Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Είναι μάταιο

 

Πολύ σωστά εντοπίζει ο Α. Μανιτάκης ότι οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το έθνος, όχι τους ψηφοφόρους τους. Όμως οι βουλευτές ανέκαθεν εκπροσωπούσαν ψηφοφόρους και κατ’ εξαίρεση μόνον το έθνος. Εφόσον η μάχη από το 1821 έχει να κάνει με τον ορισμό του ελληνικού έθνους και, συνεπακόλουθα, του κράτους, τότε η συνταγματική πλευρά -μέσα από την ελλιπή ιστορική διαπραγμάτευση που αναφέραμε- παγιδεύεται, ταυτίζοντας την θεωρητική υπεροχή της δυτικής νομικής συγκρότησης με την πολιτική της θέση· και η θέση λέει ότι στην διάρκεια του 18ου αιώνα η Δύση εξέλιξε τον κοινοβουλευτισμό που είχε ξεκινήσει αιώνες πριν και μέσα από την Γαλλική Επανάσταση ο άνθρωπος εφηύρε για πρώτη φορά ένα σύστημα πολιτικής ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης που ουδέποτε προϋπήρξε. Η θέση αυτή θεωρείται από τον Μάνεση “ιερή”. Ως εκ τούτου, δεν μπορεί, παρά να αναζητά τους υπεύθυνους της προγενέστερης θεσμικής κατάπτωσης και τους εχθρούς της Ελληνικής Επανάστασης σε χώρους “ανίερους”.

Αυτή ήταν η κατάληξη στο

κείμενο του 2016 «Ο συνταγματισμός ως ιστορικό πρόσχημα και πολιτική πρόταση διαρκείας».

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτή η σοβαρή ένδειξη πλήρους ανικανότητας του συνταγματολόγου Μανιτάκη να διαβάσει τα ιστορικά δεδομένα και να μην τα πλάθει με την φαντασία του και την επιθυμία του. Η υποταγή της πολιτικής πράξης στην ευφορία μιας πλειοψηφίας που κατέχει/εκφράζει αλήθεια επειδή εμφανίζεται ως τέτοια, ήταν καταφανής και τη στιγμή της υπουργοποίησης και πριν απ’ αυτήν.

Ως εκ τούτου, είναι μάταιο να κάνει κάποιος διάλογο με πρόσωπα όπως ο κ. Μανιτάκης. Για να υπάρξει κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να αντιστραφεί η διάταξη του λογικού με το παράλογο.

Με την «λογική» ότι ο -κατά τα φαινόμενα- αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης Κυριάκος Μητσοτάκης απαγορεύει σε συγκεκριμένους επιστήμονες να μιλάνε, αποτρέπει τις νεκροψίες, εφαρμόζει αδιαφανή ιατρικά πρωτόκολλα, αποτρέπει την εισαγωγή φαρμάκων για τον SARS-CoV-2, θέτει ως προϋπόθεση παρουσίας σε εργασία τρια αναξιόπιστα διαγνωστικά μέσα, εξαγοράζει τα μέσα και προβάλλει -ως δειλός τρομοκράτης- την υποχρέωση «εμβολιασμού» με πειραματικά «εμβόλια», παριστάνοντας ο ίδιος τον γιατρό που «γνωρίζει» την «αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους» δεν υπάρχει κανένας διάλογος. Παρότι καθένας έχει δικαίωμα και στο μεγαλύτερο λάθος, είναι μάταιο.

Στέργιος Ζυγούρας

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ

    Το άρθρο σας αυτό, κατά την άποψη μου και με βάση την σχετικά μέτρια εμπειρία μου στο διαδίκτυο είναι κάτι ευχάριστα πολύ διαφορετικό και πρωτόγνωρο.
    Η επισήμανση σας (και όχι μόνον αυτή) ότι, ο διαφωτισθείς - από ποιον ήλιο άραγε του σύμπαντος; - δυτικάνθρωπος (κατά το μετάνθρωπος) «εφηύρε για πρώτη φορά ένα σύστημα πολιτικής ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης που ουδέποτε προϋπήρξε», είθε να είναι η αρχή της σύγχρονης σκέψης των ΑΕΙΠΟΤΕ και ΕΣΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, που νομοτελειακά είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αλλάξουν όσο και αν προσπαθούν να κάνουν κάτι τέτοιο, οι οργανωμένοι εγκληματίες της ανθρωπότητας, που αποτελούν όμως την ισχνότατη της ισχνότατης, ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.
    Τον δρόμο και την σκέψη οδηγεί ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ με την εξέλιξη του και την συνέχειά του, με την εξαίρεση μάλλον ή και ίσως των σύγχρονων ελλαδιτών φοβισμένων ελλήνων (με μικρά), τελευταίο κομμάτι του εκμηδενισθέντος Μείζονος Ελληνισμού, που η εκμηδένιση του έγινε κατά τα τελευταία διακόσια χρόνια κατ’ εντολήν και τις επιβουλές των δυτικανθρώπων, μισανθρώπων (και όχι μόνον) αλλά και με την εκούσια και εν πλήρη συνειδήσει συνδρομή και επενέργεια του εγκληματικά οργανωμένου (γηγενούς αλλά μάλλον αλλογενούς) πολιτικού προσωπικού. Οι σκέψεις μου αυτές βασίζονται και επεξεργάζονται τις σκέψεις του μοναδικού σήμερα – κατά την αντίληψη μου – στοχαστή και διανοητή Γ. Κοντογιώργη. Είθε και πάλι, να βρισκόμαστε σήμερα στο τέλος της Σολώνειας Εποχής. Έρχεται η θεσμοθέτηση του Δήμου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »