Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Νέα μελέτη δείχνει ότι οι μάσκες δεν επιβράδυναν την εξάπλωση του COVID. Το ακούτε, αλήτες λοιμωξιολόγοι;

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Louisville που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα διαπίστωσε ότι “οι εντολές για τη χρήση μάσκας δεν σχετίζονται με  χαμηλότερη εξάπλωση του SARS-CoV-2 μεταξύ των πολιτειών των ΗΠΑ”.

Εξετάζοντας το 80% των αμερικανικών πολιτειών που επέβαλαν μάσκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, τα δεδομένα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μεγαλύτερη μασκοχρησία δεν συσχετίζεται με χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης του ιού.

Η πανεπιστημιακή μελέτη ήταν η πρώτη που περιλαμβάνει δεδομένα του CDC από πολλαπλές περιόδους, συμπεριλαμβανομένου του χειμώνα του 2020.

Κατά την έναρξη του έργου, οι ερευνητές “υπέθεσαν ότι οι πολιτειακές εντολές για μάσκες και

η χρήση μάσκας σχετίζονται με χαμηλότερα ποσοστά αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες”.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα: “Τα ευρήματά μας δεν υποστηρίζουν την υπόθεση ότι τα ποσοστά μετάδοσης του SARS-CoV-2 μειώνονται με τη μεγαλύτερη χρήση της δημόσιας μάσκας”.

Επιπλέον, η μελέτη αναφέρει ότι “οι μάσκες μπορεί να προωθήσουν την κοινωνική συνοχή ως σύμβολα συσπείρωσης κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, αλλά μπορεί επίσης να υπάρξει αντιστάθμιση του κινδύνου”.

Για παράδειγμα, το πανεπιστημιακό πρόγραμμα διαπίστωσε: “Η παρατεταμένη χρήση μάσκας (>4 ώρες την ημέρα) προάγει την αλκαλοποίηση του προσώπου και ενθαρρύνει ακούσια την αφυδάτωση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να ενισχύσει τη διάσπαση του φραγμού και τον κίνδυνο βακτηριακής λοίμωξης”.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι κλινικοί γιατροί έχουν αναφέρει πονοκεφάλους, εφίδρωση και μείωση της γνωστικής ακρίβειας μεταξύ όσων φορούν μάσκες πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα.

Παρά τα ολοένα και περισσότερα δεδομένα που αποδεικνύουν ότι οι μάσκες προσώπου είναι αναποτελεσματικές στην παρεμπόδιση των σωματιδίων COVID-19, το CDC συνεχίζει να προτείνει στους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς να τις φορούν δημοσίως και στα παιδιά να τις φορούν ουσιαστικά συνέχεια.

Είναι ενδιαφέρον ότι το CDC παραδέχτηκε κάποτε ότι οι μάσκες δεν λειτουργούν για να σταματήσουν το COVID, αλλά άλλαξε στάση σχεδόν ακριβώς πριν από ένα χρόνο.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ