοότητα. Εκδόθηκαν πολλές ρωσοφοβικές δηλώσεις. Για παράδειγμα, η πρώην πρωθυπουργός Τιμοσένκο, η οποία απελευθερώθηκε με το πραξικόπημα από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή για διαφθορά, δήλωσε σε υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία ότι "είναι καιρός να πάρουμε τα όπλα μας και να πάμε να σκοτώσουμε αυτούς τους καταραμένους Ρώσους μαζί με τον ηγέτη τους".

Ο Δεξιός Τομέας κατέστρεψε σοβιετικά πολεμικά μνημεία αφιερωμένα στη μνήμη των ρωσικών στρατευμάτων που απελευθέρωσαν την Ουκρανία από τα στρατεύματα του Χίτλερ. Στο διαδίκτυο διατίθενται βίντεο με τραμπούκους του Δεξιού Τομέα να επιτίθενται σε Ρώσους στους δρόμους πόλεων της ανατολικής Ουκρανίας.

Τα βίαια λόγια και οι πράξεις της εγκαθιδρυμένης από την Ουάσινγκτον κυβέρνησης θορύβησαν τους ρωσόφωνους πληθυσμούς στην Κριμαία, τη νότια και την ανατολική Ουκρανία. Η εκλεγμένη κυβέρνηση στην Κριμαία ψήφισε υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και ο πληθυσμός της Κριμαίας, με υψηλό ποσοστό συμμετοχής 84%, ψήφισε κατά 97% υπέρ της επανένταξης στη Ρωσία. Η Ουάσινγκτον παρουσίασε διαστρεβλωμένα αυτήν τη δημοκρατική πράξη αυτοδιάθεσης ως "ρωσική εισβολή και προσάρτηση". Το κραυγαλέο ψέμα της Ουάσινγκτον διατυμπανίστηκε από τα δυτικά συστημικά μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως.

Ένας σοβαρός λάθος υπολογισμός της Ουάσιγκτον

Στις 10 Μαρτίου το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ένα έγγραφο που απαριθμεί τους "10 ψευδείς ισχυρισμούς του Προέδρου Πούτιν για την Ουκρανία". Στην πραγματικότητα το έγγραφο ήταν τα "10 ψέματα της Ουάσινγκτον για τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας". Τα τελευταία ψέματα από το καθεστώς Ομπάμα, που επαναλαμβάνονται ακατάπαυστα από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, είναι ότι ρωσικά στρατεύματα και τανκς συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ουκρανίας. Αυτό το ψέμα έχει αμφισβητηθεί από το NBC News.

Τα κράτη-μαριονέτες της Ουάσιγκτον στην Ανατολική Ευρώπη ζητούν αμερικανικά αεροσκάφη και στρατεύματα του ΝΑΤΟ για να τα προστατεύσουν από μια ανύπαρκτη απειλή ρωσικής εισβολής στην Ανατολική Ευρώπη. Η Ουάσινγκτον πιέζει τις μαριονέτες του ΝΑΤΟ να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για εξοπλισμούς και να επιταχύνουν τις προωθημένες αποστολές στρατευμάτων στα σύνορα της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ ανακοινώνει ότι ανέστειλε την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία. Οι υπουργοί Εξωτερικών των μελών του ΝΑΤΟ συναντώνται στις Βρυξέλλες για να επεξεργαστούν τις λεπτομέρειες μιας προσχεδιασμένης στρατιωτικής κλιμάκωσης στην Ανατολική Ευρώπη. Η Ουάσινγκτον διεξάγει πολυάριθμα πολεμικά παιχνίδια στα σύνορα της Ρωσίας και δημιουργεί σχέσεις ΝΑΤΟ με τη Μολδαβία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν. Η μη εκλεγμένη κυβέρνηση των ανδρείκελων στην Ουκρανία συμφώνησε να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ.

Κανείς στην Ουάσινγκτον ή στην Ευρώπη δεν έχει το μυαλό να σκεφτεί πώς φαίνεται στον Πούτιν και τη ρωσική κυβέρνηση όλη αυτή η πολεμικότητα και η σπαζοκεφαλιά. Τα ψέματα είναι τόσο χοντρά που ο Πούτιν και η ρωσική κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε πίστη στην ακεραιότητα ή τον λόγο της Ουάσιγκτον και της ΕΕ. Η Ουάσινγκτον ανατρέπει μια εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ουκρανία και δηλώνει ότι μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση που επιβλήθηκε από την Ουάσινγκτον είναι "νόμιμη και θεμιτή", αλλά η αυτοδιάθεση των κατοίκων της Κριμαίας είναι "παράνομη και θεμιτή [sic]" και απαιτεί κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι ίδιες κυβερνήσεις που οργάνωσαν πραξικόπημα κατά της εκλεγμένης ουκρανικής κυβέρνησης καλούν τώρα τη Ρωσία "να λάβει άμεσα μέτρα για να επιστρέψει στη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο". Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αγνοήσει την αυτοδιάθεση των Κριμαίων και να παραδώσει την Κριμαία στην κυβέρνηση των ανδρείκελων της Ουάσινγκτον στο Κίεβο, ώστε η Ουάσινγκτον να εκδιώξει τη Ρωσία από τη ναυτική της βάση στη Μαύρη Θάλασσα, εμποδίζοντας έτσι τη ρωσική πρόσβαση στη Μεσόγειο Θάλασσα. Χωρίς πρόσβαση στη Μεσόγειο, η Ρωσία δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη ναυτική της εγκατάσταση στην Ταρτούς της Συρίας, τη μόνη ναυτική βάση στη Μεσόγειο Θάλασσα που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ ή των μαριονετών των ΗΠΑ.

Αυτή η αλαζονεία της Ουάσινγκτον έρχεται μετά από δύο δεκαετίες κατά τις οποίες η Ρωσία παρατηρεί τις στρατηγικές κινήσεις της Ουάσινγκτον κατά των ρωσικών εθνικών συμφερόντων και της κυριαρχίας της.

Οι υποσχέσεις της Ουάσινγκτον προς τη Ρωσία ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί στην Ανατολική Ευρώπη αθετήθηκαν και το ΝΑΤΟ έφτασε στα σύνορα της Ρωσίας. Η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε από τη συνθήκη ABM, η οποία απαγόρευε την κλιμάκωση της κούρσας των εξοπλισμών με αντιβαλλιστικά πυραυλικά συστήματα σχεδιασμένα να αναιρούν τη στρατηγική πυρηνική αποτροπή του αντιπάλου, καθιστώντας έτσι τον πυρηνικό πόλεμο "πιθανό να κερδηθεί".

Η Ουάσινγκτον κανόνισε με την διαταραγμένη πολωνική κυβέρνηση την ανάπτυξη βάσεων αντιβαλλιστικών πυραύλων στα σύνορα της Πολωνίας με τη Ρωσία, καταδικάζοντας έτσι την Πολωνία σε αφανισμό σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος. Το 2010 η Ουάσινγκτον ανέπτυξε πυραύλους Patriot Advanced Capability-3 στο Μόραγκ της Πολωνίας, περίπου 35 χιλιόμετρα από το ρωσικό έδαφος. Πρόκειται για την πρώτη μόνιμη εγκατάσταση χερσαίων πυραύλων αναχαίτισης εκτός των ΗΠΑ. Το 2018 προηγμένες εκδόσεις πυραύλων αναχαίτισης πρόκειται να τοποθετηθούν στα σύνορα της Ρωσίας στο πλαίσιο της Φάσης 3 του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Σταδιακής Προσαρμογής ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Για να καθησυχάσει τη Ρωσία, η Ουάσινγκτον μίλησε για το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει σε πρόσθετες στρατιωτικές αναπτύξεις, αλλά σίγουρα θα χρησιμοποιήσει την κρίση που έχει προκαλέσει η Ουάσινγκτον ως δικαιολογία για να προχωρήσει σε πρόσθετους πυραύλους ΑΒΜ στα σύνορα της Ρωσίας. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ διαθέτουν αντιτορπιλικά και καταδρομικά κατευθυνόμενων πυραύλων εξοπλισμένα με πυραύλους αναχαίτισης στη Μεσόγειο και θα ολοκληρώσουν την περικύκλωση της Ρωσίας με στρατιωτικές αναπτύξεις στη Μαύρη Θάλασσα, τη Βαλτική, το Μπάρεντς και τη Νορβηγική Θάλασσα.

Σε αυτό το σημείο είναι εύκολο να εισχωρήσει κανείς στο μυαλό του Πούτιν: "Οι Αμερικανοί μάς λένε το απίστευτο ψέμα ότι ο σκοπός των αμερικανικών πυραυλικών βάσεων στην Πολωνία είναι η προστασία της Ευρώπης από ανύπαρκτους ιρανικούς ICBM. Οι Αμερικανοί αλλάζουν το πολεμικό τους δόγμα για να αναβαθμίσουν τα πυρηνικά τους όπλα από αντίποινα αποτροπής σε προληπτική δύναμη πρώτου πλήγματος. Οι Αμερικανοί προσποιούνται ότι αυτή η αλλαγή στο πολεμικό τους δόγμα στρέφεται κατά των τρομοκρατών, αλλά γνωρίζουμε ότι στρέφεται κατά της Ρωσίας. Οι Αμερικανοί έχουν χρηματοδοτήσει "έγχρωμες επαναστάσεις" στη Γεωργία και την Ουκρανία και ελπίζουν να το κάνουν και στην ίδια τη Ρωσική Ομοσπονδία. Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τους τρομοκράτες στην Τσετσενία. Οι Αμερικανοί εκπαίδευσαν και εξόπλισαν τον γεωργιανό στρατό και του έδωσαν το πράσινο φως να επιτεθεί στους ειρηνευτές μας στη Νότια Οσετία. Οι Αμερικανοί χρηματοδότησαν την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης στην Ουκρανία και με κατηγορούν για την ανησυχία που προκάλεσε αυτό στους κατοίκους της Κριμαίας, οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία εγκατέλειψαν την Ουκρανία και επέστρεψαν στη Ρωσία από όπου ήρθαν. Ακόμη και ο Γκορμπατσόφ είπε ότι ο Χρουστσόφ δεν έπρεπε ποτέ να βάλει την Κριμαία στην Ουκρανία. Ο Σολζενίτσιν είπε ότι ο Λένιν δεν έπρεπε να βάλει ρωσικές επαρχίες στην ανατολική και νότια Ουκρανία. Τώρα έχω αυτές τις ρωσικές επαρχίες να αγωνίζονται να επιστρέψουν στη Ρωσία και οι Αμερικανοί με κατηγορούν για τις συνέπειες των δικών τους απερίσκεπτων και ανεύθυνων ενεργειών.

"Οι Αμερικανοί λένε ότι θέλω να ξαναχτίσω τη σοβιετική αυτοκρατορία. Ωστόσο, οι Αμερικανοί με είδαν να αποχωρώ από τη Γεωργία, όταν είχα στα χέρια μου αυτή την πρώην ρωσική επαρχία, χάρη στη νίκη της Ρωσίας στον βραχύβιο πόλεμο που υποκίνησαν οι Αμερικανοί.

"Τα ψέματα των Αμερικανών δεν έχουν τελειωμό. Έχω κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να απαντήσω στις προκλήσεις με χαμηλούς τόνους και λογικό τρόπο, προσφέροντας να λύσουμε τα πράγματα με διπλωματικό τρόπο, όπως και ο υπουργός Εξωτερικών μου Λαβρόφ. Αλλά οι Αμερικανοί συνεχίζουν να προκαλούν και να κρύβουν τις προκλήσεις τους πίσω από ψέματα. Οι Αμερικανοί με θράσος μου φέρνουν μια στρατηγική απειλή στην Ουκρανία, μια πρώην ρωσική επαρχία. Σκοπεύουν να βάλουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, ο σκοπός του οποίου έληξε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Σκοπεύουν να βάλουν περισσότερες βάσεις πυραύλων στα σύνορα της Ρωσίας και σκοπεύουν να εκδιώξουν τη Ρωσία από τη ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας, το λιμάνι μας με τα θερμά νερά.

"Οι Αμερικανοί δεν έχουν καμία πρόθεση να διευθετήσουν τίποτα. Σκοπεύουν να υποτάξουν τη Ρωσία. Η Ουάσινγκτον θέλει τη Ρωσία ανίσχυρη, περικυκλωμένη με βάσεις ΑΒΜ που υποβαθμίζουν τη στρατηγική μας αποτρεπτική δύναμη σε αχρηστία. Αυτοί οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να συνεργαστούν μαζί μου. Δεν θα ακούσουν ούτε εμένα ούτε τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας. Ακούν μόνο το δικό τους κάλεσμα για αμερικανική ηγεμονία στον κόσμο. Η μόνη μου εναλλακτική λύση είναι να προετοιμαστώ για πόλεμο."

Η κυβέρνηση της Κίνας, έχοντας διαβάσει τα πολεμικά σχέδια της Ουάσιγκτον για πόλεμο εναντίον της Κίνας και έχοντας πλήρη επίγνωση της "στροφής της Ουάσιγκτον προς την Ασία", κατά την οποία το "αναντικατάστατο έθνος" ανακοίνωσε τη "διαφύλαξη της ειρήνης" περικυκλώνοντας την Κίνα με ναυτικές και αεροπορικές βάσεις, αντιλαμβάνεται ότι η Ουάσιγκτον είναι ο εχθρός που έχει από κοινού με τη Ρωσία.

Η Ουάσιγκτον, ξεχειλίζοντας από ύβρη και αλαζονεία και γεμάτη αυτοπεποίθηση από την επιλογή της από την Ιστορία ως ηγεμονική δύναμη, οδηγεί τον κόσμο στον τελικό πόλεμο.

Σημείωση στην αρχική δημοσίευση

Καθώς δημοσιεύεται αυτή η έκδοση του Trends Journal, φιλορώσοι αυτονομιστές κρατούν οχυρό σε ουκρανικές κοινότητες κατά μήκος των ανατολικών συνόρων, καθώς το Κίεβο απειλεί να επέμβει. Πρόκειται για μια μάχη που η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει. Το μεγάλο σχέδιο της Ουάσινγκτον να περικλείσει όλη την Ουκρανία στην αγκαλιά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ απέτυχε, επειδή οι Ρώσοι και οι ρωσόφωνοι Ουκρανοί δεν ήθελαν να το πιστέψουν. Η Κριμαία έχει ήδη χαθεί. Άλλες μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν. Η Ουάσινγκτον έκανε χονδροειδή λάθος υπολογισμό και είναι ανίκανη να παραδεχτεί τις δικές της λανθασμένες εκτιμήσεις. Ως αποτέλεσμα, η Ουάσινγκτον δεν έχει άλλη επιλογή από το να ωθήσει περαιτέρω αυτή τη σύγκρουση, ίσως ακόμη και στα πρόθυρα του πολέμου.

Άνοιξη 2014
The Trends Journal

Πηγή: paulcraigroberts.org

Μετάφραση: Μαντάτα Από Έξω

Μαντάτα Από Έξω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ