Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Επιχειρήθηκε σημειολογική, 3η άλωση στις 29/5/1979;

 

Με καθυστέρηση 1200 ετών το πολιτικό κέντρο της ορθοδοξίας γίνεται τμήμα της αυτοκρατορίας του Καρλομάγνου;

Αν τα λόγια του Κων/νου Καραμανλή τη στιγμή της υπογραφής στο Ζάππειο είναι άκρως εντυπωσιακά, εντυπωσιακότερη είναι η απουσία οποιουδήποτε σχολιασμού τους μέχρι σήμερα. Πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για «ευρωπαϊκή μοίρα» της Ελλάδος και για ανάγκη προστασίας / διατήρησης της «εθνικής ταυτότητας»;

Αν όμως όλα αυτά προκαλούν έκπληξη, τότε τι μπορεί να πει κάποιος για την ημερομηνία που έγιναν; Τυχαία ήταν η 28η Μαΐου 1979; Η φήμη έλεγε ότι ο Καραμανλής απέρριψε την αρχική πρόταση, να γίνει η τελετή στο Ζάππειο την 29η Μαΐου. Γιατί; Τι φοβήθηκε; Μήπως καταλάβουν όλοι το νόημα του συμβολισμού; Ο ίδιος ακολουθούσε στο 100% και σε ολόκληρη τη ζωή του την κοραϊκή πολιτική: Το κράτος της γαλανόλευκης είχε

απελευθερωθεί και απ’ τους χριστιανούς («βυζαντινούς» τους αποκαλούσε). Το 1821 είχε γίνει ενάντια και στο Πατριαρχείο (σύμφωνα με την δυτική άποψη).

Εγώ, ως χριστιανός, τους ονόμασα Γραικούς   –   Εγώ, ως χριστιανός, τους είπα ότι είμαι Έλληνας

Τα δάκρυα που δημόσια έχυνε για τη Μακεδονία ο κάτοχος του βραβείου Καρλομάγνου «εθνάρχης» δεν είχαν την παραμικρή ουσιαστική σημασία, αφού η οικογένεια στην οποία ενέταξε την Ελλάδα είχε στον πυρήνα της την ίδια άποψη με τον Κοραή: οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, ήταν οι καταστροφείς του ελληνικού κόσμου από τους οποίους η Ελλάδα ελευθερωνόταν το 1821 !

Θλιβερή μέρα η 29η Μαΐου για τον ελληνισμό. Μετά την σταυροφορική, 1η άλωση του 1204 επήλθε η οθωμανική, 2η άλωση του 1453. Είναι μόνο φήμη ότι η Ευρώπη ζήτησε υπογραφή της Ελλάδος στις 29/5/1979; Ίσως. Τότε, θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει μια άλλη σύμπτωση: την ύψωση της Ευρωπαϊκής Σημαίας στις Βρυξέλλες στις 29/5/1986.

Διακατέχεται από αντιχριστιανικά αισθήματα η ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης; Γιατί θέματα 1200 ετών στοιχειώνουν διαρκώς και μοιάζουν «χθεσινά»; Θεμελιώνεται όντως στον Καρλομάγνο η ενωμένη Ευρπώπη; Τι δουλειά έχει στην ενωμένη Ευρώπη ο υπεύθυνος για την ταύτιση της λέξης «Φράγκος» με τον αντίπαλο του ορθόδοξου; Γιατί ταυτίζεται η πολιτική θέση του Καραμανλή με το δίδυμο «Κοραή-Βοναπάρτη»;

Η Δύση, αν και επέμενε για περισσότερους από 8 αιώνες να αποκαλεί «Γραικούς»  τους ελληνόφωνους χριστιανούς της Κων/πολης, έγραψε «Βυζάντιο» επάνω στον κρατικό τάφο του 1453. Όχι «Γραικία». Αυτό είναι ανεξήγητο. Εξίσου ανεξήγητα επέμενε να ονομαστεί «Γραικία» το κράτος που θα προέκυπτε το 1821, όχι «Ελλάς» όπως οι χριστιανοί επέμεναν. Όμως, όλα αυτά γίνονται περισσότερο εξηγήσιμα, αν δούμε ότι η μάχη τόσο του 1800, όσο και του 1950 γίνεται για την ταυτότητα που θα έχει η «Νέα Ρώμη»: η «Νέα Ευρώπη».

Στέργιος Ζυγούρας

Βλ. σχετικά:

2 σχόλια:

  1. Λιγο περισσότερη γνώση σχετικά με το θέμα που γράφεται, θα ήταν πολύ χρήσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιγο περισσότερη σαφήνεια σχετικά με το σχόλιο που γράφεται, θα ήταν πολύ χρήσιμη.

      Διαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »