Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Απλά ανεπαρκείς ή μήπως εγκληματίες πολιτικοί; Η πανάκριβη ενέργεια φέρνει ήδη κλείσιμο βιομηχανιών, ανεργία και φτώχεια.

 Πρόσφατα η Γερμανία έτρεξε να κρατικοποιήσει τη μεγαλύτερη εισαγωγέα φυσικού αερίου Uniper, προκειμένου να τη σώσει απ' τη χρεοκοπία. Όσο βεβαίως υπήρχαν κέρδη η Uniper μπορούσε να έχει ιδιώτες μετόχους, αλλά όταν εμφανίστηκαν οι ζημιές, αυτές μεταφέρθηκαν άρον-άρον στις πλάτες των πολλών. Συνεχίζοντας τη μεταφορά βαρών στο κοινωνικό σύνολο, η τρικομματική κυβέρνηση Σολτς επέβαλε φόρο 2,4 λεπτά/kwh φυσικού αερίου, προκειμένου με τα χρήματα που θα πληρώνουν οι καταναλωτές να συνεχίζει την ενίσχυση των "παρόχων", που αγκομαχούν και βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας λόγω της πολυετούς ηλίθιας ενεργειακής πολιτικής. Αν αυτό σας θυμίζει το τι έκαναν οι δικοί μας πολιτικοί το 2010 και το 2012, σώζοντας τις ξένες τράπεζες και μεταφέροντας το βάρος στις δικές μας πλάτες, σωστά σας το θυμίζει!

Κατόπιν αυτού ο Καγκελάριος Σολτς ένιωσε από πρώτο χέρι την "αγάπη" των πολιτών, όταν μετά βίας κατόρθωσε να μιλήσει στις 17/8 στο Neuruppin του Βρανδεμβούργου. Εκατοντάδες πολίτες του έδειξαν "κόκκινη κάρτα" μόλις 7,5 μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων, με φωνές "προδότη του λαού", "ψεύτη" και "άντε χάσου". Μια μέρα μετά, έντρομος, ανακοίνωσε μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο από 19% σε 7%, αλλά μένει βεβαίως να δούμε κατά πόσο η μείωση θα φθάσει στους τελικούς καταναλωτές και δεν θα χαθεί στα δαιδαλώδη κανάλια υπερτιμολογήσεων των "παρόχων".

Το έχω πει ατελείωτες φορές: δεν είναι στραβός ο γιαλός, η ΕΕ αρμενίζει στραβά! Όπως

έλεγε ο ΓΑΠ, ήρθε πλέον ο καιρός "να τους πάρουμε με τις πέτρες"! Η πολυετής εγκληματική ενεργειακή πολιτική έχει ήδη οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλές επιχειρήσεις, που βλέπουν μέρα με τη μέρα το κόστος παραγωγής να εκτοξεύεται και την ανταγωνιστικότητά τους να καταβαραθρώνεται. Επόμενο βήμα είναι το κλείσιμο, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την απόγνωση για τη δυνατότητα επιβίωσης. Η εξαθλίωση χιλιάδων, ίσως εκατομμυρίων Ευρωπαίων είναι προ των πυλών κι ο χειμώνας ήδη δείχνει πιο απειλητικός από ποτέ.

Την ώρα που ο Σολτς έβλεπε "κόκκινη κάρτα" στο Neuruppin, η Νορβηγική εταιρεία Norsk Hydro, που κατέχει το 55,3% του μοναδικού εργοστασίου παραγωγής ...

αλουμινίου της Σλοβακίας Slovalco, ανακοίνωνε πως το εργοστάσιο θα διακόψει την παραγωγή πρωτογενούς αλουμινίου στο τέλος Σεπτεμβρίου, λόγω των απίθανων τιμών ηλεκτρισμού. Από τα τέλη 2021 το εργοστάσιο, που το βλέπουμε πιο πάνω, είχε ξεκινήσει μείωση της παραγωγής και ήδη δούλευε στο 60% της δυναμικότητας.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται στην κεντρική Σλοβακία, κοντά στην πόλη Žiar nad Hronom, έχει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 175.000 τόνων πρωτογενούς αλουμινίου και δυναμικότητα χυτηρίου περίπου 250.000 τόνων. Η ανακοίνωση της Hydro αναφέρει πως η απόφαση να κλείσει η πρωτογενής παραγωγή θα επηρεάσει 300 απ' τους 450 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης της Slovalco και θα φέρει μειωμένη ζήτηση σε εργασίες εργολάβων και προμηθευτών στην περιοχή. Παρόλο που το Slovalco θα συνεχίσει τη λειτουργία του χυτηρίου, εξυπηρετώντας πελάτες στην περιοχή με 75.000 τόνους ανακυκλωμένου αλουμινίου ετησίως, διακυβεύονται περίπου 2500 θέσεις εργασίας στην περιοχή. "Καταστροφή" χαρακτήρισε το κλείσιμο του εργοστασίου ο Υπουργός Οικονομικών Richard Sulík. Αλλά είναι μια καταστροφή που έχει ξεκάθαρη προέλευση απ' τις ενεργειακές ανοησίες των πολιτικών.

Δεν είναι βεβαίως μόνο το αλουμίνιο: η μοντέρνα και υψηλής ενεργειακής απόδοσης μεταλλουργία ψευδαργύρου Nyrstar Budel, στο Budel-Dorplein της Ολλανδίας, ανακοίνωσε στις 16/8 πως από 1/9/2022 μπαίνει σε καθεστώς "παρατεταμένης συντήρησης μέχρι νεωτέρας, ως απάντηση σε διάφορους εξωτερικούς παράγοντες που επηρεάζουν την επιχείρηση". Το ετήσιας παραγωγικής δυναμικότητας 315.000 τόνων εργοστάσιο δούλευε σε μειωμένη παραγωγή απ' το τέλος 2021 και τώρα η Nyrstar ανακοίνωσε πως δεν θα κάνει απολύσεις, αλλά ουδείς γνωρίζει πόσο διάστημα θα μπορεί να κρατήσει τους εργαζόμενους χωρίς να παράγει, μόνο να συντηρούν τις εγκαταστάσεις.

Τόσο η παραγωγή πρωτογενούς αλουμινίου όσο και η μεταλλουργία ψευδαργύρου είναι στη βάση της παραγωγικής αλυσίδας και η διακοπή της παραγωγής τους θα επηρεάσει πάμπολλες επιχειρήσεις, που αγόραζαν από εκεί πρώτη ύλη και θα πρέπει να τη βρουν κάπου αλλού, αν τη βρουν. Ένα εντελώς αντιπαραγωγικό ντόμινο ανατιμήσεων ή περιορισμού παραγωγής στη μεταποίηση βασικών μετάλλων πρέπει πλέον να αναμένεται. Και τροφοδότηση του πληθωρισμού, που ήδη εδώ κι ένα χρόνο κατατρώγει τα εισοδήματα των πολιτών.

Προφανώς το αλουμινάδικο στη Σλοβακία κι η μεταλλουργία ψευδαργύρου στην Ολλανδία δεν είναι και δεν θα είναι οι μοναδικές βιομηχανίες που θα κλείσουν, λόγω της εγκληματικής ενεργειακής πολιτικής. Κι αν η Κεντρική κι η Βόρεια Ευρώπη έχουν ακόμα δουλειές και χαμηλή ανεργία, αυτό σταδιακά θα πάψει να υπάρχει, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες θα ανακοινώνουν αναστολή εργασιών, μέχρι να ξαναδούν λογικά τιμολόγια ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου. 

Το 2011 πολλές Γερμανικές βιομηχανίες κατασκευής φωτοβολταϊκών έκλεισαν ή μετέφεραν την παραγωγή στην Άπω Ανατολή, προκειμένου να επιβιώσουν. Το ίδιο, σε πολύ ευρύτερη έκταση, θα γίνει και τώρα, στέλνοντας δουλειές και πλούτο στην Ασία, ενώ στην ΕΕ θα μείνει η ανεργία και η ανέχεια. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, η ΕΕ αρμενίζει στραβά! Όπως έλεγε ο ΓΑΠ, ήρθε πλέον ο καιρός "να τους πάρουμε με τις πέτρες"

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »